Περιοδικό Ήχος

Καλή Χρονιά σε όλους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορούν να υπάρχουν σκοπιμότητες στα τεστ αλλά δύσκολα το μαύρο να γίνει άσπρο. Απλά υπερτονίζονται τα πλεονεκτήματα αυτού που θέλει να προωθηθεί.

Κυρίως, όμως, συμβαίνει το εξής:

Από τις λίγες φορές που χρειάστηκε να συγκρίνω τεστ περιοδικών παρατήρησα ότι οι διαφορές ήταν πάντα σταθερές. Δηλαδή τα πλεονεκτήματα που εξέθεταν οι μεν ήταν μειονεκτήματα για τους δε. Π.χ. "μουσικός", "με φινέτσα" στα ελληνικά περιοδικά και Site, αλλά για τα ίδια μηχανήματα σε αγγλικά περιοδικά "dull", 'uninvolving" κλπ.

Δεν είναι θέμα προσωπικού γούστου, αλλά κυρίως ακουστικών προτιμήσεων μιας ολόκληρης κοινωνικής ομάδας ("αγγλικός ήχος", "αμερικάνικος ήχος", "ιταλικός φινετσάτος ήχος" κλπ).

Γι' αυτό, άλλωστε, τα συμπεράσματα είναι σχεδόν ομοιόμορφα ανά περιοχή. Όσες φορές χρειάστηκε να διαβάσω το ίδιο τεστ στον Ήχο και στο AvMentor βρήκα σε γενικές γραμμές τα ίδια σχεδόν συμπεράσματα.

Κάτι ανάλογο ισχύει και σε άλλα είδη προϊόντων. Αν διαβάσεις συγκριτικό ανάμεσα σε Alfa Romeo και Golf σε περιοδικά διαφορετικών χωρών οι διαφορές απόψεων είναι χαώδεις (αλλά τα συμπεράσματα "ανάμεσα στις γραμμές" είναι περίπου τα ίδια)

Για να έχει αξία ένα review χρειάζεται και ένα "προσωπικό review" των reviwers. Για κάποια συγκεκριμένα μηχανήματα που έχουμε άποψη καλά είναι να δούμε πως τα παρουσιάζουν τα διάφορα περιοδικά και να δούμε με ποιανών αυτιά ταιριάζουν τα δικά μας.

Πολλά είναι αυτά που που μπορούν να δικαιολογήσουν την διάσταση,χώρος,γούστο,προσωπικές αναφορές,κλπ. Γί´ αυτο και θεωρώ πάντα χρήσιμες τις ανεξάρτητες μετρήσεις και μάλιστα τις οχι και τόσο διαδεδομένες και γί´ αυτό θα ήθελα περισσότερες (καταλαβαίνω βέβαια πως το κόστος ανεβαίνει ραγδαία,οπότε.. )
Επίσης θα ήθελα περισσότερη κάλυψη σε εκδηλώσεις που αφορούν την κοινότητα μας.

ok φίλε kimon,
τότε ποιούς θα έπερνες στα σοβαρά?
ποιοί δεν μασάνε τα λόγια τους?

Παραλείποντας για λόγους τακτ τους συντάκτες του περιοδικού,θεωρώ (για πολλούς λόγους όπως εργαστηριακές μετρήσεις,σταθερό σύστημα αναφοράς κ.α.) ότι οι δοκιμές του Δ.Σταματάκου στο Αvmentor δεν είναι απλές εκφράσεις γνώμης.Και πάλι όμως το ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟ διάβασμα είιναι αναγκαίο.
ΥΓ.Καλή χρονιά σε όλους!

για το avmentor συμφωνώ,
εκτός αυτου κάποιο άλλο να προτείνεις ( όσο γίνεται αντικειμενικό )?

Καλό είναι να συλλέγουμε πληροφορίες από τα διάφορα review ...Αλλά καλό είναι να εμπιστευόμαστε και τα αυτιά μας αναγνωρίζω ότι υπάρχουν γούστα ,υπάρχουν σχολές ,υπάρχουν μετρήσεις όμως υπάρχει και η ιεροτελεστία της ακρόασης που αν σε αυτήν επικεντρωθούμε σε φωνές και μουσικά όργανα θα διαπιστώσουμε τις διαφορές από πηγές ,ενισχυτικά και ηχεία .

Έχει μαυρίσει η ψυχή μας με όσα συμβαίνουν γύρω μας ...
Για αυτό αγάπη και αλληλεγγύη αδέλφια και περισσότερη κάλυψη για τις εκδηλώσεις που αφορούν την κοινότητα μας .

για το avmentor συμφωνώ,
εκτός αυτου κάποιο άλλο να προτείνεις ( όσο γίνεται αντικειμενικό )?

Aν ξημέρωνε το 1982 και μιλούσαμε για μοτοσυκλέτες,θα σου πρότεινα την Μοτοτεχνική!Στα δικά μας,η προσωπική κρίση,στηριγμένη σε γνώσεις και εμπειρίες,μπορεί να προσφέρει το απαραίτητο φιλτράρισμα των όποιων αναγνωσμάτων.

Last edited:
εγώ σε ρώτησα πολύ συγκεκριμένα πάνω σε αυτά που είπες πιό πάνω, αλλά απάντηση "ποιούς κριτικούς - ειδικό τύπο η μή , "παίρνεις στα σοβαρά δεν μού είπες ... ( εκτός του avmentor )
τώρα αυτά που λές για γνώσεις ,εμπειρίες ακούσματα , κρίση κλπ , κλπ,
δεν νομίζω ότι κομίζεις γλαύκας εν αθήναις!

την απάντηση σου για την μοτοτεχνική δεν κατάλαβα που κολλάει .....
any way , νιώθω ότι τι κουράσαμε το θέμα , τουλάχιστον όσο με αφορά.

Πώς είναι δυνατόν να κάνει κάποιος προτάσεις σοβαρές,όταν, ακόμη και μέσα στο ίδιο περιοδικό,γράφουν συντάκτες διαφορετικών απόψεων ,άνθρωποι που ξέρουν να ντύνουν την αλήθεια;Φερ'ειπείν,οταν ο Colloms λέει ότι το χαμηλό του 3050 επαρκεί και για home cinema και είναι και πληθωρικό,συμφωνεί με τον Ήχο:οι "ουρές", που ενοχλούν στην μουσική, βοηθούν τις κινηματογραφικές εκρήξεις.Αλλά συμφωνώ ότι το θέμα έγινε κουραστικό γενικώς...

ΥΓ.Έχεις αντιστρέψει το νόημα της παροιμίας με τις γλαύκες.

Που πήγε ωρε παληκάρια η απαραιτητη δισκοκριτική?

Για ξανασκεφτειτε το λιγο, γιατι ειπαμε να κανουμε
περικοπες αλλα οχι και ετσι.

Υπαρχει προοπτικη για εκδοση καινουργιου τευχους?
(Το τελευταιο ηταν του Δεκεμβριου 2017)

Τί ακριβώς σου λείπει;

Τα «τεστ» (ο θεός να τα κάνει τεστ δλδ / ειδικά στα τελευταία τεύχη που αποχώρησαν και οι συντάκτες που ήξεραν να γράφουν 5/10 πράγματα) του ποδαριού ή τα 30 ορθογραφικά / συντακτικά σε κάθε σελίδα;

Ένα ενημερωτικό έντυπο για νέα προϊόντα ήταν στην ουσία το οποίο αντικαθίσταται πανεύκολα με ελαφρό σερφάρισμα στο διαδίκτυο.

Λυπάμαι αλλά το επίπεδο του είναι πλέον συνολικά τόσο χαμηλό που δικαιολογεί την ύπαρξη του (ακόμα και για λόγους συνήθειας / «ρομαντισμού» που ήταν και οι δικές μου τελευταίες δικαιολογίες μέχρι πριν κανα 6μηνο που το σταμάτησα πλέον οριστικά)

Βρε Spcav μη μας τη ..."σπας" τωρα που, οπως εμαθα, εβγαλε 5αστερο το dac μου:grandpa:

To αγόρασα χθες,γιατί κατά τη γνώμη μου ,εκτός της ορθότητας ή όχι των reviews,πρέπει να υπάρχει ένα έντυπο τέτοιου θεματικού περιεχομένου στην Ελλάδα.
Φαίνεται ότι κρατιέται με νύχια και δόντια,αλλά θα μου λείψει αν κλείσει.
Επέστρεψε απ ότι είδα σε ένα ξεφύλλισμα και ο κ.Κωτσής.
Για να είμαι ειλικρινής το test του Yamaha NS1000 με κάλυψε περισσότερο απ το αντίστοιχο του Hi Fi News (νομίζω Ιούνιος 17 )...