Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

μα πριν είπες οτι τα παιδιά τα κρατάει η μαμά (με μεγάλα bold Μάλιστα μήπως και δεν σε ακούμε)

πώς γίνεται αυτό αν η μαμά είναι εργαζόμενη ??

πώς χορηγήθηκε η άδεια ??? τι υπηρεσία είναι αυτή ???

αν κάποιος έχει τους γονείς του και μάλιστα σε θέση να "κρατήσουν" βρέφος είναι πολύ τυχερός, η πλειοψηφία πάντως δεν έχει (από όσο γνωρίζω) .....

Λάθος απο κεκτημένη ταχύτητα..
Τωρα το είδα....γιαγιά ηθελα να γράψω με bold
Kαι μιλάω για τις περιπτώσεις που γνωρίζω τουλάχιστον..πόσες άλλες υπάρχου άραγε;

Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

είδες Σπύρο που πάντα εκεί καταλήγει ?

Τότε οι πρώτοι κηφήνες ειναι οι Σκανδιναυοί..οπως και οι Αυστραλοί.

Δέν παρέθεσα γιά πλάκα επισημους πινακες για την μητρότητα..Ειναι απο την Ε.Ε.και οχι μονον.

Δηλαδή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι πολίτες Β κατηγορίας?

Γιατι να έχουν παραπάνω διακαιώματα στο δημόσιο?

Κανένα επίδομα στις μητέρες που δουλεύουν απο εδω και απο εκεί για ενα κομμάτι ψωμί και δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους δεν βλέπω.

Για να μην πω το χειρότερο στον ιδιωτικό τομέα "γκαστρώθηκες έ????Δρόμο και χωρίς αποζημίωση".

Μόνο οι "κηφήνες" του δημοσίου έχουν το δικαίωμα να "αναστήσουν" τα παιδιά τους?

Αλλά συμβαίνει οτι συνέβαινε πάντα στην πατρίδα.

Άλλος γ@μ@ει άλλος πληρώνει.

Αυτά είναι... αυτά έπρεπε να μας απασχολούν και όχι η χρονική περίοδος που θα πάρει άδεια η μητέρα (ή ο πατέρας σε ιδιάζουσες περιπτώσεις)

ΙΜΟ μεγαλύτερη άδεια και επιδόματα δικαιούται η μάνα... είναι αστεία η υποστήριξη του κράτους προς ότι πολυτιμότερο μπορεί να δωθεί στη κοινωνία... η γέννηση και φροντίδα ενός νέου μέλους...

Επίσης κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι όσες μητέρες είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι και αυτές μητέρες... ισότιμες με αυτές του Δημοσίου...
έλεος πρέπει να συζητάμε και να διεκδικούμε και τα αυτονόητα με αυτούς που μπλέξαμε...

Και γιατί να πληρώνω εγώ στο κάτω κάτω που δεν έχω να μεγαλώσω τα παιδιά μου για να μεγαλώσω τα ξένα?

Αυτά νά τά βλέπουν οι αδαείς που θέλουν ''ελάχιστο'' κράτος που νά μην ρυθμίζει σημαντικά θέματα.

Το ελληνικό κράτος εργάζεται απολύτως ταξικά υπέρ τών επιχειρήσεων και ευνοεί την εξοντωση τών εργαζομένων εκεί...

Νά φωνάζετε για ισα δικαιωματα εργαζομενων στον δημοσιο και στον ιδιωτικό τομέα πρός τά πάνω και οχι ολοι νά καταλήγουν στον αποπατο για να χαίρεται ο κάθε Δασκαλοπουλος τού ΣΕΒ.

Re: Απάντηση: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Η μητροτητα ειναι κατι που θα επρεπε να προστατευεται απο καθε κρατος που θεωρει οτι σεβεται τους πολιτες του.
Και θα επρεπε να ισχυει παντου, ανεξαρτητως ιδιωτικου ή δημοσιου τομεα. Για ενα χρονο τουλαχιστον και αλλο ενα χρονο, μετα την επιστροφη στην εργασια της, προστασια απο απολυση σε ολες τις εταιρειες ανεξαιρετως.

Κανένα επίδομα στις μητέρες που δουλεύουν απο εδω και απο εκεί για ενα κομμάτι ψωμί και δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους δεν βλέπω.

Για να μην πω το χειρότερο στον ιδιωτικό τομέα "γκαστρώθηκες έ????Δρόμο και χωρίς αποζημίωση".

Μόνο οι "κηφήνες" του δημοσίου έχουν το δικαίωμα να "αναστήσουν" τα παιδιά τους?

Αλλά συμβαίνει οτι συνέβαινε πάντα στην πατρίδα.

Άλλος γ@μ@ει άλλος πληρώνει.

Θα ηθελα να πω πολλα... αλλα θα αντικαταστησω τις λεξεις με αυτο που θα συμβει αν τις εκφρασω οπως σου πρεπει...

"Ban ban ban ban ban ban ban..."

Τα έχουμε πει αυτά. Αντί όλοι να προσπαθήσουμε να πετύχουμε την ευνοϊκότερη και πιο ανθρώπινη νομοθεσία του Δημοσίου Τομέα, θα χαιρόμασταν αν κατεβαίναμε όλοι στα εργασιακά τάρταρα που αρκετές φορές χαρακτηρίζει τον Ιδιωτικό.
Επίσης, πολλοί εκπαιδευτικοί για πολλά χρόνια είναι πλάνητες ανά την Ελλάδα και μάλιστα στα πιο απομακρυσμένα μέρη. Τι πιο φυσιολογικό μία μητέρα με επαπειλούμενη εγκυμοσύνη να βρίσκεται στους Λειψούς ή στο Καστελόριζο; Αν συμβεί κάτι, το πολύ-πολύ να απογειωθεί κάποιο super puma.
Ακόμα, πολλά ζευγάρια εκπαιδευτικών υποχρεούνται λόγω των μετακινήσεων να συντηρούν δύο και τρία σπίτια με μισθούς των 1.100 ευρώ! Έτσι ουκ ολίγα, αποφασίζουν να αφήσουν το σπίτι του τόπου καταγωγής τους και όταν επιστρέφουν κατά τις διακοπές, αναγκάζονται να μένουν με τους γονείς τους! (μιλάμε για παντρεμένα ζευγάρια έτσι).

Υ.Γ. Και πώς την είπαμε εκείνη την ιδιωτική τράπεζα που κατά τη δεκαετία του 90 υποχρέωνε ρητά μέσω σύμβασης τις γυναίκες εργαζόμενες να μη μένουν έγκυες;

Πάντως για τις 2-3 περιπτώσεις που ξέρω, το έχουν κάνει επίτηδες και συνειδητά.

Διορίστηκα, άντε να γκαστρωθώ τώρα. Τα παιδιά στη γιαγιά και καφέ στην πλατεία...:BDGBGDB55:

Τελικά σε αυτή τη χώρα θα πρέπει όλο το βάρος να το τραβάει ο Έλληνας εργαζόμενος.
Έκανες παιδί; Καλά να πάθεις! Εσύ το αποφάσισες! Δε σε γ&#$%@α εγώ! Πάρε μία εβδομάδα άδεια και πολύ σου είναι. Να το δώσεις στη γιαγιά του να το θηλάσει!

Κανονικά έπρεπε με το που μένουν έγκυοι να τις βάζουν να υπογράφουν παραίτηση.
Σαν τη γυναίκα μου που τη μία μέρα έδωσε τη πρόσκληση του γάμου μας στο αφεντικό της και την επόμενη πήρε για δώρο γάμου την απόλυσή της... :rifle:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Η μητροτητα ειναι κατι που θα επρεπε να προστατευεται απο καθε κρατος που θεωρει οτι σεβεται τους πολιτες του.
Και θα επρεπε να ισχυει παντου, ανεξαρτητως ιδιωτικου ή δημοσιου τομεα. Για ενα χρονο τουλαχιστον και αλλο ενα χρονο, μετα την επιστροφη στην εργασια της, προστασια απο απολυση σε ολες τις εταιρειες ανεξαιρετως.

Θα ηθελα να πω πολλα... αλλα θα αντικαταστησω τις λεξεις με αυτο που θα συμβει αν τις εκφρασω οπως σου πρεπει...

"Ban ban ban ban ban ban ban..."

Δεν αντιλέγω καλό μου παιδί στο να διαφυλάξουμε τη μητρότητα αλλά να την διαφυλάξουμε για όλους.

Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Πάντως για τις 2-3 περιπτώσεις που ξέρω, το έχουν κάνει επίτηδες και συνειδητά.

Διορίστηκα, άντε να γκαστρωθώ τώρα. Τα παιδιά στη γιαγιά και καφέ στην πλατεία...:BDGBGDB55:

:grinning-smiley-043

Σαν τη γυναίκα μου που τη μία μέρα έδωσε τη πρόσκληση του γάμου μας στο αφεντικό της και την επόμενη πήρε για δώρο γάμου την απόλυσή της... :rifle:

Να κάνει ότι και η δική μου. Να βγάλει το "έγγαμη" από το βιογραφικό, μήπως βρει δουλειά....:antlers:

Δε νομίζω να της κάτσει αλλιώς...:BDGBGDB55:

DIM Z & Σπύρο συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.Αντί να διεκδικούμε ίσα δικαιώματα φωνάζουμε και για τους άλλους που τα έχουν.Είναι λογικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Στην δουλειά της γυναίκας μου (ιδιωτική κλινική) υπό τον εκφοβισμό της απόλυσης τα τελευταία 5 χρόνια 2 εργαζόμενες έχουν χάσει από ένα παιδί με αποβολή λόγω βαριάς εργασίας.

ε βέβαια το πιο φυσιολογικό είναι να κάνει κάποιος παιδί όταν δεν έχει δουλειά ....

αν δεν πιάσει κάποιος δουλειά να έχει εισόδημα πώς θα κάνει παιδί ???

πού είναι το περίεργο οτι οι περισσότεροι παντρεύονται και κάνουν οικογένεια όταν πρώτα αποκατασταθούν επαγγελματικά ???

Καλά κι εγώ τα φεγγάρια εκείνα που δούλευα σε ΟΤΑ (άρα Δημόσιο), τη χρονιά που μονιμοποιηθήκαμε, έφυγαν με άδεια εγγυμοσύνης 7 κοπέλες (από τις 15 :D)... Αλλά αυτό το αναφέρω ως αστείο γεγονός, όχι καταδικαστικα.

Δεν είναι παράλογο ένας εργαζόμενος τη στιγμή που βλέπει ότι εξασφαλίστηκε, να ξεκινάει τις διαδικασίες για να κάνει οικογένεια. Αντιθέτως μάλιστα είναι θεμιτότατο.

Αλλά βλέπω ότι εύκολα τα βάζουμε με τις άδειες μητρότητας, ενώ υπάρχουν πραγματικά αγκάθια στον Δημόσιο Τομέα, όπως είναι οι πλασματικές υπερωρίες, οι θέσεις χωρίς αντικείμενο, και η υπερπληθώρα εργαζομένων σε συγκεκριμένα πόστα (και αντίστοιχα η έλλειψη σε άλλα).

Γι'αυτά γιατί δε μιλάει κανείς; Οι μητέρες μας έφταιξαν;