Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Καλές γιορτές σε όλους!!!

καταπληκτική παρουσίαση!!!!..στον iMac σε πλήρη οθόνη ήταν πανδεσία!!!

Βρε παιδιά-χωρίς να θέλω να ανάψω φωτιές-όταν στα ίδια χρήματα παίρνεις την Kuro(KRP-500A) είναι δυνατόν να συζητάμε???

είναι εντυπωσιακή δεν λέω..αλλά....

ΥΓ: και μου αρέσουν οι Philips....την 9603 έχω στο υπνοδωμάτιο....

Re: Philips 56” Cinema 21:9

@@ριες δηλαδη.
Το σκεπτικο του 21/9 ποιο ηταν?Γιατι οχι 16/9 ετσι ωστε να μην υπαρχουν καθολου μπαρες?

Το 300:1 της αντίθεσης με είχε προβληματίσει και μένα. Αρχικά πίστευα πως το μαύρο που μέτρησε το fullhd.gr στα 0.3 nits ήταν λάθος, αλλά και το HiTech μέτρησε την ίδια τιμή (με αυξημένη την φωτεινότητα εξ ου και το 500:1). Γενικά οι Philips έχουν τον τρόπο τους και υποθέτω πως επιβάλλεται η χρήση της "Δυναμικής Αντίθεσης" και των άλλων αυτοματισμών (πχ δυναμικός οπίσθιος φωτισμός) για να πάρεις το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Εντελώς τυχαία αγόρασα τον ήχο, και είχε μέσα παρουσίαση της 21:9. Για κάποιο λόγο δεν είχε μέτρηση της αντίθεσης (πουθενά, σε καμία παρουσίαση), αλλά έδινε στάθμη μαύρου τα 0,15 nits (και λευκό 116). Το διάγραμμα CIE και το RGB tracking τα χαρακτηρίζουν με "κορυφαία ακρίβεια", η θερμοκρασία λευκού ήταν στα 6.415K (100 IRE). Τέλος, το γάμμα ήταν 2,47. Επίσης, διατυπώνουν την άποψη ότι φοράει μάλλον πάνελ ASV...
Και επειδή δεν ξέρω τι παίζει με αυτό το περιοδικό, δίνω και αντίστοιχες μετρήσεις με την 40W5500 που έχει αμέσως μετά:

Φωτεινότητα: 94 nits, μαύρο 0,13 nits, θερμοκρασία 6.652Κ, γάμμα 2,26. Βρήκαν και λίγο clouding, στις γωνίες... Η αμέσως επόμενη ήταν η Panasonic TX-P46G10E, με μαύρο 0,01 nits και λευκό 110, και τίτλο "kur...ίζει"... :flipout:

@@ριες δηλαδη.
Το σκεπτικο του 21/9 ποιο ηταν?Γιατι οχι 16/9 ετσι ωστε να μην υπαρχουν καθολου μπαρες?

Το σκεπτικο της Philips ειναι δεδομενο. Το σκεπτικο το δικο σου δεν καταλαβαινω. Οι ανθρωποι πηγαν και εφτιαξαν κατι καινουργιο. Αν το καινουργιο ειχε τις αναλογιες του παλιου ποιος ο λογος να το φτιαξεις?
H 21:9 κατασκευαστηκε ακριβως για να μην ειναι 16:9.
Ακριβως για να μην υπαρχουν οι μπαρες επανω και κατω σε ταινιες 2,35:1 &
2,40:1
Οσο για τα προγραμματα 16:9 σε λειτουργια unscale εχουν μπαρες αριστερα και δεξια αλλα σε format εικονας 21:9 η εικονα απλωνεται σε ολο το panel.
Εξυπνα συστηματα και εξαιρετικα ισχυροι αλγοριθμοι scaler λειτουργουν εις τροπο υποδειγματικο ωστε μερικο croping να περνα απαρατηρητο.
Νικος

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου.Τι σημαινει καινουργιο αν δεν ειναι χρηστικο?Τουλαχιστον στον μεγιστο βαθμο.
Μου αρεσει που στο (πανεμορφο) διαφημιστικο βιντεακι του εχουν εναν σκηνοθετη που λεει οτι δεν θελουν πλεον μαυρες μπαρες!Και τις εχουν τελικα σε ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ υλικο (βασικα τις εχουν σε οποιοδηποτε υλικο εκτος του 21/9).
Μου ειπες οτι το σκεπτικο της philips ειναι δεδομενο.Ποιο ειναια αυτο?Αντι για μπαρες πανω κατω να εχουμε αριστερα δεξια?Η οτι για να δουμε full screen 21/9 μια ταινια θα εχουμε cropping?
Να υποθεσω οτι και σε 2.35/1 θα υπαρχει και λιγο cropping?21/9=2.33 ...

Έχει εξηγηθεί αρκετές φορές σε προηγούμενα ποστ. Το 21:9 είναι καλύτερο οπτικά για το ανθρώπινο μάτι. Το μάτι έχει μεγαλύτερο εύρος στον οριζόντιο άξονα και όχι στον κάθετο, έτσι η αναλογία 21:9 είναι ιδανική. Ένα μεγάλο ποσοστό των ταινιών διατίθενται ήδη στα 21:9 και αφού είναι καλύτερο για την θέαση, θα ήταν καλό όλες οι ταινίες να βγαίνουν έτσι σιγά-σιγά. Όσο για το ότι μπαίνουν μαύρες μπάρες, εντάξει το ίδιο έγινε και όταν πήγαμε(και πηγαίνουμε) από το 4:3 στο 16:9, αλλά μας αποζημιώνει η "εμπειρία θέασης".

[offtopic mode on]ενημερωτικά, αυτό που έχεις ως φράση του Ισοκράτη, δεν ισχύει. Ο Ισοκράτης δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο. Κάποιοι το παράφρασαν κάποια στιγμή και το έκαναν μόδα στο ίντερνετ.[/off]

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου.Τι σημαινει καινουργιο αν δεν ειναι χρηστικο?Τουλαχιστον στον μεγιστο βαθμο.
Μου αρεσει που στο (πανεμορφο) διαφημιστικο βιντεακι του εχουν εναν σκηνοθετη που λεει οτι δεν θελουν πλεον μαυρες μπαρες!Και τις εχουν τελικα σε ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ υλικο (βασικα τις εχουν σε οποιοδηποτε υλικο εκτος του 21/9).
Μου ειπες οτι το σκεπτικο της philips ειναι δεδομενο.Ποιο ειναια αυτο?Αντι για μπαρες πανω κατω να εχουμε αριστερα δεξια?Η οτι για να δουμε full screen 21/9 μια ταινια θα εχουμε cropping?
Να υποθεσω οτι και σε 2.35/1 θα υπαρχει και λιγο cropping?21/9=2.33 ...

Κατ αρχη ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ασφαλως και πρεπει να διαφωνουμε αγαπητε φιλε διοτι ετσι προαγουμε τον διαλογο. Ενα μονο πραγμα δεν συγχωρω κι αυτο ειναι η εμπαθεια.
Οπως εχω πει επανειλημενως εδω δεν προσπαθουμε να πεισουμε ο ενας τον αλλο για τις οποιες προσωπικες ερμηνιες αλλα να τα βαζουμε κατω και να βλεπουμε τα υπερ και τα κατα.
Στο θεμα μας τωρα
Στις ταινιες 2,35:1 που κυκλοφορουν τοσο σε blu ray οσο και σε dvd αλλα και σε δορυφορικα πακετα (o sky στη συντριπτικη του πλειοψηφια δειχνει ταινιες 2,35:1) δεν γεναται θεμα διοτι προσαρμοζονται στην τηλεοραση γαντι.
Εκει cropping δεν υπαρχει και απλα ο ταχυτατος scaler αναλαμβανει να προσαρμοσει τα 3 pixels σε 4 και τα καταφερνει θαυμασια. (Δοκιμη τηλεορασης σε HXO & HITECH)
Εκει που υπαρχει (cropping), και παλι δεν γινεται αισθητο γιατι απλα δεν καθεσαι να ψηριζεις τα pixel αλλα χαιρεσαι την εικονα, ειναι στα προγραμματα 16:9.
Στην τελικη καθενας κρινει απο τις αναγκες του.
Εγω για παραδειγμα, για να μιλαω μονο για τον εαυτο μου, δεν εχω δει αρκετες ταινιες στην 52PFL9703H την οποια εφερα απο την Δανια γιατι μου τη σπανε αφορητα οι μαυρες μπαρες και η 56PFL9954 μου ηρθε οχι απλα λουκουμι αλλα σαν μανα εξ ουρανου.
Για αυτους που η τηλεοραση προοριζεται για τηλεοπτικο σημα και αντε και καμμια φορα καμμια ταινια δεν ειναι must.
H αρχη παντως εγινε και προβλεπεται να μπουν κι αλλοι στο παιχνιδι τοσο με μικροτερες οσο και μεγαλυτερες υλοποιησεις.
Νικος

Last edited:

Πέραν της αναλογίας πλευρών, δείχνει καλύτερα από μία Χ4500 μια Κούρο ή μια Α956? Γιατί και ίδια να δείχνει είναι αρκετά ακριβότερη για να μην δικαιολογεί κατά την γνώμη μου την αγορά της.

Πέραν της αναλογίας πλευρών, δείχνει καλύτερα από μία Χ4500 μια Κούρο ή μια Α956? Γιατί και ίδια να δείχνει είναι αρκετά ακριβότερη για να μην δικαιολογεί κατά την γνώμη μου την αγορά της.

Δεν το ξερω ακομα αυτο ,αλλα το τσιπ που εχει ειναι 10 φορες ανωτερο απο αυτο της sony και της samsung(στο perfect pixel αναφερομαι).

Επισης αυτη η τηλεοραση ειναι κατι το πρωτογνωρο. Κυριολεκτικα βαζεις το cinema στο σπιτι σου. Αν ειχανε ολοι τα μυαλα σας τωρα θα ειχαμε ακομα crt. Σε λιγα χρονακια θα ακολουθησουν ολοι τον δρομο της philips

Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Επισης αυτη η τηλεοραση ειναι κατι το πρωτογνωρο. Κυριολεκτικα βαζεις το cinema στο σπιτι σου. Αν ειχανε ολοι τα μυαλα σας τωρα θα ειχαμε ακομα crt. Σε λιγα χρονακια θα ακολουθησουν ολοι τον δρομο της philips

Καταρχάς, εύχομαι καλορίζικη η TV στο φίλο Ilise ο οποίος, διαβάζοντας τα ποστ του, έκανε μια συνειδητοποιημένη αγορά. Έκανε την επιλογή του, γνωρίζοντας τι, ακριβώς, αγοράζει.:a0210::a0210:

Φίλε toure7, αν έχεις διαβάσει από την αρχή το νήμα, θα έχεις καταλάβει που έγκεινται οι ''ενστάσεις'' οι οποίες προβλήθηκαν από τους συμφορουμίτες. Ο καθένας επιχειρηματολόγησε γιατί δεν θ' αγόραζε τη συγκεκριμένη TV, όπως και ο Ilise επιχειρηματολόγησε γιατί την αγόρασε. Αυτός και μόνο είναι ο θεμιτός τρόπος συζήτησης, ιδίως, επί τεχνικών θεμάτων.

Μερικές παρατηρήσεις.

Το πρωτόγνωρο δεν σημαίνει και αυτόματα καλύτερο.
Το τι απήχηση θα έχει η συγκεκριμένη υλοποίηση και αν ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες, θα το δείξουν οι πωλήσεις και όχι τα κλιπάκια.
Σινεμά σπίτι σου βάζεις με προβολικό και όχι τηλεόραση, όσο μεγάλη και να είναι.
Δεν χρειαζόμαστε τις 56 ίντσες της κινηματογραφικής αίσθησης της Philips στα 4000 Ευρώ, διότι α) διαθέτουμε ήδη προβολέα και β) με 4000 Ευρώ αγοράζουμε ένα τέτοιο σύστημα HC (προβολέα+πανί) που η κάθε Philips δεν θα ξέρει από που να φύγει.
Δεν θα μιλήσω για την αναλογία πλευρών σε σχέση με το υλικό που κυκλοφορεί διότι το θέμα έχει εξαντληθεί.

Προσωπικά, η τηλεοπτική εικόνα που λαμβάνω από τη CRT μου, ακόμα και μετά την αγορά μιας πλάσμα, με αφήνει αρκούντως ευχαριστημένο. Οπότε, και να μην την είχα αγοράσει δεν θα έτρεχε κάτι το τρομερό σε σχέση, πάντα, με το τηλεοπτικό σήμα.

Για δειτε τη πρωτα να παιζει και μετα τα ξαναλεμε,
Επισης ειναι και η πρωτη τηλεοραση που κατεβαζει και εγκαθιστα new firmware μονη της περα της γνωστης δικαδικασιας με το στικακι!
Νικος

Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

....Κυριολεκτικα βαζεις το cinema στο σπιτι σου. .....

Όπως είπε και ο Γιάννης προηγουμένως...αυτό δεν γίνεται χωρίς προβολικό.

παντως ειναι μαλλον ασχημο το timing να βγαινουν τετοια προιοντα πανακριβα με αυτην την κριση. σιγουρα ειναι ευπροσδεκτη καθε τετοια καινοτομια και μαλλον το 21:9 θα επικρατησει μετα απο καποια χρονια αλλα νομιζω οτι εμπορικα δεν θα προχωρησουν σε αυτη τη φαση.
τα πραγματα ειναι πολυ ασχημα σε μεγαλες και κρισιμες αγορεσ για να δινει ο κοσμος μια περιουσια σε τηλεορασεις.
και να την δινεις για να παρεις την ποιοτητα μιας κουρα το καταλαβαινω αλλα το νεροπλυμενο μαυρο των φιλιπς?? ελπιζω να βελτιωσαν και την εικονα αν και απο τις μετρησεις του ηχου που ειδα μαλλον μονο οι διαστασεις της τηελορασης τους απασχολησαν...anyway εξακολουθουν κατ'εμε να αποτελουν μακραν τις πιο bad value for money τηλεορασεις της αγορας. και αυτο νομιζω οτι δεν ειναι καλο τις μερες που ζουμε. ελπιζω να μην εχουμε και για την Philips αυτα που ειχαμε με την Pioneer.

Το hitech έχει αφιέρωμα στην εν λόγω τηλεόραση... Από μια γρήγορη ματιά που έριξα αναφέρει κορυφαία φωτεινά πλάσμα και έχει και 1 φώτο σύγκρισης με 50άρα κούρο. Μόνο μελανό το επίπεδο του μαύρου. Αναφέρουν αντίθεση κοντά στο 500:1. Πάντως της έβαλαν βαθμολογία στην εικόνα 9,5...

Last edited: