Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Οταν ειναι για τη Philips ειναι στημενος ο διαγωνισμος οταν προκειται για τη sony η οποια δεν τσιμπησε τιποτα ειναι γιατι δεν λαδωσε...
Γιαννη γινεσαι απελπιστικα προβλεψιμος-bye-
Νικος

H Sony πηρε βραβειο στους προβολεις...μαλλον επειδη δεν βγαζει προβολεις η Philips...-bye-

Μια ειναι η τοπικη (Ευρωπαικη) βιομηχανια ηλεκτρονικων...αυτη παιρνει τα βραβεια , τοσο απλα...ακομη και αν προκειται για πολυ μετρια προιοντα οπως ειναι η 9956...

To ιδιο αλλωστε συμβαινει και στα αμαξια , το ECOTY το εχουν κερδισει κατα καιρους κατι FIAT , Alfa Romeo , Peugeot , FORD και λοιπες αυτοκινηταρες...

BMW , Mercedes και Αudi προφανως ειναι για τα μπαζα...

Last edited:

Γιαννη δεν ξερω απο αυτοκινητα και αφηνω τους ειδικους να κρινουν.
Η 9954 δεν ειναι ενα μετριο προιον. Ειναι μια εκπληκτικη συσκευη την οποια απολαμβανω με ολες μου τις αισθησεις οπως και πολλοι αλλοι τυχεροι ιδιοκτητες απο τους οποιους δεν εχω ακουσει κακο λογο εκτος απο σενα που δεν την εχεις.
Οσο για τον διαγωνισμο τι να πω?
Στημενος ? Να το δεχτω οπως το λες. Τι λεει το βραβειο? Βραβειο πρωτοποριακου προιοντος. ΔΕν ειναι πρωτοποριακο προιον? ΔΕν ειναι η μονη συσκευη στον κοσμο με φορματ εικονας 21:9?
Οσο για το BD9100 δεν ειναι το μονο Bluray player στον κοσμο που κανει shifting υποτιτλων?
Για πιο λογο να πληρωσεις για να παρεις καποιο βραβειο πρωτοποριας οταν ουτως η αλλως defacto εισαι πρωτοπορος στα προιοντα αυτα?
:grinning-smiley-043

Re: Philips 56” Cinema 21:9

Νίκο, το στήσιμο ενός διαγωνισμού δεν είναι μόνο ποιος κερδίζει μια κατηγορία, είναι και το ποιες είναι οι κατηγορίες...

Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Ναι πραγματι είναι πρωτοποριακό προϊόν και αν τελικα το βραβειο είναι μονο για αυτό τον λογο τοτε καλως το πηρε…
Ομως σε ότι άλλο αφορα την ποιότητα εικόνας και χρησιμότητας συσκευής που ανταποκρίνεται στην σημερινη πραγματικότητα είναι out…
Ελπίζω να μην βρέθηκε κανεις να δώσει βραβείο σε αυτους τους τομείς αλλα και να εχει βρεθει καλο είναι να αναφερθεί ώστε να ξερουμε στο μέλλον να μην δώσουμε σημασία στα γραφόμενα τους .

Μια τηλεοραση που (α) παραμορφωνει την εικονα σε HD λογω ελλειψης 1:1 pixel mapping (β) εχει contrast μονο 600:1 ειναι εξ ορισμου μετρια για τα σημερινα δεδομενα....

Αλλωστε οποιος διαβασει τις δοκιμες παραπανω μπορει να το δει αυτο...επισης λιγο εως πολυ οσα μελη ασχολουνται με σοβαρες βασεις με την εικονα στο forum την εχουν "θαψει"....

Απο εκει και περα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα...-bye-

Δωξα τω Θεο εδω μεσα υπαρχουν link για να διαβασει κανεις ολες τις κριτικες και να βγαλει τα συμπερασματα του μονος του.
Δεν προσπαθω να πεισω κανενα απλα μετα φερω την εμπειρια μου. Ακομα και το upscale που κανει σε HD το κανει με υποδειγματικο τροπο. Το scaling ειναι απο τα καλυτερα αν οχι με διαφορα η κορυφη.
Εννοειται οτι περι ορεξεως κολοκυθοπιτα το θεμα ειναι να μην κυνηγας το δεντρο και χανειςτο δασος.
Επαναλαμβανω για να μη γινομαι γραφικος με την επαναληψη.
Για οποιον θελει πραγματικα να κανει τεστ στη συσκευη
Παρτε οποια ταινια θελετε (1,85:1 η σε 2,35:1) και δειτε την ολη η με αποσπασματα στην τηλεοραση που θεωρειτε κορυφη και στην 21:9 και βγαλετε μονοι σας τα συμπερασματα για το ποσο καλα κανει αυτο που κανει.
Μετα το καλιμπραρισμα που της εκανα το σαγωνι μου δεν το εχω μαζεψει ακομα απο το πατωμα!
Ειπαμε εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο!
I am very happy:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

...Όπως και το χειρότερο…

Οχι εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο.
Ποτε υπηρξε εχθρος του καλου το χειροτερο?
Μην ξεχασουμε κι αυτα που ξερουμε:grinning-smiley-043

Νομίζω πως είναι κουραστική πάντως, ακόμα και αν η ποιότητα εικόνας είναι καλή. Τα κύρια μειονεκτήματά της όπως τα βλέπω είναι
1. Οι περίεργες αναλογίες δεν ευνοούν την εύκολη τοποθέτηση
2. Πάρα πολύ ακριβή.
3. Χαμηλό κοντράστ σύμφωνα με τις μετρήσεις.
4. Στρέτσινγκ παντού και πάντα, είτε το 4.3 σε 16.9, είτε το 16.9 σε 21.9, είτε το 21.9 των blurays σε 21.9 χωρίς μαύρα περιθώρια πάνω κάτω.
5. Ιδιαίτερα κουραστική στα μάτια σε λογικές αποστάσεις. Αν πας πιο μακριά, χάνεις την απόλαυση των τόσων ιντσών και ευκρίνεια.

Νομίζω πως είναι κουραστική πάντως, ακόμα και αν η ποιότητα εικόνας είναι καλή. Τα κύρια μειονεκτήματά της όπως τα βλέπω είναι
1. Οι περίεργες αναλογίες δεν ευνοούν την εύκολη τοποθέτηση
2. Πάρα πολύ ακριβή.
4. Στρέτσινγκ παντού και πάντα, είτε το 4.3 σε 16.9, είτε το 16.9 σε 21.9, είτε το 21.9 των blurays σε 21.9 χωρίς μαύρα περιθώρια πάνω κάτω.
5. Ιδιαίτερα κουραστική στα μάτια σε λογικές αποστάσεις. Αν πας πιο μακριά, χάνεις την απόλαυση των τόσων ιντσών και ευκρίνεια.

1. Δεν μιλαμε για περιεργη αναλογια αλλα για συγκεκριμενη αναλογια 21:9
2. Δεν λεω οτι ειναι φτηνη αλλα σημειωστε οτι στη Δανια εχει 5300 ευρω (την ειδα σε βιτρινα σε κεντρικοτατη αλυσιδα στην Κοπενχαγη) - Στην Αγγλια εχει 4500 λιρες
3. Υψηλοτατο contrast συμφωνα με τα ματια μου και τις ρυθμισεις μου. Ειμαι στο 64 με dynamic contrast - minimum και η εικονα σφιζει απο λαμπροτητα.
4. Stretching με εκπληκτικο scaler. Ουτε που θα σου περνουσε απο το μυαλο αν δεν το ηξερες.
5. Καθολου κουραστικη για τα ματια - ιδιαιτερα με το ambilight on. Οσο μακρια κι αν πας δεν χανεις σε ευκρινεια ιδιαιτερα με HD natural Motion on & cleaρ lcd 200HZ on. Η ευκρινεια της αλλωστε ειναι ενα απο τα δυνατα της σημεια.
:grinning-smiley-043

To κουραστικό το έγραψα για την συνεχή κίνηση των ματιών δεξιά - αριστερά που "έπιασα" τον εαυτό μου να κάνει βλέποντας.
Scaler καλύτερος από τις αρχικές αναλογίες δεν υπάρχει, αναγκαστικά γίνονται συμβιβασμοί. Αν η Φίλιπς είχε τον τέλειο scaler θα είχε και τα καλύτερα upscaling DVD, θα πουλούσε και το τσιπάκι στην HQV...
Το ANSI κοντράστ είναι μετρήσιμο, οπότε εάν θεωρείς αυτό υψηλότατο σκέψου τι ωραία θα δείχνουν τηλεοράσεις με διπλάσιο.
Μια τόσο μακρόστενη τηλεόραση σίγουρα έχει θέμα με την τοποθέτησή της σε ένα μέσο ελληνικό σπίτι.

Αν η Φίλιπς θέλει να γίνει B&O βέβαια είναι δικαίωμα της, αλλά οι μεγάλες εταιρίες πρωτοπορούν με έξυπνες λύσεις και νέες τεχνολογίες που λύνουν προβλήματα και μειώνουν το κόστος, και όχι δημιουργώντας νέα απλά για να βγάλουν κάτι "ξεχωριστό" ή elite. Για να το πω αλλιώς, εγώ θα γούσταρα να βγάλει τβ με απόδοση Κούρο στη μισή τιμή αντί να επενδύει σε ένα εντελώς νέο και πραγματικά αχρείαστο φορμάτ οθόνης. Η τηλεοπτική είκόνα δεν επηρεάζεται όπως η προβολική από την απουσία masking. Φαίνεται πως είναι πολύ φθηνότερο να κόψεις τα πάνελ λίγο πιο μακρόστενα και να χρεώσεις 200% πάνω από το να φτάσεις τους άλλους σε μαύρο - κίνηση - ευκολίες και τιμή.

Για να το πω απλά, έπρεπε να βρουν κάτι οι ολλανδοί για να μπορέσουν να συνεχίσουν να χρεώνουν το premium που χρεώνουν τα τελευταία χρόνια καθώς πλέον ο κόσμος δεν τσιμπούσε το τυράκι.

Για το contrast απλα αναφερω τι εισπραττω απο την εικονα της και με τι ρυθμισεις. Καλοδεχουμενο το παραπανω αλλα μου ειναι παντελως αχρηστο. Ειναι σαν να εχω ενα προβλολεα στα ματια και να ζηταω να μου δωσουν παραπανω φως. Να το κανω τι?
Μια οποιαδηποτε 52αρα εχει προβλημα σε οποιοδηποτε μεσο Ελληνικο σπιτι ποσο μαλλον μια πιο μακροστενη δεν διαφωνουμε σ αυτο
Οσο για την εξελιξη των προιοντων της οι Ολλανδοι δεν εχουν την αναγκη να βγαζουν τετοια για να πουλανε και μεις οπως λες να τσιμπαμε γιατι απλα ειναι μια οικονομια που μπαζει απο παντου φραγκα την ιδια στιγμη που εμεις ειμαστε απλοι καταναλωτες. Να μην ξεχναμε επισης οτι οι Ολλανδοι μας ταιζουν με κρεας και γαλα ενω μας πουλανε τις τουλιπες τους και τα αλλα ανθη τους.
Μην φανταζεσαι λοιπον οτι σκιζονται να πουλησουν ουτε οτι φτιαχνουν κατι πρωτοποριακο μονο για να κονομησουν. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι ο Ολλανδος κολοσσος εχει και ιδεες και τεχνογνωσια που απλα πολλοι ζηλευουν μα δεν μπορεις να φανταστεις ποσο....

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Οχι εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο.
Ποτε υπηρξε εχθρος του καλου το χειροτερο?
Μην ξεχασουμε κι αυτα που ξερουμε:grinning-smiley-043

Μολις τωρα…
Όταν προτιμάται το χειρότερο εναντι του καλυτέρου τοτε οντως εχουμε παραλλαγή του ρητού …Όπως επισης όταν βαπτίζουμε το χειρότερο, καλύτερο
Όταν τα χειροτερα υπάρχουν και αγνοούνται…
…και τα καλυτερα απουσιάζουν, τοτε ο εχθρος του καλου είναι προ των πυλών…
Καπως ετσι θα ξεχασουμε και αυτά που ξέρουμε…

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Μολις τωρα…
Όταν προτιμάται το χειρότερο εναντι του καλυτέρου τοτε οντως εχουμε παραλλαγή του ρητού …Όπως επισης όταν βαπτίζουμε το χειρότερο, καλύτερο
Όταν τα χειροτερα υπάρχουν και αγνοούνται…

…και τα καλυτερα απουσιάζουν, τοτε ο εχθρος του καλου είναι προ των πυλών…
Καπως ετσι θα ξεχασουμε και αυτά που ξέρουμε…

Ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε?
Εγω δεν ξαναβαφτιζω παροιμιες που βρηκαμε απο τους παπουδες μας. Αν εσυ θελεις να το κανεις δικαιωμα σου, ομως ετσι ξαχναμε αυτα που ξεραμε....
Εσυ το βαφτιζεις χειροτερο γιατι απλα δεν το εχεις. Και οτι δεν φτανει η αλεπου και ειδικα οταν δεν μπορει να το παρει βρισκει ενα στρεμα στραβα,
Εγω την εχω και την απολαμβανω.
Οσο για το contrast που επικαλεισαι τις μετρησεις υπαρχουν αλλες τοσες που λενε για την περισσεια του. Διαλεγεις και παιρνεις. Αν δεν σου φτανουν οι ξενες αναφορες - εχει ενα στρεμα να διαλεξεις - και θες και κατι επι το ελληνικοτερον διαβασε Hitech και ΗΧΟ που την ειχαν δοκιμη. Τι διαολο και οι δυο λενε ψεματα και μονο εσυ την αληθεια?
Η μηπως ειναι πληρωμενοι κι αυτοι?:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Οσο για το contrast που επικαλεισαι τις μετρησεις υπαρχουν αλλες τοσες που λενε για την περισσεια του. Διαλεγεις και παιρνεις. Αν δεν σου φτανουν οι ξενες αναφορες - εχει ενα στρεμα να διαλεξεις - και θες και κατι επι το ελληνικοτερον διαβασε Hitech και ΗΧΟ που την ειχαν δοκιμη. Τι διαολο και οι δυο λενε ψεματα και μονο εσυ την αληθεια?
Ο Χριστός και η Παναγία…
Παρακατω αναφορες περι δυναμικού Contrast ( δυστυχώς δεν βρηκα περισσότερες σχετικα με ansi)
Το περίσσιο της Cinema 21:9 - 80000:1
Πιο κατω το μη περίσσιο των…
LG 55LH9500 = 2000000:1
Philips 46PFL9704 = 5000000:1 ( με 75% περισσότερες συστοιχίες led για καλυτερη διαχείριση φωτος)
Samsung LE55A956D = 2000000:1
…και φυσικα δεν χρειάζεται να αναφέρουμε την Kuro που φτανει σε ansi contrast 2500:1 αριθμο που ουτε στα όνειρα της δεν φτανει η 21:9…
Α ξέχασα να πω πως ένα από τα παραπάνω κρεμαστάρια βρίσκεται στην κατοχη μου και αυτό το αναφέρω για να αποφθεχθούν στο μέλλον παρόμοια αστεία επιχειρήματα…
Εσυ το βαφτιζεις χειροτερο γιατι απλα δεν το εχεις. Και οτι δεν φτανει η αλεπου και ειδικα οταν δεν μπορει να το παρει βρισκει ενα στρεμα στραβα,
Εγω την εχω και την απολαμβανω.

Δηλαδη τα συμπερασματα που βγαινουν ειναι (α) ολοι οι κατασκευαστες ζηλευουν την Philips (β) ολοι εμεις ζηλευουμε την 9956 και γι'αυτο την "θαβουμε"...

Για το πρωτο εχω να πω οτι ο τομεας των τηλεορασεων του Ολλανδικου γιγαντα μπαινει μεσα εδω και χρονια και εφοσον και φετος δεν επιστρεψει στην κερδοφορια (δυσκολο εως αδυνατο) θα αναγκαστουν λογω της πιεσης των μετοχων να πουλησουν την επωνυμια σε Ασιατες κατασκευαστες οπως εγινε στην Αμερικανικη αγορα με την Funai...αρα μυθος τα περι ζηλιας οταν πχ. LG και Samsung εχουν φετος αυξηση κερδων...εκτος και αν στοχος μιας εταιρειας ειναι να "μπαινει μεσα" οσο περισσοτερο γινεται...

Οσο για το β αρκετοι εδωμεσα εχουν οικονομικη δυνατοτητα για αγορες των 4 χιλιαδων ευρω αλλα απο την αλλη πλευρα σκοπευουν να τα ξοδευουν με συνεση για προιοντα και εταιρειες που τα αξιζουν και οχι να τα πετανε στον βωμο προσκαιρων εντυπωσιασμων και εφε..-bye-

Απο σενα δεν περιμενα και τιποτα διαφορετικο,
Εγω το σταματαω εδω γιατι κουραστηκα να απολογουμαι, ωστοσο δεν εννουσα οικονομικα αν μπορει καποιος (εξαλλου δεν με αφορα) αλλα αν μπορει να επενδυσει σε ενα καινοτομο προιον νωρις γιατι ειναι σιγουρο οτι θα βρωμισει ο τοπος αργοτερα και ειμαι σε θεση να το ξερω...
Εγω την ευχαριστιεμαι με το παραπανω και καθε μερα και πιο πολυ.
Απο κει και μετα ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε,
Περα απο τις μετρησεις τα καλουδια και αλλα τελικος κριτης ειναι το ματι και το δικο μου ειναι υπερ ευχαριστημενο,
Ευχομαι να παρετε και σεις κατι αναλογο για να ειναι και το δικο σας το ματι το ιδιο ευχαριστημενο με το δικο μου-bye-

Last edited:

Έτερον εκάτερον , αλλο αντικειμενικα αν αξιζει κατι και αλλο υποκειμενικα αν ταιριαζει με το γουστο του καθενος...οτι ειναι μετριο για καποιον μπορει να ειναι σουπερ για καποιον αλλον...

Και στο κατω κατω της γραφης αφου εσυ εισαι ευχαριστημενος σκασιλα σου τι λεει το καθε μελος (πχ. εγω)...οι δικες μου διαφωνιες διατυπώνονται οχι για να σε πεισω για το ενδεχομενο λαθος της επιλογης σου αλλα για να βγαινουν συμπερασματα χρησιμα για ολους μεσα στα πλαισια του φορουμ...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

... αλλα αν μπορει να επενδυσει σε ενα καινοτομο προιον νωρις γιατι ειναι σιγουρο οτι θα βρωμισει ο τοπος αργοτερα και ειμαι σε θεση να το ξερω...
Και γιατι δεν μας λες τι είναι αυτό που σε κανει τοσο σίγουρο όπως επισης και τις πηγες σου;;;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Και γιατι δεν μας λες τι είναι αυτό που σε κανει τοσο σίγουρο όπως επισης και τις πηγες σου;;;

Η πηγη μου ειναι ο 7ος οροφος του κεντρικου κτιριου της Philips στην Ολλανδια που για τους γνωριζοντες ειναι το αβατον του Αγιου Ορους για να το θεσω οσο πιο ευγενικα μπορω.
Απο οσο μπορω να σας πω προς το παρων ειναι:
1. Επεκταση των μοντελων 21:9 στις 52 και 70´´
2. Στο εργοστασιο αυτη τη στιγμη δοκιμαζονται οι 56´´ με led backlight
3. Επεκταση του format 21:9 και σε αλλα bluray players περαν του BDP9100 για την εξυπηρετηση shifting subtitles
4. Πιεση στα μεγαλα studio παραγωγης bluray να προσφερονται οι ταινιες 2,35:1 και σε καδρο 21:9
5. Τελος μεχρι στιγμης αν και δεν μου επιτρεπεται να πω ακομα τα ονοματα τους 2 ειναι οι εταιριες που προτιθενται να κυκλοφορησουν μοντελα 21:9 μεχρι το τελος του 2010
Nikos