Philips 56” Cinema 21:9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips 56” Cinema 21:9

Γειά σας!
Είμαι νέο μέλος,μόλις γράφτηκα για την ακρίβεια και αυτό είναι το πρώτο μου post!
Όπως θα έχετε καταλάβει με έχει τραβήξει και προβληματίσει η νέα τηλεόραση της Philips Cinema 21:9.Εδώ και 2-3 μέρες με προσοχή κάθισα και διάβασα ολόκληρο το thread...Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις που πρέπει κανείς να γνωρίζει...
Κατ'αρχας να πω πως είμαι αρχάριος στο χώρο και πολλές φορές δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω την ορολογία...Έχω ρίξει βέβαια αρκετές ώρες διαβάσματος σε σχετικά forum κλπ ώστε να αρχίσω να μπαίνω σιγά σιγά...
Πάμε τώρα πιο συγκεκριμένα στις ερωτήσεις-απορίες μου:
Ερώτημα προς τον φίλο Ilisian:
Σε κάποιο post φίλε Ιlisian λες πως πρόκειται να βγει 70'' Cinema από την Philips.Επειδή κάτι τέτοιο με ενδιαφέρει πολύ σοβαρά,ήθελα να σε ρωτήσω πόσο έγκυρο είναι αυτό;Αν επιτρέπεται επίσης η πηγή που το έχεις πληροφορηθεί ,πόσο επίσημη και έγκυρη είναι;Επίσης αν ξέρεις πότε αναμένετε να κυκλοφορήσει αυτό το μοντέλο με 70''? 'Αλλα σχετικά μοντέλα 21:9 πρόκειται να κυκλοφορήσουν;
'Ενα άλλο ερώτημα που θέλω να κάνω είναι το εξής:'Εγινε λόγος σε κάποιο προηγούενο post,για την απώλεια που έχει στα pixel η προσαρμογή του 1920x1080 στο 2560x1080 που είναι η ανάλυση της οθόνης,και που όπως φαίνεται μάλλον χειροτερεύει το αρχικό HD σήμα...
Επίσης εγίνε λόγος για το λεγόμενο 1:1 pixel mapping...Εγώ τώρα σαν αρχάριος και λάτρης της ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ποιότητας εικόνας θέλω να κάνω την εξής ερώτηση:
Τι είδους χαρακτηριστικά(ανάλυση,αντίθεση κλπ...) πρέπει να έχει μια τηλεόραση που θα αγοράσω,ώστε να μην αλλοιώνει ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ένα HD σήμα που θα λαμβάνει,ας πούμε από ένα blu ray.
Πρέπει κατ'ανάγκη να υπάρχει 1:1 pixel mapping? Κι αν πρέπει,ποιό ακριβώς χαρακτηριστικό της τηλεόρασης(χαρακτηριστικό-νούμερο) πρέπει να κοιτάξω ώστε να βεβαιωθώ πως κάνει 1:1 pixel mapping.
Τονιζω πως ρωτάω για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η τηλεόραση,για ΒΕΛΤΙΣΤΗ απόδοση του HD σήματος!Να μη χάνει τίποτα!

Αυτά προς το παρόν,επιφυλάσσομαι σε επόμενο μήνυμα για επιπλέον απορίες...
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Μάνος.

Ζητώ συγνώμη προς τον φίλο ilise ήθελα να πω...Είμαι και πρωτάρης...ελπίζω να μην παρεξηγηθώ φίλε ilise!!
Φιλικά,
Μάνος.

Αααα παιδιά ξέχασα να σχολιάσω και το εξής:
Είμαι αρχάριος στα θέματα αυτα,ΑΛΛΑ ένα πράγμα ξέρω σίγουρα:
Εν ετει 2009 και ενώ μιλάμε για blu ray και γενικότερα για HD είναι ανήκουστο να υπάρχει αυτό το πρόβλημα με τις μπάρες...Θα έπρεπε με κάποιο τρόπο,να εκμεταλλεύεσαι ΟΛΟΚΛΗΡΗ την οθόνη σου,χωρίς ταυτόχρονα να χάσεις ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ από ποιότητα!
Το να λες πως εχει ας πούμε 46'' και στην πράξη να βλέπεις σε λιγότερες,δεν συμβιβάζεται στην ΗD εποχή.
Σκεφτόμενος αυτό ήθελα να ρωτήσω και πάλι τον φίλο Ilise καθώς και οποιονδήποτε άλλον που ξέρει:
Μήπως αρχίσαμε με την Cinema της Philips για αρχή,να κοιτάμε να εξαλείψουμε επιτέλους αυυτό το ιδιαίτερα ενοχλητικό και σπαστικό πρόβλημα με τις μπάρες,κι από εδώ και πέρα θα αρχισουν να βγαίνουν τηλεοράσεις σε τέτοια λογική??
Επίσης να συμπηρώσω στο ερώτημα μου προς τον Ilise,που έκανα στο προηγούμενο post,αν η 70'' Cinema που θα βγεί θα έχει led οπίσθιο φωτισμό.(ελπίζω να το είπα καλα!)
Ευχαριστώ και πάλι και αναμένω!
Φιλικά,
Μάνος.

Αααα παιδιά ξέχασα να σχολιάσω και το εξής:
Είμαι αρχάριος στα θέματα αυτα,ΑΛΛΑ ένα πράγμα ξέρω σίγουρα:
Εν ετει 2009 και ενώ μιλάμε για blu ray και γενικότερα για HD είναι ανήκουστο να υπάρχει αυτό το πρόβλημα με τις μπάρες...Θα έπρεπε με κάποιο τρόπο,να εκμεταλλεύεσαι ΟΛΟΚΛΗΡΗ την οθόνη σου,χωρίς ταυτόχρονα να χάσεις ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ από ποιότητα!
Το να λες πως εχει ας πούμε 46'' και στην πράξη να βλέπεις σε λιγότερες,δεν συμβιβάζεται στην ΗD εποχή.
Σκεφτόμενος αυτό ήθελα να ρωτήσω και πάλι τον φίλο Ilise καθώς και οποιονδήποτε άλλον που ξέρει:
Μήπως αρχίσαμε με την Cinema της Philips για αρχή,να κοιτάμε να εξαλείψουμε επιτέλους αυυτό το ιδιαίτερα ενοχλητικό και σπαστικό πρόβλημα με τις μπάρες,κι από εδώ και πέρα θα αρχισουν να βγαίνουν τηλεοράσεις σε τέτοια λογική??
Επίσης να συμπηρώσω στο ερώτημα μου προς τον Ilise,που έκανα στο προηγούμενο post,αν η 70'' Cinema που θα βγεί θα έχει led οπίσθιο φωτισμό.(ελπίζω να το είπα καλα!)
Ευχαριστώ και πάλι και αναμένω!
Φιλικά,
Μάνος.

Μανο καλημερα και καλώς ορισες,
Λοιπον να ξεκινησω απο το τελευταιο. Δεν εχει ανακοινωθει επισημα αλλα ειμαι σε θεση να γνωριζω οτι στο τμημα νεων μοντελων στην Ολλανδια αυτη τη στιγμη ηδη δουλευουν τα ηλεκτρονικα του μοντελου των 70''. Το ποτε θα σκασει μυτη το μοντελο αυτο κανεις δεν το γνωριζει ουτε φυσικα κανενα αλλο χαρακτηριστικο του. Επισης εξαρταται και απο τη χωρα. Για παραδειγμα πολυ γκρινια υπαρχει στην Αγγλια επειδη δεν γινεται εκει release της 52PFL9704 αλλα μονο του μοντελου των 40''.
Οσο για το ambilight παντα υπαρχει σχεδον σε ολα τα μοντελα ιδιαιτερα στην υψηλη κατηγορια τιμης οποτε μην ανησυχεις.
Ακουγεται οτι κι αλλες εταιριες θα μπουνε στο χωρο του 21:9 αλλα τιποτα επιβεβαιωμενο ακομα. Οπως εχω πει πολλες φορες ο κυριος λογος που πηρα την τηλεοραση ειναι επειδη ειμαι ταινιοβιος και ταυτοχρονα μισω θανασιμα τις μαυρες μπαρες στην προβολη ταινιων 2,35:1 σε τηλεοραση 16:9. Διοτι μου τη σπαει σε υπερθετικο βαθμο το γεγονος του να εχω μια 52αρα τηλεοραση και να χανω σε εικονα σχεδον το 1/3 για να δω μια ταινια 2,35:1.
Σαφως και μεσολαβει scaler στην προσαρμογη της εικονας αλλα εδω ειναι και το μυστικο. Τι υπολογιστικη ισχυ εχει και ποσο καλα κανει τη δουλεια του. Η Philips παντα φημιζεται για τους απιθανους scalers που χρησιμοποιει, στα ακριβα της μοντελα, σε τετοιο βαθμο ωστε αν δεν ξερεις οτι γινεται προσαρμογη να μην το παιρνεις χαμπαρι.
Χτες εβλεπα στο skyHD the girl and the fox μια ταινια σε 2,35:1 και μια και τα γυρισματα περιελαμβαναν πολυ φυσικο περιβαλλον η τηλεοραση εδινε ρεστα. Το μαυρο φανταστικο, τα χρωματα κορεσμενα οσο πρεπει (αν και ρυθμισα τη θερμοκρασια χρωματος στο θερμο - η εργοστασιακη προρυθμιση μαλλον τεινει προς το ψυχρο) και η αντιθεση φανταστικη επισης. Φωτεινα πλανα, οχι καμενα λευκα, και εξαιρετικη ευκρινεια. Μπορουσα να διακρινω την καθε τριχα της αλεπους ξεχωριστα ακομα και το αναγλυφο της πετρας στα ποταμια.
Πριν λοιπον αποφασισεις για την οποια αγορα κανε ενα τεστ και διαλεξε μια ταινια την οποια θα δεις (εστω σκηνες ) σε ελεγχομενο χωρο τοσο σε μια τηλεοραση 16:9 και μετα στη cinema η αναποδα δεν εχει σημασια. Μετα αποφασισε με γνωμονα τα ματια σου και μονο.
Εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος και την απολαμβανω με το παραπανω.
Αν μπορω να σε βοηθησω σε οτιδηποτε μη διαστασεις να με ρωτησεις οτι θελεις ειτε εδω ειτε σε pm.
Νικος

Last edited:

Ζητώ συγνώμη προς τον φίλο ilise ήθελα να πω...Είμαι και πρωτάρης...ελπίζω να μην παρεξηγηθώ φίλε ilise!!
Φιλικά,
Μάνος.

Οχι βρε δεν υπαρχει προβλημα αλιμονο!
Νικος

Χωρις διαθεση διαφωνιων και αψιμαχιων πως γινεται να διαβαζω συνεχεια για "φανταστικο μαυρο" σε μια τηλεοραση που φαινεται σε ολες τις μετρησεις να εχει προβλημα στον τομεα αυτο?-bye-

Χωρις διαθεση διαφωνιων και αψιμαχιων πως γινεται να διαβαζω συνεχεια για "φανταστικο μαυρο" σε μια τηλεοραση που φαινεται σε ολες τις μετρησεις να εχει προβλημα στον τομεα αυτο?-bye-

Αγαπητε Γιαννη σαφως και δεν υπαρχει διαθεση αψιμαχιων αλλα αοματος δεν ειμαι αυτο καρατσεκαρισμενο. Οταν λεω μαυρο εννοω μαυρο. Δεν ξερω πως τα καταφερνουν ουτε και με νοιαζει στην τελικη. Οσο για το μαυρο το απολυτο του LED ξερεις πολυ καλα οτι απο μονο του δεν λεει τιποτα κι αυτο που λαμβανουμε και μεταφραζουμε ειναι η αντιθεση.
Τα νουμερα σαφως και τα λαμβανουμε υποψη ελα ομως που τελικος κριτης ειναι το ματι κι αυτο το ατιμο μεταφραζει οτι βλεπει!
Νικος

Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Οπως εχω πει πολλες φορες ο κυριος λογος που πηρα την τηλεοραση ειναι επειδη ειμαι ταινιοβιος και ταυτοχρονα μισω θανασιμα τις μαυρες μπαρες στην προβολη ταινιων 2,35:1 σε τηλεοραση 16:9. Διοτι μου τη σπαει σε υπερθετικο βαθμο το γεγονος του να εχω μια 52αρα τηλεοραση και να χανω σε εικονα σχεδον το 1/3 για να δω μια ταινια 2,35:1.

Νίκο, κατανοητό το ''μίσος'' σου για τις μαύρες μπάρες, αλλά 3 ίντσες στις 52-56 ίντσες δεν είναι το 1/3 της εικόνας.

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Νίκο, κατανοητό το ''μίσος'' σου για τις μαύρες μπάρες, αλλά 3 ίντσες στις 52-56 ίντσες δεν είναι το 1/3 της εικόνας.

Ναι εχεις δικιο ημουν λιγακι υπερβολικος. Ωστοσο Γιαννη απο ταινια σε ταινια διαφερει το παχος της μαυρης μπαρας επανω και κατω απο την προβαλομενη εικονα. Προφανως λόγω τυπου καδρου.
Επισης να συμπληρωσω (δεν ηξερα , και το διαβασα και δευτερη φορα αλλου) οτι οταν λεμε 1920 χ 1080 (ταινια blu ray) εννοουμε κωδικοποιημενη την εικονα μαζι με τις μπαρες. Συνεπως αν αφαιρεσουμε τις μαυρες μπαρες τοτε η γνησια αναλυση ειναι 1920 χ 800. Ειναι αν μη τι αλλο τουλαχιστο ενοχλητικο το γεγονος αυτο. Και για να ακριβολογουμε οι 3 ιντσες Γιαννη ειναι σε εκατοστα χ 2,25 η 2,50 (δεν θυμαμαι καλα) αρκετα εκατοστα δηλαδη απωλεια επανω και κατω.
Νικος

Last edited:

Φίλε Νίκο,
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση και ιδιαίτερα κατατοπιστική απάντηση σου!
Δεν το κρύβω πως αυτή η τηλεόραση,χωρίς ακόμα να την έχω δει να παίζει από κοντά,μου έχει πάρει τα μυαλά!
Παρόλα αυτά από διάφορα reviews σε διαφορετικά μέρη στο Internet συμπέρανα πως ίσως τα "αδύνατα" σημεία της να είναι η αντίθεση,ο τόνος του μαύρου,η απουσία οπίσθιου φωτισμού LED (εχει ccfl νομίζω είδα) και επίσης εμένα με προβληματίζει αυτή η προσαρμογή των 1920 του blu ray στα 2560,παρόλο που όπως λες κι εσύ ο scaller της φημίζεται!
Επίσης ένα θέμα είναι και το γνωστό πρόβλημα μρ τη δεύτερη γραμμή υποτίτλων,που όμως,όπως είδα το blu ray της Philips το BDP7300 ή το BDP9100 (δεν ξέρω αν είναι δυο μοντέλα ή αν πρόκειται για λάθος) ,το προσπερνάει...Διόρθωσε με αν κάνω λάθος φίλε Νίκο.
Παραθέτω τα σχετικά link από το fullhd.gr

http://fullhd.gr/pro/rade/1502-philips-bdp7300.html
http://fullhd.gr/hd-players/dvd/1426-philips-bdp7300.html
http://fullhd.gr/hd-players/dvd/1275-philips-bdp9100.html

Επίσης παραθέτω έναν ακόμα σύνδεσμο από το fullhd.gr που έχει κάποιες πληροφορίες και σκέψεις για τη Cinema και για το τι μέλει γενέσθαι με το θέμα 21:9.Το σχετικό link είναι:

http://fullhd.gr/2008-03-09-23-01-4...-11-55-51/1233-philips-cinema-219-update.html

Προσωπικά μάλλον θα προτιμούσα κάτι μεγαλύτερο από 56'' και γι αυτό φίλε Νίκο σκέφτομαι να περιμένω να δω τι θα γίνει με την Cinema 70'' ή ενδεχομένως κι άλλων μοντέλων 21:9 σε περισσότερες ίντσες.Φυσικά το θέμα είναι και σε τι κόστος θα κυμανθεί η 70" Cinema 21:9...Αν έχεις κάποια σχετική πληροφορία φίλε Νίκο θα σε παρακαλούσα να με ενημερώσεις σχετικά!
Ας είμαστε σε επαφή να παρακολουθούμε τις εξελίξεις...

Υ.Γ.:Λέω να πάω σε κάνα Κωτσόβολο ή πουθενά αλλού ,αν την έχουν να τη δω από κοντά...Θα τα πούμε ξανά...

Φιλικά,
Μάνος.

Ωραια φαινεται αλλα προσοχη σε αυτο:

Οποιος θελει να παιζει αντιγραφα Blu-ray απο την εμπειρια μου ας παει σε σονυ γιατι πολλες μαρκες δεν τα παιζουν.

Τωρα για σονυ 21:9 player βλεπουμε.

Φίλε Νίκο,
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση και ιδιαίτερα κατατοπιστική απάντηση σου!
Δεν το κρύβω πως αυτή η τηλεόραση,χωρίς ακόμα να την έχω δει να παίζει από κοντά,μου έχει πάρει τα μυαλά!
Παρόλα αυτά από διάφορα reviews σε διαφορετικά μέρη στο Internet συμπέρανα πως ίσως τα "αδύνατα" σημεία της να είναι η αντίθεση,ο τόνος του μαύρου,η απουσία οπίσθιου φωτισμού LED (εχει ccfl νομίζω είδα) και επίσης εμένα με προβληματίζει αυτή η προσαρμογή των 1920 του blu ray στα 2560,παρόλο που όπως λες κι εσύ ο scaller της φημίζεται!
Επίσης ένα θέμα είναι και το γνωστό πρόβλημα μρ τη δεύτερη γραμμή υποτίτλων,που όμως,όπως είδα το blu ray της Philips το BDP7300 ή το BDP9100 (δεν ξέρω αν είναι δυο μοντέλα ή αν πρόκειται για λάθος) ,το προσπερνάει...Διόρθωσε με αν κάνω λάθος φίλε Νίκο.
Παραθέτω τα σχετικά link από το fullhd.gr

http://fullhd.gr/pro/rade/1502-philips-bdp7300.html
http://fullhd.gr/hd-players/dvd/1275-philips-bdp9100.html

Επίσης παραθέτω έναν ακόμα σύνδεσμο από το fullhd.gr που έχει κάποιες πληροφορίες και σκέψεις για τη Cinema και για το τι μέλει γενέσθαι με το θέμα 21:9.Το σχετικό link είναι:

http://fullhd.gr/2008-03-09-23-01-4...-11-55-51/1233-philips-cinema-219-update.html

Προσωπικά μάλλον θα προτιμούσα κάτι μεγαλύτερο από 56'' και γι αυτό φίλε Νίκο σκέφτομαι να περιμένω να δω τι θα γίνει με την Cinema 70'' ή ενδεχομένως κι άλλων μοντέλων 21:9 σε περισσότερες ίντσες.Φυσικά το θέμα είναι και σε τι κόστος θα κυμανθεί η 70" Cinema 21:9...Αν έχεις κάποια σχετική πληροφορία φίλε Νίκο θα σε παρακαλούσα να με ενημερώσεις σχετικά!
Ας είμαστε σε επαφή να παρακολουθούμε τις εξελίξεις...

Υ.Γ.:Λέω να πάω σε κάνα Κωτσόβολο ή πουθενά αλλού ,αν την έχουν να τη δω από κοντά...Θα τα πούμε ξανά...

Φιλικά,
Μάνος.

Μανο καλησπερα και παλι,
Λοιπον να ξεκινησω ξανα απο το τελος. Ματροσκες δεν εχω δοκιμασει στην τηλεοραση αλλα δοκιμασα προχθες στο BDP9100 το οποιο τις παιζει μια χαρα. Το ιδιο μηχανημα ειναι και η ναυαρχιδα της εταιριας το οποιο επισης κανει shift υποτιτλων σε ολα τα dvd-bluray που προλαβα να δοκιμασω.
Ειναι αληθεια οτι το panel ειναι 8ης γενιας sharp με συστημα οπισθιου φωτισμου CCFL και οχι led.
Η αποδοση ομως του μαυρου δεν θα σε προβληματισει αντιθετα στα ματια μου ειναι υπεροχο και βαθυ το ιδιο επισης και η αντιθεση της τηλεορασης. Παρακατω θα σου δωσω link απο πολλα reviews για να βγαλεις την τελικη αποψη σου αλλα δες την και απο κοντα να παιζει για να εχεις μια πιο προσωπικη αποψη.
Στην προσαρμογη (scaling) αριστευει και θα σου πεσει το σαγωνι με την ευκρινεια της τοσο σε sd οσο και σε HD περιεχομενο.
Λοιπον διaβασε τα παρακατω reviews.
Οσο για τις 70´´ αν μαθω κατι καινουργιο θα σου γραψω αμεσως. Παντως σε διαστασεις ειναι αρκετα μεγαλη αλλα δες την απο κοντα οποτε υπολογιζεις καλυτερα. Αλλωστε εσυ ξερεις τον χωρο σου.
Νικος

http://www.techradar.com/reviews/au.../philips-cinema-21-9-56pfl9954h-607652/review
http://www.televisions.com/Philips_Cinema_219_-_56_PFL_9954_H.php
http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/06/10/Philips-Cinema-21-9-56PFL9954H-56in-LCD-TV/p1
http://www.pocket-lint.com/reviews/...lips-56fl9954h-cinema-television-review.phtml
http://www.techdigest.tv/2009/06/review_philips_3.html
http://www.whathifi.com/Review/Philips-Cinema-219-56PFL9954H/
http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/uan/3087

Verdict:
When we first got a look at the Cinema 21:9 earlier this year, we had the feeling that it was something of a novelty. But after spending a week with it, we were disappointed when the call came to give it back, and screens that we had once considered room-filling just didn't seem to make the grade any more.

It's amazing how quickly that extra width starts to look normal, and the quality of the pictures is good enough for us not to worry about the tiny little detail that there's no current material that can fit into it without processing.

Ahead of its time? Perhaps. But it certainly could catch on, though that high-end price will certainly have to come down considerably, and it's for that reason, rather than any technical shortcomings, that we've felt obliged to dock a couple of points. But if you've got cash to spare, it's a great way to spend it.

http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/uan/3087

Σήμερα κάθησα στο ΜΜ και την παρατηρούσα.

Από τη μια είναι εντυπωσιακή, από την άλλη την βρήκα πολύ κουραστική. Σε γρήγορα πλάνα πρέπει το μάτι σου να παίξει δεξια-αριστερά για να πιάσει όλη τη δράση, εκτός αν καθίσεις αρκετά έως πολύ μακριά οπότε δεν έχει νόημα να δώσεις και 4.000.
Δεν θα την αγόραζα. Ίσως αν ήταν κάτι ενδιάμεσο σε αυτήν την αναλογία και το 16.9 (μια νεα αναλογια δηλαδη, πραγμα απιθανο), να ήταν αξιόλογη και πιο ξεκούραστη.

Philips Cinema 21:9 Review

Conclusion

Philips adventure into the world of 21:9 home cinema is spectacular and I must say that I was very anxious to get Cinema 21:9 on the test bench even though I have seen it a few times already. As always, the default settings on a Philips LCD-TV are not good (to say at least) and do not even begin to reveal the potential of the actual product. But after some adjustment and calibration, Cinema 21:9 manages to reproduce a fine picture - especially HD picture.

You are presented with a dilemma, though where you have to pick one these two options; 1) accurate colours, good shadow detail and accurate gamma, or 2) deep blacks. If you choose the latter you give up on the first three and you don’t want that. That means that Philips Cinema 21:9 is not able to reproduce as deep blacks as some of the competitors' new TVs and is a pity because Philips Cinema 21:9 is the obvious choice for a home cinema (if you don’t want a projector). So therefore, a professional calibration in the service menus is required on Cinema 21:9.

The functionality and the wide 21:9 format is neat. The wide format adds an extra dimension to your home cinema the same way that it applies to multiple projector solutions. 16:9 broadcasts are also reproduced on Cinema 21:9 since you have several different aspect ratios to choose from.

But is Philips Cinema 21:9 able enter and conquer a segment that projectors have been exclusive on for so long? Possibly, but if you look for a dedicated home cinema solution a projector is larger and provides you with a more accurate picture. So Philips Cinema 21:9 is more likely to be an extension of the actual living room entertainment.

Philips adventure into the world of 21:9 is - despite a few flaws - successful
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1250060925

http://www.eisa.eu/awards/audioht

European HT Innovation 2009-2010 -> Philips Cinema 21:9 + BDP9100

The announcement of Philips’ Cinema 21:9 HDTV was greeted with great enthusiasm by home cinema buffs. And for a good reason, for as more BD releases are offered in their original cinematic aspects of around 2.35:1, this is the first set that gets close to offering the widescreen impact intended by the director. Philips’ 56PFL9954H, named in full, still partially scales the BD’s 1080p output to fill its 2560x1080 pixel screen but the results are both natural and compelling. Philips’ own BDP9100 Blu-ray player with subtitle-shift function is the ideal partner. This is a Profile 2.0 machine that handles Dolby and DTS HD audio formats with 1GB of internal memory to accommodate BD Live extras. Philips is the first to offer a truly cinematic widescreen experience from a TV, but you can bet others will follow!
-bye-

Re: Απάντηση: Re: Philips 56” Cinema 21:9

Οταν ειναι για τη Philips ειναι στημενος ο διαγωνισμος οταν προκειται για τη sony η οποια δεν τσιμπησε τιποτα ειναι γιατι δεν λαδωσε...
Γιαννη γινεσαι απελπιστικα προβλεψιμος-bye-
Νικος