Re: Απάντηση: Re: Philips 37pf9731
Δεν νομίζω. Εαν ανεβάσεις αρκετά το contrast θα δεις ότι θα έχεις χρωματική αλλοίωση στα άνω άκρα του gray scale. To contrast θα πρέπει να παίζει κοντά στο 82-85.
Δεν μπορώ να πω ότι το παρατήρησα. Ακόμα και στο 100 μια χαρά μου φαίνεται το gray scale. Απλά, αναφέρθηκα στο γεγονός ότι οι σχετικές κάρτες για την αντίθεση αναφέρονται σε crt τηλεοράσεις, και μόνο μέσω gray scale μπορείς να το ρυθμίσεις, πάντα με το μάτι. Επίσης, αδύνατο είναι να ρυθμίσεις και το above white. Πάντα φαίνεται. Αλλά καi για το below black, ή θα έχεις όλα τα βελτιωτικά κλειστά (που τότε τι τα πλήρωσα :nounder

, ή την φωτεινότητα στο 30!
Πάντως, με το νέο firmware, το μάτι μου λέει 70, ενώ πριν έλεγε 80. Και ο φωτο αισθητήρας ανοιχτός...
Το brightness δεν αλλάζει απο ταινία σε ταινία όταν φυσικά μιλάμε για νορμαλ καταστάσεις και πηγές. Εαν μιλάμε για τηλεοπτικό σήμα τότε θα πρέπει να είστε με το control στο χέρι και να αλλάζετε ρυθμίσεις απο κανάλι σε κανάλι αλλά και από ώρα σε ώρα μια και έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένα κανάλια αλλάζουν "συμπεριφορά" κατά την διάρκεια της ημέρας.
Το brightness δεν αλλάζει, αλλά όπως έγραψα το έχω αρκετά χαμηλά στο 46.
Αυτό κρύβει αρκετή λεπτομέρεια από το μαύρο, αλλά δίνει και καλύτερο μαύρο. Καλύτερη ρύθμιση είναι το 53-57, αλλά το μαύρο είναι φωτεινότερο.
Οπότε, ανάλογα με την ταινία θέλω να δω περισσότερες λεπτομέρειες (π.χ. θρίλλερ) ή όχι (περιπέτειες). Σε τηλεοπτικό σήμα, δεν χάνεις και τίποτα τρομερό με την φωτεινότητα στο 46-48. Και φυσικά, δεν κάθομαι να αλλάζω ρυθμίσεις ανάλογα με το κανάλι...
Ίσως το DVE να είναι δύσχρηστο αλλά όχι το χειρότερο μια και έχει κάθε είδους κάρτες αναφοράς.
Τι να πω, δεν τις βρήκα. Όχι απλώς δύσχρηστο, τραγικό :bang:
Το getgray το έχεις δοκιμάσει; Τα βασικά τουλάχιστον τα έχει...