--- Philips 2009 LCD's ---

Μην ξεχνάμε τα κρασαρισμένα λευκά του digital versus, που είναι το μοναδικό που το μέτρησε (οι υπόλοιποι απλά δεν μετρήσανε το γάμμα :flipout:), και που ενώ το βλέπουν σε όλες τις led+local dimming (είναι εγγενές του local dimming :flipout:) μόνο στην 9704 "θυμήθηκαν" να το γράψουν...

Οταν θα την δοκιμασει κανενα πιο αξιοπιστο site τα ξαναλεμε παλι...-bye-

Οταν θα την δοκιμασει κανενα πιο αξιοπιστο site τα ξαναλεμε παλι...-bye-

Μα δεν χρειάζεται να είναι 9704... Οποιαδήποτε LCD με led + local dimming έχει κρασαρισμένα λευκά. Το είπε το digital versus:

We weren't surprised to find this happening, and it's something we'd expect from other manufacturers' TVs as well: it's a drawback of LED technology in general and not a problem faced only by Philips.

http://www.digitalversus.com/article-364-6751-53.html

:flipout:

Aνυπομονώ πάντως να δω τα διαγράμματα γραμμικότητας μίας συσκευής που ελέγχει το φως σε τρία διαφορετικά σημεία (scanning backlight + dimming + lc orientation)... :D

Aνυπομονώ πάντως να δω τα διαγράμματα γραμμικότητας μίας συσκευής που ελέγχει το φως σε τρία διαφορετικά σημεία (scanning backlight + dimming + lc orientation)... :D

53_690_112.jpg

53_690_113.jpg

53_690_114.jpg

Αυτα τα διαγραμματα τι σου λενε Γιαννη?-bye-

Λέω να περιμένω λίγο, ώστε να αυξηθούν οι διαθέσιμες πηγές... :D -bye-

(Όχι πως περιμένω να αλλάξει κάτι ουσιαστικό, αλλά λέμε τώρα...)

Απάντηση: Re: --- Philips 2009 LCD's ---

φιλε petasis το ειδα αυτο αλλα δεν ειναι το manual που εχει τη tv δυστυχως....

Un4moa, κοίταξε καλύτερα στο link που παραθέτει ο petasis, εκεί είναι ολόκληρο το εγχειρίδιο.Το κατέβασα κι εγώ προχθές και είναι πλήρες(πριν 1 εβδομάδα πήρα την ίδια tv 46pfl9704).

Μαλιστα κυριε blooming !
Γιατι δηλαδη οχι? Οταν δινω πανω απο 2300 για 46αρα , μεχρι και image retention απαιτω να εχει για να αξιζει τα λεφτα της!
Φουλ εξτρα τη θελω !
:flipout:

Bloom-bloom-bloom...

Blooming?! :blink:

002_P1230445.JPG

Local dimming έχει, δεν θα έχει και λίγο halo effect (δεν το λέμε blooming μάλλον...);

Το θέμα είναι πόσο ενοχλεί σε θέαση. Από τις φωτογραφίες που είδαμε σε σχέση με την 8000 φαίνεται ότι σαφώς λιγότερο ενοχλητικό από το clouding και τη σταθερή διαρροή φωτός...
Φαντάζομαι θα δούμε και από κοντά στην έκθεση...

Πάντως στην 9803 που είχαμε δει πέρυσι δεν ήταν τόσο δραματικά τα πράγματα... Εγώ το προτιμώ από το clouding, και ιδικά από το flashlight (που μπορώ άνετα να την πετάξω αν έχει... :flipout:)...

Έχω μια μικρή επιφύλαξη σχετικά με το αν μπορούμε και πρέπει να κρίνουμε το μπλουμ από φωτογραφίες λόγω του τονισμού και της παραμικρής φωτεινότητας από τις φωτογραφικές μηχανές. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός, αλλά θα έχετε προσέξει πόσο "τονίζεταιι" μια μικρή πηγή φωτός σε σκοτεινό μπακγκραουντ στις περισσότερες μηχανές.

Για το επίπεδο του μαύρου τί έχετε να πείτε; Είναι το ίδιο σε όλη την οθόνη; :chinscratch:

Δεν ξέρουμε. Η 9803 πάντως ναι είχε ομοιόμορφο μαύρο σε όλη την οθόνη...

Έχω μια μικρή επιφύλαξη σχετικά με το αν μπορούμε και πρέπει να κρίνουμε το μπλουμ από φωτογραφίες λόγω του τονισμού και της παραμικρής φωτεινότητας από τις φωτογραφικές μηχανές. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός, αλλά θα έχετε προσέξει πόσο "τονίζεταιι" μια μικρή πηγή φωτός σε σκοτεινό μπακγκραουντ στις περισσότερες μηχανές.

Πάντως από την συγκεκριμένη φωτογραφία δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα, καθώς έχουμε και φωτισμό και φλας...

Πάντως έχω την εντύπωση ότι οι φωτογραφικές μηχανές "κολακεύουν" τις τηλεοράσεις. Συχνά στις φωτογραφίες το μαύρο φαίνεται πιο βαθύ από αυτό που βλέπεις στην πραγματικότητα.
Εκτός και αν έχεις τρίποδο, και τραβήξεις σε σκοτάδι το μαύρο πάνελ μιας τηλεόρασης, και αφήσεις αρκετό χρόνο για έκθεση. Εκεί θα καταγραφεί το μαύρο της τηλεόρασης, και φυσικά κάθε φωτεινή πηγή (π.χ. power led) θα υπερ-εκτεθεί-τονιστεί...

Εσυ ειπες οτι βλεπεις clouding στην Β8000 και τωρα δεν βγαινει συμπερασμα?-bye-

Είπα 2 πράγματα: φωτογραφίες με φως η φλας -> κανένα συμπέρασμα.
Φωτογραφίες στο σκοτάδι (με μεγαλούτσικους χρόνους έκθεσης) βγάζουν συμπέρασμα. Στην σύγκριση με την 8000 είναι σκοτάδι, οπότε φαίνεται ξεκάθαρα το clouding. Και φαντάζομαι δεν το βλέπω μόνο εγώ... -bye-

Για το επίπεδο του μαύρου τί έχετε να πείτε; Είναι το ίδιο σε όλη την οθόνη; :chinscratch:

To αριστερο τμημα φαινεται πιο μαυρο απο το υπολοιπο...:chinscratch:

Παντως εκτος απο το blooming που ειναι οφθαλμοφανες ειναι λιγο δυσκολο απο τοσο μικρες φωτογραφιες να βγει νοημα...ουτε και clouding προσωπικα μπορω μα πω σιγουρα οτι εχει η Samsung...