Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υπαρχει παντα η λυση του zoom , πατα "μεγεθυνση 1" παρε και ενα BR Philips που μετακινει τους υποτιτλους και εχεις 50" γεματες εικονα...

Ναι, γιατί είναι τόσο δύσκολο να συνεννοηθούν τα στούντιο και να γυρίζουν τις ταινίες σε ένα φορμα. Αλλά ξέχασα, έχουμε την "σκηνοθετική" "ματιά" του εκάστοτε "δημιουργού"...

Επειδή ο κινηματογράφος υπάρχει εδώ και πάνω από έναν αιώνα, τα διάφορετικά κάδρα που έχουν χρησιμοποιηθεί, εκφράζουν και την εξέλιξή του στο πέρασμα των χρόνων, πέρα από τις όποιες εμπορικές ή καλιτεχνικές επιλογές. Το γιατί, βέβαια, θα πρέπει ο κινηματογράφος να σαλαμοποιηθεί σύμφωνα με τα οικιακά στάνταρ, επειδή κάποιοι δεν γουστάρουν τις μπάρες, μου διαφεύγει...

Οι τηλεταινίες πάντως, γυρίζονται σύμφωνα με τα ισχύοντα τηλεοπτικά στάνταρ. :p

Ελπιζω να μην κανεις πλακα για τα ΔΥΟ τελευταια format...ενταξει, το 2.40:1 ειναι αυτο που κυριαρχει (τουλαχιστον μεχρι αυτη τη στιγμη) στις ταινιες blu-ray... τωρα τι να πω; αν εχουν στα σκαρια να βγαλουν και τα δυο τελευταια που αναφερεις... ε μετα... ΑΙ ΣΤΑ...... ε ναι ρε παιδια... ΕΛΕΟΣ δηλαδη... εχει καταντησει αηδια αυτο το θεμα με τα format...

να μας το πουνε αν ειναι να πεταξουμε τις τηλεορασεις και να αγορασουμε βιντεοπροβολεις να τελειωνουμε με τα μεγεθη της εικονας... γιατι ειναι κοροιδια να εχεις μια 50αρα και να στην κανουν 40αρα με τις γαιδουρομπαρες... και αντε εγω αγορασει μια panasonic U10 50, και πληρωσα 900 ευρω...

φαντασου τωρα τον αλλον που εχει πληρωσει 5500 ευρω για την 65αρα για να εχει οσο το δυνατον μεγαλυτερη εικονα, για να γουσταρει μεγαλη εικονα στις ταινιες, γιατι κακα τα ψεματα, το μεγεθος ειναι για τις ταινιες... αν ειναι να βλεπουμε mega, ant1 και τετοια, μια χαρα ειναι και οι 32αρες...

Τα υπερ-μακρόστενα κάδρα δεν αποτελούν μελλοντικές προτάσεις, αλλά έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη από την δεκαετία του '50 με φιλμ 65/70mm, το Ben Hur για παράδειγμα, έχει κάδρο 2,70:1.

Tα 2,35-2,40:1 μπορεί όντως να είναι τα κυριάρχα κάδρα στις ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα σε BluRay, αλλά στη συνολική παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή τους αναλογεί ποσοστό μικρότερο από 15%.

Ο βιντεοπροβολέας πάλι, δεν αποτελεί λύση, καθώς και αυτός έχει ένα στάνταρ κάδρο και παίζει με μπάρες τα υπόλοιπα, οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν είναι τόσο μαύρες όσο των τηλεοράσεων. :D

Ακόμα και αν υποθέσουμε πως κινηματογραφιστές και κατασκευαστές τηλεοράσεων τα βρίσκουν και συμφωνούν σε ένα ενιαίο κάδρο, θα εξακολουθούν να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ταινίες που έχουν γυριστεί σε διαφορετικό. Τί θα τις κάνουμε; Θα τις τροποποιήσουμε ή θα τις καταστρέψουμε, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τον ψυχαναγκασμό της γεμάτης οθόνης;

Ιστορικά, το κάδρο 16:9 χρεώνεται στον Dr. Kerns H. Powers της SMPTE, ο οποίος το 1980 παρατήρησε το εξής: αν κεντράρεις ίσου εμβαδού κάδρα αναλογιών 4:3, 1,66:1, 1,85:1, 2,20:1 και 2,35:1 (τα κάδρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά χρήσης στον κινηματογράφο), οι δύο μεγαλύτερες διαστάσεις στον οριζόντιο και κατακόρυφο άξονα, έχουν αναλογίες 16:9. Οπότε θεωρήθηκε κάτι σαν "χρυσός συμβιβασμός" και επιλέχτηκε ως κάδρο για την - μελλοντική τότε - HDTV.

Υπαρχει παντα η λυση του zoom , πατα "μεγεθυνση 1" παρε και ενα BR Philips που μετακινει τους υποτιτλους και εχεις 50" γεματες εικονα...

ναι οκ... πατας zoom 1 κλπ κλπ, αλλα η εικονα που περνεις μετα ειναι χοντροκομενη λογω ακριβως του zoom... το θεμα ειναι να βλεπεις πληρη εικονα χωρις να ριχνεις τη ποιοτητα της, φυσικα κατι τετοιο δεν γινεται, οποτε πας σε βιντεοπροβολεα που και μπαρες να σου βγαλει, εχεις τοσες πολλες ιντσες που δεν σε πειραζουν πλεον οι μπαρες... δηλαδη οταν εχεις ενα ανοιγμα εικονας 100'' απο τα 5 μετρα, ας βγαλει οτι μπαρες θελει η ταινια... ηδη το καδρο σου ειναι τεραστιο. μιλαμε για ταινιες παντα ετσι! γιατι περα απο τις ταινιες δεν χρειαζεται να συζηταμε καν για βιντεοπροβολεις...

Last edited:
Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ο βιντεοπροβολέας πάλι, δεν αποτελεί λύση, καθώς και αυτός έχει ένα στάνταρ κάδρο και παίζει με μπάρες τα υπόλοιπα, οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν είναι τόσο μαύρες όσο των τηλεοράσεων. :D

Συκοφαντίες!!!

Το masking είναι σχετικά ανέξοδο και πανεύκολο....δυο χρατς, λίγο μαύρο ύφασμα και αντίο μπάρες.:Banane0::Banane0:

Το Ben Hur νομίζω ότι έχει γυριστεί σε 2,76:1, όπως επίσης και το How the West was won, αλλά δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό το βάζω σε spoiler, μην λέω καμμιά πατάτα..:D:D-bye-

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Συκοφαντίες!!!

Το masking είναι σχετικά ανέξοδο και πανεύκολο....δυο χρατς, λίγο μαύρο ύφασμα και αντίο μπάρες.:Banane0::Banane0:

Θέλω πολύ να σε δω να μασκάρεις και να ξεμασκάρεις κατά την προβολή του IMAX Edition του The Dark Knight... :p

Πέρα από την πλάκα πάντως, στους βιντεοπροβολείς θα είχε πολύ περισσότερο νόημα ένα native 2,35:1 ή και ακόμα ευρύτερο, έτσι ώστε να μασκάρεις με κουρτίνες, μόνο στα πλαϊνά...

Το Ben Hur νομίζω ότι έχει γυριστεί σε 2,76:1, όπως επίσης και το How the West was won, αλλά δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό το βάζω σε spoiler, μην λέω καμμιά πατάτα..:D:D-bye-

Έχεις δίκιο για το Ben Hur, Γιάννη, απλώς πάντα από μνήμης ανακαλώ τις αναλογίες της πρώτης DVD έκδοσης, που ήταν 2,70:1.

Το How the West Was Won είναι σε 2,89:1 και νομίζω κατέχει το ρεκόρ προς το παρόν ανάμεσα στις ταινίες που είναι διαθέσιμες σε Home Video...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θέλω πολύ να σε δω να μασκάρεις και να ξεμασκάρεις κατά την προβολή του IMAX Edition του The Dark Knight... :p

Πέρα από την πλάκα πάντως, στους βιντεοπροβολείς θα είχε πολύ περισσότερο νόημα ένα native 2,35:1 ή και ακόμα ευρύτερο, έτσι ώστε να μασκάρεις με κουρτίνες, μόνο στα πλαϊνά...

Έχεις δίκιο για το Ben Hur, Γιάννη, απλώς πάντα από μνήμης ανακαλώ τις αναλογίες της πρώτης DVD έκδοσης, που ήταν 2,70:1.

Το How the West Was Won είναι σε 2,89:1 και νομίζω κατέχει το ρεκόρ προς το παρόν ανάμεσα στις ταινίες που είναι διαθέσιμες σε Home Video...

:flipout::flipout::flipout:

Τι τέρας που είσαι!! Το φαντάστηκα ότι θα μου έγραφες για το Batman.....θα φτιάξω ηλεκτρικά χρατς....:aetsch::aetsch:

Έχεις δίκιο για το How the West Was Won, αλλά ήταν ''ειδική'' περίπτωση κινηματογράφισης ή κάνω λάθος?-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλ

Έχεις δίκιο για το How the West Was Won, αλλά ήταν ''ειδική'' περίπτωση κινηματογράφισης ή κάνω λάθος?-bye-

Xρησιμοποίησε την τεχνική Cinerama της Disney (η οποία επιτρέπει προβολή 360 μοιρών από 9 ή 11 προβολείς, όσοι επισκεφθήκατε την EuroDisney πριν το 2004 ίσως να είδατε το σχετικό θέαμα με τίτλο "Le Visionarium") με τη χρήση τριών λωρίδων φιλμ στο γύρισμα, για την κάλυψη του μακρόστενου πεδίου και προβολή από ισάριθμες μηχανές προβολής σε κοίλη οθόνη...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλ

Εγω που ειμαι ταινιακιας εχω βρει την αγια μου χαρα με την cinema και δεν την αλλαζω για καμμια τηλεοραση οσο μεγαλη κι αν ειναι.
Τωρα μαλιστα που o sky μεσα στο καλοκαιρι θα δωσει το πρωτο καναλι 3D μετα τις pubs και στους συνδρομητες που εχουν το world package παω ολοταχως για τη νεα cinema 58PFL9955Η 3D.
Οποιος θελει να απαλλαγει απο τις μαυρες μπαρες (προσωπικα μου τη σπανε οσο δε φανταζεστε) και να απολαυσει πραγματικη κινηματογραφικη εμπειρια ας ερθει στη cinema η τελος παντων ας δει μια ταινια στη cinema και ας αποφασισει αν αυτο που βλεπει τον ικανοποιει η οχι.
Νικος

δηλαδη οταν εχεις ενα ανοιγμα εικονας 100'' απο τα 5 μετρα, ας βγαλει οτι μπαρες θελει η ταινια... ηδη το καδρο σου ειναι τεραστιο.

100" είναι διάσταση για υλικό 16:9 (άντε 1.85:1) και 3.5μ απόσταση.. για σωστή εικόνα 2.40:1 στα 5μ θέλεις πολύ σοβαρά μηχανήματα.. ;)

Εγω που ειμαι ταινιακιας εχω βρει την αγια μου χαρα με την cinema και δεν την αλλαζω για καμμια τηλεοραση οσο μεγαλη κι αν ειναι.
Τωρα μαλιστα που o sky μεσα στο καλοκαιρι θα δωσει το πρωτο καναλι 3D μετα τις pubs και στους συνδρομητες που εχουν το world package παω ολοταχως για τη νεα cinema 58PFL9955Η 3D.
Οποιος θελει να απαλλαγει απο τις μαυρες μπαρες (προσωπικα μου τη σπανε οσο δε φανταζεστε) και να απολαυσει πραγματικη κινηματογραφικη εμπειρια ας ερθει στη cinema η τελος παντων ας δει μια ταινια στη cinema και ας αποφασισει αν αυτο που βλεπει τον ικανοποιει η οχι.
Νικος
εσύ φίλε κατά την γνώμη μου έχεις άποψη
γιατη είδα την ταινία μπατμαν στη συγκεκριμένη τν και το 3Δ μπροστα της ειναι ενα βήμα πισω δεν έχω δη πότε στη ζωη μου τοση λεπτομέρεια και φυσική κίνηση τόσο πόλη ρεαλισμό σε τν
θα μπορούσα να δω τη ιδια ταινία στη συγκεκριμένη τν 10 φόρες σερί :slapface:
για μένα δεν έχει αντίπαλο :award:

Last edited:

εσύ φίλε κατά την γνώμη μου έχεις άποψη
γιατη είδα την ταινία μπατμαν στη συγκεκριμένη τν και το 3Δ μπροστα της ειναι ενα βήμα πισω δεν έχω δη πότε στη ζωη μου τοση λεπτομέρεια και φυσική κίνηση τόσο πόλη ρεαλισμό σε τν
θα μπορούσα να δω τη ιδια ταινία στη συγκεκριμένη τν 10 φόρες σερί :slapface:
για μένα δεν έχει αντίπαλο :award:

Αυτο φωναζω ο ερμος τοσο καιρο αλλα καταντησα να μου επιτιθενται και σταματησα να ασχολουμαι. Χαιρομαι που ευχαριστηθηκες την ταινια σου αυτη ειναι αλλωστε και η λογικη μιας αμειγως κινηματογραφικης τηλεορασης.
Κατσε να δεις και τη νεα cinema. Εγω που ηδη εχω την πρωτη εχω επισης παραγγειλει και την καινουργια αφου την εχω δει στο εργοστασιο αρκετους μηνες σε pre production και ειχα λαλησει απο τοτε βλεποντας την ποιοτητα εικονας και την κινηματογραφικη αισθηση της.
Σιγουρα εχει βελτιωθει στο μοντελο παραγωγης ενω δεν την εχω δει ακομα σε 3D αναπαραγωγη. Προσωπικα πιστευω οτι θα ξανακερδισει τις εντυπωσεις.
Κερασακι στην τουρτα ειναι η μετατοπιση υποτιτλων απο την συσκευη αυτη τη φορα και οχι απο το blu ray που γινονταν μεχρι σημερα.
Αναμενω....
Νικος

Δεν την εχει μονο ο Κωτσοβολος τοσο..
Eπισης τοσο περιπου την ειδα προχτες στο MMarkt Περιστεριου

Ρε παιδια να παρει καποιος τετοια τηλεοραση 21/9 αλλα τα αναλογικα καναλια πως θα τα δειχνει 4/3 εκτος απο το skai tv,αρα αξιζει καποιος να δωσει 4000ευρω,για τη philips 58pfl9955 μονο για ταινιες?διοτι με μια αλλη τηλεοραση 16/9 μπορει να δεις και τα αναλογικα καναλια πχ ενα ποδοσφαιρικο αγωνα.

Ναι,ηθελα να πω οτι με το Σκαι οι εκπομπες τουσ σε 21/9 θα εχουν λιγοτερη παραμορφωση οπωσ οι εκπομπες 4/3 σε 16/9 δηλαδη θα βλεπονται.γι αυτο εγω θα στραφω σε τηλεοραση 16/9 philips φυσικα και εαν την βρω τη 52pfl9705,που σημερα εμαθα οτι βγαινει μονο σε 46 που θεωρω μικρη για 3,2 μετρα

56 '' 21:9 1999 ευρω ο κωτσοβολος ?

μηπως ειναι λαθος ?

Ειναι τα τελευταια κομματια (αν δεν ειναι το τελευταιο) σε αναμονη της καινουργιας.
Στο mm του σταθμου της Θεσσαλονικης εχουν πουλησει και το κομματι επειδειξης.
Αν εχετε τα λεφτα ορματε εγω εχω την συγκεκριμενη και την εχω καταευχαριστηθει ενα χρονο τωρα και ηδη περιμενω την καινουργια (το πρωτο κομματι που ερχεται Ελλαδα ειναι δικο μου χεχε).
Οσο για το πως παιζει η γενικοτερα αποριες - καρφια τριτων μη μασατε. Δειτε την να παιζει.... Και κατι αλλο δεν αγοραζουμε την 21:9 για τηλεοπτικο σημα αλλα για ταινιες.
Νικος

Ρε παιδια να παρει καποιος τετοια τηλεοραση 21/9 αλλα τα αναλογικα καναλια πως θα τα δειχνει 4/3 εκτος απο το skai tv,αρα αξιζει καποιος να δωσει 4000ευρω,για τη philips 58pfl9955 μονο για ταινιες?διοτι με μια αλλη τηλεοραση 16/9 μπορει να δεις και τα αναλογικα καναλια πχ ενα ποδοσφαιρικο αγωνα.

Όταν αγοράζεις μια Ferrari F430 και δίνεις λίγο παραπάνω από 120.000 ευρώ, δεν αναρωτιέσαι μήπως είναι πολλά τα χρήματα που έδωσες για ένα αυτοκίνητο που θα το χρησιμοποιείς μόνο για βόλτες και όχι για σούπερ μάρκετ, για λαϊκή, για μπάνιο στη Βούλα...
Έτσι και με τις ακριβές Philips...όταν τις ακριβοπληρώνεις δεν θα σκεφτείς πως θα δεις τη ντόπια ΣΑΒΟΥΡΑ, έχεις ήδη αποκλειστική θέαση ποιοτικών πακέτων από το εξωτερικό.