--- Philips 2009 LCD's ---

Και το όνομα του local dimming κατά philips: led pro...
F400019556-FLP-global-001

Εμφανίστηκε η 9704 στο site της philips:

http://www.consumer.philips.com/con...6PFL9704H_12_GR_CONSUMER/LCD-TV+46PFL9704H-12

Την έχει δει κανείς σε κατάστημα;

Ενδιαφέρομαι και εγώ για αγορά...
Πήρα την philips τηλέφωνο και μου είπαν ότι ξεκινάει η διάθεση 15 Σεπτεμβρίου...
Άμα κανείς έχει τίποτα νέα ας γράψει ή άμα την δει σε κανένα μαγαζί...

Kαι η 40άρα έρχεται...

http://www.skroutz.gr/s/83903/Philips-40PFL9704Η.html

Αρκετά ανταγωνιστική δείχνει αυτήν τη φορά η Philips, ίσως και γι'αυτό να έριξε τις ίντσες και από 42 και 47 πήγε στις 40 και 46, αν σκεφτούμε ότι έχει 1900 η 40άρα και 1800 έχει η αντίστοιχη Samsung B8000, που σε προδιαγραφές τουλάχιστον είναι χειρότερη, η B9000 θα είναι η ανταγωνίστριά της... Λέτε να έβαλε μυαλό η Philips?

Να δούμε βέβια και πώς θα βγει η τηλεόραση, ιδίως στην υποστήριξη ελληνικών υποτίτλων, εκεί που συνήθως μας τα χαλάει η Philips, πάντως δείχνει να βρίσκεται σε σωστό δρόμο...

Στις 40" και 46" πηγε αναγκαστικα γιατι αυτη ειναι η διασταση των πανελ της Sharp που αγοραζει , στις 42" και 47" τα πανελ ηταν LG και ΑUΟ...

Στις 40" και 46" πηγε αναγκαστικα γιατι αυτη ειναι η διασταση των πανελ της Sharp που αγοραζει , στις 42" και 47" τα πανελ ηταν LG και ΑUΟ...

Η Sharp κόβει 42άρια Γιάννη -bye-, οι νέες 40άρες της Philips, μάλλον S-LCD (Samsung-Sony) μυρίζουν... Άλλωστε κάτι είχαμε ακούσει στις αρχές του έτους πως η Philips προτίθεται να αγοράζει πάνελ από εκεί...

Η Sharp κόβει 42άρια Γιάννη -bye-, οι νέες 40άρες της Philips, μάλλον S-LCD (Samsung-Sony) μυρίζουν... Άλλωστε κάτι είχαμε ακούσει στις αρχές του έτους πως η Philips προτίθεται να αγοράζει πάνελ από εκεί...

Γιαννη η νεα γραμμη παραγωγης βγαζει 40" και 46"...-bye-

http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NEWS_EN/20090109/163843/

Γιαννη η νεα γραμμη παραγωγης βγαζει 40" και 46"...-bye-

http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NEWS_EN/20090109/163843/

Ενδιαφέρον "νέο" συνονόματε και ομολογώ πως μου είχε διαφύγει... :blush:

Ελπίζω με τον επαναπροσδιορισμό των διαστάσεων να επανεξέτασαν και το θέμα με την τριγωνική διάταξη των υποεικονοστοιχείων και να επέστρεψαν στις παλιές, καλές συνταγές... :D

Ενδέχεται όμως να είναι και S-PVA το πάνελ, κυρίως λόγω νεαρότητας της νέας γραμμής παραγωγής της Sharp, σύντομα θα μάθουμε επακριβώς...

sharp εχουν οι 9704 ειναι σιγουρο,αφου ο μανος απο το fullhd.gr ποσταρε και τεχνικες αλλαγες που εκανε η philips στο πανελ

Πιστεύετε ότι αξίζει τα 500Ε παραπάνω από τη Samsung Β7000?
To ambilight κάνει τόση μεγάλη διαφορά?

Ελπίζω να μην είναι καν συγκρίσιμες. Η στάθμη του μαύρου στη 7000 είναι σε υψηλά επίπεδα (0.05-0.06) το οποίο καλύπτεται κάπως με το auto dimming.
Η 9704 έχει όμως διαφορετική τεχνολογία (LED με local dimming) το οποίο μπορεί να σβήσει περιοχές της οθόνης ενώ άλλες να παραμένουν αναμμένες.
Η τεχνολογία αυτή μπορεί να πετύχει σημαντικά καλύτερο μαύρο, αν και υποφέρει από άλλο πρόβλημα (blooming).
Πάντως τα (περυσινά) κορυφαία μοντέλα αρκετών κατασκευαστών βασίζονταν σε αυτή την τεχνολογία (Α965, Χ4500, 9803).

Βέβαια καλές οι θεωρητικές αναλύσεις, αλλά ας έρθει πρώτα να την δούμε από κοντά. Μπορεί να παίζει πολύ καλά, μπορεί και όχι... :flipout:

Ελπίζω να μην είναι καν συγκρίσιμες. Η στάθμη του μαύρου στη 7000 είναι σε υψηλά επίπεδα (0.05-0.06) το οποίο καλύπτεται κάπως με το auto dimming.

Οταν λες "υψηλα επιπεδα" τι εννοεις Γιωργο?

Το local dimming δεν εξασφαλιζει το τελειο μαυρο , πολυ απλα επειδη μονο οταν ολα ειναι σβηστα γινεται αυτο και τοτε εχουμε μια μαυρη οθονη...-bye-

Συγκριση 9803 με Β7000...

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1241084220
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1236858201

Ακομη και με side LED το contrast στην 7000 ειναι στα ιδια επιπεδα με την 9803...

Γιάννη,

Σίγουρα η φίλιπς δεν έβαλε SPVA πάνελ στην 9803, έβαλε τα χαμηλής αντίθεσης πανελ που βάζει στην σειρά 9. Όμως το local dimming είναι διαφορετικό, και για εμένα δύσκολο να συγκριθεί με άλλη LCD που δεν το έχει.
Αν μετρήσεις το μαύρο σε περιοχή που έχει blooming (γιατί φαντάζομαι η καρτέλα του ANSI contrast δεν θα συμπέσει με τις ζώνες των LED) τότε σαφώς και θα μετρήσεις το native contrast του πάνελ, το οποίο δεν περιμένεις να είναι υψηλό σε φίλιπς. Αντίθετα, αν πας τον μετρητή λίγο παραπέρα, θα μετρήσεις ένα τεράστιο contrast. Νομίζω δηλαδή ότι ένα απλό contrast δεν λέει όλη την αλήθεια για το τι θα δεις σε μια τέτοια τηλεόραση.

Μπορεί η 7000 να κατεβαίνει στο 0,6 και η 9803 στο 0,05-0,04, όταν όμως σβήσει όλη η σειρά των LED στα 2 κατακόρυφα άκρα της εικόνας με τις μαύρες μπάρες της ταινίας, αυτό που θα εκλάβει το μάτι θα είναι πολύ καλύτερο. Και φυσικά όταν το μαύρο καλύπτει και μεγάλες περιοχές της εικόνας, πάλι η εντύπωση θα είναι καλύτερη, και ουσιαστικά μόνο η περιοχή με το blooming θα ενοχλήσει.

Όσο για τα υψηλά επίπεδα, εγώ θεωρώ μια στάθμη μαύρου 0,03 υψηλή. Οπότε δεν θα αγόραζα μια 7000 με 0,05 (άμα θέλω φωτεινό μαύρο κρατάω και την φίλιπς :flipout:) και ούτε μια G10. Θα δοκιμάσω την τύχη μου με κάποια LED. Το ποια θα είναι αυτή, το ψάχνω ακόμα. Πάντως δεν είναι ούτε η Α965, ούτε η 9803... -bye-

Δεν αμφισβητώ ότι η 7000 είναι μια αξιοπρεπή τηλεόραση, ή ότι θα ενοχλήσει όλους μια στάθμη μαύρου 0,05. Απλά εμένα με ενοχλεί η στάθμη του μαύρου πολύ περισσότερο από όσο νόμιζα πριν αγοράσω LCD...

Γιάννη,

Σίγουρα η φίλιπς δεν έβαλε SPVA πάνελ στην 9803, έβαλε τα χαμηλής αντίθεσης πανελ που βάζει στην σειρά 9. Όμως το local dimming είναι διαφορετικό, και για εμένα δύσκολο να συγκριθεί με άλλη LCD που δεν το έχει.
Αν μετρήσεις το μαύρο σε περιοχή που έχει blooming (γιατί φαντάζομαι η καρτέλα του ANSI contrast δεν θα συμπέσει με τις ζώνες των LED) τότε σαφώς και θα μετρήσεις το native contrast του πάνελ, το οποίο δεν περιμένεις να είναι υψηλό σε φίλιπς. Αντίθετα, αν πας τον μετρητή λίγο παραπέρα, θα μετρήσεις ένα τεράστιο contrast. Νομίζω δηλαδή ότι ένα απλό contrast δεν λέει όλη την αλήθεια για το τι θα δεις σε μια τέτοια τηλεόραση.

Μπορεί η 7000 να κατεβαίνει στο 0,6 και η 9803 στο 0,05-0,04, όταν όμως σβήσει όλη η σειρά των LED στα 2 κατακόρυφα άκρα της εικόνας με τις μαύρες μπάρες της ταινίας, αυτό που θα εκλάβει το μάτι θα είναι πολύ καλύτερο. Και φυσικά όταν το μαύρο καλύπτει και μεγάλες περιοχές της εικόνας, πάλι η εντύπωση θα είναι καλύτερη, και ουσιαστικά μόνο η περιοχή με το blooming θα ενοχλήσει.

Όσο για τα υψηλά επίπεδα, εγώ θεωρώ μια στάθμη μαύρου 0,03 υψηλή. Οπότε δεν θα αγόραζα μια 7000 με 0,05 (άμα θέλω φωτεινό μαύρο κρατάω και την φίλιπς :flipout:) και ούτε μια G10. Θα δοκιμάσω την τύχη μου με κάποια LED. Το ποια θα είναι αυτή, το ψάχνω ακόμα. Πάντως δεν είναι ούτε η Α965, ούτε η 9803... -bye-

Δεν αμφισβητώ ότι η 7000 είναι μια αξιοπρεπή τηλεόραση, ή ότι θα ενοχλήσει όλους μια στάθμη μαύρου 0,05. Απλά εμένα με ενοχλεί η στάθμη του μαύρου πολύ περισσότερο από όσο νόμιζα πριν αγοράσω LCD...

Tότε, αν το review αυτό http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/lcd-tvs/1313-samsung-ue46b8000-review.html είναι αξιόπιστο, πας για τη Β8000

Τα νούμερα από τις μετρήσεις σκιαγραφούν του λόγου το αληθές.
Με την οθόνη ρυθμισμένη, η στάθμη μαύρου κινείται στα 0.001 nits, δηλαδή κάτω από τα όρια μέτρησης του οργάνου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και 0,0000001 nits (να η πρώτη διαφορά με την UE46B7000) και η φωτεινότητα αγγίζει τα 120 nits, πράγμα που σημαίνει ότι ο λόγος αντίθεσης ξεπερνά κατά το ελάχιστο το 12000:1 ή και το 120000:1 (να και η δεύτερη διαφορά), ενώ ο συντελεστής gamma αριστεύει τόσο σε τιμή στο 1.95 όσο και σε μορφή ανύσματος. Η θερμοκρασία, πέρα από τις τυπικές LCD ψυχρές διαθέσεις της στην αρχή τις κλίμακας, μετά τα 10 IRE πέρας από μία μικρή κορύφωση στα 30IRE είναι εξαιρετική δίνοντας 6500 βαθμούς στο 100% λευκό.
Χρωματικά, το εύρος είναι δεδομένο με το πράσινο να τείνει προς υπό-κορεσμένες περιοχές, η ακρίβεια πολύ καλή ενώ η διαφορές των χρωμάτων τόσο στην κλίμακα deltaE όσο και στην deltaΧΥ είναι απλά... πλάσματος ή αλλιώς άριστες.

Αυτό όμως που είναι απίστευτο είναι η ομοιομορφία της φωτεινότητας, αφού η μέγιστη απόκλιση δεν ξεπερνά το 3% (να και η τρίτη διαφορά) !!!
Σχετικά τώρα με την γωνία θέασης, είναι καλή. Οι μηχανικοί της Samsung, πάντως θα πρέπει να έχουν ‘πειράξει' το πάνελ. Αυτό το λεω γιατί η φωτογραφία που τράβηξα για να δω την διάταξη των κρυστάλλων μόνο πάνελ SPVA δεν μου θύμιζε και πολύ περισσότερο απουσίαζαν οι γνώριμες purple χρωματικές αποχρώσεις υπό μεγάλη γωνία, άνω των 160 μοιρών δηλαδή.

Επειδή δεν είχα ποτέ Philips, το ambilight είναι λόγος να δώσεις παραπάνω χρήματα για μια τηλεόραση? Είναι τόσο πιο ξεκούραστη και πιο φυσική, ώστε να αξίζει τον κόπο?

Tότε, αν το review αυτό http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/lcd-tvs/1313-samsung-ue46b8000-review.html είναι αξιόπιστο, πας για τη Β8000

Επειδή δεν είχα ποτέ Philips, το ambilight είναι λόγος να δώσεις παραπάνω χρήματα για μια τηλεόραση? Είναι τόσο πιο ξεκούραστη και πιο φυσική, ώστε να αξίζει τον κόπο?

Καλά τα reviews, αλλά εγώ αν δεν δω δεν αγοράζω... :flipout:
Το άρθρο δεν αναφέρει τι είδους contrast μετρήθηκε, και υπονοείται on/off contrast, το οποίο είναι διαφορετικό από το ANSI.

Όσο για το ambilight, όχι δεν αξίζει η διαφορά. Την διαφορά την αξίζει κάποια τεχνολογία εικόνας όπως το καλό πάνελ ή το local dimming των LED...

Αυτα που λεει ο Full HD δεν ειναι συγκρισιμα με αλλα site εφοσον αυτοι μετρουν full on/off , δηλαδη με σβηστα τα παντα το μαυρο ειναι 0.00001...-bye-

Αν ειναι ετσι και εγω παταω το "off" στην τηλεοραση μου και την μετατρεπω σε Kuro...:flipout: