Θα έλεγα ότι τα συγκριτικά, ιδιαίτερα τον τελευταίο 1,5 χρόνο όχι μόνο δεν έχουν λείψει αλλά είναι και κάμποσα. Και στο προηγούμενο τεύχος είχε συγκριτικό και σε αυτό, ενώ αν θυμάσαι και το καλοκαίρι είχε συγκριτικό. Δηλαδή μιλάμε για 4 τεύχη, τα τρία με συγκριτική δοκιμή. Βέβαια οι κατηγορίες συσκευών είναι πολλές. Πάντως στην περίοδο που λέω, έχει γίνει συγκριτικό και με ηχεία βάσης αλλά και με ολοκληρωμένους ενισχυτές.
Και το επόμενο θα έχει συγκριτικό. Δεν θα σας πω σε ποια κατηγορία βεβαίως
Αναφορικά με τις βαθμολογίες. Εάν έχετε παρατηρήσει έχει αλλάξει και εκεί η βάση δεδομένων. Τα παλιά έφυγαν. Λογικό άλλωστε αφού μια βαθμολογία είναι φωτογραφία της στιγμής, αντικατοπτρίζει δηλαδή την εικόνα μιας συσκευής τη δεδομένη στιγμή που δοκιμάζεται, σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.
Η συμπλήρωση των νέων βαθμολογιών στους πίνακες γίνεται από εμένα. Η αφαίρεση των παλιών και γενικότερα η απόφαση του πότε μπαίνουν και πότε βγαίνουν ανήκει στον αρχισυντάκτη. Τα σχόλια στους πίνακες δεν μπορούν να είναι παρά λίγες λέξεις, δεν χωράνε περισσότερες. Νομίζω ότι τα σημαντικά, δηλαδή τιμή βαθμολογία και τ. δοκιμής είναι τα σημαντικότερα και όχι τα σχόλια.
Ωστόσο, επειδή μπορεί εσύ κι εγώ να συμφωνούμε στο 80% σε αυτό, δεν σημαίνει ότι συμφωνούν στο ίδιο ποσοστό και όλοι οι υπόλοιποι. Για κάποιον είναι σημαντικότερο το σχόλιο, για κάποιον άλλον όχι.
Εκείνο που κοιτάζουμε είναι να μην μένουν ίδια τα πράγματα. Να υπάρχει συνεχής ροή και πολλές, πάρα πολλές δοκιμές. Τα συγκριτικά, έχουν και πάλι τη δική τους βαρύτητα. Άλλο να κάνεις συγκριτικό με ηχεία Bluetooth, όπως τα 19 που κάναμε το καλοκαίρι και άλλο να κάνεις σε hi-fi ηχεία. Όπως επίσης και άλλο σε ενισχυτές AV. Η δυσκολία δεν είναι ίδια. Ούτε και ο χρόνος που απαιτείται.