Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Τι γίνεται βρε παιδιά; Posts μου βγαίνουν και μπαίνουν. Δεν έχω πρόβλημα με τη διαγραφή posts μου αν κρίνονται προσβλητικά ή εκτός θέματος, αλλά θα ήθελα αιτιολόγηση του σκεπτικού για να ξέρω να μην το ξαναπράξω.
Παλαιότερα στην κινηματογραφική κατηγορία όταν είχαν πειραχτεί ή μετακινηθεί κάποιες απαντήσεις μου, οι συντονιστές πάντα είχαν την καλοσύνη να μου εξηγήσουν.

Με καλές προθέσεις

Απάντηση: Re: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

Τι γίνεται βρε παιδιά; Posts μου βγαίνουν και μπαίνουν. Δεν έχω πρόβλημα με τη διαγραφή posts μου αν κρίνονται προσβλητικά ή εκτός θέματος, αλλά θα ήθελα αιτιολόγηση του σκεπτικού για να ξέρω να μην το ξαναπράξω.
Παλαιότερα στην κινηματογραφική κατηγορία όταν είχαν πειραχτεί ή μετακινηθεί κάποιες απαντήσεις μου, οι συντονιστές πάντα είχαν την καλοσύνη να μου εξηγήσουν.

Με καλές προθέσεις

Τα post ειναι στην θεση τους..

Κανενα προβλημα.

Και στην θεση τους θα παραμείνουν.

Στον ιδιωτικό τομέα ισχύουν κανονικά οι αδειες τοκετού. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι και δεν βλέπω τον τρόπο να παίρνουν άδεια (από ποιον άλλωστε?). Η επιλογή του να είναι κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας έγινε από τον ίδιο, αν θέλει μπορεί να γίνει υπάλληλος. Εναλλακτικά κλείσε το μαγαζί/γραφείο για κάποιο διάστημα, αν θέλεις. Οι επαπειλούμενες άδειες στο δημόσιο μπορούν να ελαττωθούν στις πραγματικά απαραίτητες, αυτό ναι, επίσης να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα, επίσης ναι, όχι όμως και να ζητάμε την κατάργηση μιας σωστής κοινωνικής πολιτικής επειδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες (εξ ορισμού) δεν απολαμβάνουν κάτι τέτοιο.

Εάν απαντάς σε εμένα, δεν είπα προφανώς κάτι τέτοιο. Για καμία κατάργηση υποστηρικτικής προς τη μητρότητα πολιτικής δεν μίλησα, αντιθέτως είπα ότι το δίκαιο είναι να επεκταθεί κατά το δυνατόν σε όλον τον εργασιακό χώρο. Και φυσικά δεν υπάρχει τίποτα "εξ ορισμού". Στους ελεύθερους επαγγελματίες ο χρόνος άδειας αντικαθίσταται με επίδομα, ώστε να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος από την παραμονή στο σπίτι. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς.

Τα δε υπογραμμισμένα με μπολντ τα βρίσκω όλως προσβλητικά.
Ακούς εκεί είναι επιλογή σου να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, άρα πάρε 800 ευρώ όπως είπε ο Μιχάλης παραπάνω και κλείσε τη δουλειά σου όσο θέλεις ή γίνε υπάλληλος. Πραγματικά ντρέπομαι που κάποιοι σκέφτονται έτσι.

Last edited:
Και όχι μόνο αυτό. Σε κάποιο προηγούμενο post γράφτηκε πως "γεννάνε 5 παιδιά

το ένα πίσω από το άλλο", λες και οι γυναίκες ,κάνουν γέννες για να

καρπώνονται τις άδειες!

Τι να πει κανείς...

Re: Απάντηση: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

καρπώνονται τις άδειες!

Τι να πει κανείς...

κάνεις λάθος .....

αυτό που ειπώθηκε είναι οτι περιμένουν να διοριστούνε στο δημόσιο για να το κάνουν .......

καρπώνονται τις άδειες!

Τι να πει κανείς...

Συγγνώμη, αλλά κι εγώ έγραψα για "παιδιά το ένα μετά το άλλο" (όχι 5 βέβαια). Εννοώ γεννήσεις που το διάστημα λοχείας και επόμενης κύησης επιτρέπουν να βρίσκεται η εργαζόμενη σε συνεχή άδεια. Αυτό είναι δυνατό, λόγω των δεδομένων του είδους μας, μόνο με τις ισχύουσες για ΔΥ διατάξεις. Δεν υπονόησα ότι η γυναίκες το κάνουν για να καρπώνονται τις άδειες. Εντούτοις οι διατάξεις αυτές διαμορφώνουν και τον οικογενειακό προγραμματισμό. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις στο δημόσιο (έχω υπόψη μου τουλάχιστον 3-4) που τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν 3 παιδιά (ή και περισσότερα) τα κάνουν το ένα μετά το άλλο, σε ένα σχετικώς σύντομο δηλαδή διάστημα, ώστε να μπορέσει η μητέρα να αφοσιωθεί στην ανατροφή τους και να "ξεπαιδιάσει" πριν αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά της. Δεν είπα ότι είναι κακό αυτό. Ίσα-ίσα μου φαίνεται πολύ λογικό και κακώς δεν υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους και γιατί όχι και στους ελεύθερους επαγγελματίες (αυταπασχολούμενους). Υπάρχει μια νοσηρή κατά την ταπεινή μου άποψη νοοτροπία που θεωρεί τους τελευταίους συνώνυμους με τους στυγνούς καριερίστες που λατρεύουν τον Μαμωνά.

Μια ιδιωτικη επιχειρηση εχει ως πρωταρχικο σκοπο το κερδος. Μια δημοσια επιχειρηση δεν θα επρεπε να εχει ως πρωταρχικο σκοπο το κερδος, αλλα την δυνατοτητα να παρεχει υπηρεσιες ή αγαθα, παραλληλα να ασκει κοινωνικη πολιτικη και βεβαια να ειναι βιωσιμη.
Οποτε δε καταλαβαινω τα ατομα που σχετιζονται με τον ιδιωτικο τομεα γιατι συγκρινουν εργασιακες συνθηκες, παροχες κτλ. Μιλαμε για διαφορετικα πραγματα ( Αλλο που λογω διαχειρισης πηγε ολο το Δημοσιο για φουντο).

Διαφωνώ στον τρόπο που θέτεις το θέμα. Εδώ δεν χωρεί σύγκριση ιδιωτικής επιχείρησης-δημοσίου, καθώς το ζήτημα άπτεται της προστασίας της μητρότητας και του δημογραφικού προβλήματος εν γένει, συνεπώς είναι ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να μεριμνά πρωτίστως το κράτος, ανεξαρτήτως του πού ανήκει ο εργαζόμενος. Τι θα πει σύγκριση εργασιακών συνθηκών κλπ; Η μητέρα είναι μητέρα, τελεία. Όσο βάζει το κράτος το χέρι στην τσέπη και δίνει "μισθούς" στη ΔΥ λεχώνα που δεν εργάζεται (καταχρηστικώς "μισθούς", καθώς μισθός είναι η αμοιβή για εργασία που παρέχεται), έτσι θα πρέπει επιβοηθητικώς να βάζει αντιστοίχως το χέρι στην τσέπη και για την εργαζόμενη του ιδιωτικού τομέα. Και δεν μπορεί να επιβαρύνει εννοείται τον εργοδότη αποκλειστικώς με το κόστος αυτής της βοήθειας, γιατί αυτό θα οδηγούσε (όπως αποδεδειγμένα οδηγεί) σε διακρίσεις από τον εργοδότη στα άτομα που προσλαμβάνει.
Εάν το καλοσκεφτούμε, το κράτος που πληρώνει την ΔΥ λεχώνα είναι το κράτος πρόνοιας όχι το κράτος-εργοδότης. Γιατί λοιπόν όχι και στην περίπτωση της ιδιωτικής υπαλλήλου;

Last edited:
Διαφωνώ στον τρόπο που θέτεις το θέμα. Εδώ δεν χωρεί σύγκριση ιδιωτικής επιχείρησης-δημοσίου, καθώς το ζήτημα άπτεται της προστασίας της μητρότητας και του δημογραφικού προβλήματος εν γένει, συνεπώς είναι ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να μεριμνά πρωτίστως το κράτος, ανεξαρτήτως του πού ανήκει ο εργαζόμενος. Τι θα πει σύγκριση εργασιακών συνθηκών κλπ; Η μητέρα είναι μητέρα, τελεία. Όσο βάζει το κράτος το χέρι στην τσέπη και δίνει "μισθούς" στη ΔΥ λεχώνα που δεν εργάζεται (καταχρηστικώς "μισθούς", καθώς μισθός είναι η αμοιβή για εργασία που παρέχεται), έτσι θα πρέπει επιβοηθητικώς να βάζει αντιστοίχως το χέρι στην τσέπη και για την εργαζόμενη του ιδιωτικού τομέα.
Ισως να μην εγινα κατανοητος. Σαφως και θα ηθελα το κρατος να μεριμνα και για τις μητερες στον ιδιωτικο τομεα οχι με "επιδοτησεις" οπως το θετεις αλλα να σηκωνουν το βαρος οι ιδιωτικες επιχειρησεις . Το post μου γραφτηκε για να τονισω οτι καλως μεριμνα για τις λεχωνες στις δημοσιες επιχειρησεις βαση του χαρακτηρα τους.
Εσυ λες οτι θα επρεπε να πριμοδωτει τις ιδιωτικες επιχειρησεις για να εχουν αναλογες παροχες; Γιατι να τις επιδοτει; Ας νομοθετησει και ας αναπροσαρμοσουν τα κοστολογια τους.

Δυστυχώς δεν πάει έτσι. Εκτός εάν μένουμε τυφλοί στο τι συμβαίνει και πώς κρύβουν οι εργαζόμενες ακόμη και το ότι παντρεύτηκαν. Στην πράξη θα οδηγούσε σε διακρίσεις στους εργαζόμενους. Και ποιος σου είπε ότι σε μια μικρή επιχείρηση του αυτοαπασχολούμενου εργοδότη και 2-3 εργαζομένων θα μπορούσε να εφαρμοστεί αυτό με "αναπροσαρμογή των κοστολογίων"; Μήπως είμαστε λιγάκι εκτός πραγματικότητας; Για τις καλές εποχές μιλώ γιατί για τώρα ούτε συζήτηση.

Επιμένω ότι κατ' ουσία οι παροχές στις ΔΥ δεν έρχονται από το κράτος ως εργοδότη, αλλά από το κράτος ως κράτος πρόνοιας. Γιατί λοιπόν να μην κάνει το ίδιο και στις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα;

Δυστυχώς δεν πάει έτσι. Εκτός εάν μένουμε τυφλοί στο τι συμβαίνει και πώς κρύβουν οι εργαζόμενες ακόμη και το ότι παντρεύτηκαν. Στην πράξη θα οδηγούσε σε διακρίσεις στους εργαζόμενους. Και ποιος σου είπε ότι σε μια μικρή επιχείρηση του αυτοαπασχολούμενου εργοδότη και 2-3 εργαζομένων θα μπορούσε να εφαρμοστεί αυτό με "αναπροσαρμογή των κοστολογίων"; Μήπως είμαστε λιγάκι εκτός πραγματικότητας; Για τις καλές εποχές μιλώ γιατί για τώρα ούτε συζήτηση.

Επιμένω ότι κατ' ουσία οι παροχές στις ΔΥ δεν έρχονται από το κράτος ως εργοδότη, αλλά από το κράτος ως κράτος πρόνοιας. Γιατί λοιπόν να μην κάνει το ίδιο και στις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα;
Εδω οντως διαφωνουμε. Εγω πιστευω οτι οι παροχες στους ΔΥ ερχονται απο το κρατος ως εργοδοτη, βαση του χαρακτηρα των επιχειρησεων που προανεφερα.
ΥΓ. Σαφως μιλαω για τις "καλες εποχες". Εδω καταργουνται οι συλλογικες συμβασεις, ποια μητροτητα.

Το θέμα είναι ότι όλοι οι πολίτες είμαστε ίσοι.

Έτσι το κράτος έχει υποχρέωση να μεριμνά το ίδιο για όλους.

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι, ναι... πρέπει να πριμοδοτεί και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για την προστασία της υγείας της μητέρας, πρώτα απ' όλα... και στη συνέχεια για την εξάλειψη της υπογεννητικότητας.

Δεν το κάνει... όπως και δεν κάνει πολλά ακόμα...

Δεν αναφέρομαι στον νομικό χαρακτηρισμό των παροχών και πώς εγγράφονται σαν κονδύλια. Στον ουσιαστικό τους χαρακτήρα αναφέρομαι. Είναι παροχές στα πλαίσια μιας κοινωνικής πολιτικής ή όχι; Γιατί "μισθός" κυριολεκτικώς και εν στενή εννοία σίγουρα δεν είναι από τη στιγμή που δεν παρέχεται καμία εργασία.

το ανάφερα κι εγώνωρίτερα , αλλά το έγραψε κι άλλος,

πλέον το κράτος μέσω του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ πριμοδοτεί 6 μήνες επιπλεον άδεια ανατροφής στον ιδιωτικό τομέα, η μόνη διαφορά πλέον είναι οτι σε αυτούς τους 6 μήνες αμοίβεται με το 80% του μισθού ....

Ακριβώς εμένα η γυναίκα μου πήρε 12 μήνες συνολικά,που δουλεύει σε ιδιωτική εταιρία και αναλύω:1)Η άδεια μετά την γέννηση 2 μήνες και κάτι
2)Η κανονική της άδεια όλου του χρόνου 1 μήνα
3)Το μειωμένο ωράριο της 2 ώρες την ημέρα για τους πρώτους 6 μήνες,και 1 ώρα για τους επόμενους 6 μήνες,σύνολο 2 μήνες και κάτι και 4)Προστασία μητρότητας του ΟΑΕΔ 6 μήνες χωρίς την οικονομική συμμετοχή του ΕΡΓΟΔΟΤΗ(πολύ σημαντικό,αλλιώς σιγά μην συμφωνούσε) με το 70-80% του μισθού της και αναλογία στο επίδομα αδείας,δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων.

Αυτό του ΟΑΕΔ το γνωρίζει ο κόσμος?Σας πληροφορώ ότι εγώ σε όποιον το είπα δεν το ήξερε κανείς γνωστός μου και κάποιοι το χάσανε!!!
Αυτά πρέπει να λέμε που είναι ένα θετικό βήμα που κάνανε και για τις μητέρες στον ιδιωτικό τομέα,και όχι να βγάζουμε το κόμπλεξ μας με την γνωστή καραμέλα για τις δημοσίους υπαλλήλους μητέρες.

Και ποιός σας είπε ότι όλοι έχουν γιαγιάδες η παππούδες να κρατήσουν τα παιδιά τους?Η στην τελική ποιός μπορεί να τους υποχρεώσει με το ζόρι να μεγαλώσουν τα δικά μας παιδιά,όταν έχουν μεγαλώσει εμάς?Εγώ έχω 2 παιδιά και τα μεγαλώνουμε μόνοι μας,και δεν έχω ούτε μάνα ούτε πεθερά,αφού έχουν φύγει από την ζωή,να μου τα κρατήσουνε για να πάω για καφέδες.
Άντε γειά-bye-Πάω στα δορυφορικά στον φίλο μου τον σουζάκια.

για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες κλπ θα πρέπει να υπάρχει πρόνοια από το κράτος , δεν νοείται σε πολιτισμένο κράτος να μην προστατεύεται η μητρότητα .........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

κάνεις λάθος .....

αυτό που ειπώθηκε είναι οτι περιμένουν να διοριστούνε στο δημόσιο για να το κάνουν .......

Για να καταλάβω: Περιμένουν να αποκατασταθούν εργασιακά για να κάνουν οικογένεια. Μέχρι εδώ καλά.

Το "κάνω (5,10) παιδιά" για να πάρω συνεχόμενη άδεια μετ' αποδοχών δυσκολεύομαι να καταλάβω.Στο κάτω κάτω της γραφής, μπράβο σε αυτή τη γυναίκα που μπορεί και τα μεγαλώνει, ό,τι κι αν είναι, δημόσια ή ιδιωτική υπάλληλος.

Αναρωτιέμαι, σε παλαιότερες εποχές, οι γυναίκες έκαναν παιδιά για να πάρουν άδειες;;;

@send: Φυσικά και δεν είναι κακό να υπάρχει τέτοιου είδους προγραμματισμός.

@nikosmelt:Δεν θέλω να χαλάσω τι εικόνα έχετε για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά δεν είναι όλοι στυγνοί καριερίστες.Και στο μεγάλωμα των παιδιών είναι παρόντες, και στο σπίτι και παντού.Όσο για τη ζημιά που προκύπτει από το κλείσιμο της επιχείρησης για "
κάποιο διάστημα", είναι τόσο μεγάλη που πολλές φορές καλύτερα να γίνει μόνιμο το κλείσιμο...

Last edited:

Πειτε μου οι παλαιοτεροι στον τομεα των ελευθερων επαγγελματιων ηταν παντα τοσο χαλια το να εισαι μανα ?

Γιατι η προσφατη εμπειρια μου αντι για παροχες σου εδινε ενα ποσο της ταξης των 800 ευρω αν θυμαμαι καλα κατι που σημαινει οτι μπορουσες να μην εισφερεις στον ΟΑΕΕ (τεως ΤΕΒΕ) μια εισφορα διμηνου (και κατι ψιλα).
Και για εναν χρονο (κατι που εφαρμοστηκε απο το 2008 και μετα και "καρπωθηκε" η γυναικα μου στο δευτερο παιδι) μειωμενες εισφορες στον οργανισμο . Κατι περισσοτερο απο τα μισα .....

Καπιτάλες!
Εμείς του ΤΕΒΕ παίρνουμε 800...
Και αν σου κάτσει ζυγό μήνα; Πληρώνεις τη δόση σου και μένεις με 300 ευρώ στο χέρι! :p

Μιλαμε οτι εχουμε κονομησει αγρια με τις παροχες του ελευθερου επαγγελματια.:BDGBGDB55:

Αν υπαρχει μια ριγμενη καστα επαγγελματιων οσον αφορα την μητροτητα αυτη ειναι του ελευθερου που αντιμετωπιζεται σαν να ειναι ο Σκρουτζ και καθε πρωι παιρνει το μπανιο του στο χρυσαφι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πέστε μου ότι έκανε πλάκα ...

:Δεν θέλω να χαλάσω τι εικόνα έχετε για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά δεν είναι όλοι στυγνοί καριερίστες.Και στο μεγάλωμα των παιδιών είναι παρόντες, και στο σπίτι και παντού.

Ρε συ τι καριεριστες.....Πλεον οι περισσοτεροι ειναι πιο πολυ στο σπιτι παρα στην εργασια τους.
Οσοι δεν εχουν κλεισει ακομα την δραστηριοτητα τους ...

Πάντως με τόσα λεφτά που πληρώνουμε στα ταμεία κάθε μήνα (υπάλληλοι, εργοδότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, όλοι), κανονικά η άδεια μητρότητας θα έπρεπε να πληρώνεται από αυτά. Είναι και για τον εργοδότη άδικο αν θες, να πληρώνει 6 μήνες μια γυναίκα που δεν εργάζεται στην επιχείρησή του εκείνο το διάστημα. Η χασούρα δεν είναι μόνο το χρήμα, είναι και η δουλειά που δεν βγάζει η υπάλληλος αυτή το διάστημα αυτό. Ε ας μείνει μόνο με αυτή τη χασούρα και ας αναλάβει το οικονομικό κόστος το ταμείο πρόνοιας.

Εάν απαντάς σε εμένα, δεν είπα προφανώς κάτι τέτοιο. Για καμία κατάργηση υποστηρικτικής προς τη μητρότητα πολιτικής δεν μίλησα, αντιθέτως είπα ότι το δίκαιο είναι να επεκταθεί κατά το δυνατόν σε όλον τον εργασιακό χώρο. Και φυσικά δεν υπάρχει τίποτα "εξ ορισμού". Στους ελεύθερους επαγγελματίες ο χρόνος άδειας αντικαθίσταται με επίδομα, ώστε να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος από την παραμονή στο σπίτι. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς.

Τα δε υπογραμμισμένα με μπολντ τα βρίσκω όλως προσβλητικά.
Ακούς εκεί είναι επιλογή σου να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, άρα πάρε 800 ευρώ όπως είπε ο Μιχάλης παραπάνω και κλείσε τη δουλειά σου όσο θέλεις ή γίνε υπάλληλος. Πραγματικά ντρέπομαι που κάποιοι σκέφτονται έτσι.

Δεν ήταν απάντηση προς εσένα, μιλούσα γενικά. Προτείνεις δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, το κράτος, μέσω των ταμείων των ε.ε. φαντάζομαι, να επιδοτεί μια ε.ε. που γέννησε, ώστε να μπορεί να μένει σπίτι για κάποιο χρονικό διάστημα. Χωρίς να έχω γνώσεις σε αυτό το ζήτημα, στο εξωτερικό τί γίνεται επί του θέματος? Μια ε.ε. σε χώρα της Ευρώπης λαμβάνει κάτι αντίστοιχο, ως επιδομα? Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων και εγώ και η σύζυγός μου ε.ε. είμαστε και ίσως αυτά που έγραψα να ήταν λίγο απότομα για κάποιους, αλλά είναι η πραγματικότητα, με την εξής έννοια: όταν επέλεξα να ιδιωτεύσω, ήξερα εκ των προτέρων ότι δε θα απολαύσουμε άδειες, επιδόματα κλπ, που αποτελούν προνόμια της εξαρτημένης εργασίας. Και δεν είπα ποτέ ότι θεωρώ τους ε.ε. στυγνούς καριερίστες ή κάτι παρόμοιο, είπα απλά την κατάσταση που επικρατεί στο ελεύθερο επάγγελμα. Το αν είναι σωστό ή όχι είναι άλλο ζήτημα. Και σε ότι αφορά τους δικηγόρους φερ' ειπείν, η δικηγόρος έχει ένα θεωρητικό αβαντάζ, καθώς, τουλάχιστον μέχρι τώρα, μπορούσε να λάβει αποζημίωση και να παραμείνει για κάποιο διάστημα σπίτι της, μέσω του ΛΕΔΕ. Τώρα βέβαια θα τα καταργήσουν και αυτά.

Πάντως με τόσα λεφτά που πληρώνουμε στα ταμεία κάθε μήνα (υπάλληλοι, εργοδότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, όλοι), κανονικά η άδεια μητρότητας θα έπρεπε να πληρώνεται από αυτά.

Τα ταμεία γιά τούς ελευθερους επαγγελματιες δίνουν ενα κουτσουρεμένο επιδομα τοκετού και ούτε πού ασχολούνται στην συνεχεια.
Και υποτιθεται οτι το ΤΣΑΥ πού το πληρώνω 24χρονια ειναι και ''ευγενές ταμείο''.
Θάλεγα τι ειναι τώρα.

Απ´εδω και πέρα βεβαια μέ κάτι υποτιθέμενες ενοποιησεις μέ μηχανικούς και δικηγορους που ακομα ειναι στά χαρτιά ,δεν ξέρω πλέον αν συμφέρει κάν νά τούς πληρώνει κανείς(φυσικά η εισφορά ειναι υποχρεωτική...!!) γιατί οι παροχές θα μειωθούν στο ελάχιστο.

Last edited:

Τα ταμεία γιά τούς ελευθερους επαγγελματιες δίνουν ενα κουτσουρεμένο επιδομα τοκετού και ούτε πού ασχολούνται στην συνεχεια.
Και υποτιθεται οτι το ΤΣΑΥ πού το πληρώνω 24χρονια ειναι και ''ευγενές ταμείο''.
Θάλεγα τι ειναι τώρα.

κανα 500αρι ευρώ επίδομα πρέπει να είναι ,

και μετά κοψε το λαιμό σου

( τα κωλόπανα για το παιδί και 2 sudocream τα βγάζεις πάντως :BDGBGDB55: )