Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Συγνώμη, αλλά έπρεπε να βάλει την 123" δίπλα στις 56" για να το καταλάβει;;;

Εχουν βγάλει κάλους τα δάχτυλά μας να το γράφουμε. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση η τηλεόραση με τον προβολέα.

Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Συγνώμη, αλλά έπρεπε να βάλει την 123" δίπλα στις 56" για να το καταλάβει;;;

Εχουν βγάλει κάλους τα δάχτυλά μας να το γράφουμε. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση η τηλεόραση με τον προβολέα.

Μα και μενα εχει βγσλει μαλλια η γλωσσα μου. Δεν συγκρινουμε ανομοια πραγματα,
Νικος

ilise γνωριζεις αν η philips θα βγαλει σε αυτο το καδρο μεγαλυτερη τηλεοραση? εγω θα περιμενα..μετα την πρωτη αναγνωριστικη περιοδο..για το νεο καδρο η εταιρεια εφοσον δει οτι περπαταει...να βγαλει και πιο μεγαλες διαστασεις..ισως το πλατος της να ειναι αρκετα μικρο και θα ητανε πιο χορταστικο..σε πιο μεγαλες ιντσες

ilise γνωριζεις αν η philips θα βγαλει σε αυτο το καδρο μεγαλυτερη τηλεοραση? εγω θα περιμενα..μετα την πρωτη αναγνωριστικη περιοδο..για το νεο καδρο η εταιρεια εφοσον δει οτι περπαταει...να βγαλει και πιο μεγαλες διαστασεις..ισως το πλατος της να ειναι αρκετα μικρο και θα ητανε πιο χορταστικο..σε πιο μεγαλες ιντσες

Καλημερα, ναι θα ακολουθησει μοντελο στις 70´´. Δεν ξερω ακομα αν θα ειναι led. Παντως το ιδιο ελεγα και γω με τη διασταση του υψους. Μην ανησυχεις φτανει και περισευει. Ειναι υπεροχη.
Καλες αγορες!

Για μένα, Τάσο, με τη συγκεκριμένη συσκευή, αυτό δεν ισχύει. Εξηγώ αμέσως γιατί.

Όπως έγραψα πιο πάνω, η συγκεκριμένη συσκευή απευθύνεται, όχι στον μέσο χρήστη που θα δει λίγο απ' όλα στην τηλεόρασή του, αλλά στον ''φανατικό'' σινεφίλ και μάλιστα στον φανατικό του 2,35:1 κάδρου. Σ' εκείνον, δηλαδή, που οι μαύρες μπάρες τον ενοχλούν όσο τίποτ' άλλο και που κάνοντας την εν λόγω αγορά αποφασίζει να μην ξαναδεί ταινία γυρισμένη σε διαφορετικό φορμά εικόνας, λόγω μαύρων περιθωρίων.

Όταν σε όλα τα reviews που έχουν γίνει, η πρώτη ''αρετή'' της συσκευής είναι η ''κινηματογραφική αίσθηση'', βάζοντας σε δεύτερη μοίρα όλους τους σημαντικούς παράγοντες για την απεικόνιση της καλής εικόνας, αναπόφευκτα οδηγούμαστε σε συγκρίσεις με το μέσο που δικαιωματικά έχει κατοχυρώσει την παραπάνω αίσθηση. Το λέω αυτό διότι, όπως οι προβολάκηδες κάνουν συμβιβασμούς, στην ανάλυση (οι 1080 γραμμές είναι ακόμα λίγες για 120'), στο κόντραστ, στην κίνηση κ.λ.π., χάριν της μεγάλης εικόνας που προσφέρει αυτό το κάτι διαφορετικό, έτσι και οι ιδιοκτήτες της εν λόγω συσκευής συμβιβάζονται με την μέτρια απόδοση όλων των παραπάνω χάριν της αίσθησης που προσφέρει η θέαση της ταινίας χωρίς μπάρες.

Επίσης, οι ίντσες που επέλεξε η Philips δεν είναι τυχαίες. Είναι η επιφάνεια μιας 60άρας τηλεόρασης. Δηλαδή, του πιο μεγάλου μεγέθους τηλεόρασης κυκλοφορεί μαζικά και είναι σχετικά προσιτό οικονομικά.

Όταν, λοιπόν, αποφασίζεις να ρίξεις στην αγορά μια, μόνο κατ' όνομα, τηλεόραση, που τα χαρακτηριστικά της σε οδηγούν σε άλλα ''χωράφια'', ασφαλώς και θα γίνει η σύγκριση, ειδικά όταν το μέσο κοστίζει τόσο πολλά χρήματα, ώστε ο υποψήφιος σινεφίλ να αναρωτηθεί αν αξίζει περισσότερο αυτό που με 4.000 Ε δίνει η Philips ή μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση προβολικού συστήματος....

Δεν αντιλέγω. Θεωρείται όντως εξειδικευμένη τηλεόραση για εξειδικευμένους χρήστες. ΟΚ λοιπόν, ας πούμε ότι δεν γίνεται άμεση σύγκριση με προβολέα λόγω χαοτικής διαφοράς στο μέγεθος εικόνας, αλλά σίγουρα γίνεται με την Kuro την 60άρα. Φαντάζομαι κάποιος που δίνει 4000 δεν θα φαλιρίσει αν δώσει 4500 και 4700.

Δεν έχω διαβάσει reviews. Γιατί όμως φέρνουν σε δεύτερη μοίρα την εικόνα (που στην τελική αυτό είναι και το ζητούμενο από μια συσκευή απεικόνισης) ; Πόσο διαφορά δηλαδή έχει στην εικόνα σε σχέση με την 60αρα Kuro. Τις έχει δει κάποιος δίπλα-δίπλα;

Δεν αντιλέγω. Θεωρείται όντως εξειδικευμένη τηλεόραση για εξειδικευμένους χρήστες. ΟΚ λοιπόν, ας πούμε ότι δεν γίνεται άμεση σύγκριση με προβολέα λόγω χαοτικής διαφοράς στο μέγεθος εικόνας, αλλά σίγουρα γίνεται με την Kuro την 60άρα. Φαντάζομαι κάποιος που δίνει 4000 δεν θα φαλιρίσει αν δώσει 4500 και 4700.

Δεν έχω διαβάσει reviews. Γιατί όμως φέρνουν σε δεύτερη μοίρα την εικόνα (που στην τελική αυτό είναι και το ζητούμενο από μια συσκευή απεικόνισης) ; Πόσο διαφορά δηλαδή έχει στην εικόνα σε σχέση με την 60αρα Kuro. Τις έχει δει κάποιος δίπλα-δίπλα;

Τασο την ειχαν ηδη review και στο Hitech & στον ηχο.
Στο Hitech την συγκριναν με την 500αρα την Kuro. Παρε και διαβασε και τα 2 reviews.
Επισης μην ακους Κασσανδρες. Τελικος κριτης θα ειναι το ματι σου. Αν εισαι εσυ ευχαριστημενος ολα τα υπολοιπα ειναι ανευ σημασιας.
Νικος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Επισης μην ακους Κασσανδρες. Τελικος κριτης θα ειναι το ματι σου. Αν εισαι εσυ ευχαριστημενος ολα τα υπολοιπα ειναι ανευ σημασιας.
Νικος

Ποιές είναι οι Κασσάνδρες?????

:offtopic:

Κασσάνδρα...

...ήταν κόρη του Πριάμου και της Εκάβης (της γνωστής βασιλικής οικογενείας της Τροίας, βεβαίως, βεβαίως). Ήταν επίσης νέα κι όμορφη.

Την ερωτεύτηκε, λοιπόν, ο θεός Απόλλωνας και της έταξε ότι εκείνος θα της έδινε το χάρισμα της μαντικής, εάν εκείνη του παραχωρούσε τα κάλλη της (κοινώς του καθόταν). Κι εκείνη συμφώνησε (ότι θα του καθόταν).

Κατόπιν ο Απόλλωνας τήρησε το δικό του μέρος της συμφωνίας και της έδωσε τη δυνατότητα να βλέπει ολοκάθαρα τα μελλούμενα. Εκείνη πάλι, όχι (κοινώς δεν του έκατσε).

Την τελευταία στιγμή έκανε πίσω (πρέπει να ήταν ανάσκελα, γιατί άμα ήταν μπρούμυτα...), εκνεύρισε σφόδρα το θεό, οπότε την καταράστηκε να βλέπει και να λέει στους ανθρώπους την αλήθεια, αλλά κανείς να μην την πιστεύει

Η Κασσάνδρα την αλήθεια έλεγε ...αλλά κανείς δεν την πίστευε!!!

:offtopic:

Κασσάνδρα...

Την τελευταία στιγμή έκανε πίσω (πρέπει να ήταν ανάσκελα, γιατί άμα ήταν μπρούμυτα...), εκνεύρισε σφόδρα το θεό, οπότε την καταράστηκε να βλέπει και να λέει στους ανθρώπους την αλήθεια, αλλά κανείς να μην την πιστεύει

Η Κασσάνδρα την αλήθεια έλεγε ...αλλά κανείς δεν την πίστευε!!!

Γι' αυτό το 'ριξε στη φωτογραφία!!!!!:grinning-smiley-043

http://cassandraphillips.com/

-bye--bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Μη βαζεις στο στομα μου λογια που δεν ειπα. Ποτε δεν ανεφερα νουμερα γιατι απλα καμμια φυσιολογια ματιου δεν εχει. Η φυσιολογια ματιου μας εξηγει την λειτουργια της περιφερικης μας ορασης και μιλαει για ευρος πεδιου στον οριζοντιο αξονα.

Εγω κανω μια ερώτηση παραπανω που όπως βλέπω δεν απαντάται στο κεφάλαιο περι περιφερειακής οράσεως παρα μονο οσον αφορά την ευρεια περιφερειακή όραση.
Λες και η περιφερειακή οραση είναι μονο αριστερά δεξια…

Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Τασο την ειχαν ηδη review και στο Hitech & στον ηχο.
Στο Hitech την συγκριναν με την 500αρα την Kuro. Παρε και διαβασε και τα 2 reviews.
Νικος

Για να καταλάβω το high tech ( και γενικοτερα ο ελληνικός ειδικός τύπος) είναι το πλεον αντικειμενικο εντυπο και ολοι οι υπόλοιποι Κασσάνδρες…

Ακόμα και στο χωρο του media market που ήταν στημένη η 21:9 ηταν εμφανέστατη η διαφορά ευκρίνειας με μια διπλανη 16:9 της ιδιας εταιρείας..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Για να καταλάβω το high tech ( και γενικοτερα ο ελληνικός ειδικός τύπος) είναι το πλεον αντικειμενικο εντυπο και ολοι οι υπόλοιποι Κασσάνδρες…

Ακόμα και στο χωρο του media market που ήταν στημένη η 21:9 ηταν εμφανέστατη η διαφορά ευκρίνειας με μια διπλανη 16:9 της ιδιας εταιρείας..

Εγω απλα ανεφερα δυο εντυπα του χωρου που ειχαν δοκιμασει την τηλεοραση. ΔΕν ειπα τιποτα για αντικειμενικοτητα η μη του οποιου εντυπου. Αν ξερετε εσεις αλλα εντυπα του χωρου αντικειμενικα η οχι κατα τη γνωμη σας που εχουν ομως δοκιμασει την τηλεοραση σας παρακαλω να τα αναφερετε να τα διαβασουμε και μεις.
ΔΕν προσπαθησα να πεισω κανενα και ουτε ειχα τετοια προθεση. Ανεφερα καποια πραγματα που ειδα ο ιδιος στο σπιτι μου και τα ανεφερα. ΔΕν ειπα σε κανενα να υιοθετησει τιποτα απλα να κρινει με τα ματια του. Για Κασσανδρες μιλησα γιατι βλεπω καποιοι επεσαν να με φανε επειδη λεω τη γνωμη μου για ενα προιον που εγω θεωρω οτι ελειπε απο το χωρο.
Μου θυμιζει την κολοβη αλεπου που βλεπει ολες τις αλλες κολοβες.
Γι αυτο και σταματω εδω γιατι δεν εχω καμμια διαθεση να μπαινω σε αντιδικιες χωρις νοημα.
Οποιος φιλος θελει οποιαδηποτε πληροφορια ας μου στειλει pm.
Νικος

Re: Philips 56” Cinema 21:9

Αν μπορείς να κοιτάξεις το DTS passthrough... :blush:

Και συγνώμη για την ταλαιπωρία που υφίστασαι... :frown:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Εγω απλα ανεφερα δυο εντυπα του χωρου που ειχαν δοκιμασει την τηλεοραση. ΔΕν ειπα τιποτα για αντικειμενικοτητα η μη του οποιου εντυπου. Αν ξερετε εσεις αλλα εντυπα του χωρου αντικειμενικα η οχι κατα τη γνωμη σας που εχουν ομως δοκιμασει την τηλεοραση σας παρακαλω να τα αναφερετε να τα διαβασουμε και μεις.
ΔΕν προσπαθησα να πεισω κανενα και ουτε ειχα τετοια προθεση. Ανεφερα καποια πραγματα που ειδα ο ιδιος στο σπιτι μου και τα ανεφερα. ΔΕν ειπα σε κανενα να υιοθετησει τιποτα απλα να κρινει με τα ματια του. Για Κασσανδρες μιλησα γιατι βλεπω καποιοι επεσαν να με φανε επειδη λεω τη γνωμη μου για ενα προιον που εγω θεωρω οτι ελειπε απο το χωρο.
Μου θυμιζει την κολοβη αλεπου που βλεπει ολες τις αλλες κολοβες.
Γι αυτο και σταματω εδω γιατι δεν εχω καμμια διαθεση να μπαινω σε αντιδικιες χωρις νοημα.

Το ότι εσυ λες την γνώμη σου και κάποιοι δεν συμφωνούν δεν τους κανει αυτόματα Κασσάνδρες..
Και αν θέλεις να διαβάσεις και αλλά review εχε υπόψη σου πως το διαδυκτιο σφύζει από αναφορές σχετικα με τα αρνητικά της τηλεόρασης σου που εσυ δεν βλεπεις…
Η επισήμανση ολων αυτων που δεν βλέπεις εσυ αλλα αντιλαμβάνονται οι εδικοί του χωρου οπως και τα απλά μελη του site δεν τους κάνει κολοβές αλεπούδες - όπως άστοχα παρομοίασες..
Και τέλος οταν λες την γνώμη σου πρεπει να είσαι ετοιμος για αντίλογο …όταν μαλιστα αυτή απέχει από την πραγματικότητα τοτε πρεπει να εισαι δυο φορές ποιο ετοιμος για αντίλογο…
Αλλιώς μην τον προσπαθείς

Εγώ πάλι νομίζω ότι είμαστε ιδιαίτερα αρνητικοί και προς την τηλεόραση, και προς τον αγοραστή. Ουσιαστικά του ζητάμε να απολογηθεί για την αγορά του.
Προσπαθούμε να βγάλουμε την τηλεόραση ψιλο-άχρηστη, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ίσως έχει ένα μελανό σημείο ως προς την στάθμη του μαύρου, αλλά πολλές έχουν το ίδιο πρόβλημα. Εγώ στα υπόλοιπα δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα και όλα τα αντί-επιχειρήματα μου φαίνονται κάπως...

Για να κανω τον δικηγορο του διαβολου ο ανθρωπος εχει 4 χιλιαρικα να δωσει και δεν τον ενδιαφερει το απολυτο σαν εικονα αλλα πιο πολυ οι εντυπωσιακες αναλογιες 21:9 και το ambilight...

Απο εκει και περα δεν εχει νοημα να συζηταμε...το οτι καποιοι δεν θα αγοραζαν ποτε 9956 (ισως και οποιαδηποτε αλλη Philips) δεν σημαινει οτι πρεπει να απαγορευτει να την αγοραζουν και οι υπολοιποι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips 56” Cinema 21:9

Το ότι εσυ λες την γνώμη σου και κάποιοι δεν συμφωνούν δεν τους κανει αυτόματα Κασσάνδρες..
Και αν θέλεις να διαβάσεις και αλλά review εχε υπόψη σου πως το διαδυκτιο σφύζει από αναφορές σχετικα με τα αρνητικά της τηλεόρασης σου που εσυ δεν βλεπεις…
Η επισήμανση ολων αυτων που δεν βλέπεις εσυ αλλα αντιλαμβάνονται οι εδικοί του χωρου οπως και τα απλά μελη του site δεν τους κάνει κολοβές αλεπούδες - όπως άστοχα παρομοίασες..
Και τέλος οταν λες την γνώμη σου πρεπει να είσαι ετοιμος για αντίλογο …όταν μαλιστα αυτή απέχει από την πραγματικότητα τοτε πρεπει να εισαι δυο φορές ποιο ετοιμος για αντίλογο…
Αλλιώς μην τον προσπαθείς

Αγαπητε Αντρεα,
Νομιζω ημουν απολυτα σαφης. Ουδεποτε προσπαθησα να κανω καποιο να αλλαξοπιστησει. Ισα ισα που εσκασα να φωναζω να χρησιμοποιησετε τα ματια σας και μονο. Το οτι το διαδικτυο σφυζει απο οπως λες αρνητικες κριτικες που αντιλαμβανονται οι ειδικοι του χωρου αλλα επισης κριτικες η περιοδικα που κανουν θετικες κριτικες αλλα αυτοματα βαφτιζονται απο σενα μη αντικειμενικα δεν σε καθιστα και τον πιο αμεροληπτο κριτη για να μη μιλησω παλι για κολοβη αλεπου...
Ισα ισα σαφως και ειμαι ετοιμος για τον αντιλογο αλλα με επιχειρηματα και οχι στειρα αρνηση.
Αν και πλησιαζω τα δευτερα ...αντα σε μερικα χρονια βλεπω ακομα παρα πολυ καλα σας διαβεβαιω για να μπορω να δω αδυναμιες που εσεις τις βλεπετε στα καταστηματα αλλα εγω δεν μπορω να τις δω στο σπιτι μου.
Με σεβασμο και εκτιμηση ευχαριστω ολα τα παιδια που συμμετειχαν με τις αποψεις τους.
Νικος

Παρακάτω είναι η παράγραφος από το HITECH Μαίου που γράφει για την 56άρα cinema σε σχέση με την KRP-500.

PHILIPS 56PFL9954H.jpg

Το άρθρο υπογράφεται απ' τον Τ. Κατσένη

...... προς συζήτηση