Περιοδικό Ήχος

Εξηγούνται όλα στο editorial.

Επίσης είναι σχεδόν έτοιμο και το sound&vision, το αναλογικό τεύχος. Αρκετή δουλειά με τις κεφαλές για τα πικάπ.

Εξηγουνται αγαπητε Παντελη, αλλα αυτο το hxos μαλλον στην...Εσπεραντο πρεπει να ειναι!

Re: Απάντηση: Περιοδικό Ήχος

Εξηγουνται αγαπητε Παντελη, αλλα αυτο το hxos μαλλον στην...Εσπεραντο πρεπει να ειναι!

Λεώ παρακαλώ. :-)

Εξηγείται από κάτω. "xperience on sound plus". Και το "h" ταυτότητα, όπως ας πούμε το hxoseikonashow, που και σε αυτό ετοιμάζεται κάτι επιπλέον.

Τεσπα, αυτές είναι αποφάσεις οικονομικοτεχνικού περιεχομένου. Σημασία έχει ότι πρόκειται για τον ήχο, τους ίδιους ανθρώπους το ίδιο περιοδικό με μια ελαφριά ανανέωση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περιοδικό Ήχος

Λεώ παρακαλώ. :-)

Εξηγείται από κάτω. "xperience on sound plus". Και το "h" ταυτότητα, όπως ας πούμε το hxoseikonashow, που και σε αυτό ετοιμάζεται κάτι επιπλέον.

Τεσπα, αυτές είναι αποφάσεις οικονομικοτεχνικού περιεχομένου. Σημασία έχει ότι πρόκειται για τον ήχο, τους ίδιους ανθρώπους το ίδιο περιοδικό με μια ελαφριά ανανέωση.

Λεωνιδας σωστα, μπερδευτηκα με το Π!
Και...συμφωνω βεβαια με την "σημασια" που αναφερεις στο τελος!

Μια κι έχουμε τον Λεωνίδα εδώ, μια δυο παρατηρήσεις που ελπίζω να φανούν χρήσιμες:

Καταρχάς, μπράβο για το συγκριτικό (είχε λείψει για πάρα πολλά τεύχη) και μάλιστα σε μια κατηγορία που ενδιαφέρει πολύ κόσμο: ηχεία δαπέδου στο χιλιάρικο. Ίσως όμως να ήταν χρήσιμο, παρότι προκύπτει από τα συμφραζόμενα αλλά για τους μη μυημένους δεν είναι καθόλου προφανές, να τονίζεται η καταλληλότητα του κάθε ηχείου για διαφορετικά μεγέθη χώρων, οι απαιτήσεις του κάθε ηχείου σε βατ ή ρεύματα, κ.λπ.

Επίσης, ένα παράπονο διαχρονικό: οι βαθμολογίες που έχουν μαζευτεί (ιδίως στον οδηγό αγοράς) είναι τόσο άρτζι μπούρτζι που δεν έχουν νόημα... Αν θέλετε να επιμένετε στη βαθμολόγηση των συσκευών, κάντε ένα restart και συμφωνήστε κάποια σοβαρά κριτήρια που θα έχουν μια κάποια διαφάνεια, όπως ας πούμε των γερμανικών περιοδικών. (Τα αγγλικά αντίστοιχα είναι ακόμα χειρότερα απ' τον Ήχο, κτγμ.) Οι περιγραφές του τύπου "μοναδικό μηχάνημα με κάποιες ιδιαίτερες δυνατότητες" είναι επίσης απαράδεκτες. Αν μπορεί να μεταφερθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της συσκευής σε 5 λέξεις, οκέι. Αν όχι, ας καταργηθούν κι ας επανέλθουν κάποια χρήσιμα στοιχεία (π.χ. για τους ενισχυτές: η ισχύς τους, αν έχουν είσοδο phono ή DAC, κ.λπ.)

Όπως και να 'χει, καλή συνέχεια.

Θα έλεγα ότι τα συγκριτικά, ιδιαίτερα τον τελευταίο 1,5 χρόνο όχι μόνο δεν έχουν λείψει αλλά είναι και κάμποσα. Και στο προηγούμενο τεύχος είχε συγκριτικό και σε αυτό, ενώ αν θυμάσαι και το καλοκαίρι είχε συγκριτικό. Δηλαδή μιλάμε για 4 τεύχη, τα τρία με συγκριτική δοκιμή. Βέβαια οι κατηγορίες συσκευών είναι πολλές. Πάντως στην περίοδο που λέω, έχει γίνει συγκριτικό και με ηχεία βάσης αλλά και με ολοκληρωμένους ενισχυτές.
Και το επόμενο θα έχει συγκριτικό. Δεν θα σας πω σε ποια κατηγορία βεβαίως :-P

Αναφορικά με τις βαθμολογίες. Εάν έχετε παρατηρήσει έχει αλλάξει και εκεί η βάση δεδομένων. Τα παλιά έφυγαν. Λογικό άλλωστε αφού μια βαθμολογία είναι φωτογραφία της στιγμής, αντικατοπτρίζει δηλαδή την εικόνα μιας συσκευής τη δεδομένη στιγμή που δοκιμάζεται, σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

Η συμπλήρωση των νέων βαθμολογιών στους πίνακες γίνεται από εμένα. Η αφαίρεση των παλιών και γενικότερα η απόφαση του πότε μπαίνουν και πότε βγαίνουν ανήκει στον αρχισυντάκτη. Τα σχόλια στους πίνακες δεν μπορούν να είναι παρά λίγες λέξεις, δεν χωράνε περισσότερες. Νομίζω ότι τα σημαντικά, δηλαδή τιμή βαθμολογία και τ. δοκιμής είναι τα σημαντικότερα και όχι τα σχόλια.
Ωστόσο, επειδή μπορεί εσύ κι εγώ να συμφωνούμε στο 80% σε αυτό, δεν σημαίνει ότι συμφωνούν στο ίδιο ποσοστό και όλοι οι υπόλοιποι. Για κάποιον είναι σημαντικότερο το σχόλιο, για κάποιον άλλον όχι.

Εκείνο που κοιτάζουμε είναι να μην μένουν ίδια τα πράγματα. Να υπάρχει συνεχής ροή και πολλές, πάρα πολλές δοκιμές. Τα συγκριτικά, έχουν και πάλι τη δική τους βαρύτητα. Άλλο να κάνεις συγκριτικό με ηχεία Bluetooth, όπως τα 19 που κάναμε το καλοκαίρι και άλλο να κάνεις σε hi-fi ηχεία. Όπως επίσης και άλλο σε ενισχυτές AV. Η δυσκολία δεν είναι ίδια. Ούτε και ο χρόνος που απαιτείται.

Εμενα μου εχουν δημιουργηθει καποιες αποριες..Δεν ειμαι ο φανατικος του στυλ ''τρεχω ολη μερα να ακουσω συστηματα'' αλλα διαβαζοντας το τελευταιο τευχος του Ηχου,θυμηθηκα καποιες αντιστοιχες παρουσιασεις στο Βρετανικο What Hifi οι οποιες δεν μπορω να πω σε καμια περίπτωση οτι συμβαδίζουν στους μεσους ορους,οσον αφορα την δυναμική της αξίας του μηχανηματος η του ηχειου που παρουσιαστηκε...
Και εξηγουμαι..Πριν αρκετο καιρο ειχαν παρουσιάσει στο What Hifi τα Acoustic Energy 103 τα οποια τα ειχαν ψιλοθαψει ειναι η αληθεια βαθμολογικα,συγκρινοντας τα παραλληλα με τα Q-Acoustics 2050 (το προηγούμενο μοντελο απο αυτο που παρουσιαζεται στο συγκριτικο -3050- του Ηχου)..Ο Ηχος αποθεωσε τα Acoustic Energy (βαθμολογικα μιλαω παντα) και παραλληλα εδωσε μια απο τις μικρότερες βαθμολογίες στο συγκριτικό στην εξελιξη των -2050- για τα οποια επιναν νερο οι Βρετανοι στο ονομα τους...

http://www.whathifi.com/acoustic-energy/103/review

Αλλο παραδειγμα...Οι βρετανοι δεν ενθουσιαστηκαν με τον Rotel A14,σε αντιθεση με το Ελληνικο περιοδικο που το τοποθετησε αρκετα πανω απο τον ατυπο μεσο ορο (στο προσφατο τευχος)..

http://www.whathifi.com/rotel/a14/review

Τελικα σαν υποψηφιος αγοραστης ποιον να πιστέψω..Θα μου πείτε τα αυτια μου..Σαφως..Αλλα τοτε ποιος ο ρολος του ειδικου εντυπου και ηλεκτρονικού πλέον τυπου;

Οταν ενα μηχανακι ειναι καλο δεν θα επρεπε να συμβαδιζουν μες στις ακρες οι γνωμες των ειδικων;

ΥΓ...Πιο πάνω αναφέρθηκα σε Βρετανικες εταιρειες...Αν ηταν η Yamaha πχ στην μεση και την εθαβαν θα ελεγα ''ok ,προσπαθουν να προωθησουν τα Βρετανικα μηχανηματα.''

Αλλο..Πριν λιγα χρονια επαθα πλακα οταν ακουσα ενα ηχειο που δεν ειχε βαθμολογηθει καλα στον Ηχο (ενα της revel δαπεδου ηταν, λιγο πανω απο το χιλιαρικο),ενω το ιδιο ηχειο οι Βρετανοι το αποθέωναν..
Καποιοι υποστηριζουν οτι δεν ειναι να εμπιστευεσαι το what hifi ενω καποιοι αλλοι τον Ηχο..Συμπερασμα αυθαιρετο θα ελεγα εγω γιατι και οι Reviewers εχουν αυτια.:)

Τελικα τι συμβαινει; (Απορίες ενoς αρχάριου που δεν τον παιρνει να πεταει τα λεφτα του απο δω και απο κει καθε τρεις και λιγο)

Last edited:
Γίνεται ό,τι γίνεται σ'αυτόν τον μάταιο κόσμο.
Ουδείς άσπιλος,άλλωστε περιοδικά είναι και όχι μαθηματικά αξιώματα
Τα ώτα σας παίδες,ν'ακούτε με τα δικά σας,όχι των άλλων.
Μα δεν έχετε εμπιστοσύνη στα ώτα σας;
Θα την αποκτήσετε με την πάροδο του χρόνου.
Ο συγχωρεμένος ο Σπέρτας κάποτε,σε μια συζήτηση που είχαμε,μου είχε πει...αν δεν πληρώσεις,δεν μαθαίνεις.
Εγώ και πλήρωσα και δεν έμαθα:flipout::flipout: