Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Η πηγη μου ειναι ο 7ος οροφος του κεντρικου κτιριου της Philips στην Ολλανδια που για τους γνωριζοντες ειναι το αβατον του Αγιου Ορους για να το θεσω οσο πιο ευγενικα μπορω.
Απο οσο μπορω να σας πω προς το παρων ειναι:
1. Επεκταση των μοντελων 21:9 στις 52 και 70´´
2. Στο εργοστασιο αυτη τη στιγμη δοκιμαζονται οι 56´´ με led backlight
3. Επεκταση του format 21:9 και σε αλλα bluray players περαν του BDP9100 για την εξυπηρετηση shifting subtitles
4. Πιεση στα μεγαλα studio παραγωγης bluray να προσφερονται οι ταινιες 2,35:1 και σε καδρο 21:9
5. Τελος μεχρι στιγμης αν και δεν μου επιτρεπεται να πω ακομα τα ονοματα τους 2 ειναι οι εταιριες που προτιθενται να κυκλοφορησουν μοντελα 21:9 μεχρι το τελος του 2010

Nikos

Ευχομαι να ειναι η σονυ μια απο της δυο εταιριες που θα το υποστηριξουν και σαν συσκευη (TV BLU-RAY) αλλα και σαν studio γιατι αν δεν υπαρξη τετοιου ειδους συνεργασια δεν τα βλεπω καλα τα πραματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Η πηγη μου ειναι ο 7ος οροφος του κεντρικου κτιριου της Philips στην Ολλανδια που για τους γνωριζοντες ειναι το αβατον του Αγιου Ορους για να το θεσω οσο πιο ευγενικα μπορω.
Απο οσο μπορω να σας πω προς το παρων ειναι:
1. Επεκταση των μοντελων 21:9 στις 52 και 70´´
2. Στο εργοστασιο αυτη τη στιγμη δοκιμαζονται οι 56´´ με led backlight
3. Επεκταση του format 21:9 και σε αλλα bluray players περαν του BDP9100 για την εξυπηρετηση shifting subtitles
4. Πιεση στα μεγαλα studio παραγωγης bluray να προσφερονται οι ταινιες 2,35:1 και σε καδρο 21:9
5. Τελος μεχρι στιγμης αν και δεν μου επιτρεπεται να πω ακομα τα ονοματα τους 2 ειναι οι εταιριες που προτιθενται να κυκλοφορησουν μοντελα 21:9 μεχρι το τελος του 2010
Nikos
Θα περίμενα με βαση την φράση σου θα βρωμίσει ο τοπος με 21:9 να μου αναφερεις με σαφήνεια ποιοι αλλοι κατασκευαστές εχουν την πρόθεση να κατασκευάσουν τετοιου τυπου τηλεοράσεις όπως επισης αν γνωριζεις ποτε εχουν και αν εχουν σκοπό τα κινηματογραφικά στουντιο να βγάλουν στην αγορα τιτλους με ανάλυση 2560 x 1080p…
Να σημειώσω εδώ πως μια τετοια ανάλυση όπως άλλωστε είναι γνωστο δεν υποστηρίζεται από το bluray format πραγμα που σημαινει πως αν υπάρξει πρόθεση για την ενσωμάτωση αυτου του καδρου τοτε μιλαμε για μετατροπη η δημιουργία νεου format ( και ότι συνεπάγεται με αυτό)…
Τα σχετικα με τις προθέσεις της Philips για νεα μοντελα σε 21:9 είναι γνωστα και δεν αποτελουν νεα είδηση και φυσικα δεν αρκει μια εταιρεία για να βρωμίσει τον τοπο όταν μαλιστα και η ιδια συνεχίζει με εντυπωσιακά μοντελα led σε 16:9 όπως εχει αναφερθεί σε διπλανο τοπικ που αναφέρεται αποκλειστικά στην εν λογω εταιρεια…
Τελος να αναφερω με αφορμη το review από το FullHD.gr πως το ansi contrast της PFL9954 μετα την ρύθμιση φτανει μολις το πενιχρό 326:1 δηλαδη χαμηλοτερο ακομα και από πολλούς βιντεοπροβολεις…

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Αγαπητε Αντρεα,
Γνωριζω πολυ καλα ποιες ειναι οι 2 εταιριες που θα δωσουν 21:9 στην αγορα. Αλλα δεν μου επιτρεπεται να πω ονοματα γιατι βρισκονται στο σταδιο διαπραγματευσεων.
Ο λογος δεν ειναι για το panel, που ομως αυτη τη στιγμη μονο η sharp παραγει,αλλα για τα ηλεκτρονικα υποιστηριξης του τα οποια φυσικα δεν θα τα δωσει και τσαμπα.
Παντως να εισαι σιγουρος οτι αν τελικα ευοδωσει η συνεργασια θα τριβεις τα ματια σου με τους γιγαντες που θελησαν να μπουν στην κουρσα.
Οσο για το πως θα τα καταφερουν για να στριμωξουν και 21:9 φορματ στο δισκο λιγο με νοιαζει. Μια σκεψη προς τοπ παρων ειναι να χρησιμοποιηθει διπλη οψη με τη μια πλευρα να φερει το 21:9 περιεχομενο. Ο χρονος θα δειξει.
Οσο για το contrast που λες οι τιμες διαφερουν αναλογα με τη μετρηση.
Και ας υποθεσουμε οτι εχεις δικιο και ειναι τοσο.
Σε ενα σημειο στα ελληνικα reviews (δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι Hitech η ΗΧΟΣ αλλα θα κοιταξω σπιτι και θα αναφερω και τη σελιδα) γραφει οτι η Philips κατα ενα μαγικο τροπο κατεφερνει να καλυπτει τα αδυνατα της σημεια και να υπερθεματιζει τα δυνατα της. Δεν θα μπορουσε να ειναι περισσοτερο απο αληθεια αυτο το πραγμα.
Contrast εχω 75 με Dynamic contrast medium και η εικονα λαμπει με το σωστο βαθος και ευκρινεια ταυτοχρονα. Οτι και να λενε τα νουμερα οποια κι αν ειναι αυτα με οποια μετρηση κι αν εχει γινει η τηλεοραση πεταει. Μετα δε το καλομπραρισμα που την εκανα εγινε ακτυπητη.
Την καταευχαριστιεται το ματακι μου γι αυτο εχω πει πλειστακις οποιος ειναι ταινιοβιος σαν και μενα ας την δει πρωτα να παιζει μια ταινια της επιλογης του και ας την συγκρινει μετα με την συσκευη που εχει βαλει στο ματι.
Νικος

Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Conclusion

Philips should be commended for introducing an HDTV which provides viewers with a means of watching 2.35:1 films without letterboxing. The 56PFL9954 is a very unusual product and one that is most welcome in the marketplace.

With this said, the quality of the LCD panel itself is somewhat lacking, and the viewing angle, black level, and average motion resolution may well be enough to undo the advantages of having a full-screen video display. Personally, I would still rather watch letterboxed films on a higher quality TV than watch them full-screen on this, but then again, I am highly tolerant of letterboxed video in a way that others may not be.

The 56PFL9954 is certainly no substitute for a high quality anamorphic projection setup, although it may cost the same as, or more than one. With that said, if installing a projector isn't an option in your viewing environment, and you absolutely can't stand letterboxed movies, then this display is currently your only choice. I hope that it is the first of many, because I'd love to see this excellent concept done justice on a future model

Pros
* The only way to watch Cinemascope ratio films without letterboxing on a television
* Sound quality is excellent (by built-in speaker standards)
* Colour accuracy is excellent
* Ambilight can be configured to work as an effective bias lighting solution
* Net TV is the best out of the "internet on your TV" systems

Cons
* Black level is average
* Greyscale calibration controls do not allow full adjustment of "low end"
* Viewing angle is limited
* Common LCD "smearing blacks" issue
* Standard def scaling and deinterlacing are average
* High price tag theoretically pits this display against considerably better projection setups

http://www.avforums.com/reviews/Philips-56PFL9954H-21:9-LCD-HDTV-Review.html

Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Conclusion

Cons
* Black level is average
* Greyscale calibration controls do not allow full adjustment of "low end"
* Viewing angle is limited
* Common LCD "smearing blacks" issue
* Standard def scaling and deinterlacing are average
* High price tag theoretically pits this display against considerably better projection setups

Καλε αυτή είναι διαμάντι!!!

Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

εντάξει παιδιά, ο Νίκος την πήρε με κύρια προτεραιότητα το κάδρο της. Σαφώς και δεν είναι Νο1 από άποψη εικόνας. Και εφόσον τον ικανοποιεί 100% το αποτέλεσμα ότι και να λέμε εμείς ούτε πρόκειται να αλλάξουμε την γνώμη του ούτε να του επιβάλλουμε κάτι που σιχαίνεται (π.χ. μαύρες μπάρες).

Αυτό που πιστεύω είναι ο στόχος μας και σαν φόρουμ και σαν χρήστες διαφόρων μοντέλων είναι να μπορέσουμε να δώσουμε "food for thought" σε υποψήφιους αγοραστές μα βάση τις παραπλήσιες τιμές.

Και η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι καλό παράδειγμα για σύγκριση με τον άμεσο "ανταγωνιστή" και βάση τιμής και βάση ιντσών που θεωρώ ότι είναι η 60άρα kuro. Πιστεύω ότι κάποιος που θα πάει να δώσει 4 χιλιάρικα θα κοιτάξει και 200-300 ευρώ παραπάνω τον ανταγωνισμό. Προσωπικά πιστεύω οτι είναι "έγκλημα" κάποιος να πάει να δώσει 4 χιλιάριακα και να μην κοιτάξει παραπλήσια σε θέμα τιμής, μοντέλα.

Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Εντάξει δεν κοιτάμε τις εξαιρέσεις. Εξάλλου ο Νίκος είπαμε ήθελε σόνι και καλά 2.35:1 κάδρο. Επομένως ΔΕΝ είχε εναλλακτική.

Re: Philips 56” Cinema 21:9

Τί διαβάζουμε πάλι....

Θα πιέσει η Φίλιπς (η ποιά) τα στούντιο; Τα οποία επί 2 χρόνια περίπου το κονσόρτσιουμ του bluray (όλες οι εταιρίες σχεδόν πλην Τοσίμπα) παρακαλούσε - πίεζε - πλήρωνε για να νικήσει το HDDVD και κυριολεκτικά έγινε πόλεμος; Και τώρα έτσι απλά τα στούντιο και ΟΛΕΣ οι άλλες εταιρίες που έχουν λόγο στο bluray (σε λίγο δικαιώματα θα πάρει και η Τοσίμπα) θα αλλαξουν τις προδιαγραφές του και θα "κρεμάσουν" τους πελάτες τους για να κάνουν το χατήρι στη Φίλιπς; ΓΙΑΤΙ; Ο μόνος λόγος είναι οι μαύρες μπάρες που υπάρχουν όμως μόνο σε κάποια -όχι όλα- bluray. Ακόμα τα τηλεοπτικά κανάλια σε Ευρώπη και βεβαίως Ελλάδα δεν έχουν πάει στο 16.9....

Όσο για τον έβδομο όροφο και τα inside info στο Ιντερνετ τα ακούω βερεσέ, εκτός αν είναι επώνυμα ή διασταυρωμένα από 2-3 επώνυμους admins του φόρουμ.

Η 70άρα πόσο θα κάνει; 32άρα-40άρα "λωρίδα" θα βγει ή ανάλογα τις ίντσες θα έχουμε και άλλο κάδρο (πράγμα ανήκουστο);

Φίλε ilise και μόνο που έχεις ενεργοποιημένο το Dynamic contrast είναι προφανές ότι δεν σε νοιάζει και τόσο η ποιότητα της εικόνας, καλά έκανες και πήρες την πιο πρωτότυπη και περίεργη τηλεόραση που κυκλοφορεί αλλά μην παρασύρεις κι άλλους προβλέποντας ... κατακλυσμό 21.9.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema

Αγαπητε Αντρεα,
Γνωριζω πολυ καλα ποιες ειναι οι 2 εταιριες που θα δωσουν 21:9 στην αγορα. Αλλα δεν μου επιτρεπεται να πω ονοματα γιατι βρισκονται στο σταδιο διαπραγματευσεων.
Ο λογος δεν ειναι για το panel, που ομως αυτη τη στιγμη μονο η sharp παραγει,αλλα για τα ηλεκτρονικα υποιστηριξης του τα οποια φυσικα δεν θα τα δωσει και τσαμπα.
Παντως να εισαι σιγουρος οτι αν τελικα ευοδωσει η συνεργασια θα τριβεις τα ματια σου με τους γιγαντες που θελησαν να μπουν στην κουρσα.
Οσο για το πως θα τα καταφερουν για να στριμωξουν και 21:9 φορματ στο δισκο λιγο με νοιαζει. Μια σκεψη προς τοπ παρων ειναι να χρησιμοποιηθει διπλη οψη με τη μια πλευρα να φερει το 21:9 περιεχομενο. Ο χρονος θα δειξει.
Οσο για το contrast που λες οι τιμες διαφερουν αναλογα με τη μετρηση.
Και ας υποθεσουμε οτι εχεις δικιο και ειναι τοσο.
Σε ενα σημειο στα ελληνικα reviews (δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι Hitech η ΗΧΟΣ αλλα θα κοιταξω σπιτι και θα αναφερω και τη σελιδα) γραφει οτι η Philips κατα ενα μαγικο τροπο κατεφερνει να καλυπτει τα αδυνατα της σημεια και να υπερθεματιζει τα δυνατα της. Δεν θα μπορουσε να ειναι περισσοτερο απο αληθεια αυτο το πραγμα.
Contrast εχω 75 με Dynamic contrast medium και η εικονα λαμπει με το σωστο βαθος και ευκρινεια ταυτοχρονα. Οτι και να λενε τα νουμερα οποια κι αν ειναι αυτα με οποια μετρηση κι αν εχει γινει η τηλεοραση πεταει. Μετα δε το καλομπραρισμα που την εκανα εγινε ακτυπητη.
Την καταευχαριστιεται το ματακι μου γι αυτο εχω πει πλειστακις οποιος ειναι ταινιοβιος σαν και μενα ας την δει πρωτα να παιζει μια ταινια της επιλογης του και ας την συγκρινει μετα με την συσκευη που εχει βαλει στο ματι.
Νικος
Μου τα λες λιγο μασημένα και αοριστα αλλα εν πάση περιπτώσει ο χρονος είναι μπροστά μας έτοιμος να αποδείξει τι από ολα αυτά που λεμε είναι σωστο…
Αν καταλαβα καλα εχεις καποια επαγγελματική σχέση με την Philips ( πιθανόν εργαζομενος;; ) ;

Πάντως Νίκο αν έχεις σχέσεις με την philips, δεν τους λες να βάλουν ένα ρυθμιστικό για το backlight; Όλοι πια το έχουν εκτός φίλιπς...
Επίσης καλή η οπτική έξοδος με την σωστή καθυστέρηση αλλά γιατί μόνο DTS/DD; Δεν βάζουν και μια έξοδο HDMI, ακόμα και αν μεταφέρει μόνο ήχο;

Καλά αυτοί οι σχεδιαστές δεν τα βλέπουν τα προβλήματα... Εγώ έπρεπε να δούλευα εκεί... :flipout:

Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Τί διαβάζουμε πάλι....

Θα πιέσει η Φίλιπς (η ποιά) τα στούντιο; Τα οποία επί 2 χρόνια περίπου το κονσόρτσιουμ του bluray (όλες οι εταιρίες σχεδόν πλην Τοσίμπα) παρακαλούσε - πίεζε - πλήρωνε για να νικήσει το HDDVD και κυριολεκτικά έγινε πόλεμος; Και τώρα έτσι απλά τα στούντιο και ΟΛΕΣ οι άλλες εταιρίες που έχουν λόγο στο bluray (σε λίγο δικαιώματα θα πάρει και η Τοσίμπα) θα αλλαξουν τις προδιαγραφές του και θα "κρεμάσουν" τους πελάτες τους για να κάνουν το χατήρι στη Φίλιπς; ΓΙΑΤΙ; Ο μόνος λόγος είναι οι μαύρες μπάρες που υπάρχουν όμως μόνο σε κάποια -όχι όλα- bluray. Ακόμα τα τηλεοπτικά κανάλια σε Ευρώπη και βεβαίως Ελλάδα δεν έχουν πάει στο 16.9....

Ετσι ακριβως ( και εκει πήγαινε το σχολιο μου περι μασημένων και μπερδεμένων)
Αν και καλα ηθελαν τα στουντιο γεματα καδρα στις home cinema υλοποιήσεις θα τους ηταν πιο ευκολο να βγαζουν ολες τις ταινιες τους σε 16¨9 και όχι να γκρεμίσουν ότι εχτισαν τοσο καιρο για μια εταιρεία που της ηρθε ξαφνικα να βγαλει τηλεοραση σε πλαισιο 2:33…
Άλλωστε είναι πολλα τα χρονια που κυκλοφορούν στους βιντεοπροβολεις παραπλήσιες οθονες που δουλευουν με την βοήθεια αναμορφικων φακων και κανείς μα κανεις δεν ενδιαφέρθηκε για την τυχη αυτων των προϊόντων .
Προϊόντων που απευθύνονται απλως σε μια μικρη μεριδα καταναλωτών που το κριτήριο επιλογής τους δεν βασίζεται αποκλειστικά στην ποιότητα της εικονας αλλα στο προσωπικό γούστο…
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το μέλλον και γενικοτερα για κινηματογραφικά πλαισια καλυτερα να κοιταξουμε την επιπλεον διάσταση του 3D και το καδρο που προβάλει…
Ηδη τα τελευταια χρονια με τις αρκετες κινηματογραφικές προβολες που εχουμε δει ως τωρα και στη χωρα μας είναι φανερο πως το 2:35-2:40 δεν προτιμάτε σε ότι εχει σχεση με 3D και είναι λογικο αν το σκεφτούμε λιγακι …

Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να λεω οτι δεν εχω σκοπο να παρασυρω κανενα, ουτε ποσοστα εχω στην εταιρια απλα λεω στους ταινιοβιους δειτε τη πριν αποφασιστε. Επισης εδω ανταλλασουμε γνωμες δια επιχειρηματων. Η πειθω δεν εχει καμμια θεση εδω μεσα.
Επισης μεγα λαθος κανεις εκτος κι αν διαλεγεις τα BR σου σε format 16:9. Δεν ειπα ποτε οτι ειναι ολα αλλα σιγουρα ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια. Ολες οι τελευταιες μεγαλες παραγωγες ειναι 2,35:1. Πανω απο το 80% των τιτλων που εχω στη δισκοθηκη μου ειναι σε 2,35:1 και δεν το διαλεξα απλα ετυχε οι ταινιες να ειναι σ αυτο το format.
Ναι μ αρεσει το Dynamic contrast. Εσεις δηλαδη που εχετε την ρυθμιση στο off ειστε οι τελειοι purist μονο επειδη ετσι λεγουν οι ειδικοι? Και γω η οποιος αλλος την επιλεγει ειναι αοματος η δεν ξερει απο εικονα? Ποτε δεν εκανα τον ειδημονα στην εικονα απλα εμπιστευομαι τα ματια μου. Θελετε εσεις να εχετε στη ρυθμιση στο off? Με γεια σας και χαρα σας. Αυτο αυτοματα δεν σας καθιστα και ειδικους στην εικονα ουτε προσβαλουμε τους αλλους ...που και καλα δεν ξερουν οπως εσεις.

Ειναι ελευθερος ο καθενας να πιστευει οτι θελει. Δημοκρατια εχουμε. Οτι λεω ειναι διασταυρωμενο ωστοσο.
Επισης να ξερεις ετσι για την ιστορια οτι ειναι μετρημενοι στα δακτυλα του ενος χεριου οσοι μεσα στην Ελλαδα μπορουν να κοβουν βολτες στον 7ο οροφο του κτιριου της Philips στην Ολλανδια.
Νικος

Πάντως Νίκο αν έχεις σχέσεις με την philips, δεν τους λες να βάλουν ένα ρυθμιστικό για το backlight; Όλοι πια το έχουν εκτός φίλιπς...
Επίσης καλή η οπτική έξοδος με την σωστή καθυστέρηση αλλά γιατί μόνο DTS/DD; Δεν βάζουν και μια έξοδο HDMI, ακόμα και αν μεταφέρει μόνο ήχο;

Καλά αυτοί οι σχεδιαστές δεν τα βλέπουν τα προβλήματα... Εγώ έπρεπε να δούλευα εκεί... :flipout:

Αγαπητε μου φιλε,
Εχω προσβαση στο τμημα σχεδιασμου στην Ολλανδια. Το κομματι του backlight το εχουμε συζητησει και αν και δεν ειμαι μηχανικος θυμαμαι οτι η η απουσια του εγκειται στο οτι ι ισορροπια του βρισκεται στο normal οταν ειμαστε σε contrast μεχρι 60 η 70 (δεν θυμαμαι αλλα μπορω να ξαναρωτησω) Απο κει και πανω με brightness σταθερο αυξανει το backlight στο πανελ.
Αλλα επειδη η συζητηση αυτη ηταν αρκετο καιρο πριν θα ρωτησω και θα επανελθω να σου απαντησω με κατηγορηματικο τροπο.
Επισης υπαρχουν πολλες λειτουργιες στο service menu για τους μηχανικους αλλα προσοχη δεν ειναι για τους κοινους θνητους δηλαδη εμας.
Οσο για την δευτερη σου ερωτηση ολες οι νεες philips εχουν 5 HDMI. Αν εννοεις HDMI για μεταφορα ηχου πολυκαναλου τοτε φανταζομαι οτι αυτο θα ειναι στη λιστα των αλλαγων οταν ενσωματωθει η version 1.4
Αν εννοεις κατι αλλο παρακαλω διευκρινισε μου.
Νικος

Νίκο, τι είναι ο 7ος όροφος; Τι γίνεται εκεί;
Θυμίζει area 51 η κατάσταση, και με ιντριγκάρει... :flipout:
Μπορείς να μας πεις, η είναι μυστικό;
Αν πάντως είναι το σχεδιαστικό τμήμα, πολύ θα ήθελα να μπω και βρίσω μερικούς... :flipout:

Νίκο, τι είναι ο 7ος όροφος; Τι γίνεται εκεί;
Θυμίζει area 51 η κατάσταση, και με ιντριγκάρει... :flipout:
Μπορείς να μας πεις, η είναι μυστικό;
Αν πάντως είναι το σχεδιαστικό τμήμα, πολύ θα ήθελα να μπω και βρίσω μερικούς... :flipout:

Ειναι το τμημα πρωτοτυπου σχεδιασμου κυκλωματων και προσαρμογης των ηλεκτρονικων σε συγκεκριμενα panel. Ειναι ενα τεραστιο σχεδιαστηριο με χαρτες σαν χαλια με απειρους ηλεκτρονικους υπολογιστες και πρωτοτυπα μοντελα τα οποια εχουν ενα στρεμα παλμογραφους και αλλα ηλεκτρονικα συνδεδεμενα μεταξυ τους. Κομματι του σχεδιασμου ειναι το τμημα που γραφει το λογισμικο. Αυτα αφορουν το τεχνικο κομματι. Εδω να σημειωσω οτι δεν βγαινουν οσα μοντελα σχεδιαζονται αφου εδω ερχεται και ενα κομματι πολιτικης της εταιριας.
Το αλλο κομματι του οροφου ειναι η διοικιση και εχει να κανει με τις αποφασεις κυκλοφοριας σε καθε χωρα ξεχωριστα το ποιο μοντελο θα παει που και γιατι σε ποσες ιντσες και γιατι. Τελος ενα ακομα κομματι επισης τερας ειναι το κομματι σχεδιασμου εμφανισης και διαφοροποιησης των μοντελων. Ηδη αυτη τη στιγμη που γραφουμε εχουν σχεδιαστει και δοκιμαζονται τα μοντελα του 2010 ενω εχει τελειωσει και ο κωδικας (firmware) για τα περισσοτερα απο αυτα.
Νικος

Πάντως αν εξαιρέσεις το UK που για κάποιους λόγους το ρίχνουν, στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές στα μοντέλα. Και από ότι μαθαίνω από φίλο που ζει στην Ολλανδία, δεν βλέπει στα καταστήματα εκεί κάτι που δεν έχουμε και εμείς εδώ...

Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Επισης εδω ανταλλασουμε γνωμες δια επιχειρηματων. Η πειθω δεν εχει καμμια θεση εδω μεσα.
Επισης μεγα λαθος κανεις εκτος κι αν διαλεγεις τα BR σου σε format 16:9. Δεν ειπα ποτε οτι ειναι ολα αλλα σιγουρα ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια. Ολες οι τελευταιες μεγαλες παραγωγες ειναι 2,35:1. Πανω απο το 80% των τιτλων που εχω στη δισκοθηκη μου ειναι σε 2,35:1 και δεν το διαλεξα απλα ετυχε οι ταινιες να ειναι σ αυτο το format.
Ναι μ αρεσει το Dynamic contrast. Εσεις δηλαδη που εχετε την ρυθμιση στο off ειστε οι τελειοι purist μονο επειδη ετσι λεγουν οι ειδικοι? Και γω η οποιος αλλος την επιλεγει ειναι αοματος η δεν ξερει απο εικονα? Ποτε δεν εκανα τον ειδημονα στην εικονα απλα εμπιστευομαι τα ματια μου. Θελετε εσεις να εχετε στη ρυθμιση στο off? Με γεια σας και χαρα σας. Αυτο αυτοματα δεν σας καθιστα και ειδικους στην εικονα ουτε προσβαλουμε τους αλλους ...που και καλα δεν ξερουν οπως εσεις.
Δεν βλεπω να σε πρόσβαλε κανεις και δεν καταλαβαίνω σε τι αποσκοπεί αυτή η ( περίπου) έκρηξη…
Σχετικα με το ποσοστο των καδρων κινηματογραφικών και μη εχω αναφερθεί στο avsite με καταμέτρηση και ψαξιμο που κράτησε μέρες… ( πηγή πληροφοριων imdb - αν και στην παρουσα φαση αναφερθηκα σε 3D)
Το παραπανω το γραφω και σε σχεση με αυτό που αναφέρεις περι επιχειρημάτων και αυτό γιατι μεχρι τωρα εχεις καταθέσει μονο την προσωπική σου άποψη και αυτή από μονη της δεν μπορει να θεωρηθεί επιχείρημα…
Για να μην τρελαθούμε όταν λες πως η αντίθεση της συγκεκριμένης tv είναι περίσσια και εγω σου παραθέτω αριθμους με μετρήσεις τοτε είναι φανερο ποιανού η αποψη καταθέτεται με επιχειρήματα…
Εκτος και αν θεωρείς επιχείρημα την παράγραφο του Hitech η του ΗΧΟΥ όπως την παράθεσες περί μαγικων τρόπων που καταφέρνουν να καλύψουν τα αδύνατα της σημεία ….
Αμ δεν γινετε ετσι…

Ειναι ελευθερος ο καθενας να πιστευει οτι θελει. Δημοκρατια εχουμε. Οτι λεω ειναι διασταυρωμενο ωστοσο.
Επέτρεψε μου τις έντονες μου αμφιβολίες περι των διασταυρωμένων…

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Αντρεα καλες οι μετρησεις και ολα τα νουμερα επαναλαμβανω εγω λεω αυτο που εισπρατω κι αυτο μετραει στην τελικη. Το θεμα ειναι αν εμεις ειμαστε ευχαριστημενοι. Αν ναι ορμαμε. Αν οχι παμε για αλλα. Τοσο απλα!
Ωστοσο αν τα νουμερα λενε αυτα που λενε , τοτε εκεινο το κομματι στο περιοδικο που μιλαει για τα μειονεκτηματα που η τηλεοραση κρυβει και με μαγικο τροπο αναδυκνυει τα προτερηματα της ειναι περα για περα αληθες.
Αυτο ειπα μονο και ξερω πολυ καλα Ελληνικα για να ξερω τι λεω. Δεν το εθεσα σαν επιχειρημα.
Νικος-bye-