Philips 37pf9731

Εχεις δίκιο. Από το αρχείο pdf δεν φαίνονται οι επί μέρους εκδόσεις της κάθε σειράς, αλλά ποια είναι η τελευταία έκδοση που έβγαλε η εταιρία (JX31E_96.0). Διεθνή sites της Philips κοίταξες μήπως και γράφουν εκεί περισσότερα?

Έχω την εντύπωση ότι βελτιώθηκε ελαφρώς η εικόνα στο δεξί μέρος της εικόνας όταν βλέπεις ταυτόχρονα 2 κανάλια. Με το παλαιότερο firmware το 2ο κανάλι στα δεξιά εμφανιζόταν αρχικά με θόρυβο, και αρκετές φορές είχε έναν ανεπαίσθητο κυματισμό (που νόμιζα ότι ήταν παρενέργεια του clear lcd). Νομίζω ότι πλέον δεν εμφανίζεται το φαινόμενο.

Τώρα, παρατηρώ και ψιλοαλλαγές στην εικόνα γενικότερα, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.

Επίσης νομίζω ότι άλλαξε κάπως και το contrast της εικόνας. Είναι η ιδέα μου; Πάντως από το 80 που το είχα το κατέβασα στο 70, ενώ δεν πείραξα την φωτεινότητα (ήταν 46).

Φίλε petasis, τις αλλαγές στην "αντίθεση" και την "φωτεινότητα" τις έκανες με βάση τα μάτια σου ή χρησιμοποίησες κάποιο από τα δισκάκια αναφοράς με τα γνωστά patterns?

Με τα μάτια μου :2thumb22sup:
Βασικά την είχα σε contrast 80 & brightness 46 από τον οδηγό που έχει στο μενού. Γενικά, νομίζω ότι ήταν το καλύτερο που μπορεί να δώσει.
Με το που πέρασα το firmware είχα αμέσως την εντύπωση ότι κάτι άλλαξε στην εικόνα. Μου φάνηκε ότι το contrast ήταν υπερβολικό, και το χαμήλωσα στο 70 (βέβαια βλέπω σε χώρο όχι πολύ φωτεινό).
Προς το παρών, με το νέο firmware έβαλα την αντίθεση στο 70, και την φωτεινότητα την ρυθμίζω από το 46 μέχρι το 55, ανάλογα με το τι θέλω να δω. Γενικά, το 46 κρύβει μερικές λεπτομέρειες, αλλά τα μαύρο μου αρέσει καλύτερα.
Δυστυχώς, κάτω από το 46 το μαύρο δεν βελτιώνεται παραπάνω.
Σε τηλεοπτικό σήμα το βάζω στο 46, με τον αισθητήρα ενεργό. Αν δείχνει καμιά ταινία με σκοτεινά πλάνα (όπως ο αντ1 τώρα το lucky number slevin) το ανέβασα στο 55. Αν βάλω DVD, συνήθως κλείνω τον φωτοαισθητήρα, για όση ώρα διαρκεί η ταινία...

Πάντως ελπίζω να βρούμε κάπου τι άλλαξε αυτό το firmware. Νομίζω ότι κάτι έχει πειραχτεί στο backlight. Νομίζω ότι τώρα έχει ελάχιστα καλύτερο μαύρο...
Ίσως πάλι να είναι η ιδέα μου... Κρίμα που έχω δανείσει τον φωτοαισθητήρα μου σε έναν φίλο...

Πάντως, εαν θέλεις να πάρεις περισσότερα από την τηλεόρασή σου, μπορείς να αγοράσεις ένα δισκάκι αναφοράς, όπως είναι το Digital Video Essentials, για να κάνεις πιο ακριβής ρυθμίσεις. Περισσότερο όμως αναφέρομαι σε ταινίες που θα βλέπεις μέσω της πηγής σου (π.χ. DVD Player) κι όχι τόσο για τα τηλεοπτικά κανάλια, όπου εκεί ρυθμίσουμε με το μάτι μας.
-bye-

Ευχαριστώ, από δισκάκια και συνοδευτικά είμαι πλήρης. Όμως τίποτα δεν σε βοηθά να ρυθμίσεις την αντίθεση. Αν ακολουθήσεις τα διάφορα δισκάκια, θα φτάσεις στο 100...
Έχω το DVE (το βρήκα το χειρότερο όλων), το AVIA (το οποίο ποτέ δεν δοκίμασα) και το getgray που το βρήκα πιο φρέσκο από όλα.

Δοκίμασε κανείς άλλος το νέο Firmware? Εντόπισε αλλαγές;

Ευχαριστώ, από δισκάκια και συνοδευτικά είμαι πλήρης. Όμως τίποτα δεν σε βοηθά να ρυθμίσεις την αντίθεση. Αν ακολουθήσεις τα διάφορα δισκάκια, θα φτάσεις στο 100...
Έχω το DVE (το βρήκα το χειρότερο όλων), το AVIA (το οποίο ποτέ δεν δοκίμασα) και το getgray που το βρήκα πιο φρέσκο από όλα.

Δοκίμασε κανείς άλλος το νέο Firmware? Εντόπισε αλλαγές;
ΣΤΟ SITE TΙΣ PHILIPS ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΟ EPG ΓΙΑ DVB-T ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑ.ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ,ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΟΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ,ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ?ΜΕ ΣΕΡΒΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ Η ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ 1080p ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ? Η ΕΚΑΝΑ ΒΛΑΚΩΔΗ ΕΡΩΤΗΣΗ!!ΤΗΝ ΕΧΩ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΜΕ ΘΕΡΜΑ ΧΡΩΜΑΤΑ,ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ?ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.....

Last edited:
Φίλε pan_riga, καλώς ήρθες αρχικά στην παρέα μας :ernaehrung004:
Κάνε λίγο υπομονή και πιστεύω ότι οι φίλοι μας θα σε βοηθήσουν να λύσεις τις απορείες σου.
Απλά θέλω να σε παρακαλέσω να μην γράφεις με κεφαλαία, γιατί είναι σαν να φωνάζεις.
Καλή σου ημέρα -bye-

Απάντηση: Re: Philips 37pf9731

Δεν νομίζω. Εαν ανεβάσεις αρκετά το contrast θα δεις ότι θα έχεις χρωματική αλλοίωση στα άνω άκρα του gray scale. To contrast θα πρέπει να παίζει κοντά στο 82-85. Το brightness δεν αλλάζει απο ταινία σε ταινία όταν φυσικά μιλάμε για νορμαλ καταστάσεις και πηγές. Εαν μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα τότε θα πρέπει να είστε με το control στο χέρι και να αλλάζετε ρυθμίσεις απο κανάλι σε κανάλι αλλά και από ώρα σε ώρα μια και έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένα κανάλια αλλάζουν "συμπεριφορά" κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ίσως το DVE να είναι δύσχρηστο αλλά όχι το χειρότερο μια και έχει κάθε είδους κάρτες αναφοράς.

ΣΤΟ SITE TΙΣ PHILIPS ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΟ EPG ΓΙΑ DVB-T ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑ.ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ,ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΟΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ,ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ?ΜΕ ΣΕΡΒΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ Η ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ 1080p ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ? Η ΕΚΑΝΑ ΒΛΑΚΩΔΗ ΕΡΩΤΗΣΗ!!ΤΗΝ ΕΧΩ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΜΕ ΘΕΡΜΑ ΧΡΩΜΑΤΑ,ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ?ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.....

Εμένα μου φάνηκε πάντως διαφορετική η εικόνα, και όπως είπα κατέβασα το contrast στο 70. Τώρα όσον αφορά τις γραμμές εμένα δεν έχει ακόμα εμφανίσει τίποτα, αλλά την έχω μόνο 5 μήνες. Νομίζω ότι από μια ημερομηνία και μετά, το πρόβλημα δεν εμφανίζεται (ψάξε το νήμα από την αρχή). Δεν είναι θέμα firmware, αλλά πάνελ (νομίζω). Επίσης, 1080p με firmware μην περιμένεις, οι περιορισμοί είναι στο υλικό.
Όσον αφορά τις ρυθμίσεις, εγώ προτιμώ το "κανονικό" (μου αρέσουν περισσότερο τα ψυχρά χρώματα). Τι ακριβώς δεν σε ικανοποιεί;
Εμένα το μαύρο, και τα σκοτεινά πλάνα.
Επίσης, μην γράφεις με κεφαλαία. Σημαίνει ότι φωνάζεις...

Re: Απάντηση: Re: Philips 37pf9731

Δεν νομίζω. Εαν ανεβάσεις αρκετά το contrast θα δεις ότι θα έχεις χρωματική αλλοίωση στα άνω άκρα του gray scale. To contrast θα πρέπει να παίζει κοντά στο 82-85.

Δεν μπορώ να πω ότι το παρατήρησα. Ακόμα και στο 100 μια χαρά μου φαίνεται το gray scale. Απλά, αναφέρθηκα στο γεγονός ότι οι σχετικές κάρτες για την αντίθεση αναφέρονται σε crt τηλεοράσεις, και μόνο μέσω gray scale μπορείς να το ρυθμίσεις, πάντα με το μάτι. Επίσης, αδύνατο είναι να ρυθμίσεις και το above white. Πάντα φαίνεται. Αλλά καi για το below black, ή θα έχεις όλα τα βελτιωτικά κλειστά (που τότε τι τα πλήρωσα :nounder:), ή την φωτεινότητα στο 30!
Πάντως, με το νέο firmware, το μάτι μου λέει 70, ενώ πριν έλεγε 80. Και ο φωτο αισθητήρας ανοιχτός...

Το brightness δεν αλλάζει απο ταινία σε ταινία όταν φυσικά μιλάμε για νορμαλ καταστάσεις και πηγές. Εαν μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα τότε θα πρέπει να είστε με το control στο χέρι και να αλλάζετε ρυθμίσεις απο κανάλι σε κανάλι αλλά και από ώρα σε ώρα μια και έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένα κανάλια αλλάζουν "συμπεριφορά" κατά την διάρκεια της ημέρας.
Το brightness δεν αλλάζει, αλλά όπως έγραψα το έχω αρκετά χαμηλά στο 46.
Αυτό κρύβει αρκετή λεπτομέρεια από το μαύρο, αλλά δίνει και καλύτερο μαύρο. Καλύτερη ρύθμιση είναι το 53-57, αλλά το μαύρο είναι φωτεινότερο.
Οπότε, ανάλογα με την ταινία θέλω να δω περισσότερες λεπτομέρειες (π.χ. θρίλλερ) ή όχι (περιπέτειες). Σε τηλεοπτικό σήμα, δεν χάνεις και τίποτα τρομερό με την φωτεινότητα στο 46-48. Και φυσικά, δεν κάθομαι να αλλάζω ρυθμίσεις ανάλογα με το κανάλι...

Ίσως το DVE να είναι δύσχρηστο αλλά όχι το χειρότερο μια και έχει κάθε είδους κάρτες αναφοράς.
Τι να πω, δεν τις βρήκα. Όχι απλώς δύσχρηστο, τραγικό :bang:
Το getgray το έχεις δοκιμάσει; Τα βασικά τουλάχιστον τα έχει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 37pf9731

Τι να πω, δεν τις βρήκα. Όχι απλώς δύσχρηστο, τραγικό :bang:
Το getgray το έχεις δοκιμάσει; Τα βασικά τουλάχιστον τα έχει...

Συγνώμη που θα γελάσω φίλε μου petasis, αλλά πως τα φέρνει καμιά φορά η τύχη :flipout::flipout::flipout::flipout:

Ο Μανώλης είναι ένας από τους δημιουργούς του Getgray :worshippy: :a0210:

-bye-

1. Δεν το ήξερα!
  2. Μπράβο στον Μανώλη!
  3. Δεν το διαφημίζει όμως το προϊόν του... Τι το θέλει αυτό το AVIA :smash:

Πάντως, εγώ από ένα ξένο θυμάμαι το αγόρασα, "χορηγώντας" του κάποια ευρώ...

Αλήθεια, εσύ Πάνο το έβαλες το νέο firmware? Παρατήρησες αλλαγή στην αντίθεση, ή μόνο εγώ την είδα; Εκτός και αν είμαι ο μοναδικός που έχει ενεργό τον φωτο-αισθητήρα, και κάναν αλλαγές στον αλγόριθμο του...