Περί Slingbox...

Καλησπερίζω το forum με τις ευχαριστίες μου για τα φώτα σας στο αντικείμενο των οπτικοακουστικών. Προσπάθησα χωρίς επιτυχία σύνδεση με HDMI splitter από το δέκτη του ΟΤΕ σε TV και HDMI/Component converter που καταλήγει στο component του Slingbox M1.
Μηπως γνωρίζετε πώς θα μπορούσα να συνδέσω με component (ή με άλλο τρόπο για εικόνα HD) το δέκτη του OTE TV στο Slingbox M1;

Καλα το εκανες, απλα το HDMI/Component converter σου δεν ειναι σωστό. Εχω διαβασει πως το HD Fury δουλευει αλλα ειναι πολυ ακριβο (επισημη τιμη, πανω απο 150ευρω). Μετά υπαρχει ο gang-hu, που επισης εχει γραφτει μικτες κριτικές για τους convertors του.. εχω δοκιμασει αυτό για νοβα και δε δουλευε.. Δυστυχως ειναι trial and error..

Edit: @theox Το Μ1 σε σχεση με την 350/500 γενια δυστυχως ειναι διαφορετικά και χειριζονται διαφορετικα το hdcp.

progdvb :) stremarei μια χαρά. Επειδή έχω και το slingbox solo δεν παίζει σχεδόν καμιά διαφορά (αν θες να streamareis κάτι free) στο κιν ή στο tablet. Ισως λίγο πιο εύκολο στο zapping το sling αλλά υποστηρίζει μέχρι έναν client

Αυτό με το progdvb ξέρουμε πως γίνεται;;;

To progdvb ειναι ενα προγραμμα που χρησιμοποιειται κυριως απο οσους εχουν καρτες (dvb-t, dvb-c, dvb-s) τηλεορασης για θεαση σε υπολογιστή. Τι θα ηθελες να κανεις stream;

Παιδιά καλησπέρα! Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ. Αγόρασα το slingbox m1, προσπαθώ να το συνδέσω με το ΟΤΕ TV αλλά όταν μου ζητάει χώρα δεν έχει την Ελλάδα και δεν μπορώ να συνδεθώ! Ξέρει κανένας τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ πολύ

Καλησπερα και καλωσορισες. Δε θα βρεις ρυθμιση για Ελλαδα και μαλλον ουτε τα χειριστηρια για τον αποκωδικοποιητη. Επελεξε οποιαδηποτε χωρα, Σουηδια, ή Αγγλια, δεν εχει σημασια. Απλα διαλεξε μια απο αυτες τις χωρες για να σου εχει τουλαχιστον μενου στα αγγλικα. Στο επομενο βημα θα σου ζητησει να πεις σε τι συσκευη θα το συνδεσεις (δορυφορικο STB θελεις εσυ). Στη συνεχεια θα σου ζητησει μοντελο για να ρυθμισει το τηλεκοντρολ. Δε ξερω αν αυτα που εχουν στη βαση δεμομενων δουλευουν (εγω ειχα το Μ1 παντα σε νοβα). Αν οχι θα πρεπει να βρεις χειροκινητα configuration file για τον δεκτη. Ποιον δεκτη οτε tv εχεις;

Kostiko σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα τα δοκιμάσω τώρα. Δυστυχώς δεν ξέρω ποιον δέκτη έχω, που μπορώ να το βρω; Σε ευχαριστώ και πάλι

Δες το κουτι του! Ή την ετικετα στο πλαι ή πισω του. Kaon ειναι η μαρκα, NS1110, ή DSI810.

Ναι. Κατεβασε αυτο το zip απο εδω. Οταν σου ζητησει να βρεις το χειριστηριο, επελεξε custom ή manual (δε θυμαμαι πως λεγεται.. πρεπει να ειναι στο τελος της λιστας νομιζω) και επελεξε το bin αρχειο (δοκιμασε πρωτα το PL) που θα βρεις στο zip που κατεβασες.

Edit: προφανως όταν δοκιμαζεις το bin αρχειο, να εχεις συνδεσει το καλωδιο υπερυθρων και το "ματι" που ειναι συνδεδεμενο με το Μ1 να κοιταει τον αποκωδικοποιητη του οτε.

Έχω εγκαταστήσει το slingbox και παίζει κανονικά στο ταμπλέτ μου αλλά δεν μπορώ να χρησιμοποιησω το τηλεκοντρόλ! Ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ πολυ

Πρεπει να ορισεις τις σωστες ρυθμισεις. Βαλε τον slingplayer σε ενα υπολογιστη. Κανε το login σου. Μετα πας Reconfigure Video Input, sto composite πατα Change device, θα σου πει πως θα πρεπει να κανει reset κτλ, πατας continue και ξανα Continue μετα το ονομα της συσκευης σου. Continue μετα την επιλογη χωρας. Στη καρτελα "Choose the manufacturer and model of your cable/satellite box." κανε κλικ στο "Pick". Πατησε πανω στο Select Manufacturer και στη συνεχεια στο Custom. Πατα στο Choose file και επελεξε το bin αρχειο απο το zip του προηγουμενου μηνυματος. Πατησε continue και δοκιμασε το. Αν δε δουλευει, δοκιμασε το ετερο bin του zip.

Παιδιά καλησπέρα. Σκέφτομαι να πάρω το slingbox m1 για να streamαρω OTETV από τον αδελφό μου. Βλέπω ότι είναι σε καλύτερη τιμή από Αμερική. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν το πάρω από εκεί;Έχει κάποια διαφορά με Ευρωπαικό μοντέλο για παράδειγμα. Γενικά είστε ευχαριστημένοι απο το slingbox, αν είναι να μην το πάρω τσάμπα. Ευχαριστώ.

Καλησπερα και καλωσορισες. Δεν εχει καμια διαφοροποιηση αν το παρεις απο Αμερικη. Το δικο μου Μ1 το πηρα απο το Sears και μαζι με τελη και μεταφορικα ηταν πολυ φτηνοτερο απο ό,τι αλλο πωλειται στην Ευρωπη. Το μονο που χρειαζεται ειναι ο ανταπτορας του ρευματος (2-3 ευρω). Η ποιοτητα εικονας ειναι συναρτηση του ιντερνετ που στελνει την εικονα. Προφανως σε μια συνδεση 4/1 mbps, η εικονα θα ειναι τουλαχιστον μετρια. Για κατι αξιοπρεπες, απαιτειται upload τουλαχιστον 1.5mbps. Σε προηγουμενες σελιδες εχω παραδειγμα πως φαινεται σε bitrate 3800kbps.

Ευχαριστώ.Έγινε παραγγελία από Αμερική. Ευτυχώς έχει αποκωδικοποιητή NS1110 οπότε λογικά από αυτά που γράφετε παραπάνω θα έχω και χειριστήριο. Το bandwidth για το upload που θα κάνει το m1 παίρνει ρύθμιση ή όσο upload μπορεί να δώσει η γραμμή το εκμεταλλέυεται;

Έχει ρύθμισεις low, standard, high, οι οποιες δε πολυδουλευουν. Υπάρχει το auto το οποίο είναι και το καλύτερο και τραβάει όσο bandwidth είναι διαθέσιμο.