σιγουρα αλλά και η μερσεντες εχει πιο ακριβα ανταλλακτικα απο μια λαντσια

δεν ξερω αν τελευταια χρονια αλλαξε κατι, αλλα τα daikin ειναι γνησια γιαπωνεζικα σε αντιθεση ας πουμε με αλλα που κρατησαν μονο το ονομα, ειναι κορυφαια σε ποιοτητα κατασκευης και σχεδιασμο (εσωτερικα, δεν λεω για το ντιζαιν) και μαλιστα παντα μου εκανε εντυπωση το εξης:
με τεχνικους αλλων εταιριων οταν τους ρωτουσα ποια ειναι τα καλυτερα, ολοι σχεδον ελεγαν πρωτα την daikin, μετα τη δικη τους και μετα τις αλλες.
η προσωπικη μου εμπειρια λοιπον μου λεει οτι αν δεν πηγαινα daikin, θα πηγαινα σε gree που ειναι σκυλια, που οσοι επαγγελματιες τα εχουν βαλει στα μαγαζια τους δεν εχω ακουσει παραπονο και εχουν 10 χρονια εγγυηση και σε καλες τιμες.
σε επαγγελματικο χωρο ενα κλιματιστικο τραβαει πολυ μεγαλα ζορια. τετοιο εχει και η γυναικα στο μαγαζι της.
lg, samsung κλπ δεν θα κοιτουσα γιατι εχω ακουσει πολλα παραπονα για ολα, ακομα και για τα hitachi και toshiba που ηταν εξαιρετικα τουλαχιστον παλια, απο λιγο ως πολυ.
χωρις αυτο να σημαινει οτι τα μιτσουμπισι για παραδειγμα δεν ειναι κορυφαια. ισως τα μονα που πανε κοντα στα daikin...
κλεινοντας να αναφερω και κατι ακομα. τα υπνοδωματια του κουμπαρου που εχει βαλει παντου daikin, ειναι αρκετα μεγαλα. το καθε ενα το δουλευει με 9αρια daikin και γινονται ψυγεια αλλά βασικα χωρις το παραμικρο ηχο!
στο ισογειο κατω απο τη μεζονετα του, στην πυλωτη, υπαρχει και ενα δυαρι (που ειχε τη μανα του) του οποιου το υπνοδωματιο ειναι λιγο πιο μικρο απο τα δικα του. εκει εχει 12αρι κινεζο (νομιζω f&U).
περα απο το θορυβο που εχει μεγαλη διαφορα, τα δικα του ειναι και πιο δυνατα! και ο κινεζος αν και μεταγενεστερος, χαλασε μια φορα.
και μετα αναρωτιεται κανεις, τελικα ειναι 12αρια οσα λενε ετσι? και τελος, δεν αξιζει να δωσεις λιγο παραπανω για να πας στη κορυφη?