Περιοδικό Ήχος

εχεις δικιο σε αυτο αλλα οσο αφορα κυριως περιοδικα "ποικιλης" υλης ή ειδικου περιεχομενου ανευ σημασιας (γυναικεια,ανδρικα κλπ),αλλα για περιοδικα τεχνολογιας,αυτοκινητου κλπ παντα θα υπαρχουν 5-10 ευρω το μηνα.Αλλωστε μια τυροπιτα ειναι απολαυση 2 λεπτων,ενα περιοδικο μπορει να σου κρατησει συντροφια αρκετες ωρες,να σε ενημερωσει και το βασικοτερο να σε κανει να ονειρευτεις. Το κακο με τα περιοδικα ειναι οτι ζουσαν απο την διαφημιση και οχι απο τις πωλησεις,η διαφημιση ομως σε μια πεθαμενη αγορα εχει πιασει πατο και για αυτο τιθεται θεμα επιβιωσης. Η μονη λυση ειναι μαλλον η αποκλειστικη εκδοση των περιοδικων σε ηλεκτρονικη μορφη.Αυτο ριχνει κατακορυφα το κοστος παραγωγης αλλα και τα κερδη απο την διαφημιση απο την αλλη. Ισως θα επρεπε να δοκιμασουν ετσι για λιγο καιρο και αν τους βγει φυσικα μενουν ετσι για καποια χρονια.Στο μελλον ισως καταφερουν να ξαναβγαλουν εντυπες εκδοσεις αναλογα με το πως θα ειναι τα πραγματα στη χωρα μας.

Παίρνω παράδειγμα από εμένα και 2 φίλους μου, καθώς βλέπω τι κάνουμε. Ταμπλέτα και laptop. Πήρα έναν "Ήχο" όλο και όλο πέρυσι. Για αυτοκίνητα, δεν έχω ξανααγοράσει περιοδικό. Πάντως είναι τρομερό γιατί με το internet μπορείς να διαβάζεις και από το εξωτερικό και μάλιστα πολύ υψηλού επιπέδου άρθρα. Εντάξει εθιζόμαστε στο δωρεάν. Αλλά είναι τόσο εύχρηστο. Και πριν 5 - 6 χρόνια που ανακάλυψα τι συνέβαινε με τα ελληνικά περιοδικά που αντιγράφανε απροκάλυπτα άρθρα από το εξωτερικό, ή χρησιμοποιόντας μόνο τα δελτία τύπου των εταιριών κάνανε "παρουσίασεις", (αμέτρητες φορές έχω διαβάσει κάτι στο εξωτερικό και την επόμενη μέρα στα ελληνικά sites βλέπω άλλοτε χοντροκομμένη και άλλοτε πιο προσεκτική αντιγραφή των κειμένων)...

Πάντως υπάρχουν και ελληνικά sites με πολύ ενδιαφέροντα κείμενα.

Καλημέρα σε όλους...

ότι είχα να γράψω για τον ΗΧΟ τάχω γράψει στις προηγούμενες σελίδες του νήματος...

απλά να πω στον tasanto και σε όλους εμάς ότι αγορά-στην πτωχευμένη Ελλάδα-για το AUDIO-VIDEO δεν υπάρχει....για να συντηρήσει το -όποιο-περιοδικό....

δεν υπάρχει λόγος-κατά την γνώμη μου-ούτε για ηλεκτρονική έκδοση γιατί το διαδίκτυο βρίθει από sites με reviews και παρουσιάσεις...

μη ξεχνάμε ότι υπάρχει και το avclub στην Ελλάδα(για να ευλογήσουμε τα γένια μας...:) ) που μεταφέρει πληροφορία και γνώση ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ και ελεύθερα!!!!! :)

έχουν αλλάξει δραματικά οι εποχές...όχι μόνο στην Ελλάδα...σε όλο το κόσμο....εδώ καταρρέουν εκδοτικοί κολοσσοί....

Last edited:
να συμπληρώσω ότι δεν υπάρχει-κατά την γνώμη μου-λόγος για ηλεκτρονικό περιοδικό με συνδρομή ή επί πληρωμή.....με αυτή την έννοια....

Μια απόφαση για το παλικάρι με τα πούρα:

limperis3.jpg

σορυ για το ασχετο αλλα .........πως ειναι ετσι ρε παιδια αυτα τα ατομα! αναγουλα με πιανει μονο που τους βλεπω.

σορυ για το ασχετο αλλα .........πως ειναι ετσι ρε παιδια αυτα τα ατομα! αναγουλα με πιανει μονο που τους βλεπω.

και από ντύσιμο.....
πολύ ανσάμπλ...

Re: Απάντηση: Περιοδικό Ήχος

@ economo μην συνεχίσεις να επιτίθεσαι σε άλλους χρήστες..

Βρε συ Κώστα, με ξέρεις....
Δεν είχα τέτοια πρόθεση...
Κ δε μου φάνηκε να το έκανα κιόλας..
Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο (DIPIE), ίσα ίσα τον εκτιμώ μέσα από τα post που έχω διαβάσει για τα περί ήχου...

Είναι κακό αν είμαστε σίγουροι ότι γράφεται μια ανακρίβεια από κάποιο μέλος να διορθώνουμε?
Κουβέντα γίνεται, δεν έβρισα κανέναν...

Τεσπα.

το αν υπαρχει χωρος για καλα περιοδικα <<high end>> av και αυτοκινητου ειναι ενα θεμα.(μαλλον οχι).
εγω εχω μια επιφυλαξη για καποιες λιγο <<ευκολες>> κρισεις...
απολυτως φιλικα.σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον economo (δεν τον γνωριζω).

να συμπληρώσω ότι δεν υπάρχει-κατά την γνώμη μου-λόγος για ηλεκτρονικό περιοδικό με συνδρομή ή επί πληρωμή.....με αυτή την έννοια....

δεν ειπα οτι θα ειναι ευκολο ,αλλα αν υπαρχει μηνιαια ηλεκτρονικη εκδοση με 2 ευρω, δεν θα ηταν και τοσο δυσκολα να κρατηθει. Η αγορα σιγουρα ειναι πεσμενη,σχεδον πεθαμενη οπως ειπες,αλλα αν δεν πλασαρεις και επιδειξεις τα προιοντα που εισαγεις, μεσα απο ειδικα αρθρα (δοκιμες,παρουσιασεις) τοτε θα πεθανει τελειως. Τρωγοντας ερχεται η ορεξη,αυτο ισχυει και στο χομπυ μας. Παντα θεωρω δεδομενο οτι αυτο που συμβαινει σημερα στη χωρα μας θα αλλαξει τα επομενα 3-5 χρονια,διαφορετικα θα οδηγηθουμε σε ατακτη χρεοκοπια και ολα οσα συζηταμε δεν θα εχουν νοημα.

Εγώ πάντως τον ήχο τον έκοψα μόλις ανακάλυψα το zinio.
Βέβαια προϋποθέτει να ξέρεις αγγλικά αλλά η ποικιλία σε περιοδικά και οι διάφορες προσφορές που βγαίνουν κατά καιρούς δεν παίζονται.
Και δεν χρειάζεται να έχεις ταμπλέτα. Το κατεβάζεις και σε pdf.

Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

δεν ειπα οτι θα ειναι ευκολο ,αλλα αν υπαρχει μηνιαια ηλεκτρονικη εκδοση με 2 ευρω, δεν θα ηταν και τοσο δυσκολα να κρατηθει. Η αγορα σιγουρα ειναι πεσμενη,σχεδον πεθαμενη οπως ειπες,αλλα αν δεν πλασαρεις και επιδειξεις τα προιοντα που εισαγεις, μεσα απο ειδικα αρθρα (δοκιμες,παρουσιασεις) τοτε θα πεθανει τελειως. Τρωγοντας ερχεται η ορεξη,αυτο ισχυει και στο χομπυ μας. Παντα θεωρω δεδομενο οτι αυτο που συμβαινει σημερα στη χωρα μας θα αλλαξει τα επομενα 3-5 χρονια,διαφορετικα θα οδηγηθουμε σε ατακτη χρεοκοπια και ολα οσα συζηταμε δεν θα εχουν νοημα.

Καλή σου μέρα....

κοίτα...πχ. υπάρχει το site του Δημήτρη Σταματάκου(avmentor.gr) ...υπάρχει το site του Μανώλη Καστρουνή (perfectimage.gr)...υπάρχει το fullhd.gr....τρία sites που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό μου... ηλεκτρονικά sites-περιοδικά με αναλυτικότατα reviews που καλύπτουν πλήρως την αγορά....έχουν reviews σχεδόν για τα πάντα...δελτία τύπου...ενημέρωση...κλπ...

είναι τυχαίο που όλα είναι δωρεάν???...τι το καινούργιο θα έφερνε ένα site-περιοδικό με συνδρομή???...πραγματικά ρωτώ....

Κανένας από αυτούς δεν ασχολείται αποκλειστικά με το site. Εγώ πιστεύω ότι είναι παθητικά, και απλώς αποτελούν προβολή των κύριων δραστηριοτήτων ή το μεράκι των δημιουργών τους. Αν όμως μια εκδοτική εταιρία απόφασίσει να φτάξει ένα ηλεκτρονικό περιοδικό πρέπει να βγάζει κέρδη. Και αμφιβάλλω αν αυτό είναι εφικτό.

Τ ο έγραψα ήδη,ότι το μόνο που απασχολέι τον ΚΚ είναι να βγάλει κι άλλα πρόσθετα χρήματα,στο 7ψήφιο νούμερο που ήδη εισέπραξε απο τον Λυμπέρη.
Να πουλήσει τους τίτλους θέλει...

Από το : autobusiness.gr
Η Εταιρία Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε. ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο τη σύναψη συμβάσεως παραχώρησης του τίτλου περιοδικού «4Τροχοί», με ελληνική εκδοτική εταιρία. Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε...
στο site του Χρηματιστηρίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η σύμβαση είναι πενταετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης, υπό την προϋπόθεση επίτευξης στόχου εσόδων, για αλλά πέντε έτη και κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής για την Εταιρία, δοθέντος ότι αυτή θα λαμβάνει, χωρίς να πραγματοποιεί καμία δαπάνη, το 7% των καθαρών εσόδων του περιοδικού, δημιουργώντας πρόσοδο που θα κατευθύνεται στην σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών της Εταιρίας, ενώ παράλληλα, θα διαφυλάσσεται πλήρως, η εμπορική αξία του τίτλου.».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Autobusiness» ο νέος εκδότης του δημοφιλούς περιοδικού διετέλεσε κατά το παρελθόν μέλος στο δ.σ. των εκδόσεων Λυμπέρη και πρόσφατα ίδρυσε ελληνική εκδοτική εταιρεία....
Οσον αφορά στο Autobild ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα επανακυκλοφορήσει ή μπήκε οριστικά λουκέτο...
ΣΤΙΣ 12:19

http://www.inews.gr/89/xana-sta-periptera-oi-4-trochoi.htm

Το έγραψα ήδη,ότι το μόνο που απασχολέι τον ΚΚ είναι να βγάλει κι άλλα πρόσθετα χρήματα,στο 7ψήφιο νούμερο που ήδη εισέπραξε απο τον Λυμπέρη.
δημιουργώντας πρόσοδο που θα κατευθύνεται στην σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών της Εταιρίας
Δηλαδή, για μια ακόμα φορά να ξεχρεώσει. Το κάνεις να ακούγεται σαν να βάζει τα λεφτά στην τσέπη του.

Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Κανένας από αυτούς δεν ασχολείται αποκλειστικά με το site. Εγώ πιστεύω ότι είναι παθητικά, και απλώς αποτελούν προβολή των κύριων δραστηριοτήτων ή το μεράκι των δημιουργών τους. Αν όμως μια εκδοτική εταιρία απόφασίσει να φτάξει ένα ηλεκτρονικό περιοδικό πρέπει να βγάζει κέρδη. Και αμφιβάλλω αν αυτό είναι εφικτό.

έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις....το αποτέλεσμα όμως-για μένα τον χομπίστα-είναι το ίδιο:λαμβάνω-ΔΩΡΕΑΝ-τη πληροφορία....στην ουσία συμφωνούμε...

Αν διάβαζες μερικές σελίδες πρίν,θα διαπίστωνες,ότι ουκ ολίγοι έχουν ινδαλματοποιήσει τον ΚΚ κι ισχυρίζονται ότι κινείται για επανέκδοση για την κ@υλ@ του και γιατί ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους...

Επομένως εγώ δεν κάνω τίποτα...Την ανακοίνωση του έβαλα στο χρηματιστήριο...

ο ΚΚ κι ισχυρίζονται ότι κινείται για επανέκδοση για την κ@υλ@ του και γιατί ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους...
Ο ΚΚ έχει πρακτικά συνταξιοδοτηθεί εδώ και καιρό. Κρίμα που δεν κατάφερε να φτιάξει την γενιά ανθρώπων που θα συνέχιζαν το έργο του. Ή ίσως να τους έφτιαξε, αλλά δεν κατάφερε να τους κρατήσει. Πάντως, σκάω να μάθω ποιος από το παλιό ΔΣ της εταιρίας αποφάσισε να ανοίξει μαγαζί...

Στο blog της "Πτήσης" εμφανίστηκε σήμερα η φράση "Η Π&Δ ήταν εκεί, οπότε εν αναμονή σχετικού άρθρου." Μάλλον συνεχίζουν λοιπόν και τα τρία "κλασικά" περιοδικά.

Re: Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις....το αποτέλεσμα όμως-για μένα τον χομπίστα-είναι το ίδιο:λαμβάνω-ΔΩΡΕΑΝ-τη πληροφορία....στην ουσία συμφωνούμε...

Και όχι μόνο, λαμβάνεις επίσης δωρεάν και την παραπληροφορία, τις φήμες που γίνονται γεγονότα και τις "άριστες" και "ακριβής" μετρήσεις. Τι λείπει από το περιοδικό; Τίποτα... :flipout:

Καλή σου μέρα....

κοίτα...πχ. υπάρχει το site του Δημήτρη Σταματάκου(avmentor.gr) ...υπάρχει το site του Μανώλη Καστρουνή (perfectimage.gr)...υπάρχει το fullhd.gr....τρία sites που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό μου... ηλεκτρονικά sites-περιοδικά με αναλυτικότατα reviews που καλύπτουν πλήρως την αγορά....έχουν reviews σχεδόν για τα πάντα...δελτία τύπου...ενημέρωση...κλπ...

είναι τυχαίο που όλα είναι δωρεάν???...τι το καινούργιο θα έφερνε ένα site-περιοδικό με συνδρομή???...πραγματικά ρωτώ....

Το περιοδικό είτε έντυπο είτε ηλεκτρονικό, δεν έχει μόνο Reviews κ παρουσιάσεις. Έχει συντάκτες με απόψεις κ αυτοί είναι τελικά που χαρακτηρίζουν κάθε προσπάθεια έντυπη ή άϋλη.
Δηλαδη κάθε περιοδικό έχει μια φυσιογνωμία που καλλιεργείται κ είτε σου κάνει είτε όχι.
Τα sites που έχουν μόνο Δελτία Τύπου κ Reviews, είναι πιο τεχνοκρατικά, πιο ξερά, δεν έχουν φυσιογνωμία...ΙΜΗΟ
Μιλάω γενικά, γιατί τα sites των πιο πάνω κυρίων που αναφέρεις τα γνωρίζω κ αυτά κ τους ίδιους, οπότε έχω αντίληψη του τι διαβάζω κ τα "νοιώθω" διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλα που δε γνωρίζω ποιός είναι από πίσω... Μια μηχανή αναπαραγωγής ειδήσεων κ ποιά ομάδα, πόσο ειδικευμένη και πόσο γνώστης του αντικειμένου?

Οπότε, μια έντυπη έκδοση ίσως δε θα έφερνε τίποτε καινούργιο ...

... αλλά θα εξυπηρετούσε αυτούς που γουστάρουν να διαβάζουν από χαρτί, αυτούς που δε χρησιμοποιούν υπολογιστή ή δεν είναι εξοικοιωμένοι με αυτόν κ δεν ξέρουν ή δε θέλουν να ψάξουν κ να βγάζουν τα μάτια τους μπροστά σε μία οθόνη!
Μπορεί να προτιμούν να πηγαίνουν στο μπαλκόνι για διάβασμα ή σε μια άνετη πολυθρόνα, χωρίς τίποτα ηλεκτρονικό να ζητάει πρίζα για ρεύμα ή να τους ζεσταίνει τα γόνατα...
Πολλά μπορώ να σου γράψω που συνοψίζονται στο εξής: Δεν είναι όλοι οι χομπίστες μπροστά σε ένα PC όλη μέρα, όπως εμείς! :)

Για μένα το θέμα έντυπο ή όχι, επιχειρηματικά σκεπτόμενος, είναι αν αυτό το κοινό συρικνώνεται ή όχι, αν είναι 10.000 άτομα ή 2.000...

Το έγραψα ήδη,ότι το μόνο που απασχολέι τον ΚΚ είναι να βγάλει κι άλλα πρόσθετα χρήματα,στο 7ψήφιο νούμερο που ήδη εισέπραξε απο τον Λυμπέρη.
Να πουλήσει τους τίτλους θέλει...

Από το : autobusiness.gr
Η Εταιρία Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε. ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο τη σύναψη συμβάσεως παραχώρησης του τίτλου περιοδικού «4Τροχοί», με ελληνική εκδοτική εταιρία. Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε...
στο site του Χρηματιστηρίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η σύμβαση είναι πενταετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης, υπό την προϋπόθεση επίτευξης στόχου εσόδων, για αλλά πέντε έτη και κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής για την Εταιρία, δοθέντος ότι αυτή θα λαμβάνει, χωρίς να πραγματοποιεί καμία δαπάνη, το 7% των καθαρών εσόδων του περιοδικού, δημιουργώντας πρόσοδο που θα κατευθύνεται στην σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών της Εταιρίας, ενώ παράλληλα, θα διαφυλάσσεται πλήρως, η εμπορική αξία του τίτλου.».

http://www.inews.gr/89/xana-sta-periptera-oi-4-trochoi.htm

Αν διάβαζες μερικές σελίδες πρίν,θα διαπίστωνες,ότι ουκ ολίγοι έχουν ινδαλματοποιήσει τον ΚΚ κι ισχυρίζονται ότι κινείται για επανέκδοση για την κ@υλ@ του και γιατί ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους...

Η "Τεχνικές Εκδόσεις" είναι μια εταιρεία που έχει στην κυριότητά της της τίτλους και χρέη.
Θα παραχωρήσει για λίγα χρόνια τους τίτλους για να εξοφλήσει τα χρέη.
Όταν υπάρχουν χρέη, δεν υπάρχει τίποτα να μοιραστεί σε καμμία τσέπη...

Στα επανεκδοθέντα περιοδικά τι λες, θα απασχοληθούν άλλοι εργαζόμενοι ή οι ίδιοι?

Τέλος, προσωπικά δεν έχω ινδαλματοποιήσει κανέναν, απλά γράφω την άποψή μου με βάση αυτά που γνωρίζω ή καταλαβαίνω.
Αν αύριο υπάρξει κάτι μεμπτό και κατακριτέο για οποιονδήποτε ΚΚ (που φαίνεται σα να τον υποστηρίζω, αλλά καθόλου δεν το κάνω αυτό), τότε εδώ είμαστε να τον κατακρίνουμε όλοι μαζί.

Δεν υπάρχει τίποτα σταθερό σε αυτή τη ζωή.
Ούτε καν εμείς οι ίδιοι κ οι απόψεις μας (υπό το φως νέων δεδομένων -κ έτσι πρέπει).