Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

:worshippy: Πατριώτ

Τελικά κανένας ειδικός στα υγραέρια δεν υπάρχει να μου πει αν πρέπει να μονώσω τις μπουκάλες ή τον χώρο που είναι οι μπουκάλες ??

Νικόλα το φαινόμενο παγώματος οφείλεται στην αδιαβατική ψύξη του αερίου, καθώς εκτονώνεται από τη φιάλη προς τον καυστήρα. Ίδιο φαινόμενο και στα φλόγιστρα υδραυλικού πχ, ίδιο και στη μετεωρολογία με τα ψυχρά μέτωπα που κινούνται από υψηλές προς χαμηλές πιέσεις. Οι όσο περισσότερες φιάλες σε παράλληλη σύνδεση υποτίθεται πως λύνουν το θέμα. Αν φέρεις τεχνικό να κοιτάξεις σε ανθρώπους που συντηρούν κουζίνες εστιατορίων, αυτοί ξέρουν!

Τη μόνωση την θέλεις για να παίρνεις όλη την ποσότητα απ τις μπουκάλες?

Πάντως όλες οι δεξαμενές είναι αμονωτες.

Ωραία δουλειά,μαζεμένη.
Οι σωλήνες που πάνε απ τον καινούργιο λέβητα στο βρόγχο,τι διάμετρο είναι?

Κατάλαβα Νικόλα ...ευχαριστώ ...σαφώς και αν φέρω ειδικό θα είναι από τους συγκεκριμένους -bye-

Πάνο ...Ναι για να παίρνω όσο γίνεται περισσότερο ... τελικά μάλλον θα ντύσω τον χώρο στις μπουκάλες με Dow wallmate και τέρμα .
Οι σωλήνες είναι χαλκοσωλήνα με εξωτερική διάμετρο 28mm.
Σήμερα πήρα και έναν αφυγραντήρα Inventor EP3 Wifi 20L Eva II pro να βοηθήσω λίγο την κατάσταση γιατί από υγρασία στους χώρους ...άστα να πάνε. Βαρύ αυτό το εργαλείο ....υπολόγιζα να το ανεβάζω από τις σκάλες και στον επάνω όροφο με τις κρεβατοκάμαρες ...αλλά θα μου πέσει κανα ..... μετά από 2-3 φορές .... -bye-

Μην τον ντυσεις, κακό θα κάνεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κρατήσεις τις μπουκάλες όσο πιο κρύες γίνεται, θα δημιουργήσεις ένα κάτι σα ψυγείο με την πηγή του κρύου την ιδια την μπουκάλα, αυτή απορροφά θερμότητα από το περιβάλλον.
Όταν μονωνουμε ένα χώρο πρεπει και να υπάρχει μια πηγή θερμότητας μέσα, αλλιώς δεν έχει κάποιο νόημα
Αν τις είχες μέσα στο σπίτι να κρατιούνται ζεστές θα ήταν καλύτερα... Αλλά ΜΕΣΑ? Με τιποτα

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Κατάλαβα Νικόλα ...ευχαριστώ ...σαφώς και αν φέρω ειδικό θα είναι από τους συγκεκριμένους -bye-

Πάνο ...Ναι για να παίρνω όσο γίνεται περισσότερο ... τελικά μάλλον θα ντύσω τον χώρο στις μπουκάλες με Dow wallmate και τέρμα .
Οι σωλήνες είναι χαλκοσωλήνα με εξωτερική διάμετρο 28mm.
Σήμερα πήρα και έναν αφυγραντήρα Inventor EP3 Wifi 20L Eva II pro να βοηθήσω λίγο την κατάσταση γιατί από υγρασία στους χώρους ...άστα να πάνε. Βαρύ αυτό το εργαλείο ....υπολόγιζα να το ανεβάζω από τις σκάλες και στον επάνω όροφο με τις κρεβατοκάμαρες ...αλλά θα μου πέσει κανα ..... μετά από 2-3 φορές .... -bye-

Μη φοβάσαι, αφού δεν έπεσε τοσα χρονια...χα χα

Mike λογικό αυτό που λες.Δεν το είχα σκεφτεί.

Απάντηση: Re: Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

...

Νικο για πες εντυπωσεις απο τον αφυγραντηρα
αποδοση, θορυβος?
Γιατι εγω πληρωσα εναν Morris πριν απο ενα μηνα και τον δουλεψα συνολικα 4 ημερες, τις υπολοιπες πηγαινοερχοταν στην εταιρεια - αντιπροσωπο

Θανάση αργά το μεσημέρι τον έβαλα να λειτουργήσει στον μεσαίο όροφο που είναι 110 τμ. αβέρτο.
Στην μεσαία λειτουργία τον έβαλα και έγραφε στην αρχή 67% και όταν κατέβηκα το βραδάκι έγραφε 59%. Θέρμανση δεν είχα ανοιχτή...πρέπει να ήταν γύρω στους 18.
Είδα και αρκετό νερό στο δοχείο.
Θόρυβος στην μεσαία ταχύτητα ανεκτός ...στην "ήσυχη" πολύ πιο χαμηλός (37db) λέει το manual.
Τώρα περισσότερα μετά από λίγες μέρες.
Εγώ πήρα "όνομα" ρε ... σαν αυτούς στην διαφήμιση.
Τόσες μ@λακίες που έχω πληρώσει ....καλύτερα να έβαζα πετρέλαιο :flipout:

Πάω να βάλω και αυτή που πήρα για την κουζίνα που νομίζω είναι καλή προσφορά. https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/197198-lg-43um7450-43
-----------------------------
Mike Ευχαριστώ....τελικά μάλλον θα το αφήσω έτσι... το πολύ πολύ να φτιάξω άλλο ένα σετ πορτάκια πιο μέσα κοντά στις μπουκάλες για να μην μπαίνει κρύος αέρας από την μεγάλη τρύπα μπροστά. Γιατί από αέρα εδώ στο Ρίον όταν πιάνει...κουνάει σπίτια.

Θανάση αργά το μεσημέρι τον έβαλα να λειτουργήσει στον μεσαίο όροφο που είναι 110 τμ. αβέρτο.
Στην μεσαία λειτουργία τον έβαλα και έγραφε στην αρχή 67% και όταν κατέβηκα το βραδάκι έγραφε 59%. Θέρμανση δεν είχα ανοιχτή...πρέπει να ήταν γύρω στους 18.
Είδα και αρκετό νερό στο δοχείο.
Θόρυβος στην μεσαία ταχύτητα ανεκτός ...στην "ήσυχη" πολύ πιο χαμηλός (37db) λέει το manual.
Τώρα περισσότερα μετά από λίγες μέρες.
Εγώ πήρα "όνομα" ρε ... σαν αυτούς στην διαφήμιση.
Τόσες μ@λακίες που έχω πληρώσει ....καλύτερα να έβαζα πετρέλαιο :flipout:

Πάω να βάλω και αυτή που πήρα για την κουζίνα που νομίζω είναι καλή προσφορά. https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/197198-lg-43um7450-43
-----------------------------
Mike Ευχαριστώ....τελικά μάλλον θα το αφήσω έτσι... το πολύ πολύ να φτιάξω άλλο ένα σετ πορτάκια πιο μέσα κοντά στις μπουκάλες για να μην μπαίνει κρύος αέρας από την μεγάλη τρύπα μπροστά. Γιατί από αέρα εδώ στο Ρίον όταν πιάνει...κουνάει σπίτια.

Αν έξω κάνει κρύο <10 κάνε έναν έντονο αερισμό και σε 5' θα έχεις ρίξει τη θερμοκρασία κοντά στο 50.
Όσο πιο κρύο έξω τόσο το καλύτερο.

Αν έξω κάνει κρύο <10 κάνε έναν έντονο αερισμό και σε 5' θα έχεις ρίξει τη θερμοκρασία κοντά στο 50.
Όσο πιο κρύο έξω τόσο το καλύτερο.

Αυτό που λες το εξακρίβωσα και εγώ ...ούτως ή άλλως κάθε μέρα ανοίγει όλο το σπίτι να αεριστεί.
Ο λόγος που αγόρασα τον αφυγραντήρα ήταν γιατί είχα ένα παλιό υγρασιόμετρο στον τοίχο πολλά χρόνια τώρα δώρο από μια εταιρία και όλα αυτά τα χρόνια ήταν κολλημένο μεταξύ 80-90% και λέω τελικά θα σκουριάσουμε εδώ μέσα. Τελικά δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα, σύμφωνα με το όργανο του αφυγραντήρα δεν είδα στην αρχή περισσότερο από 67%.

Θέλω να πάρω 1-2 φθηνούς μετρητές θερμοκρασίας-υγρασίας μάλλον ηλεκτρονικούς για να βλέπω τι παίζει.
Υπάρχει καμιά καλή γνώμη για τέτοια γκατζετάκια ???
Είδα και κάτι άλλα που λένε με "συνθετική τρίχα" τι παίζει εκεί ???

Επίσης παιδιά θέλω έναν καλό απλό και φτηνό θερμοστάτη χώρου ηλεκτρονικό να αλλάξω έναν απλό Siemens που έχω στον ένα όροφο και έχει μεγάλες ανοχές.
Στον άλλο όροφο έχω έναν παλαιό ηλεκτρονικό FASMA 1 χωρίς οθόνη και τέτοια που αποδείχτηκε 30+ χρόνια τώρα πολύ καλό εργαλειάκι.... δυστυχώς αυτή η εταιρία μάλλον Ελληνική δεν υπάρχει τώρα.
Ακούω γνώμες από αποδεδειγμένους χρήστες :flipout:-bye-

Δεν ξέρω πόσο φθηνό έχεις στο μυαλό σου καλός είναι ο perry electronics. Έχει 25 ευρώ με μικρό Δτ

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όταν λέω φτηνό εννοώ σε λογική τιμή.... αυτός που μου είπες είναι πολύ καλή τιμή. Έχει και διακόπτη ON-OFF ?? ή κατεβάζεις την θερμοκρασία χαμηλά να μην δουλεύει ??

Ναι ρε Νεκ αφού ξέρεις ότι εγώ είμαι πάντα υπέρ αυτής της απόψεως .... άλλωστε και για τον Fasma που έχω τα καλύτερα λόγια λέω.
Έχεις βάλει στην δουλειά από αυτούς ?? δουλεύουν καλά ?? γιατί οι "επαγγελματίες" έμποροι δεν λένε καλή γνώμη :chinscratch:
Δεν με ενδιαφέρει τόσο ο προγραμματισμός ...αρκεί να δείχνει και να ανοιγοκλείνει σωστά. -bye-

Απάντηση: Re: Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

Ναι ρε Νεκ αφού ξέρεις ότι εγώ είμαι πάντα υπέρ αυτής της απόψεως .... άλλωστε και για τον Fasma που έχω τα καλύτερα λόγια λέω.
Έχεις βάλει στην δουλειά από αυτούς ?? δουλεύουν καλά ?? γιατί οι "επαγγελματίες" έμποροι δεν λένε καλή γνώμη :chinscratch:
Δεν με ενδιαφέρει τόσο ο προγραμματισμός ...αρκεί να δείχνει και να ανοιγοκλείνει σωστά. -bye-
Εγω βαλει αρκετους. Καποιο προβλημα δεν μου αναφερθηκε. Ειναι τι θα σου κατσεινκαποιες φορες απο ελλατωματικο προιον/παρτιδα. Αλλα και να υπαρξει νομιζω η ολυμπια εχει απο τα καλυτερα σερβις/αφτερ sales. Δεν μπορεις να τους ξεγελασεις οπως και ξερουν τι πουλανε! Εχω τυχει καινολοκληρη παρτιδα ψηφιακους ζιμενς να κανουν τα τρελα τους. Οι επαγγελματιες πασαρουν εκει που εχουν περισσοτερο κερδος. Τα εισαγωγης βγαινουν συνηθως φτηνοτερα. Ποσο μαλλον αν ειναι φτιαγμενα απο τσαινεζιουμ.

τελικα οχι ,ειναι αλλου το προβλημα οπως περιμενα.Πηρα 2 τριοδες και εκανα bypass το solar kit και τον ηλιακο και εδωσα απευθείας στον λέβητα και ετσι λειτουργει παλι οπως θα επρεπε.Σταματησαν τα πανω/κατω και κρατα σταθερη θερμοκρασια με μονιμη φλογα.Ισως ειναι οντως προβλημα πιεσης ειτε solarkit.Οταν θα βρω λιγο χρονο θα ανοιξω solar kit/ηλιακο θα τα καθαρισω απο αλατα και θα το ξαναβαλω πανω να δω. Κυνηγάω την ευδαπ να μας επαναφερει την πιεση εκει που ηταν καποτε αλλα δεν τους βλεπω ....Στην αναγκη σκεφτομαι να βαλω ενα μικρο πιεστικο+φιλτρο αλατων στην παροχη μου και να "ησυχασω" απο αυτο.

επανερχομαι με νεωτερα στο θεμα μου ,ελπιζω να βοηθηθει και καποιος αλλος με το ιδιο προβλημα στο μελλον.Το θεμα μου τελικα ειναι η χαμηλη πιεση λόγο ευδαπ αλλα και λόγο της εγκαταστασης μου στο ΖΝΧ.Ο λεβητας αεριου στο μπαλκονι και ο ηλιακος/solakit στην ταρατσα ακριβως απο πανω.Το αποτελεσμα ειναι πως περνοντας το νερο απο τον Ηλιακο και το solarkit η πιεση του νερου που φτανει στην εισοδο του λεβητα αεριου δεν επαρκει ωστε να δουλεψει σωστα ο λεβητας.Η απαντηση της ευδαπ για την ξαφνικη πτωση της πιεσης ειναι οτι "ο δρομος μας επαιρνε πρωτα παροχη απο αλλου και η πιεση ηταν υψηλη ,περι τις 8 εως και 10 ατμοσφαιρες το βραδυ,και υπηρχαν συχνα ζημιες.Εκαναν καποια εργα και μας δινουν πλεον απο αλλου με χαμηλοτερη πιεση περιπου 4~4,5 bar".Λεω λοιπον χωρις να το εχω ψαξει σε βαθος οτι μια λυση θα μου προσφερει η εγκατασταση ενος μικρου πιεστικου για να αυξησω την πιεση του νερου ωστε να ευχαριστιωμαστε ενα ντους της προκοπης,να μπορουν να λειτουργουν ,σε λογικο πλαισιο 2 βρυσες ταυτοχρονα,να μην εχουν προβλημα ο λεβητας και τα πλυντηρια απο την χαμηλη πιεση.Και σαν plus ,να μπορεσω να βαλω φιλτρο κεντρικης παροχης που τωρα ειναι αδυνατον καθως τα φιλτρα κοβουν επιπλεον πιεση.Δεν πιστευω οτι χρειαζομαι ενα μεγαλο μηχανημα καθως εχω και έλλειψη χωρου.Εχετε καμια ιδεα?Θα εχω καποιο αλλο προβλημα?Εχετε να προτείνεται καποιο μηχανακι?