Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Απάντηση: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτωβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Γιαννη ,ασε τωρα που κλαιγονται και οι συγκεκριμενοι,μην τρελλαθουμε κιολας.Στη Μοναστηριου 25[...] πριν λιγα χρονια γινοτανε τρελλο παρτυ.Μιλαμε για παρα παρα πολυ χρημα.

Re: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτωβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Έλα ντε...
Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες!
Που όταν παραλαμβάνεις πετρέλαιο δεν πρέπει ούτε να ανοιγοκλείσεις τα βλέφαρα!

Άντε ρε παιδιά, θα μας δώσετε καμιά λεπτομέρεια για το νέο αυτό παγκόσμιας πρωτοτυπίας καύσιμο; Να πάω να κόψω το φυσικό αέριο δηλαδή, να αγοράσω και ένα από τα αυτοκίνητα που καίνε νερό, θα εγκαταστήσω και μια γεννήτρια από αυτές με τους σούπερ μαγνήτες που γυρίζουν από μόνες τους (ναι αυτές που δείχνουν στο γιουτούμπε) και είμαι κομπλέ.
Το μόνο που έχω να φοβηθώ μετά είναι μη σκάσουν μύτη τα εξωγήινα σκάφη που κρύβονται πίσω από τον Δία και πάει στράφι η εξοικονόμηση.

Τελικά πιστεύει κανείς να έχουμε κάποια αλλαγή και να κοστολογηθεί με περσινές τιμές το πετρέλαιο ? Οι παραγγελίες είναι μηδαμινές , βέβαια φταίει και ο καλός καιρός για αυτό .

Πολύ αμφιβάλλω, γιατί η μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου οφείλεται σε αυθαίρετη επιβολή φόρων και όχι σε πραγματικούς λόγους (διεθνή τιμή κλπ...)

η βενζινη εχει παντως τις τελευταιες ημερες μια πτωση.
μοπρει να επηρεαστει και το πετρελαιο...

η τιμή του πετρελαίου κίνησης έπεσε 10 λεπτά περίπου ώστε να εξισωθεί με εκείνη του πετρελαίου θέρμανσης.

Καπου ειχα διαβαζει, οτι δεν θα υπαρχει απολυτη εξισωση μεταξυ του κινησης και αυτο της θερμανσης, αλλα μια διαφορα (ακριβοτερο το κινησης) κατα 8%

Από ότι έχω ακούσει το πετρέλαιο κίνησης είναι καλύτερο σε ποιότητα από το πετρέλαιο θέρμανσης.
Ισχύει;

από όσο γνωρίζω από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων (αυτή είναι η πηγή μου) τα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης διαφοροποιούνται στο χρώμα και στην ποσότητα του θείου που περιέχουν. Για την περιοχή της Αθήνας είναι ίδια καθώς το θέρμανση έχει λιγότερο θείο από αυτό που διατίθεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα η διαφορά είναι σημαντική. Το ναυτικό είναι εντελώς άλλη ιστορία.

Υποτίθεται ότι για αυτό το λόγο εξίσωσαν το πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.
Επειδή κάποιοι, παράνομα, έβαζαν πετρέλαιο θέρμανσης στο αυτοκίνητό τους.
Βέβαια έχω ακούσει ότι με αυτό τον τρόπο καταστράφηκαν (για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω) αρκετά αυτοκίνητα.
Για αυτό ρώτησα αν υπάρχει διαφορά.

Βλάσση από ότι ξέρω, το θειάφι δεν είναι πρόσθετο στο πετρέλαιο αλλά παράγωγο του αργού, το οποίο αφαιρείται κατά τη διύλιση.
Οπότε, μήπως απλά το πετρέλαιο κίνησης εξάγεται σε υψηλότερη θερμοκρασία από το πετρέλαιο θέρμανσης κατά τη διύλιση;
Αυτό το κάνει γενικά καθαρότερο και με υψηλότερο δείκτη απόδοσης.
Το χρώμα είναι πρόσθετο. Δεν έχει να κάνει με την μέθοδο εξαγωγής.

Οι αγρότες βάζουν στα τρακτέρ εδώ και κάμποσα χρόνια.... :flipout:

Νομίζω πως το πετρέλαιο κίνησης πλέον έχει περιεκτικότητα σε θείο κάτω από 10ppm. Ενώ το αντίστοιχο θέρμανσης έχει υψηλή περιεκτικότητα, κοντά στα 1.000ppm.

Aπ' αυτή την διαφορά, στην περιεκτικότητα σε θείο δηλαδή, φαίνεται ότι το ένα είναι κίνησης και το άλλο θέρμανσης (αν υποθέσουμε πως κάποιος μάγκας έχει προβεί σε αποχρωματισμό του πετρελαίου θέρμανσης).

Ισχύουν και τα δυο που λέτε. Το θείο στο κίνησης είναι περίπου 10 και στο θέρμανσης σε όλη την Ελλάδα πάνω από 500. Στην Αθήνα είναι κάτω από 100 μάλλον είναι το ίδιο με το κίνησης.

Φυσικά και μέχρι πρότινος ήταν παράνομο, αλλά όλοι οι αγρότες (κι όχι μόνο) έβαζαν κόκκινο πετρέλαιο.

Οι πετρελαιοκινητήρες μπορούν να κάψουν το πετρέλαιο θέρμανσης κατά περίπτωση. Δηλ. οι common rail ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, οι παλιοί κινητήρες με turbo ή χωρίς το καίνε κανονικά. Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με τα τρακτέρ, γεωργικά μηχανήματα κλπ.

Απάντηση: Re: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Οι πετρελαιοκινητήρες μπορούν να κάψουν το πετρέλαιο θέρμανσης κατά περίπτωση. Δηλ. οι common rail ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
Μην εισαι τοσο σιγουρος φιλε μου.....

Απάντηση: Re: Πετρέλαιο Θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012 στα 0,50 λεπτα ?

Δηλαδη, μπορω να βαζω στο αυτοκινητο θερμανσης ???

Θα πάρεις τα μπεκ και την αντλία στο χέρι πολύ-πολύ γρήγορα.

Το φανταζομαι, αυτο ειναι και το προφανες.
Το εγραψα επειδη μου εκανε εντυπωση αυτο που εγραψε ο ΒΛΑΣΙΔΗΣ παραπανω ("Για την περιοχή της Αθήνας είναι ίδια"

Να ρωτήσω?
Εντάξει οταν δεν σε απασχολεί κάτι δεν το ''ψάχνεις''
αλλά φτάσαμε το 2012 να συζητάμε οτι υπάρχει περίπτωση να πεθάνουν ανθρωποι επειδή δεν έχουν χρήματα για θέρμανση
πλέον ολους μας μας απασχολεί το πόσα θα στάξουμε για να ζεσταθούμε
πετρέλαιο, αέριο, πέλλετ, γεωθερμικά, ηλιακά, υπέρυθρα, λάδια, κουβερτες, σεξ κτλ....
για να ζεστανουμε νερό, για να θερμάνει μεταλλα, να ζεσταθεί ο αέρας

Πως ζεσταίνεται κατευθείαν ο αέρας?
οέο!!
δεν γνωρίζω:bigcry:
τα υπέρυθρα το κάνουν?
δεν ξέρω
αλλά και πάλι...νέα εγκατασταση

Έχουμε σχεδόν ολοι μία εγκατάσταση που κυκλοφορεί ζεστό νερό
και προσπαθούμε να το ζεστανουμε με πετρέλαιο, πέλλετ κτλ
και τα μικροκύματα τι τα έχουμε?
οέο!
Για να ζεσταίνουμε τυρόπιτες?

Ειμαστε σίγουροι οτι δεν υπάρχει συστημα θέρμανσης με μικροκύματα?
Γιατί να χρειαζεσαι καυσιμο το 2012 για να ζεστάνεις νερό?
Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος
αλλά να συμφέρει το a/c απο ξύλα...πάει πολύ

Last edited:
Παραείμαι σωματώδης για να χωρέσω σε φουρνάκι μικροκυμμάτων.
Από την άλλη, τα ξύλα είναι σίγουρα φτηνότερα αλλά χρειάζεσαι κάποιον να το παίζει θερμαστής.