Περί Slingbox...

Εκανες πολυ καλή ερώτηση! Μολις συνειδητοποιησα και εγω γιατι το ir blaster εχει 2 ματακια. Το καθε ενα προοριζεται για αλλον δεκτη. Αν υποθεσω πως το pro-hd εχει το ιδιο interface με το Μ1, αυτο μοιαζει ως εξης:

Screenshot.jpg

Προφανως το pro hd θα εχει και αλλες εισοδους εκτος απο το composite και component που βγαζει σε εμενα. Σε καθε προφιλ λοιπον φορτωνεις και εναν δεκτη με το config αρχειο που αντιστοιχει στο τηλεκοντρολ του καθε δεκτη και καθε ματακι μπαινει μπροστα απο τον καθε δεκτη. Κανοντας τις εναλλαγες μεταξυ εισοδων εσυ, θα φορτωνει και το αντιστοιχο τηλεκοντρολ με τις σωστες εντολες που θα αναγνωριζονται μονο απο τον σωστό δεκτη.

τελεια. οποτε κανει ακριβως την δουλεια που θελω. να βαλω πανω και τα 2 να μπορω να αλλαζω καναλια σε οποιο θελω απο τα δυο. σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. μολις το παρω θα επανελθω για τυχον προβληματα -αποριες.

Να εισαι καλα. Παρεπιπτοντως, για το Belkin ελαβα την εξης απαντηση: "Hi Kostis. From the experiences of our customers, they were able to use multiple Belkin @TVs in one network".

Σχετικά με το belkin παλι, αποφυγετε το δυστυχώς. Συμπληρωματική απαντηση που ελαβα: "As what we initially announced, the Belkin @TV device already reached its EOL stage, and in line with this, the app is also no longer available for download (both on iOS and Android)".

Επανερχομαι για μια ερωτηση. Πηρα το slingbox hd pro. Ολα καλα ρβαλα πανω αυτα που ηθελα και τηλεκοντρολ ολα κομπλε. Στο σπιτι τωρα το upload ειναι λιγο αθλιο καπου 800. Η εικονα που παιρνω τωρα ειναι με πιξελιασμα αλλα φεν εχει κολληματα. Να φανταστω οτι αμα βαλω vdsl η εικονα θα φτιαξει? Ή πρεπει ν κανω κατι εγω?

Καλοριζικο! Ο,τιδήποτε απο 1.5mbps και πανω παρέχει εικόνα που παλευεται. Αν θέλεις 40+ ίντσες οθόνης τοτε 2.5mbps, οποτε πας για VDSL30 και πανω. To interface πως είναι; Μοιάζει με αυτό παραπανω;

η ιδεα ειναι για 40αρα τηλεωραση που για την ωρα με 800 kbps δεν παιζει και βλεπω απο laptop. το interface ειναι περιπου σαν αυτο. συνδεσα και οτε και νοβα επανω. τωρα περιμενω να ξεκινησει η διαθεση για vdsl στην περιοχη του πατερα μου να βαλω.

Καλή χρονιά

Τελικά τι θα γινει με το belkin?
Η τιμή είναι χώμα αλλά λέει στην σελίδα ρους "end of service"
Τι εννοεί?
http://www.belkin.com/us/support-article?articleNum=207572
Έχω κρατήσει το app αλλά αν αγοράσω ενα belkin τώρα θα δουλέψει?

Στα σχόλια στο amazon διαβάζω οτι το δουλεύουν με την εφαρμογή απο το vulkano που είναι η μαμά εταιρία και το belkin είναι rebranded αυτής.
http://monsoonmultimedia.com/
Το θέμα είναι να το αγοράσω, μέχρι πότε θα παίζει και αν μπορώ για καινούργιο μηχάνημα να κάνω εγγραφή μεσω vulkano?
Η free εδώ, υπάρχει και πληρωτέα.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.monsoon.androidplayer

Οχι δε θα υπαρχει θεμα, αρκει να μη θελεις να τον συνδεσεις μεσω component. Με απλο composite δε θα εχεις προβλημα.

Γιατί όχι μέσω component?

Ναι. Αλλιως πολυ συγκεκριμενοι HDMI to Component adaptor που να μπορουν να διαχειριστουν το hdcp, οι οποιοι ειναι ακριβοι.
Κάποια πρόταση υπάρχει?

Γενικότερα τι επιλογές και απο που έχουμε?
Το αν δέχεται και 2η συσκευή επάνω για την ώρα είναι περιττό.

Last edited by a moderator:
Καλημερα και καλή χρονια. Οπως μου ειχαν γραψει απο την Belkin, σε απαντηση στην ερωτηση για το end of life και τα services, μου απαντησαν το εξης:

"We regret to inform you that the support for @TV services has ended yesterday, December 31, 2016"

Οποτε μακρυά. Ειναι σωστό αυτο που λες περι vulkano (μαλιστα μπορεις να βαλεις και firmware του vulkano στο @Tv), ωστόσο με το τελος της υποστηριξης των υπηρεσιων, σιγουρα θα επιρρεαστει η συσκευη. Μην την παρεις λοιπον. Πραγματικά κριμα, γιατι ηταν καταπληκτική συσκευη.

Οσο για το component, μια χαρα δουλευει γενικά, αλλα όταν θελουμε να εχουμε σημα απο καποιον δεκτη ΟΤΕ ή Νοβα, χρειαζομαστε ενα hdmi to component adapter, οι οποιοι δεν ειναι συμβατοι κατα 99%. Ενας adaptor που δουλευε ηταν απο μια κινεζικη εταιρια Gang hu, η οποια ομως ειχε σταματησει παραγωγή και οι αποστολες γινονταν με καθυστερηση πολλων μηνων. Τωρα φαινονται να δεχονται παραγγελιες, αλλα εγω δε θα το ρισκαρα μιας και εχει και πολυ ψηλό κόστος. Ο χρηστης theox εδω ειχε βρει ενα, αλλα μαλλον ηταν τυχαιο γεγονος. Στα πολλα που εχω δοκιμασει (τα κλασσικά του ebay δηλαδη) δε βρηκα καποιο να κανει τη δουλεια του..

χτες δοκίμασα με το android belkin app και έπαιζε.
Δοκίμασα και με το free vulkano Αλλά ήθελε το paid στην περίπτωση αυτή.
Θα το διακινδυνευα αλλά δεν ξέρω αν μπορέσω να κάνω την αρχικη εγγραφή μέσω vulkano.

Αρα τι αγοράζουμε ?
Slingbox M2 μονόδρομος η υπάρχει και κάτι άλλο?
Προαιρετικά θα με ενδιέφερε να υπάρχει κάτι που σστέλνει και μέσω rf .

Μπορει να παιζει, αλλα το εμπιστευεσαι να παρεις κατι τωρα; Γενικα η Belkin ποτε δεν εδωσε τη σημασια που αξιζε στη συσκευη. Οποτε οικονομικότερα Μ1/Μ2, αλλιως τα αλλα μοντελα που συζητουσαμε παραπανω. Δε καταλαβα τι ακριβως εννοεις για RF. Μπορεις να εξηγησεις;

rf εννοώ να σου παίζει και την πηγή που θα του συνδέσεις σε κάποιο επίγειο κανάλι.
Όπως παλιά βλέπαμε βίντεο στο κανάλι 36 κλπ.

Σήμερα από που αγοράζουμε?
amazon.co.uk, ebay η κάπου αλλού?
Μήπως τελικά συμφέρει από Αμερική?

Κοίταξα να δω αν υπάρχει και καμία κινεζια αλλά δεν βρήκα κάτι.

Για το RF θα το κανεις κατευθειαν απο τον δεκτη, με καποιον AV to RF modulator, αν δεν εχει ηδη η συσκευη σου (οι παλαιοτεροι δεκτες της νοβα το εχουν ηδη οπως ισως γνωριζεις). Απο οπου το πετυχεις σε προσφορα. Amazon.com μπορει, εγω το ειχα παρει πολυ οικονομικα απο το sears στην Αμερικη.

Αρα m2 η μήπως να κοιτάω και για το m1?
Έχει και το m1 free applications, πχ για android κλπ?

Για τα υπόλοιπα προϊόντα vulkano.. να κοιτάω η όχι?
http://www.monsoonmultimedia.com/products.html
Έχουν κάποια πλεονεκτήματα μειονεκτήματα έναντι του slingbox?

Αν δεν κάνω λάθος είναι σπαστικό οτι δεν μπορεις να παιξεις το stream χωρίς app πχ μέσω http.
Τουλάχιστον αν υπάρχει upload μπορούν να δουν 2 άτομα συγχρόνως?

Εχω το ipimp
http://www.team-mediaportal.com/extensions/television/ipimp
να τρέχει σε pc με μια dvb και μια αναλογική για το video in και είναι πραγματικά κορυφαίο για όσους δεν θέλουν να αγοράσουν μηχάνημα.
Για την αλλαγή καναλιών μπορουν με 20 να πάρουν το universal μάτι 360 μοιρών (αν δεν κάνω λαθος) της xiaomi
http://m.gearbest.com/smart-home/pp_229556.htmlκαι να βλέπεται μέσω http flash η μέσω silverlight η μεσω software πχ bs player κλπ

Last edited:
Κοιτα απο Vulkano, το flow ειναι καλό απο τεχνικής αποψεως, αλλα φοβαμαι πως ειναι θεμα χρόνου να ανακοινωσουν ό,τι και η Belkin. Εκτός των αλλων, δεν ειναι και οικονομικό. To slingbox ξερεις πως θα εχει υποστηριξη. Ωστόσο δεν εχεις εγραφες (μπορεις να εχεις, αλλα χρειαζεται διαδικασία). Το belkin και υποθετω και το vulkano, επετρεπε παραλληλη θεαση με την προυπόθεση πως οι clients ηταν στο τοπικό δικτυο, δεν ηταν το bandwidth το κριτηριο.

Τα Μ1 και Μ2 ειναι απολυτως τα ιδια μηχανηματα οπως θα διαβασεις εδω, οποτε παιρνεις όποιο βρεις πιο φτηνα.

Τα είχα διαβάσει τα σχόλια σου εκει, ευχαριστώ.
Τα slingbox δηλαδή δεν επιτρέπουν παράλληλη θέαση?
Ακόμα και στο τοπικό να γίνετε στήνουμε και ενα vpn δεν είναι αυτό το θέμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιατί το λες οτι η εταιρία που βγάζει τα vulkano θα βγάλει παρόμοια ανακοίνωση με belkin?
Νομίζω ότι είναι πολυ μικρότερο εταιρία και αν συμβεί κάτι μάλλον θα κλείσει εντελώς, δεν νομίζω να σταματήσει την υποστήριξη.

Χτες έβλεπα απο belkin μεσω 4g.
Μου έκανε εντύπωση ότι το στιγμιαίο download στο κινητό έπαιζε 1-2 Mbit με γραμμή που εχει 1up.
Αλλά το περίεργο είναι οτι το uplod στο κινητό ηταν 1Mbit σχεδόν σταθερό

Καλημερα,εχω το ματε 8 με νουγκατ.Εχω το vulkano και απο την στιγμη που εβαλα nougat δεν παιζει η εφαρμογη.Υπαρχει λυση εκτος downgrade?

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου δεν θα μάθω τελικά γιατί το γύρισα στην 6 και εύχομαι να είμαι ακόμα στην εγγύηση... Πάντως τώρα που δοκίμασα στην 6 δεν παίζει μένει στο φόρτωμα. Αν κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα με νουγκατ και vulkano το λύσει ας ενημερώσει παρακαλώ

Στάλθηκε από το HUAWEI NXT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk