Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επιτέλους ήρθε. Εντυπώσεις από αύριο, ενθουσιασμός από τώρα φυσικά

Με γεια, σου ευχομαι να τη χαρείς. Περιμενουμε εντυπωσεις

Νικος

Εγω προβλεπω σε 1-2 χρονια να καταργηθει εντελως το active.

Συμφωνω πληρως.

Εγω προβλεπω σε 1-2 χρονια να καταργηθει εντελως το active.

Και εγώ, για τον προφανή λόγο: δεν δουλεύει.
Βέβαια όλα αυτά δεν έχουν νόημα, από την στιγμή που δεν υπάρχει υλικό...

Λοιπόν, αρχικές εντυπώσεις.
1. Τώρα καταλαβαίνω το φίλο που έλεγε ότι αν δεις ταινία σε 21:9 δε θα θες να το γυρίσεις σε άλλη φόρμα μετά. Πόσο δίκιο έχει. Είναι διαφορετικό να βλέπεις μια τηλεόραση σε ένα μαγαζί και πολύ διαφορετικό να περνάς χρόνο μαζί της στο σαλόνι σου. Ακόμα και η γυναίκα μου, που αυτά της είναι λίγο αδιάφορα, εντυπωσιάστηκε από τη διαφορά.

2. Ambilight. Να πω ψέμματα; Μ αρέσει πολύ. Δίνει άλλο ῾χρώμα῾ στις ταινίες και ελάχιστες φορές το έκλεισα.

3. Τους υπότιλούς μου μέσα. Όχι δεν θέλω να πάρω Philips player. Ουστ

4. Τηλεοπτικό σήμα. Το hd της nova πολύ καλύτερο από ότι περίμενα. Αλλά και αρκετά κανάλια βλέπονται άνετα στο autofill. Κάτι star, e!, animal ψάχνεις να βρεις επιλογή συρρίκνωσης να τα βλέπεις σε 32᾽.

4. Ήχος. Αυτό και αν μου προξένησε θετική εντύπωση, σε επίπεδο έντασης πάντα. Και οι δυο Samsung που είχα, ήσουν ᾽αναγκασμένος᾽ να τις συνδέεις με κάποιο hc. Όχι η cinema.

5. 3D: έβαλα το piranhas για κανά τέταρτο και απογοητεύτηκα. Μετά όμως έβαλα το avatar και έπαθα πλάκα. Οπότε θα ξαναδώσω μια ευκαιρία και στο piranhas, να δω και κανά imax που έχω και θα επανέλθω.

6. Gaming: Cod σε 3d, αστο καλύτερα. Η απόλυτη ζαλάδα. NBA 2K11: ποιο 3d;;;
Όσα παιχνίδια υποστηρίζουν 1080, δείχνουν πολύ καλά σε 58". Τα άλλα καλύτερα να τα παίζεις unscaled.

Γενικά νομίζω ότι για κάποιον που θέλει μια tv κυρίως για ταινίες ή ακόμα και για αρκετό hd τηλεοπτικό σήμα, θα τον καλύψει. Για αυτή τη χρήση σχεδιάστηκε εξάλλου. Ειδήμων δεν είμαι, και τα όσα αναλύετε με γραφήματα δεν τα πολυκαταλαβαίνω. Αλλά εμπιστεύομαι αυτό που βλέπω, και αυτό με αφήνει πολύ ικανοποιημένο.

1. Τώρα καταλαβαίνω το φίλο που έλεγε ότι αν δεις ταινία σε 21:9 δε θα θες να το γυρίσεις σε άλλη φόρμα μετά. Πόσο δίκιο έχει. Είναι διαφορετικό να βλέπεις μια τηλεόραση σε ένα μαγαζί και πολύ διαφορετικό να περνάς χρόνο μαζί της στο σαλόνι σου. Ακόμα και η γυναίκα μου, που αυτά της είναι λίγο αδιάφορα, εντυπωσιάστηκε από τη διαφορά.

2. Ambilight. Να πω ψέμματα; Μ αρέσει πολύ. Δίνει άλλο ῾χρώμα῾ στις ταινίες και ελάχιστες φορές το έκλεισα.

Τα έλεγα και εγω και ο Νικος (ilise) και άλλοι, χαιρομαι που συμφωνούμε...

3. Τους υπότιλούς μου μέσα. Όχι δεν θέλω να πάρω Philips player. Ουστ

Δεν καταλαβα τι θελεις να πεις για τους υποτιτλους. Προτιμας να τους βλέπεις σε μαυρη μπαρα κατω απο την εικονα ή καταλαβα λάθος ? Γιατι αν ειναι ετσι απλά χάνεις μεγεθος εικόνας (δεν εκμεταλευεσαι δλδ όλη την επιφανεια τιυ γυαλιού) και τη βλέπεις και με ελαφρα παραμορφωση (σε 21:9 παντα μιλάω), δλδ συμπιεσμενη πανω-κατω για να χωραει και η μαυρη μπαρα των υποτιτλων απο κατω. Υπάρχει άλλο player που να μετακινει τους υπότιτλους προς τα πανω, πλην των player της Philips ?

Νικος

Σχεδον ολα τα media players της αγορας.

Οχι, δεν εννοω τα media players (που ΔΕΝ το κανουν όλα) αλλά ενα κανονικο consumer BluRay player, να μπορει δλδ να μετακινει τους υπότιτλους απο ενα BluRay δισκακι που παιζει.
Και δεν το κανουν όχι γιατι ειναι δύσκολο, αλλα απλα δεν το εχουν προβλέψει γιατί σε TV 16:9 που ειναι η συντριπτικη πλειοψηφία, απλά ΔΕΝ χρειαζεται να το κανουν, οι υποτιτλοι ειναι ετσι κι αλλοιως στην κατω μαυρη μπαρα (σε 21:9 περιεχομενο). Η Philips το προβλεψε και το κανει στα BD player της, επειδή απλά έχει στην γκάμα της την TV Cinema, και εκει χρειάζεται να το κανει.

Last edited:
Οχι, δεν εννοω τα media players (που ΔΕΝ το κανουν όλα) αλλά ενα κανονικο consumer BluRay player, να μπορει δλδ να μετακινει τους υπότιτλους απο ενα BluRay δισκακι που παιζει.

Υπαρχει και το σχεδον παραπανω για να καλυψω την μικρη μειοψηφια που δεν το κανει.

Eιχα το bd9500 τηs philips,για μεταφορα υποτιτλων και μου χαλασε σε 2 μηνες[εχω τη προηγουμενη 21/9] και δεν μου το εχουν φτιαξει,διοτι δεν φτιαχνεται ,η philips δεν μου το αντικαταστει εχω μαλιστα προσφηγει στο συνηγορο του καταναλωτη,και σε αντικατασταση πηρα το bx580 της lg,που με το zoom λυνω καπως το προβλημα εις βαρος της πληρης εικονας βεβαια,αλλα το αποτελεσμα ειναι καλο.H εικονα ειναι το ιδιο με το προηγουμενο blu ray με υπεποχει της philips στο ηχο,υστερο απο αυτο το καζο φοβηθηκα να αγορασω το νεο μοντελο 9600...

Τα έλεγα και εγω και ο Νικος (ilise) και άλλοι, χαιρομαι που συμφωνούμε...

Δεν καταλαβα τι θελεις να πεις για τους υποτιτλους. Προτιμας να τους βλέπεις σε μαυρη μπαρα κατω απο την εικονα ή καταλαβα λάθος ? Γιατι αν ειναι ετσι απλά χάνεις μεγεθος εικόνας (δεν εκμεταλευεσαι δλδ όλη την επιφανεια τιυ γυαλιού) και τη βλέπεις και με ελαφρα παραμορφωση (σε 21:9 παντα μιλάω), δλδ συμπιεσμενη πανω-κατω για να χωραει και η μαυρη μπαρα των υποτιτλων απο κατω. Υπάρχει άλλο player που να μετακινει τους υπότιτλους προς τα πανω, πλην των player της Philips ?

Νικος

Όχι αυτό που λέω είναι απλά ότι με εκνευρίζει το γεγονός σε bluray δισκάκι με φόρμα 2,33 1 να βλέπω με την ελαφρά παραμόρφωση που λες. Άλλο player δεν υπάρχει από ότι ξέρω

Όχι αυτό που λέω είναι απλά ότι με εκνευρίζει το γεγονός σε bluray δισκάκι με φόρμα 2,33 1 να βλέπω με την ελαφρά παραμόρφωση που λες. Άλλο player δεν υπάρχει από ότι ξέρω

Γι αυτο τον λόγο δεν αγορασες την 58άρα ? για να ΜΗΝ βλέπεις δλδ μαυρες μπάρες πανω κατω και να απολαμβάνεις ΠΛΗΡΗ εικονα 21:9 ?
Και θα "ανεχτείς" να βλέπεις τους υπότιτλους σε μαυρη μπαρα, ειδικά όταν βλέπεις ταινια απο το απολυτο μεσο , το BluRay disc ?
Kρίμα, νομιζω ΔΕΝ λέει έτσι....
Γι αυτο σου λέω: Philips BDP9600 και σώθηκες...

Last edited:
Ακριβώς φίλε μου. Γι αυτό το λόγο την πήρα. Αλλά και εξτρά 400 δεν είναι λίγα. Αν και τα γλύτωσα απ´την τηλεόραση θα τα σπρώξω εκεί απ´ ότι φαίνεται.

Πηγαινε παρε ενα Crystal Audio Pico HD με 60 ευρω που μετακινει τους υποτιτλους (και τους μεγαλωνει-μικραινει και τους αλλαζει χρωμα κτλ κτλ) και φαε τα 300 ευρω που θα γλιτωσεις σε pop corn.

Eτσι και αλλιως τα BR players σκονες πιανουν πλεον με την πληθωρα mkv που κυκλοφορει.

Δε νομίζω το pico να καλύπτει τον φίλο Karaman, Γιάννη...

21:9 εικόνα και ήχος μόνο stereo, δε λέει...