Περιοδικό Ήχος

κοίτα...πχ. υπάρχει το site του Δημήτρη Σταματάκου(avmentor.gr) ...υπάρχει το site του Μανώλη Καστρουνή (perfectimage.gr)...υπάρχει το fullhd.gr....τρία sites που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό μου... ηλεκτρονικά sites-περιοδικά με αναλυτικότατα reviews που καλύπτουν πλήρως την αγορά....έχουν reviews σχεδόν για τα πάντα...δελτία τύπου...ενημέρωση...κλπ...

είναι τυχαίο που όλα είναι δωρεάν???...τι το καινούργιο θα έφερνε ένα site-περιοδικό με συνδρομή???...πραγματικά ρωτώ....

αν όλα αυτά κάλυπταν τις απαιτήσεις των φίλων του χώρου ο ΗΧΟΣ δεν θα πουλούσε καθόλου,δεν συνέβαινε όμως αυτό. Τις γνωρίζω τις ιστοσελίδες αλλά κάποιες είναι απλά αναπαραγωγοί των δελτίων τύπου των εταιρειών ενώ το avmentor κάνει ελάχιστες δοκιμές παρουσιάσεις.Μιλάω για το κανονικό περιοδικό αλλά σε ηλεκτρονική μορφή,απλά για την αποφυγή του κόστους εκτύπωσης και διανομής του περιοδικόυ και παράλληλα την μείωση της τιμής της ηλεκτρονικής έκδοσης.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Το περιοδικό είτε έντυπο είτε ηλεκτρονικό, δεν έχει μόνο Reviews κ παρουσιάσεις. Έχει συντάκτες με απόψεις κ αυτοί είναι τελικά που χαρακτηρίζουν κάθε προσπάθεια έντυπη ή άϋλη.
Δηλαδη κάθε περιοδικό έχει μια φυσιογνωμία που καλλιεργείται κ είτε σου κάνει είτε όχι.
Τα sites που έχουν μόνο Δελτία Τύπου κ Reviews, είναι πιο τεχνοκρατικά, πιο ξερά, δεν έχουν φυσιογνωμία...ΙΜΗΟ
Μιλάω γενικά, γιατί τα sites των πιο πάνω κυρίων που αναφέρεις τα γνωρίζω κ αυτά κ τους ίδιους, οπότε έχω αντίληψη του τι διαβάζω κ τα "νοιώθω" διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλα που δε γνωρίζω ποιός είναι από πίσω... Μια μηχανή αναπαραγωγής ειδήσεων κ ποιά ομάδα, πόσο ειδικευμένη και πόσο γνώστης του αντικειμένου?

Οπότε, μια έντυπη έκδοση ίσως δε θα έφερνε τίποτε καινούργιο ...

... αλλά θα εξυπηρετούσε αυτούς που γουστάρουν να διαβάζουν από χαρτί, αυτούς που δε χρησιμοποιούν υπολογιστή ή δεν είναι εξοικοιωμένοι με αυτόν κ δεν ξέρουν ή δε θέλουν να ψάξουν κ να βγάζουν τα μάτια τους μπροστά σε μία οθόνη!
Μπορεί να προτιμούν να πηγαίνουν στο μπαλκόνι για διάβασμα ή σε μια άνετη πολυθρόνα, χωρίς τίποτα ηλεκτρονικό να ζητάει πρίζα για ρεύμα ή να τους ζεσταίνει τα γόνατα...
Πολλά μπορώ να σου γράψω που συνοψίζονται στο εξής: Δεν είναι όλοι οι χομπίστες μπροστά σε ένα PC όλη μέρα, όπως εμείς! :)

Για μένα το θέμα έντυπο ή όχι, επιχειρηματικά σκεπτόμενος, είναι αν αυτό το κοινό συρικνώνεται ή όχι, αν είναι 10.000 άτομα ή 2.000...

Καλή σου μέρα....

δεν έχω καμιά αντίρρηση σε όσα γράφεις...το ερώτημα όμως δεν μου το απάντησες....επιχειρηματικά αξίζει έντυπη έκδοση???...η ιστορία το απάντησε...ΟΧΙ....αφού είναι χρεωμένοι.....απλά πράγματα...

Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

αν όλα αυτά κάλυπταν τις απαιτήσεις των φίλων του χώρου ο ΗΧΟΣ δεν θα πουλούσε καθόλου,δεν συνέβαινε όμως αυτό. Τις γνωρίζω τις ιστοσελίδες αλλά κάποιες είναι απλά αναπαραγωγοί των δελτίων τύπου των εταιρειών ενώ το avmentor κάνει ελάχιστες δοκιμές παρουσιάσεις.Μιλάω για το κανονικό περιοδικό αλλά σε ηλεκτρονική μορφή,απλά για την αποφυγή του κόστους εκτύπωσης και διανομής του περιοδικόυ και παράλληλα την μείωση της τιμής της ηλεκτρονικής έκδοσης.

οκ...μένει να δούμε αν θα υπάρξει-το σχετικό- εγχείρημα...και-αν θα υπάρξει-αν θα πετύχει...όχι να δημιουργήσει νέα χρέη...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Καλή σου μέρα....

δεν έχω καμιά αντίρρηση σε όσα γράφεις...το ερώτημα όμως δεν μου το απάντησες....επιχειρηματικά αξίζει έντυπη έκδοση???...η ιστορία το απάντησε...ΟΧΙ....αφού είναι χρεωμένοι.....απλά πράγματα...

Καλημέρα!

Κοίτα, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εύκολη η απάντηση ή ότι η εύκολη απάντηση είναι η σωστή...

Δεν ξέρω τι κυκλοφορία είχε ο ΗΧΟΣ πριν 5-10 χρόνια και πρόσφατα.

Από εκεί κ πέρα, νομίζω ότι το μοντέλο Έντυπο κ Ηλεκτρονικό λειτουργεί συμπληρωματικά, όπως γράφει και ο φίλος tasanto, όπως κάνει κ το Stereophile κ άλλα έντυπα.
Το κοινό υπάρχει κ στη μία κ στην άλλη κατηγορία. Το trend μάλλον είναι προς το ηλεκτρονικό.
Αλλά το έντυπο δε νομίζω ότι μπορεί να "πεθάνει" τελείως στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, δεν ξέρω τι διαφημίσεις μπορέι να έχει ένα Ελληνικό περιοδικό, έντυπο ή ηλεκτρονικό κ αν αυτές μπορούν να καλύψουν τα έξοδα.

Η ιστορία έδειξε ότι το παλιό μοντέλο δεκάδων περιοδικών για κάθε τι, σε μια μικρή Ελλάδα, δε δούλεψε.
Τα πράγματα επιδεινώθηκαν από την κρίση και ήταν ραγδαίες οι εξελίξεις.
Δεν ξέρω τι δάνεια ανοιχτά είχαν οι Εκδότες, που έκαναν λάθος, αν επένδυαν τα χρήματα ή τα έτρωγαν, αν προσπάθησαν να κουμαντάρουν σωστά τις εταιρείες με γνώμονα τη νέα κατάσταση ή αν κρατούσαν την αναπνοή τους περιμένοντας να πάρουν τους αναγνώστες του ανταγωνιστή τους, αν αυτός έσκαγε νωρίτερα...

Είναι πολλά αυτά που δεν ξέρω για να σου απαντήσω.
Μακάρι να είχα τις απαντήσεις κ για μένα...

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα που θέλει πολλές γνώσεις, σωστό business plan κ διορατικότητα...

Εγώ παντως οταν ειχα μιλήσει προ μηνών με τον ΦΦ του ειχα προτείνει να το γυρισουν σε ηλεκτρονικο περιοδικό για tablets με μικρη συνδρομή ή και δωρεαν οπως κανει τωρα ο Κωστοπουλος και ο ΔΟΛ. Τα κοστη ειναι πολυ μικρότερα και ετσι και αλλιως οι αναγνωστες του Ήχου θεωρω πως εχουν επαφη με την τεχνολογία και μεγαλο ποσοστο έχει ηδη ταμπλέτα, με εντονη αυξητικη τάση ειδικα μετα την τελευταια προσφορα του ΔΟΛ (ipad mini + συνδρομη στο Helios Kiosk).
Το πλεονεκτημα που εχει ενα περιοδικο σε tablet σε συγκριση με ενα website ειναι το κανονικο στήσιμο περιοδικού, το οποιο αφενος έχει εκπληκτικη εμφανιση (φωτός, κείμενο) αλλα εκμεταλλευεται και τις νεες διαδραστικες τεχνολογιες ενω υπαρχουν real time στατιστικές που βοηθουν στην διαφήμιση. Εσοδα θα προερχονται κυριως απο διαφημιστικες καταχωρησεις οπως και στα περιοδικα.

Πως ηταν υπό διερεύνηση διοτι δεν ηθελαν να αποξενωσουν τους αναγνωστες του εντυπου. Μαλιστα εχουν και μια εκδοση ηλεκτρονική μεσω email αλλα δεν την βρηκα πολύ εύχρηστη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περιοδικό Ήχος

Καλή σου μέρα....

Καλημέρα Νάσο,
Έχοντας μια μακρόχρονη επαφή με έντυπα των Τεχνικών Εκδόσεων, επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Δεν είναι χρεωμένοι λόγω χαμηλής κυκλοφορίας ή κερδοφορίας, αλλά λόγω λανθασμένων επιχειρηματικών κινήσεων (βλ. Άλφα Πρες). Πάντα ΙΜΗΟ.

Είχα μιλήσει με συγγενείς που έχουν περίπτερο και μου έλεγε ο ξάδερφος, ότι τα περιοδικά όπως έρχονται πακέτο, έτσι επιστρέφονται πακέτο, μου είπε για περιοδικό με υπολογιστές πριν χρόνια πούλαγε 40 κομμάτια και τώρα από τα 5 που φέρνει επιστρέφει τα 3. Μου είπε ότι είναι δραματική η κατάσταση πρώτα με τα τσιγάρα, εφημερίδες και περιοδικά. Σαν να συζητάμε γιατί πέθανε ο νηστικός, από τι πέθανε άραγε (και να μη λέμε από ασιτία); Δεν φταίει ούτε ο Καβαθάς ούτε τίποτα. Πέθανε το αντικείμενο.

Είχα μιλήσει με συγγενείς που έχουν περίπτερο και μου έλεγε ο ξάδερφος, ότι τα περιοδικά όπως έρχονται πακέτο, έτσι επιστρέφονται πακέτο, μου είπε για περιοδικό με υπολογιστές πριν χρόνια πούλαγε 40 κομμάτια και τώρα από τα 5 που φέρνει επιστρέφει τα 3. Μου είπε ότι είναι δραματική η κατάσταση πρώτα με τα τσιγάρα, εφημερίδες και περιοδικά. Σαν να συζητάμε γιατί πέθανε ο νηστικός, από τι πέθανε άραγε (και να μη λέμε από ασιτία); Δεν φταίει ούτε ο Καβαθάς ούτε τίποτα. Πέθανε το αντικείμενο.

Ίσως και χωρίς την καταστροφή της Άλφα Πρες, πάλι πρόβλημα να είχαν, αλλά σίγουρα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση και σίγουρα εκτός ομίλου Λυμπέρη.

Ελπίζω όταν θα πάρει κάποιος τον ήχο κάτι που είμαι σίγουρος οτι θα συμβεί αργά η γρήγορα. Να είναι σοβαρός εκδότης με αγάπη για το αντικείμενο και μυαλά μοντέρνα και προσγειωμένα πράγματα που επειδή δυστυχώς δέν συμπεριλαμβάνονταν στα χαρίσματα της προηγούμενης διοίκησης είχαμε τα προφανή αποτελέσματα..

Οι καιροί αλλάζουν.. Δεν έχω καμία ψευδαίσθηση οτι θα γίνει κάποιο θαύμα και θα ξανακυκλοφορήσει ο ήχος σύντομα όπως ήταν..

Εν καιρώ ελπίζω σε μία έκδοση φρέσκια, σοβαρή και με καινοτομίες (ωστε να είναι βιώσιμη στην εποχή μας..) με το βάρος να μην δίνεται απαραίτητα στην έντυπη εκδοχή. Κάποια στιγμή στο μέλλον όλα αυτά φυσικά..

Οι καιροί αλλάζουν.. Δεν έχω καμία ψευδαίσθηση οτι θα γίνει κάποιο θαύμα και θα ξανακυκλοφορήσει ο ήχος σύντομα όπως ήταν..

Εν καιρώ ελπίζω σε μία έκδοση φρέσκια, σοβαρή και με καινοτομίες (ωστε να είναι βιώσιμη στην εποχή μας..) με το βάρος να μην δίνεται απαραίτητα στην έντυπη εκδοχή. Κάποια στιγμή στο μέλλον όλα αυτά φυσικά..

Συμφωνώ,κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.

Φανατικός αναγνώστης του ήχος και εικόνα εδώ και χρόνια λυπήθηκα πραγματικά που δεν κυκλοφορεί πια το περιοδικό. Δυστηχώς δεν υπάρχει ανάλογου επιπέδου περιοδικό στην Ελλάδα

δεν ξέρω αν ξαναανοίξει ποτέ το περιοδικό ως ήχος, αλλά έχω την εντύπωση πως αν κάποιος (πιθανόν κάποια ομάδα συντακτών του περιοδικού) τολμήσει να εκδόσει περιοδικό του χώρου, το όνομα "ήχος" δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το πληρώσει. Κάτι φρέσκο ίσως να ήταν και καλύτερο. Απαλλαγμένο και από όλα τα "κακά" του εν λόγω περιοδικού.