Περιοδικό "Digital Satellite TV Info" Τεύχη 2008-2010

Απάντηση: Digital Satellite TV Μαίου

Και τώρα, μετά το 3σέλιδο off topic στα του θέματος:
1) Ποια μέρα κυκλοφορεί στην Θεσσαλονίκη (σήμερα που το περίμενα δεν είχε έρθει);
2) Υπάρχει κάποιο πρόβλημα διανομής των περιοδικώ γενικά όπως άκουσα ή δεν ισχύει;

Re: Digital Satellite TV Μαίου

1. Κανονικά το περιοδικό έπρεπε να κυκλοφορήσει εχθές στην Θεσ/κη. Ενημέρωσέ με αν δεν το βρήκες και σήμερα.
2. Γενικά εχθές υπήρχε ένα πρόβλημα διανομής, λόγω στάσης εργασίας. Αυτό όμως δεν αφορούσε μόνο εμάς, αλλά το σύνολο του τύπου, που κυκλοφόρησε εχθές. Φυσικά επειδή ισχύουν ως γνωστό διαφορετικά μέτρα και διαφορετικά σταθμά, οι μικρότεροι πάντα την πληρώνουν.

Re: Απάντηση: Digital Satellite TV Μαίου

σας ευχαριστω για την απαντηση.Και αν εκανα το θεμα αυτο ηταν για τον λογο οτι ηξερα καλα οτι δεν μασατε και θα με απαντουσατε στα ισα.

εισαι το ιδιο παραβατης οσο και οι πελατες της με τα pvr!!

Διάβασα και εγώ το νέο τεύχος.
"Χορταστικό" 'οπως πάντα, νομίζω ότι πλέον είναι "must" μηνιαία συνήθεια για τους έλληνες δορυφορομανείς...!

Και μιας και η επικαιρότητα επικεντρώνεται στο CS, θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα μικρό σχόλιο:
Νομίζω ότι έχει παραγίνει κουβέντα για το τι είναι νόμιμο και τι όχι, επικεντρωνόμενοι στο αν νόμιμο και όχι στο πως μπορεί να γίνει παράνομο! Η έλλειψη πλήρους σχετικής νομοθεσίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατα περιπτώσεις υπέρ ή κατά του χρήστη. Και στην παρούσα φάση δε νομίζω ότι υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή για να (ξανα)πούμε το περίφημο "κοντά στο νου και η γνώση"...
Ποιος δηλαδή δε μπορεί να καταλάβει ότι αν βγουν τα κλειδιά σου στο διαδίκτυο αυτομάτως είσαι παράνομος;
Και ποιος είναι αυτός που δεν καταλαβαίνει ότι ένα μοίρασμα εντός του σπιτιού δεν αποτελεί πρόβλημα για κανένα συνδρομητικό και άρα δεν υπάρχει λόγος να τον κυνηγήσει αφού άλλωστε τους "καίνε" σοβαρότερα προβλήματα;
Η ύπαρξη του PVR της nova δεν σημαίνει κάτι, χρεώνουν για έξτρα δυνατότητες που αν δεν τις χρειάζεσαι απλά δεν τις πληρώνεις. Δεν σε καθιστά αυτόματα παράνομο αν το πετύχεις με δικό σου εξοπλισμό.

Και γενικώς, η όλη ιστορία μου θυμίζει απλά το πως χρησιμοποιεί το εργαλείο ένας μάστορας:
Αν χρησιμοποιήσω την πριονοκορδέλλα για να φτιάξω όμορφα έπιπλα τότε είμαι άψογος και περίφημος. Αν όμως από την πριονοκορδέλλα "περάσω" την πεθερά μου τότε γίνομαι αυτομάτως δολοφόνος και δακτυλοδεικτούμενος! Φταίει η πριονοκορδέλλα για ότι από τα παραπάνω συμβεί;
Κατά την ίδια λογική δηλαδή που δεν φταίει ο dreambox που υπάρχει το CS ούτε και αυτομάτως θεωρείται ανακατεμένος με το CS όποιος έχει έναν dreambox.

Και πως ακριβως δουλευει αυτο το CS?

ανοιξε θεμα darkie σε νεο thread να τα πουμε εκει!!!!!

Απάντηση: Re: Digital Satellite TV Μαίου

1. Κανονικά το περιοδικό έπρεπε να κυκλοφορήσει εχθές στην Θεσ/κη. Ενημέρωσέ με αν δεν το βρήκες και σήμερα.
2. Γενικά εχθές υπήρχε ένα πρόβλημα διανομής, λόγω στάσης εργασίας. Αυτό όμως δεν αφορούσε μόνο εμάς, αλλά το σύνολο του τύπου, που κυκλοφόρησε εχθές. Φυσικά επειδή ισχύουν ως γνωστό διαφορετικά μέτρα και διαφορετικά σταθμά, οι μικρότεροι πάντα την πληρώνουν.

1. Το βρήκα. Ήρθε πρωί πρωί... :a0210:
2. Μα και εγώ αυτό είπα. Δεν εννοούσα ότι έχει πρόβλημα μόνο το συγκεκριμένο περιοδικό. Υπήρξε μάλλον μια σειρά στάσεων εργασίας μέσα στις γιορτές και τα περίπτερα άδειασαν.

Τέλος καλό, όλα καλά. :grinning-smiley-043

Εγω το Απεκτησα χθες απο Ηλεια που ημουν για διακοπες και μπορω να πω οτι το βρηκα αρκετα ευκολα!

Ωραια θεματα οπως παντα εγω ειμαι και θα ειμαι fun του scrambling corner αλλα και των αλλων φιλων που διαβαζουν και στελνουν τις αποριες τους!

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!-bye-

Παιδιά ξέρει κανείς που και πως θα βρώ το τεύχος του προηγούμενου μήνα??? Είδα οτι αναφερόταν στο CCCam κι επειδή εδώ και 2-3 μέες είμαι κατόχος του DM800 θα ήθελα να μάθω βασικά τι κάνει αυτο το CCCam. Μέχρι τώρα με τον Kathrein 910 που είχα, είχα μόνο mgcamd.
Αν υπάρχει κάποιο κατατοπιστικό λινκ για το CCCam, να διαβάσω τι κάνει, και δε χρειαστεί να ψάχνω να βρω το προηγούμενο τεύχος, θα το εκτιμούσα πολύ!

το καλυτερο θεμα αυτο του μηνα ειναι για οσους ασχολουντε με το body building,μπραβο αλλη μια φορα στο περιοδικο που μας εδωσε το φως στο καναλι και ειναι και ελευθερο:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Παιδιά ευχαριστούμε όλους για τα καλά λόγια. Να ξέρετε, ειλικρινά, ότι για την δουλειά μας, αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Δεσμευόμαστε για να προασπαθήσουμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.
Φίλε spridy, τηλεφώνησε στο 210-8321150 και παράγγειλέ το ή στείλε mail στο [email protected] ή στείλε μου PM.

Εγω αυτο το μηνα δεν πηρα ουτε το ενα ουτε το αλλο γιατι δεν ειδα κατι ενδιαφερον, κατι να μην εχει ξαναγραφτει.Περιμενω καποια καινουρια πραγματα.Βεβαια διαβαζω και μιλαω πολυ στο νετ.Παμε για τον αλλο μηνα.

Φίλε γιαννίκο καλημέρα και Χρόνια Πολλά,
Καταρχήν από την φύση τους, τα νέα και τα τεστ είναι εντελώς καινούργια και δεν έχουν ξαναγραφεί. Στην κυρίως ύλη τώρα έχουμε:
Συγκριτικό τεστ: Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τεστ δεκτών από κανένα περιοδικό, ούτε και στο internet προσωπικά έχω βρει πληροφορίες για το ποιος είναι ο καλύτερος πελάτης. Ειδικά για αυτό το άρθρο, στήσαμε δύο server και είχε πάρα πολύ δουλειά.
Από την Αρχή: Εδώ αναφερόμαστε στους δέκτες PVR. Σίγουρα στο παρελθόν έχουν ξαναγραφτεί κάποια πράγματα, αλλά μην ξεχνάς ότι από τότε έχουν προκύψει νέα "κόλπα", τα οποία όχι μόνο εμπεριέχονται στο άρθρο, αλλά αναπτύσσονται ιδιαίτερα.
CCcam στο Diablo WiFi: Αναλύεται η διαδικασία βήμα - βήμα. Δεν έχει ξαναγραφτεί γιατί πριν δεν υπήρχε.
Που θα βρεις soft για κάρτες στο PC: Πρώτη φορά δημοσιεύεται άρθρο για δικτυακή υποστήριξη σε κάρτες λήψης στο PC.
H δομή των φακέλων και δεκτών Linux: Έχει δημοσιευτεί αντίστοιχο άρθρο στο παρελθόν, τώρα όμως είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Ταυτόχρονη λήψη τριών δορυφόρων: Δεν έχει ξαναγραφτεί. Αναλύεται όλη η εγκατάσταση βήμα προς βήμα.
Διανομή καναλιού σε πολυκατοικία: Δείχνουμε 4 τρόπους. Οι δύο έχουν ξαναγραφτεί, άλλα έπρεπε να μπουν για την πληρότητα του άρθρου, μιας και από τότε έχουν προκύψει πολλοί νέοι αναγνώστες.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράζεις κανένα περιοδικό. Καλά κάνεις και εκφράζεις τη γνώμη σου για αυτό, όμως εγώ δεν συμφωνώ ότι το περιοδικό δεν έχει ενδιαφέρον θέματα ή κάτι που να μην είχε ξαναγραφεί. Γενικά να ξέρεις ότι εμείς πρώτοι από όλους βαριόμαστε να ξαναγράφουμε τα ίδια, αφού έτσι δεν έχει πλάκα. Μερικές φορές όμως πρέπει να δημοσιεύουμε κάποια τμήματα για χάρη της πληρότητας των άρθρων.

Τελειώνοντας θα ήθελα ιδιαίτερα να ακούσω τις προτάσεις σου, για τα καινούργια πράγματα που θέλεις. Αν όντως είναι ενδιαφέροντα, μπορούμε να τα φτιάξουμε.

Aνανεωμένο, φρέσκο και με πληθώρα θεμάτων και λύσεων,
το τελευταίο τεύχος του "Digital Satellite TV".

Καλή συνέχεια και δύναμη σε όλη την συντακτική ομάδα
που προσπαθούν αδιάκοπα να καλύψουν τις ανάγκες
όλων των αναγνωστών, έμπειρους και νέους, τεχνικούς και χομπύστες.

Κωνσταντίνος

Πρωτη φορα θα συμφωνησω και εγω με τον gianniko. To πηρα και εκτος του κυριου θεματος με τους HD δεκτες το υπολοιπο δεν ειχε τιποτα ιδιαιτερο για εμας που μελεταμε τα δορυφορικα στα forums.

Φίλε γιαννίκο καλημέρα και Χρόνια Πολλά,
Καταρχήν από την φύση τους, τα νέα και τα τεστ είναι εντελώς καινούργια και δεν έχουν ξαναγραφεί. Στην κυρίως ύλη τώρα έχουμε:
Συγκριτικό τεστ: Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τεστ δεκτών από κανένα περιοδικό, ούτε και στο internet προσωπικά έχω βρει πληροφορίες για το ποιος είναι ο καλύτερος πελάτης. Ειδικά για αυτό το άρθρο, στήσαμε δύο server και είχε πάρα πολύ δουλειά.
Από την Αρχή: Εδώ αναφερόμαστε στους δέκτες PVR. Σίγουρα στο παρελθόν έχουν ξαναγραφτεί κάποια πράγματα, αλλά μην ξεχνάς ότι από τότε έχουν προκύψει νέα "κόλπα", τα οποία όχι μόνο εμπεριέχονται στο άρθρο, αλλά αναπτύσσονται ιδιαίτερα.
CCcam στο Diablo WiFi: Αναλύεται η διαδικασία βήμα - βήμα. Δεν έχει ξαναγραφτεί γιατί πριν δεν υπήρχε.
Που θα βρεις soft για κάρτες στο PC: Πρώτη φορά δημοσιεύεται άρθρο για δικτυακή υποστήριξη σε κάρτες λήψης στο PC.
H δομή των φακέλων και δεκτών Linux: Έχει δημοσιευτεί αντίστοιχο άρθρο στο παρελθόν, τώρα όμως είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Ταυτόχρονη λήψη τριών δορυφόρων: Δεν έχει ξαναγραφτεί. Αναλύεται όλη η εγκατάσταση βήμα προς βήμα.
Διανομή καναλιού σε πολυκατοικία: Δείχνουμε 4 τρόπους. Οι δύο έχουν ξαναγραφτεί, άλλα έπρεπε να μπουν για την πληρότητα του άρθρου, μιας και από τότε έχουν προκύψει πολλοί νέοι αναγνώστες.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράζεις κανένα περιοδικό. Καλά κάνεις και εκφράζεις τη γνώμη σου για αυτό, όμως εγώ δεν συμφωνώ ότι το περιοδικό δεν έχει ενδιαφέρον θέματα ή κάτι που να μην είχε ξαναγραφεί. Γενικά να ξέρεις ότι εμείς πρώτοι από όλους βαριόμαστε να ξαναγράφουμε τα ίδια, αφού έτσι δεν έχει πλάκα. Μερικές φορές όμως πρέπει να δημοσιεύουμε κάποια τμήματα για χάρη της πληρότητας των άρθρων.

Τελειώνοντας θα ήθελα ιδιαίτερα να ακούσω τις προτάσεις σου, για τα καινούργια πράγματα που θέλεις. Αν όντως είναι ενδιαφέροντα, μπορούμε να τα φτιάξουμε.

Kαλησπερα κ. Νομικε και Χρονια σας Πολλα.
Καταρχην χαιρομαι που μου απαντησατε και μου δινετε τον λογο και παλι.Φανταζομαι οτι δεν σας αρεσουν οι κολακειες ,να σας λενε για το ποσο ωραιο ειναι το περιοδικο,οτι το αγοραρασαμε κτλ. οσο το να δεχεστε παρατηρησεις για τη βελτιωση του.Γιατι γι αυτο προκειται,οσον αφορα για τις δικες μου παρατηρησεις.
Το πρωταρχικο θεμα του περιοδικου σας αφορα το 'cardsharing' το οποιο ειναι ενα θεμα που δεν ενδιαφερει πολλους και πιστευω οτι το εχετε εξαντλησει παλια στο περιοδικο 'Δορυφορικα Νεα'.
Για το cccam στο Diablo wi-fi, εχει γραφτει θεμα και εδω σ αυτο το φορουμ.Ομως καλα κανατε και το γραψατε και εσεις.
Για την ληψη πολλων δορυφορων ,εχετε ξαναγραψει.
Για τη Διανομη καναλιου σε πολυκατοικια, επισης.
Το θεμα ειναι οτι ειναι ενδιαφεροντα αλλα ξαναγραμμενα.
Παρεπιπτοντος τωρα, βλεπω το περιοδικο του Αυγουστου του 2006 και γραφει δεξια 'Δορυφορικα μοιρασματα' και δειχνει το Diablo.Για καποιους που σας διαβαζουν απο παλια, καπου υπαρχει κορεσμος γι αυτα τα θεματα.
To θεμα που για μενα εχει σημασια ειναι η παρουσιαση των Δορυφορικων προιοντων.Να μιλησουμε για δεκτες συγκεκριμενα.Οταν παρουσιαζεται εναν δεκτη,ποσων ημερων ειναι το διαστημα των τεστ ? Για να εξηγησω.Αν ειναι μικρο το διαστημα, π.χ.ωρων ,τοτε ειναι μικρο και πραγματι καποια αρνητικα κυριως πραγματα δεν μπορουν να διαπιστωθουν.Αν ομως τα τεστ ειναι ημερων τοτε κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να γραφτουν και τα αρνητικα των δεκτων.Μεχρι τωρα δεν εχω δει να γραφονται.Ολοι οι δεκτες βγαινουν αστερια,ενω διορθωσεις γινονται στα software μηνες μετα την πρωτη κυκλοφορια τους.Οι δεκτες που τεσταρετε, να τεσταρονται και σε εγκατασταση με μοτερ DiseqC 1.2 (οχι με positioner) αν μπορειτε.
Ενα συγκεκριμενο παραδειγμα,μιας και ξεκινησα εγω αυτο το θεμα με τον Opticum HD ειναι αυτο

http://avclub.gr/forum/showthread.ph...946#post806946
ποστ 41

Δεν ειχα ποτε τον δεκτη και πιστευω οτι αυτα επρεπε να τα 'χατε γραψει εσεις.Ολοι οι δεκτες εχουν προβληματα, απλα πιστευω οτι θα επρεπε με τις σωστες επισημανσεις σας να δινετε μια σφαιρικη αποψη για τον καθε δεκτη, ωστε η τελικη επιλογη απ τον αγοραστη να γινεται με τα κριτηρια του αλλα να ειναι ενημερωμενος.
Αυτα τα λιγα για τωρα.Αν θελετε και περισσοτερα,μελλοντικα.

Με εκτιμηση
John78

Καλησπέρα και πάλι,
Κωνσταντίνε σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
Γιαννίκο, όντως μας ενδιαφέρει περισσότερο η κριτική, ώστε να μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι αλήθεια ότι αυτά που έχεις γράψει για τον Opticum δεν τα τσεκάρουμε. Οι δέκτες όταν έρχονται στο περιοδικό είναι πολύ καινούργιοι και δεν υπάρχει περίσσια soft για τέτοιους ελέγχους. Για παράδειγμα στο προηγούμενο τεύχος είχαμε τον Opticum Multiroom, στον οποίο γράφουμε ότι δεν μπορεί να παίξει την κάρτα σε δεύτερη TV, παρά μόνο ελεύθερο κανάλι. Με το καινούργιο όμως soft παίζει.
Σε σχέση με τις επαναλήψεις και το Diablo, θέλω να σου αναφέρω ότι δεν επαναλαμβανόμαστε εμείς αλλά η αγορά. Παλιά κάθε μήνα έβγαινε και ένα CAM, πλέον οι μόνες εξελίξεις σε αυτό το χώρο, είναι ότι αφορά το Diablo.
Συμφωνώ ότι το Card Sharing το εξαντλήσαμε κατά βάση στο παλιό περιοδικό, αλλά υπάρχουν ακόμη θέματα. Πιστεύω ότι το κεντρικό θέμα έχει πολύ πληροφορία μέσα. Για παράδειγμα, υπάρχουν δέκτες που υποτίθεται παίζουν με server, αλλά ζητάνε δέκα κλειδιά το δευτερόλεπτο. Όπως καταλαβαίνεις αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παγώνει η εικόνα, αφού η κάρτα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιους ρυθμούς. Αυτοί όμως μέχρι να γίνει αυτό το τεστ, υποτίθεται ότι ήταν συμβατοί με CS. Στην πράξη όμως όχι. Αυτό δεν έχει ξαναγραφεί, όπως δεν έχει ξαναγραφεί ποιο πρωτόκολλο CS υποστηρίζει ο κάθε δέκτης. Ειδικά εσύ θα ήθελα να το διαβάσεις αυτό το άρθρο και να μου γράψεις και πάλι την γνώμη σου. Αν θέλεις να σου στείλω ένα τεύχος (στείλε μου PM με διεύθυνση).
Ο έλεγχος γίνεται πλέον με DiSEqC 1.2 και όχι με positioner (αυτό γίνονταν στο παλιό περιοδικό). Αν παρατηρήσεις τις περιγραφές γράφουμε αν δούλεψε καλά με DiSEqC 1.2, 1.1 και USALS. Προς το παρόν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κανένας δέκτης δεν είναι τέλειος σε αυτό τον τομέα.
Όντως για λήψη πολλών δορυφόρων έχουμε ξαναγράψει. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξαναγράψουμε τίποτε. Και η εγκατάσταση που παρουσιάζουμε γράφεται για πρώτη φορά.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ευχαριστώ που πήρες την πρωτοβουλία να μας κριτικάρεις και να κάτσεις να γράψει όλα αυτά. Όπως και να έχει όλα αυτά μας βοηθάνε.
Τώρα όσο αφορά τον φίλο fchef. Η εγκατάσταση των δορυφόρων που παρουσιάζουμε βήμα - βήμα με πλήρες φωτογραφικό υλικό, δεν υπάρχει στα forum και αυτό είναι το πλεονέκτημα του περιοδικού. Τα forums κατά βάση στηρίζονται σε υλικό από χομπίστες χρήστες και μόνο από το σύνολο της κουβέντας μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα, εκτός και αν έχεις εξαιρετική εμπιστοσύνη σε κάποιον. Αναμφισβήτητα το να διαβάσεις συμπεράσματα για ένα δέκτη από 100 είναι καλύτερο από το να διαβάζεις από έναν. Η γνώμη όμως ενός επαγγελματία εγκαταστάτη που γράφει στο περιοδικό, έχει σίγουρα μεγαλύτερη βαρύτητα, από τους ερασιτέχνες των forum, χωρίς αυτό να υποβαθμίζει κάποιον, αφού πολλές φορές οι ερασιτέχνες αυτοί μας λένε πράγματα που εμείς μπορεί να μην είχαμε σκεφτεί. Να ξέρεις ότι σαν άνθρωπος, αλλά και σαν περιοδικό σέβομαι και υπολογίζω τις απόψεις όλων.
Δεν πιστεύω ότι το περιοδικό και τα forums είναι ανταγωνιστές. Δεν πιστεύω ότι κάποιος κυνηγάει να δείξει ότι είναι καλύτερος από τον άλλο. Η καθαρά προσωπική άποψή μου είναι ότι και τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν. Αυτός που μπαίνει στα forums δεν αποκλείει το περιοδικό και αυτοί που διαβάζουν στο περιοδικό δεν αποκλείουν τα forum. Όσο πιο πολλά διαβάζεις, τόσο πιο πολλά μαθαίνεις.

Καλησπέρα και πάλι,
Κωνσταντίνε σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
Γιαννίκο, όντως μας ενδιαφέρει περισσότερο η κριτική, ώστε να μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι αλήθεια ότι αυτά που έχεις γράψει για τον Opticum δεν τα τσεκάρουμε. Οι δέκτες όταν έρχονται στο περιοδικό είναι πολύ καινούργιοι και δεν υπάρχει περίσσια soft για τέτοιους ελέγχους. Για παράδειγμα στο προηγούμενο τεύχος είχαμε τον Opticum Multiroom, στον οποίο γράφουμε ότι δεν μπορεί να παίξει την κάρτα σε δεύτερη TV, παρά μόνο ελεύθερο κανάλι. Με το καινούργιο όμως soft παίζει.
Σε σχέση με τις επαναλήψεις και το Diablo, θέλω να σου αναφέρω ότι δεν επαναλαμβανόμαστε εμείς αλλά η αγορά. Παλιά κάθε μήνα έβγαινε και ένα CAM, πλέον οι μόνες εξελίξεις σε αυτό το χώρο, είναι ότι αφορά το Diablo.
Συμφωνώ ότι το Card Sharing το εξαντλήσαμε κατά βάση στο παλιό περιοδικό, αλλά υπάρχουν ακόμη θέματα. Πιστεύω ότι το κεντρικό θέμα έχει πολύ πληροφορία μέσα. Για παράδειγμα, υπάρχουν δέκτες που υποτίθεται παίζουν με server, αλλά ζητάνε δέκα κλειδιά το δευτερόλεπτο. Όπως καταλαβαίνεις αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παγώνει η εικόνα, αφού η κάρτα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιους ρυθμούς. Αυτοί όμως μέχρι να γίνει αυτό το τεστ, υποτίθεται ότι ήταν συμβατοί με CS. Στην πράξη όμως όχι. Αυτό δεν έχει ξαναγραφεί, όπως δεν έχει ξαναγραφεί ποιο πρωτόκολλο CS υποστηρίζει ο κάθε δέκτης. Ειδικά εσύ θα ήθελα να το διαβάσεις αυτό το άρθρο και να μου γράψεις και πάλι την γνώμη σου. Αν θέλεις να σου στείλω ένα τεύχος (στείλε μου PM με διεύθυνση).
Ο έλεγχος γίνεται πλέον με DiSEqC 1.2 και όχι με positioner (αυτό γίνονταν στο παλιό περιοδικό). Αν παρατηρήσεις τις περιγραφές γράφουμε αν δούλεψε καλά με DiSEqC 1.2, 1.1 και USALS. Προς το παρόν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κανένας δέκτης δεν είναι τέλειος σε αυτό τον τομέα.
Όντως για λήψη πολλών δορυφόρων έχουμε ξαναγράψει. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξαναγράψουμε τίποτε. Και η εγκατάσταση που παρουσιάζουμε γράφεται για πρώτη φορά.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ευχαριστώ που πήρες την πρωτοβουλία να μας κριτικάρεις και να κάτσεις να γράψει όλα αυτά. Όπως και να έχει όλα αυτά μας βοηθάνε.
Τώρα όσο αφορά τον φίλο fchef. Η εγκατάσταση των δορυφόρων που παρουσιάζουμε βήμα - βήμα με πλήρες φωτογραφικό υλικό, δεν υπάρχει στα forum και αυτό είναι το πλεονέκτημα του περιοδικού. Τα forums κατά βάση στηρίζονται σε υλικό από χομπίστες χρήστες και μόνο από το σύνολο της κουβέντας μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα, εκτός και αν έχεις εξαιρετική εμπιστοσύνη σε κάποιον. Αναμφισβήτητα το να διαβάσεις συμπεράσματα για ένα δέκτη από 100 είναι καλύτερο από το να διαβάζεις από έναν. Η γνώμη όμως ενός επαγγελματία εγκαταστάτη που γράφει στο περιοδικό, έχει σίγουρα μεγαλύτερη βαρύτητα, από τους ερασιτέχνες των forum, χωρίς αυτό να υποβαθμίζει κάποιον, αφού πολλές φορές οι ερασιτέχνες αυτοί μας λένε πράγματα που εμείς μπορεί να μην είχαμε σκεφτεί. Να ξέρεις ότι σαν άνθρωπος, αλλά και σαν περιοδικό σέβομαι και υπολογίζω τις απόψεις όλων.
Δεν πιστεύω ότι το περιοδικό και τα forums είναι ανταγωνιστές. Δεν πιστεύω ότι κάποιος κυνηγάει να δείξει ότι είναι καλύτερος από τον άλλο. Η καθαρά προσωπική άποψή μου είναι ότι και τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν. Αυτός που μπαίνει στα forums δεν αποκλείει το περιοδικό και αυτοί που διαβάζουν στο περιοδικό δεν αποκλείουν τα forum. Όσο πιο πολλά διαβάζεις, τόσο πιο πολλά μαθαίνεις.

Kαλησπερα κ. Νομικε.
Δεν ειναι θεμα να σπαταλησω 4,5 Ε για ενα μηνιαιο περιοδικο, οποτε δεν χρειαζεται να μου το στειλετε,αν και ευχαριστω για αυτην σας την κινηση.
Εξαλλου,ειλικρινα ,το cardsharing ειναι κατι που δεν εχει χρειαστει να με απασχολησει και ισως ειναι το μονο θεμα που δεν γνωριζω και καθολου.
Τα θεματα τα επιλεγετε εσεις και δικαιωμα σας ειναι να επαναλαμβανετε η' να γραφετε αυτα που νομιζετε οτι προσελκυουν περισσοτερο.
Απλως καποια θεματα οπως το cardsharing,Dreambox κτλ. μου δημιουργουν μια επαναληψη.Ισως να ειναι δικη μου και μονο αισθηση.Παντως θα προτιμουσα οταν γινεται μια επαναληψη να γινεται σε κατι που ειναι σπουδαιο και ειχε περασει την πρωτη φορα απαρατηρητο.
Επισης,δεν θα ηθελα να εστιασετε στον Opticum HD. Και η παρουσιαση του AZBOX HD δεν με ικανοποιησε γιατι παροτι και συμφωνα με τον ιδιο τον κατασκευαστη ο δεκτης εχει πολλα προβληματα και χρειαζεται πολλες διορθωσεις,μην εχοντας κανονικο software ,δεν φανηκε αυτο απ την παρουσιαση σας.Αν μπορειτε, απαντηστε μου, οταν κανετε μια παρουσιαση μπορειτε να γραφετε και τα αρνητικα ?
Δεν θα ηταν πιο σωστο, για τον κοσμο που δεν εχει αλλο μεσο ενημερωσης, οπως το ιντερνετ κτλ. , να παιρνει μια σφαιρικη αποψη για μια παρουσιαση?

Με εκτιμηση
john78

Last edited: