papasdimos
Inactive User
- 17 April 2012
- 470
εχεις δικιο σε αυτο αλλα οσο αφορα κυριως περιοδικα "ποικιλης" υλης ή ειδικου περιεχομενου ανευ σημασιας (γυναικεια,ανδρικα κλπ),αλλα για περιοδικα τεχνολογιας,αυτοκινητου κλπ παντα θα υπαρχουν 5-10 ευρω το μηνα.Αλλωστε μια τυροπιτα ειναι απολαυση 2 λεπτων,ενα περιοδικο μπορει να σου κρατησει συντροφια αρκετες ωρες,να σε ενημερωσει και το βασικοτερο να σε κανει να ονειρευτεις. Το κακο με τα περιοδικα ειναι οτι ζουσαν απο την διαφημιση και οχι απο τις πωλησεις,η διαφημιση ομως σε μια πεθαμενη αγορα εχει πιασει πατο και για αυτο τιθεται θεμα επιβιωσης. Η μονη λυση ειναι μαλλον η αποκλειστικη εκδοση των περιοδικων σε ηλεκτρονικη μορφη.Αυτο ριχνει κατακορυφα το κοστος παραγωγης αλλα και τα κερδη απο την διαφημιση απο την αλλη. Ισως θα επρεπε να δοκιμασουν ετσι για λιγο καιρο και αν τους βγει φυσικα μενουν ετσι για καποια χρονια.Στο μελλον ισως καταφερουν να ξαναβγαλουν εντυπες εκδοσεις αναλογα με το πως θα ειναι τα πραγματα στη χωρα μας.
Παίρνω παράδειγμα από εμένα και 2 φίλους μου, καθώς βλέπω τι κάνουμε. Ταμπλέτα και laptop. Πήρα έναν "Ήχο" όλο και όλο πέρυσι. Για αυτοκίνητα, δεν έχω ξανααγοράσει περιοδικό. Πάντως είναι τρομερό γιατί με το internet μπορείς να διαβάζεις και από το εξωτερικό και μάλιστα πολύ υψηλού επιπέδου άρθρα. Εντάξει εθιζόμαστε στο δωρεάν. Αλλά είναι τόσο εύχρηστο. Και πριν 5 - 6 χρόνια που ανακάλυψα τι συνέβαινε με τα ελληνικά περιοδικά που αντιγράφανε απροκάλυπτα άρθρα από το εξωτερικό, ή χρησιμοποιόντας μόνο τα δελτία τύπου των εταιριών κάνανε "παρουσίασεις", (αμέτρητες φορές έχω διαβάσει κάτι στο εξωτερικό και την επόμενη μέρα στα ελληνικά sites βλέπω άλλοτε χοντροκομμένη και άλλοτε πιο προσεκτική αντιγραφή των κειμένων)...
Πάντως υπάρχουν και ελληνικά sites με πολύ ενδιαφέροντα κείμενα.