Περί υποκλοπής συνδρομητικού σήματος πακέτου Nova (δελτία τύπου κ.τ.λ.)

Απάντηση: Re: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

μπαινω στο φορουμ βλεπω το νημα 100.000 Ελληνες εκλεβαν την Νοβα.... κ κατευθειαν μου'ρχετε στο μυαλο:idea: "και καλα της κανανε!":laugh:

Να 'ναι καλά οι βουλευτές της χ0.0ρας μας...

Γιατί το τελευταίο ήταν πολύ αστείο :flipout::flipout::flipout:

148593_465357078176_641553176_5648226_2658894_n.jpg

+++:flipout::flipout::flipout:

Re: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=4980&catid=3

Μιά πρωτοφανή "πατέντα" συνδρομητικής τηλεόρασης, έστησαν....
τρία άτομα, με "έδρα" την Αγία Παρασκευή.

Μέσω περιφερειακών καταστημάτων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών "ψάρευαν" πελάτες που ήθελαν να έχουν το συνδρομητικό κανάλι NOVA. Πουλούσαν λοιπόν προς 300 ευρώ στους ενδιαφερόμενους έναν αποκωδικοποιητή που προμηθεύονταν από την Κορέα. Ο αποκωδικοποιητής συνδεόταν με γραμμή υπολογιστή μέσω συσκευής ethernet και "έσπαγε" τους κωδικούς του συνδρομητικού καναλιού. Έτσι οι πελάτες δεν είχαν ούτε δορυφορικό πιάτο, ούτε πλήρωναν μηνιαία συνδρομή.
Το κύκλωμα αυτό κατάφερε να αποκτήσει πελατεία 100.000 Ελλήνων, που "απολάμβαναν" έτσι τις υπηρεσίες της NOVA.

Τα μέλη του κυκλωματος συνελήφθησαν χθες το βράδυ, μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπό την εποπτεία του επικεφαλής του τμήματος, Μ.Σφακιανάκη.

Η NOVA υποστηρίζει ότι μόνο τη διετία 2008-2009 έχασε από τους μαϊμού αποκωδικοποιητές 31.500.000 ευρώ, ενώ η αστυνομία εκτιμά πως το κύκλωμα λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.

Κατά τόν νόμο, θα πρέπει να διωχθούν και οι πελάτες του κυκλώματος, ωστόσο -σύμφωνα με πληροφορίες- κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Από την μία λες: καλά έκανε και τους έπιασε! Εγώ ο μαλ... γιατί να πληρώνω? Από την άλλη, η εταιρία τι έχει κάνει για την πάταξη της πειρατείας, εκτός από να ταλαιπωρεί τους συνδρομητές της με παντρέματα και δέκτες που θυμίζουν την δεκαετία του ενενήντα και την εποχή των βίντεο που είχαμε μόνο Rec και play? Πόσο λογικό είναι να περνάς δύο φορές αυξήσεις ΦΠΑ στον καταναλωτή χωρίς να απορροφήσεις έστω την τελευταία ή γιατί στην Κύπρο έκοψες την συνδρομή στα δύο και στην Ελλάδα την ανέβασες 8 Ευρώ σε διάστημα τριών χρόνων?

Τεχνικά, δεν μου φαίνεται σωστό.
Δηλ. IP TV on demand? Τι bandwith έχουν ώστε να εξυπηρετήσουν τους 100.000 "πελάτες"? Δεν μιλάμε για cs αλλά για video μέσω internet!
Μπούρδα μου φαίνεται.

Κι εμένα από την ορολογία που χρησιμοποιεί μου φαίνεται λίγο ψέμα... :)

Δεν ισχύει αυτό που έγραψαν οι έγκυροι δημοσιογράφοι !!!!

Η μισή είδηση είναι ψεύτικη και ειδικά όσο αφορά τη θέαση χωρίς πιάτο και τους 100.000 συνδρομητές !!!!!

Το έχουμε ξαναγράψει...

Εμ, και δευτερη φορα ?
Μυαλο δεν εβαλε, καλα να παθει τοτε.

Τωρα μενει να βγει γκρουπ στο FB: "ημουνα κι εγω αναμεσα σε αυτους που εκλεβαν τη Nova" :fahne90: :flipout:

Με την πολιτική που ακολουθεί η γ0βα αυτά παθαίνει.:smash:
ΝΕΟΣ πελάτης, ΠΑΛΙΟΣ πελάτης...κ' για μένα ΚΑΘΟΛΟΥ πελάτης...-bye-
Αντε γειά...:award:

Απάντηση: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

Εγώ ξεχάστηκα να βάλω τη συνδρομή του Μαρτίου για 2 μέρες. Ενώ άλλες φορές μου τηλεφωνούσαν και το θέμα έληγε, πληρώνοντας κανονικά, τον Μάρτιο δεν με ειδοποίησαν, έπεσαν και οι απόκριες και σταμάτησαν την υπηρεσία. Όταν τους κάλεσα την "καθαρή" Τρίτη, απαίτησαν 10 και κάτι ευρώ ως τέλος επανασύνδεσης. Δεν το αποδέχθηκα και έτσι χώρισαν οι δρόμοι μας.

Re: Απάντηση: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

Εγώ ξεχάστηκα να βάλω τη συνδρομή του Μαρτίου για 2 μέρες. Ενώ άλλες φορές μου τηλεφωνούσαν και το θέμα έληγε, πληρώνοντας κανονικά, τον Μάρτιο δεν με ειδοποίησαν, έπεσαν και οι απόκριες και σταμάτησαν την υπηρεσία. Όταν τους κάλεσα την "καθαρή" Τρίτη, απαίτησαν 10 και κάτι ευρώ ως τέλος επανασύνδεσης. Δεν το αποδέχθηκα και έτσι χώρισαν οι δρόμοι μας.

Όπως σ' όλες τις επιχειρήσεις παραχής υπηρεσιών με front-office desk ακα εξυπηρέτηση πελατών, εξαρτάται πολλές φορές σε τι άνθρωπο θα πέσεις στην άλλη άκρη της γραμμής.
Εγώ θα έβαζα τη συνδρομή καθυστερημένα και μετά θα ζητούσα τα ρέστα.
Τί δηλ.? Αν σε πατήσει αυτοκίνητο δεν δικαιούσαι να αργήσεις 2-3 μέρες?

Μα δε σου λέει η NOVA ότι δε σου κάνει επανασύνδεση με τους όρους που είχες, απλά πρέπει να πληρώσεις παραπάνω και καλά κάνει, διότι αλλιώς θα ηταν φιλοπτωχο ταμείο.

Χρειάζονται υπάλληλοι που θα παρακολουθούν αυτούς που δε πληρώνουν,έξοδα για τηλ στα κινητά τους ή υπεραστικά.

Σκεφτείτε λίγο και την άλλη μεριά, καλά της τα χώνουμε για άλλα, αλλά για το συγκεκριμένο έχει δίκιο.

Είναι σαν τη ΔΕΗ που αν αργήσεις λένε πολλοί δε πρέπει να σου κόψει το ρεύμα.
Υπάρχει διαδικασία ρε παιδιά, όποιος δε την ακουλουθεί δυστυχώς πρέπει να πληρώσει παραπάνω. Δε μπορεί να υπάρχει άτομο που θα κρίνει αν είχες όντως πρόβλημα ή όχι για να γλιτώσεις το "πρόστιμο".

Αν σου τύχει στραβή, δυστυχώς τις περισσότερες φορές έχει και άλλες συνεπειες. -bye-

Σε μένα, πάντως, πέρσι τον αύγουστο που είμουν διακοπές, μου στείλαν μήνυμα στο κινητό ότι δεν έχει πληρωθεί η συνδρομή...
Τους πήρα τηλέφωνο, τους εξήγησα ότι είμαι διακοπες, ότι θα γυρίσω την τάδε μέρα κ' θα πληρώσω την συνδρομή την επόμενη μέρα...
Γύρισα από τις διακοπές, πλήρωσα κ' την συνδρομή κ' όλα καλά...:music-smiley-005:
(δεν ήταν, βέβαια, για 2 μέρες, ήταν πάνω από 1 εβδομάδα).
Να λέμε κ' τα καλά τους...:singer:

Απάντηση: 100.000 Ελληνες "έκλεβαν" NOVA!!!!!!

Τυπικά η νόβα σωστά έπραξε.
Εγώ απλά δεν θεώρησα την πράξη φιλική ως προς τον πελάτη.
Έχουν σχεδόν 400000 συνδρομητές, προφανώς ένας λιγότερος δεν θα τους λείψει. Ειδικά, όταν ποτέ τους στα τόσα χρόνια δεν υπέστησαν τη διαδικασία να του χορηγήσουν κάποια προσφορά μειωμένης τιμής για να τον κρατήσουν.
Κατά τα λοιπά και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου η νόβα ήταν ορθή.

Συλλήψεις για πειρατεία συνδρομητικών υπηρεσιών

Στο σχηματισμό 14 δικογραφιών κατά 16 "πειρατών" συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών προχωρά η Αστυνομία. Ήδη, συνελήφθησαν 10 άτομα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η οικονομική ζημία της εταιρείας, μέρος του οποίου είναι ζημιά του ελληνικού δημοσίου, υπολογίζεται σε 1.061.200 ευρώ.

http://content-aka.feed.gr/filesystem/images/20110519/low/newego_LARGE_t_1101_53513742.JPGΌπως διαπιστώθηκε από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα οι 16 διαμοίραζαν το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα σε 801 επιβεβαιωμένους χρήστες του διαδικτύου που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης, καθώς και σε μεγάλο αριθμό χρηστών διαδικτύου.

Οι δικογραφίες σε βάρος 16 ατόμων στις πόλεις της Ξάνθης, των Σερρών, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας είναι για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή μέσω διαδικτύου τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος, ενώ ένας από αυτούς κατηγορείται επιπλέον και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες, στην Υποδιεύθυνση Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της νέας Υπηρεσίας, από ανώνυμη εταιρία παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με δορυφορική πειρατεία και παράνομη διανομή τηλεοπτικού σήματος της σε μεγάλο αριθμό παράνομων συνδρομητών σχηματίσθηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας, εκδόθηκαν διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την αστυνομική ηλεκτρονική έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο των διευκολύνσεων της άρσης του σχετικού απορρήτου, διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων προσώπων. Όπως διαπιστώθηκε από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα οι 16 διαμοίραζαν το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα σε 801 επιβεβαιωμένους χρήστες του διαδικτύου που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης, καθώς και σε μεγάλο αριθμό χρηστών διαδικτύου.

Σε έρευνες που διεξήχθησαν από τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα σπίτια και τα καταστήματα των προαναφερομένων ατόμων, με τη συνδρομή και των κατά τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 46 δικτυακοί δορυφορικοί αποκωδικοποιητές, 14 συσκευές σύνδεσης στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ (modem-router), 21 αναγνώστες καρτών, μία συσκευή προγραμματισμού καρτών, πέντε φορητοί και σταθεροί Η/Υ, 17 εσωτερικοί και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, κ.α.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα ιδιοκτησίας ενός από τους συλληφθέντες, στο οποίο εργάζονταν και άλλοι δύο από τους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε έντυπο υλικό και χειρόγραφες σημειώσεις με χρηματικά ποσά, διάφορες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητες κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 309 γραμμαρίων επιμελώς κρυμμένες καθώς και μία εύχρηστη ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των -800- ευρώ επιμελώς κρυμμένο εντός επίπλου της οικίας.

Η οικονομική ζημία που έχει υπολογιστεί για τις παραπάνω παράνομες πράξεις, κατ' ελάχιστη εκτίμηση της εγκαλούσας εταιρίας, κυμαίνεται στο χρηματικό ποσό των 1.061.200 ευρώ, μέρος εκ των οποίων αποτελεί ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ως ΦΠΑ και ποσοστό από υφιστάμενη Σύμβαση μεταξύ των δύο μερών.

Από τους 10 συλληφθέντες, οι εννέα παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση στα κατά τόπους Πλημμελειοδικεία και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία, ενώ η δέκατη αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Παράλληλα ενημερώθηκε το ΣΔΟΕ για τη βεβαίωση των αντίστοιχων φορολογικών παραβάσεων.

πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63267323

Last edited:

Τα 309 γραμμάρια είναι το πιο αστείο από όλα... :flipout: Πληθώρα σε παρεχόμενες υπηρεσίες... :flipout: