Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

γιατί δίνεις από τον ηλιακό στο αέριο?

το solarkit ή αλλιως πενταοδη βανα ειναι συνδιασμος μιας θερμοστατικης αναμηκτικης βαλβιδας και μιας θερμοστατικης επιλεκτικης η οποια τσεκαρει την θεμοκρασια του νερου του ηλιακου και αν ειναι πανω απο 45 C το στελνει στις βρυσες ,αν ειναι κατω απο 45 το στελνει στον λεβητα αεριου ,για ζεσταμα στους βαθμους που εχεις επιλεξει,και μετα στις βρυσες.

έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημά σου ξεκινάει από εκεί. Δηλαδή ότι παρεμβάλεται ο ηλιακός.
Μπορεί περιβαλλοντικά και ενεργειακά να είναι σωστό, αλλά αυτή η βόλτα στην ταράτσα νομίζω δημιουργεί θέματα πίεσης.

έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημά σου ξεκινάει από εκεί. Δηλαδή ότι παρεμβάλεται ο ηλιακός.
Μπορεί περιβαλλοντικά και ενεργειακά να είναι σωστό, αλλά αυτή η βόλτα στην ταράτσα νομίζω δημιουργεί θέματα πίεσης.

ολα δουλευαν τελεια μεχρι το σημειο που η ευδαπ αποφασισε να μας χαμηλωσει την πιεση..... :/

Παιδια μια ερωτηση μηπως μπορει να βοηθησει καποιος πριν φωναξω τεχνικο στο σπιτι.

Δεν εχω ζεστο νερο στο δικτυο απο τον καυστηρα αειου ενω κανονικα ειχα.

Η ρυθμιση στον ελενκτη της Vaillant ειναι σωστη στους 45 βαθμους κελσιου και μαλιστα χθες την εβαλα στους 50 αλλα δεν αλλαξε κατι.

Το κυκλωμα ειναι Charged.

Θα σας βγαλω και μια φωτο τον πινακα να δειτε.

οταν ανοιγεις μια βρυση ο λεβητας περνει εντολη να ξεκινησει να ζεστανει το νερο ή δεν κανει τιποτα?

επανερχομαι με νεωτερα στο θεμα μου ,ελπιζω να βοηθηθει και καποιος αλλος με το ιδιο προβλημα στο μελλον.Το θεμα μου τελικα ειναι η χαμηλη πιεση λόγο ευδαπ αλλα και λόγο της εγκαταστασης μου στο ΖΝΧ.Ο λεβητας αεριου στο μπαλκονι και ο ηλιακος/solakit στην ταρατσα ακριβως απο πανω.Το αποτελεσμα ειναι πως περνοντας το νερο απο τον Ηλιακο και το solarkit η πιεση του νερου που φτανει στην εισοδο του λεβητα αεριου δεν επαρκει ωστε να δουλεψει σωστα ο λεβητας.Η απαντηση της ευδαπ για την ξαφνικη πτωση της πιεσης ειναι οτι "ο δρομος μας επαιρνε πρωτα παροχη απο αλλου και η πιεση ηταν υψηλη ,περι τις 8 εως και 10 ατμοσφαιρες το βραδυ,και υπηρχαν συχνα ζημιες.Εκαναν καποια εργα και μας δινουν πλεον απο αλλου με χαμηλοτερη πιεση περιπου 4~4,5 bar".Λεω λοιπον χωρις να το εχω ψαξει σε βαθος οτι μια λυση θα μου προσφερει η εγκατασταση ενος μικρου πιεστικου για να αυξησω την πιεση του νερου ωστε να ευχαριστιωμαστε ενα ντους της προκοπης,να μπορουν να λειτουργουν ,σε λογικο πλαισιο 2 βρυσες ταυτοχρονα,να μην εχουν προβλημα ο λεβητας και τα πλυντηρια απο την χαμηλη πιεση.Και σαν plus ,να μπορεσω να βαλω φιλτρο κεντρικης παροχης που τωρα ειναι αδυνατον καθως τα φιλτρα κοβουν επιπλεον πιεση.Δεν πιστευω οτι χρειαζομαι ενα μεγαλο μηχανημα καθως εχω και έλλειψη χωρου.Εχετε καμια ιδεα?Θα εχω καποιο αλλο προβλημα?Εχετε να προτείνεται καποιο μηχανακι?
Αν έχεις 5 πίεση είναι καλή, κοίτα μήπως κόβεται η ποσότητα από κακοτεχνία.Βαλε όργανο αν δεν έχεις.
Το πιεστικό είναι λύση,με το μόνο πρόβλημα ότι θα περνάει το πόσιμο από μέσα...
Για μάρκα wilo.

Αν έχεις 5 πίεση είναι καλή, κοίτα μήπως κόβεται η ποσότητα από κακοτεχνία.Βαλε όργανο αν δεν έχεις.
Το πιεστικό είναι λύση,με το μόνο πρόβλημα ότι θα περνάει το πόσιμο από μέσα...
Για μάρκα wilo.

σιγουρα απο κακοτεχνια-παλαιοτητα των σωληνων κοβεται η ποσοτητα.Ολο το συστημα τροφοδοτητε απο την παροχη του παλαιου ηλεκτρ.θερμοσιφωνα απο το παταρι μας με τουμποραμα 15''.Το σπιτι ειναι του 1965 οποτε οι χωνευτες σωληνες του λογικα θα ειναι δραμα.Σκεφτομαι να περιμενω να φτιαξει λιγο ο καιρος,και να σκαψω να βρω την κεντρικη παροχη του οροφου,να βγαλω και τον γενικο διακοπτη σε ενα ευκολο σημειο και οχι εκει που ειναι τωρα χωμενος κατω απο το νεροχυτη της κουζινας.Να βαλω ενα διακοπτη-ανεπιστροφο-φιλτρα-κονεκτερ και απο εκει να στειλω μια 18'' τουμποραμα στον ηλιακο/solarkit και να καταργησω το εσωτερικο δικτυο με τις παλιες σωληνες .Αν μετα απο αυτο εχω προβλημα πιεσης τοτε θα προχωρισω στο πιεστικο.

σιγουρα απο κακοτεχνια-παλαιοτητα των σωληνων κοβεται η ποσοτητα.Ολο το συστημα τροφοδοτητε απο την παροχη του παλαιου ηλεκτρ.θερμοσιφωνα απο το παταρι μας με τουμποραμα 15''.Το σπιτι ειναι του 1965 οποτε οι χωνευτες σωληνες του λογικα θα ειναι δραμα.Σκεφτομαι να περιμενω να φτιαξει λιγο ο καιρος,και να σκαψω να βρω την κεντρικη παροχη του οροφου,να βγαλω και τον γενικο διακοπτη σε ενα ευκολο σημειο και οχι εκει που ειναι τωρα χωμενος κατω απο το νεροχυτη της κουζινας.Να βαλω ενα διακοπτη-ανεπιστροφο-φιλτρα-κονεκτερ και απο εκει να στειλω μια 18'' τουμποραμα στον ηλιακο/solarkit και να καταργησω το εσωτερικο δικτυο με τις παλιες σωληνες .Αν μετα απο αυτο εχω προβλημα πιεσης τοτε θα προχωρισω στο πιεστικο.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι αυτό.

Έχω εδω και 8 χρόνια έχω ενα Toyotomi Akira GAN/GAG A135GVR και είμαι υπέρ ευχαριστημένος.

Θέλω να προχωρήσω στην αγορά ενός ακόμη 12αριού για σαλόνι-κουζίνα περίπου 40τμ.

Στην μια πλευρά είναι το Toyotomi και στην άλλη πλευρά θα μπει το νεο.

Το σπίτι είναι βορινό αλλά με βαριά θερμοπρόσοψη και ταράτσα μονωμένη εξίσου.(άλλο σπίτι πλέον,νομίζω ότι έχω μετακομίσει)

Φανταστείτε ότι το Toyotomi αυτό το χώρο τον καλύπτει για πλάκα, θέλω όμως με την προσθήκη του δεύτερου να καλύψω και τα υπνοδωμάτια που βλέπουν την σαλονοκουζίνα! (2)

Αυτό Mitsubishi Electric / MSZ/MUZ AP35VG το έχει κανείς?

Κοίταζα και το Toyotomi TKN / TKG 635R32

Άλλες προτάσεις στα 600 ~750 ?

Και έχω πάλι το ίδιο προβλημα.... Αν θυμάστε μου είχε ραγίσει σε ενα σημείο κάτω από το κλιματιστικό το περίβλημα . 16αρι inventor. Σε ένα χρόνο από την αγορά του . Η αντιπροσωπεία άψογη μέσα σε τρεις μέρες μου άλλαξε την πρόσοψη χωρίς καμία χρέωση . Τώρα είδα ότι έχει ραγίσει από κάτω σε δύο σημεία και σε άλλα δύο πάνω στο καπακι που ανοίγω για να καθαρίσω τα φίλτρα !!! Μέσα σε 1.5 χρόνο από την προηγούμενη αλλαγή . Επίσης από χτες που το έβαλα σε λειτουργία τρέχει νερό κάτω από το κλιματιστικό από το ένα ράγισμα που είναι στην μια άκρη και από το σημείο που βγαίνουν οι σωλήνες στον τοίχο από την άλλη ακρη.... Η σωλήνα έξω βγάζει νερό και δεν φαίνεται βουλωμενη. Τα ραγισματα μήπως δεν είναι μόνο εξωτερικά; . Τι κάνω; Παίρνω την αντιπροσωπεία πάλι ; Δεν ξέρω αν με καλύπτει για τα πλαστικά η 10ετης εγγύηση . Ή φωνάζω ψυκτικό να το δει με χρεωση ; Υπάρχει περίπτωση να έχουν κάνει λάθος εγκατάσταση από την αρχή ή είναι τόσο φτηνοκατασκευή;

inventor ποτέ ξανά απο μένα!

τώρα το περίβλημα είναι κουλό να ραγίζει
κανονικά απλά κάθεται, δεν δέχεται δυνάμεις

αφού στο άλλαξαν νομίζω ξεκινάει η εγγύηση του ανταλλακτικού απο την αρχή
ψάξε το γιατί δεν είμαι σίγουρος, κάπου το έχω δεί και δε ξέρω αν ισχύει για όλα τα προιόντα

Απάντηση: Re: Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

Άλλες προτάσεις στα 600 ~750 ?

αφου ανεβαινεις τοσο ψηλα σε 12αρι, γιατι δεν κοιτας και σε daikin ?
με οσους ψυκτικους εχω κουβεντιασει παλιοτερα, συμφωνουσαν οτι ειναι ο "βασιλιας" και απο οσο κοσμο ξερω και εχουν βαλει, δεν ειχε κανενας προβλημα
αν και την καλυτερη εμπειρια μεχρι τωρα προσωπικα την εχω με gree (σε επαγγελματικο χωρο) , ακομα θαυμαζω το τροπο που λειτουργουν τα daikin στο σπιτι του κουμπαρου μου τοσα χρονια τωρα...

Re: Απάντηση: Re: Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

αφου ανεβαινεις τοσο ψηλα σε 12αρι, γιατι δεν κοιτας και σε daikin ?
με οσους ψυκτικους εχω κουβεντιασει παλιοτερα, συμφωνουσαν οτι ειναι ο "βασιλιας" και απο οσο κοσμο ξερω και εχουν βαλει, δεν ειχε κανενας προβλημα
αν και την καλυτερη εμπειρια μεχρι τωρα προσωπικα την εχω με gree (σε επαγγελματικο χωρο) , ακομα θαυμαζω το τροπο που λειτουργουν τα daikin στο σπιτι του κουμπαρου μου τοσα χρονια τωρα...

Ωστόσο, η άλλη όψη ειναι οτι τα daikin δεν ειναι πιο ακριβά απο τα υπολοίπα τόσο το αρχικό κόστος όσο και σε ανταλλακτικά και συντήρηση ? ή οχι ?

Να πω και εγω την αληθεία οτι και εγω που κοίταζα σε Inventor, όλοι οι ψυκτικοι μου προτειναν daikin, οπότε τώρα πλέον δεν ασχολουμαι με inventor . Κοιτάω LG για να βάλω .

Απάντηση: Re: Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

inventor ποτέ ξανά απο μένα!

τώρα το περίβλημα είναι κουλό να ραγίζει
κανονικά απλά κάθεται, δεν δέχεται δυνάμεις

αφού στο άλλαξαν νομίζω ξεκινάει η εγγύηση του ανταλλακτικού απο την αρχή
ψάξε το γιατί δεν είμαι σίγουρος, κάπου το έχω δεί και δε ξέρω αν ισχύει για όλα τα προιόντα
Συστολή και διαστολή . Πιστεύω ότι ράγισε με την χειμερινή χρήση . Τώρα όμως είναι χειρότερο από πριν οπότε ή το περίβλημα είναι γενικά φτηνοκατασκευή σε αυτό το μοντέλο ή οι συνθήκες του σπιτιού μου σε εκείνο τον τοίχο το επιρρεαζουν . Δύο στα δύο δεν μπορεί να είναι τυχαίο . Δεν έχω κανένα παράπονο από την απόδοση του και την κατανάλωση του . Όλο το χειμώνα ζήτημα να έκαψε 200 με συνεχή χρήση σε 50τμ και σταθερά 23 βαθμούς .

σιγουρα αλλά και η μερσεντες εχει πιο ακριβα ανταλλακτικα απο μια λαντσια :)
δεν ξερω αν τελευταια χρονια αλλαξε κατι, αλλα τα daikin ειναι γνησια γιαπωνεζικα σε αντιθεση ας πουμε με αλλα που κρατησαν μονο το ονομα, ειναι κορυφαια σε ποιοτητα κατασκευης και σχεδιασμο (εσωτερικα, δεν λεω για το ντιζαιν) και μαλιστα παντα μου εκανε εντυπωση το εξης:
με τεχνικους αλλων εταιριων οταν τους ρωτουσα ποια ειναι τα καλυτερα, ολοι σχεδον ελεγαν πρωτα την daikin, μετα τη δικη τους και μετα τις αλλες.
η προσωπικη μου εμπειρια λοιπον μου λεει οτι αν δεν πηγαινα daikin, θα πηγαινα σε gree που ειναι σκυλια, που οσοι επαγγελματιες τα εχουν βαλει στα μαγαζια τους δεν εχω ακουσει παραπονο και εχουν 10 χρονια εγγυηση και σε καλες τιμες.
σε επαγγελματικο χωρο ενα κλιματιστικο τραβαει πολυ μεγαλα ζορια. τετοιο εχει και η γυναικα στο μαγαζι της.
lg, samsung κλπ δεν θα κοιτουσα γιατι εχω ακουσει πολλα παραπονα για ολα, ακομα και για τα hitachi και toshiba που ηταν εξαιρετικα τουλαχιστον παλια, απο λιγο ως πολυ.
χωρις αυτο να σημαινει οτι τα μιτσουμπισι για παραδειγμα δεν ειναι κορυφαια. ισως τα μονα που πανε κοντα στα daikin...
κλεινοντας να αναφερω και κατι ακομα. τα υπνοδωματια του κουμπαρου που εχει βαλει παντου daikin, ειναι αρκετα μεγαλα. το καθε ενα το δουλευει με 9αρια daikin και γινονται ψυγεια αλλά βασικα χωρις το παραμικρο ηχο!
στο ισογειο κατω απο τη μεζονετα του, στην πυλωτη, υπαρχει και ενα δυαρι (που ειχε τη μανα του) του οποιου το υπνοδωματιο ειναι λιγο πιο μικρο απο τα δικα του. εκει εχει 12αρι κινεζο (νομιζω f&U).
περα απο το θορυβο που εχει μεγαλη διαφορα, τα δικα του ειναι και πιο δυνατα! και ο κινεζος αν και μεταγενεστερος, χαλασε μια φορα.
και μετα αναρωτιεται κανεις, τελικα ειναι 12αρια οσα λενε ετσι? και τελος, δεν αξιζει να δωσεις λιγο παραπανω για να πας στη κορυφη?

Re: Απάντηση: Περί θέρμανσης, φυσικού αερίου, κλιματισμού, αντλιών θερμότητας κλπ

σιγουρα αλλά και η μερσεντες εχει πιο ακριβα ανταλλακτικα απο μια λαντσια :)

και μετα αναρωτιεται κανεις, τελικα ειναι 12αρια οσα λενε ετσι? και τελος, δεν αξιζει να δωσεις λιγο παραπανω για να πας στη κορυφη?

Δεν διαφωνώ καθόλου για τα λιγα παραπανω. Αυτο ομως το αξιολογεί ο καθενας σε προσωπικό επιπεδο. Αλλα εαν παεί διπλάσια τιμή, για μενα ειναι no go.

ε ναι , εννοειται φιλε pathfinder, απλα ο φιλος μπορει να παει εκει πανω απο οτι λεει. και σιγουρα, μοντελο με μοντελο, μπορει να κανει και τα τετραπλα στην daikin στα ιδια btu! δεν ειμαι ειδικος για να ξερω αν τα daikin στα 700-750 ευρω αξιζουν τοσο πολυ, δεν χανει τιποτα να το ψαξει.
ακομα και 3db κατω να ειναι σε θορυβο ενα μοντελο, μιλαμε για το μισο θορυβο. αρκει να ειναι πραγματικες οι μετρησεις. οι διαφορες αυτες πληρωνονται
προσωπικα ομως αφου δεν το θελει για κρεβατοκαμαρα (ετσι που να κυνηγα την απολυτη ησυχια) θα προτεινα να δει κατι σε gree , που και αυτα σχετικα αθορυβα ειναι, μιας και τα μεσαια daikin ειναι στο χιλιαρικο και τα φτηνα της ισως να ειναι συμβιβασμοι. και τα gree ειναι ολα με R32

αν μου επιτρεπεται, θελω να βαλω εδω μια προσωπικη εμπειρια που εχω με το 24αρι (και καλα) bora της gree και εχω βαλει σαν κριτικη στο σκρουτζ. απο τοτε το μονο που αλλαξε ειναι οτι το κλιματιστικο δουλευει σχεδον ασταματητα, μερα και νυχτα απο την ωρα που ανεβαινουν οι θερμοκρασιες μεχρι το χειμωνα. και συνηθως το κατεβαζουμε στους 22-23 οταν δεν εχει τρελους καυσωνες . τον δε χειμωνα δουλευει σε θερμανση 12 ωρες την ημερα. πιστευω οτι το λιγο ακριβοτερο fairy θα ηταν τελειο για το σαλονι του, ασε που μπορει να βαλει εκει ενα 18αρι και να του περισεψει το υπαρχων για μια κρεβατοκαμαρα...

"24.000 btu τοποθετηθηκε περυσι (2018) στο νεο μαγαζι που πηγαμε, μεσα στο οποιο στον κυριως χωρο λειτουργουν 4 (!) επαγγελματικα ψυγεια + 1 επαγγελματικη καταψυξη. τα δυο απο τα ψυγεια ειναι μαλιστα ανοικτου τυπου. μπορειτε να φανταστειτε την θερμοτητα που εκλυουν ολα αυτα!
υπαρχει πισω μικροτερος χωρος με κουζινα και τουαλετα. πορτα του μαγαζιου τζαμι βιτρινας, με αρκετο διακενο σπο την βιτρινα, πισω πορτα σιδερενια-τζαμι. ενδιαμεσα υπαρχει πορτα φυσαρμονικα που χωριζει το μαγαζι.
πριν απο αυτο, αρχες καλοκαιριου, πριν αρχισουν οι καυσωνες, οι θερμοκρασιες ηταν φοβερες, σε σημειο που να καιγονται καποιες φορες τα μοτερ των ψυγειων ιδιαιτερα σε πολυ ζεστες μερες. ασε που δεν μπορουσες να σταθεις ουτε με τις πορτες ανοικτες (διαμπερες). κι αυτα αρχες καλοκαιριου.
Απλα σωθηκαμε! ποιοτικο, αθορυβο, ειχε ενα gree 18 αρι παλιοτερο μια φιλη στην καφετερεια της, σκυλι! για χρονια. ετσι αγοραστηκε και απο εμας το νεοτερο μοντελο.
ειμαι πολυ ευχαριστημενος, αθορυβο, πλεον με κλειστες πορτες ειτε εχει εξω καυσωνα ειτε οχι, ειτε δουλευουν ολα τα ψυγεια, κατεβαινει ευκολα σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες σε σημειο που να ψιλοκρυωνεις ευκολα. συνηθως το βαζουμε στο 26-27 C. ανετα μενει εκει, παρα την εκλυομενη θερμοτητα των ψυγειων. και φυσικα ψυχεται και ο πισω χωρος.
και 10 χρονια εγγυηση.
μικρη παραφωνια οτι στο τηλεκοντρολ ευκολα πατιεται ο χρονοδιακοπτης με αποτελεσμα καποιες φορες να κλεινει μονο του απο ενεργοποιημενο χρονοδιακοπτη λογω απροσεξιας υπαλληλου.
πολλες μερες το καλοκαιρι δουλευει 24 ωρες το 24ωρο!! αφενος για να προφυλλακτουν τα ψυγεια αφεταιρου για να μην αναψουν αλλα ευπαθη τροφιμα στο χωρο.
λογικα σε ενα σπιτι, θα το κανει αρκτικη και μαλιστα αθορυβα.
φυσικα το χειμωνα τα πηγε μια χαρα! πολιτισμος!!
δεν ξερω αν κανει για κρεβατοκαμαρα (ησυχια), αν και απο οτι λενε οι φιλοι εδω κανει και για αυτο, αν ομως σας νοιαζει η ψυξη με αθορυβη λειτουργια για πολλα χρονια, το κλιματιστικο ειναι τουμπανο!"