Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για την ακρίβεια, το είπε η φίλιπς. -bye-
Το 140.32 φέρνει βελτιώσεις στην διαχείριση του ήχου (αν αντιμετώπιζε κάποιος διακοπές είτε στην SPDIF είτε στα ηχεία), και βελτίωση στο χειρισμό του mpeg.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι βελτιώνει το τηλεοπτικό, και αν επιλέξει κανείς την ενεργοποίηση της εξομάλυνσης των mpeg τεχνουργημάτων δεν εισάγεται το κατακόρυφο posterisation στα gradients.
(Αυτό που κάποιοι γνώστες στο avforums ονόμασαν banding...)

ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά της νέας Platinum 21:9 με software update και στην 58PFL9955Η ?

H νέα 58άρα 21:9 Platinum που ανακοινωθηκε πρόσφατα, τελικά δεν θα διαφέρει απο την περσινή "δική μας" 58PFL9955H, αν πιστεψουμε το (συνήθως ΠΟΛΥ καλά πληροφορημένο) site fullhd.gr. Γράφει λοιπον σημερα οτι
"η νεα Platinum θα είναι η ίδια με πέρσι, με την διαφορά ότι όλες οι νέες δυνατότητες θα προστεθούν με αναβάθμιση λογισμικού [update] πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοχοι των εν λόγω τηλεοράσεων θα μπορούν να αναβαθμίσουν τις τηλεοράσεις τους. Τι θα περιλαμβάνουν αυτές οι αναβαθμίσεις;
Την πλατφόρμα Smart TV, την δυνατότητα μετατροπής 2D σε 3D, την δυνατότητα εγγραφής σε εξωτερικό σκληρό HDD ή USB stick και άλλες."
Η ειδηση δεν ειναι 100% σιγουρη...

Ολόκληρη η είδηση εδώ.
.

Μετατροπή 2Δ -> 3Δ με αναβάθμιση λογισμικού; Μακάρι αλλά είναι απίθανο νομίζω...

Γενικά, με το πως έχουν εξελιχθεί τα firmwares που έχουν κυκλοφορήσει, κανένα δεν πρόσθεσε κάτι νέο. Όλα είναι fixes και αφαίρεση δυνατοτήτων.
Οπότε δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό του Μάνου...
(Το ότι γράφεται ράδιο-αρβύλα για να μην κοπούν οι πωλήσεις των 2010 μοντέλων, μέχρι να έρθουν τα νέα, εμένα ούτε που μου περνάει από το μυαλό. Δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας εγώ... :flipout:)

Ποιο firmware update πρόσθεσε μια νέα δυνατότητα στην τηλεόραση, από τα δεκάδες που βγήκαν;

Νικο απο οτι λεει ο Γιωργος (petasis) το 0.29 αφορα μαλλον τη Σουηδια ενω οι κυριως βελτιωσεις ερχονται συντομα με το 0.32
Νικος

Τελικά ο Γιώργος ειχε δίκιο, σημερα κατεβασα το history του 0.29 firmware και λεει επακριβώς:
Q55xx_0.140.29.0(Publication date: 2011-02-22)
• To enable the TV to accept Com Hem CAM software upgrade via OAD.
(Only applicable to country, Sweden)

Ως εδώ καλά. Ομως το καθε history αρχείο κάτω απο τα σημεια αναβάθμισης της τρεχουσας έκδοσης περιεχει και τα σημεια αναβαθμισης των προηγούμενων εκδόσεων firmware.
Bλέπω λοιπον στο τωρινο history με ΤΕΡΑΣΤΙΑ εκπληξη μου οτι το σημείο "Solution X talk 3D" που σύμφωνα με το Νικο (ilise) περιεχόταν (KAI ΣΩΣΤΑ) στο προηγούμενο firmware, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Συγκεκριμενα το τωρινο (0.29) history λεει για το 0.27:

Q55xx_0.140.27.0(Publication date: 2011-01-05)

• Solution for intermittent freezing picture in Finland.
• Solution for zapping away from 3D broadcast channel in the Netherlands that results in no video.
• Solution for intermittent disturbance on audio via SPDIF out.
• Solution to prevent random services installation on UPC cable com in Switzerland.
• Solution to avoid that the set is rebooting/dead after sw update via PTA02 by packed stick.
• Solution for distorted sound with certain video formats playing via HDMI.
• Solution about the issue when the Double Video MHP application "GF Pay" is killed and is switching
from secondary to primary video.
• Solution for installing Dig DVBC , DVB‐C when 170MHZ in MUX, picture is distorted.
• Solution for sound drops.

Πουθενά η διατύπωση "Solution X talk 3D".
Η προηγουμενη διατυπωση (στο παλιοτερο history 0.27) ηταν αυτη που περιγράφει ο Νικος εδώ

Tα αναφερω αυτά γιατι με το Νικόλα ειχαμε δει διαφορετικά πραγματα μετα την αναβαθμιση του firmware στις τηλεοράσεις μας όσον αφορά την απόδοση σε 3D. Εκεινος ειχε δει μεγαλη βελτίωση ενω εγω καμμία, και μαλιστα το ειχαμε συζητησει (βλ σελ 37)
Τελικά τι εγινε, γιατι το πηρε πισω η Philips ? Διορθωσε κατι ή όχι ?
Νικο, Γιώργο, αλλος..., καμμια ιδέα ? εχω μπερδευτεί.

Νικος

Last edited:
Μετατροπή 2Δ -> 3Δ με αναβάθμιση λογισμικού; Μακάρι αλλά είναι απίθανο νομίζω...

Αυτό μπορεί να είναι απίθανο, αλλά το μάτι του σκώρου, είμαι σίγουρος πως θα μπαίνει με ένα απλό firmware update... :rofl: :rofl:

ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά της νέας Platinum 21:9 με software update και στην 58PFL9955Η ?

H νέα 58άρα 21:9 Platinum που ανακοινωθηκε πρόσφατα, τελικά δεν θα διαφέρει απο την περσινή "δική μας" 58PFL9955H, αν πιστεψουμε το (συνήθως ΠΟΛΥ καλά πληροφορημένο) site fullhd.gr. Γράφει λοιπον σημερα οτι
"η νεα Platinum θα είναι η ίδια με πέρσι, με την διαφορά ότι όλες οι νέες δυνατότητες θα προστεθούν με αναβάθμιση λογισμικού [update] πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοχοι των εν λόγω τηλεοράσεων θα μπορούν να αναβαθμίσουν τις τηλεοράσεις τους. Τι θα περιλαμβάνουν αυτές οι αναβαθμίσεις;
Την πλατφόρμα Smart TV, την δυνατότητα μετατροπής 2D σε 3D, την δυνατότητα εγγραφής σε εξωτερικό σκληρό HDD ή USB stick και άλλες."
Η ειδηση δεν ειναι 100% σιγουρη...

Ολόκληρη η είδηση εδώ.
.

Νικολα καλησπερα,
Δυσκολο το βλεπω για μετατροπη 2D σε 3D καθως χρειαζεται περισσοτερη επεξεργαστικη ισχυ την οποια δεν πιστευω να εχει η δικη μας σε υποβοσκουσα μορφη η οποια θα ξυπνησει με λογισμικο. Μακαρι αλλα κρατω τις επιφυλαξεις μου, οσο για το usb που θα μπορει να γραφει μετατρεποντας την τηλεοραση σε pvr καλοδεχουμενο αλλα αχρηστο χωρις EPG. Βεβαια θα προστεθει και η δυνατοτητα timeshift οποτε θα ειναι κερδος κι αυτο.
Telos η πλατφορμα smart tv περιλαμβανει αναμεσα στα αλλα
http://www.fullhd.gr/news/hdtvs/lcd-tvs/7092-philips-smart-v.html
και το πρωτόκολο Share για την επικοινωνία με smartphoneς, tablet και mobile συσκευές .
Βεβαια εδω σας εχω μια εκπληξη αν δεν το πηρατε χαμπαρι,
Μεσω του λογισμικου jointspace (ενσωματωνεται με το τελευταιο firmware) και μετα την ενεργοποιηση του (πατουμε μια σειρα αριθμητικων πληκτρων στο χειριστηριο της τηλεορασης με την τηλεοραση ανοικτη) ελεγχουμε την τηλεοραση μας με το philips wi fi remote μια εφαρμογη για ipad - iphone την οποια εχω δοκιμασει και λειτουργει αψογα. Το ωραιο ειναι οτι το jointspace δουλευει θαυμασια και στην 56PFL9954H.
Δοκιμαστε το οσοι εχετε iphone και η τηλεοραση βρισκεται στο ιδιο δικτυο.
Ετσι απαντω και στο φιλο μας που λεει οτι κανενα firmware πρακτικα δεν προσθετει κατι καινουργιο. Πιο καινουργιο απο τον ελεγχο της συσκευης με iphone δεν υπαρχει. Πρακτικα ειδαμε και τι ακριβως μπορει να κανει το jointspace.
Νικος

Τελικά ο Γιώργος ειχε δίκιο, σημερα κατεβασα το history του 0.29 firmware και λεει επακριβώς:
Q55xx_0.140.29.0(Publication date: 2011-02-22)
• To enable the TV to accept Com Hem CAM software upgrade via OAD.
(Only applicable to country, Sweden)

Ως εδώ καλά. Ομως το καθε history αρχείο κάτω απο τα σημεια αναβάθμισης της τρεχουσας έκδοσης περιεχει και τα σημεια αναβαθμισης των προηγούμενων εκδόσεων firmware.
Bλέπω λοιπον στο τωρινο history με ΤΕΡΑΣΤΙΑ εκπληξη μου οτι το σημείο "Solution X talk 3D" που σύμφωνα με το Νικο (ilise) περιεχόταν (KAI ΣΩΣΤΑ) στο προηγούμενο firmware, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Συγκεκριμενα το τωρινο (0.29) history λεει για το 0.27:

Q55xx_0.140.27.0(Publication date: 2011-01-05)

• Solution for intermittent freezing picture in Finland.
• Solution for zapping away from 3D broadcast channel in the Netherlands that results in no video.
• Solution for intermittent disturbance on audio via SPDIF out.
• Solution to prevent random services installation on UPC cable com in Switzerland.
• Solution to avoid that the set is rebooting/dead after sw update via PTA02 by packed stick.
• Solution for distorted sound with certain video formats playing via HDMI.
• Solution about the issue when the Double Video MHP application "GF Pay" is killed and is switching
from secondary to primary video.
• Solution for installing Dig DVBC , DVB‐C when 170MHZ in MUX, picture is distorted.
• Solution for sound drops.

Πουθενά η διατύπωση "Solution X talk 3D".
Η προηγουμενη διατυπωση (στο παλιοτερο history 0.27) ηταν αυτη που περιγράφει ο Νικος εδώ

Tα αναφερω αυτά γιατι με το Νικόλα ειχαμε δει διαφορετικά πραγματα μετα την αναβαθμιση του firmware στις τηλεοράσεις μας όσον αφορά την απόδοση σε 3D. Εκεινος ειχε δει μεγαλη βελτίωση ενω εγω καμμία, και μαλιστα το ειχαμε συζητησει (βλ σελ 37)
Τελικά τι εγινε, γιατι το πηρε πισω η Philips ? Διορθωσε κατι ή όχι ?
Νικο, Γιώργο, αλλος..., καμμια ιδέα ? εχω μπερδευτεί.

Νικος

Την παρατηρηση οτι εβλεπα καλυτερα 3D μετα την αναβαθμιση λογισμικου που ειχα κανει τοτε την ειχα κανει πριν καν γνωρισουμε τι ακριβως κανει το νεο λογισμικο γι αυτο και εψαχνα να βρω τα relaese notes για να διασταυρωσω αυτα που εβλεπα με τα γεγραμμενα εν τοις πραγμασι. Τελικα ειδα το X cross solution και ειπα απο μεσα μου, Ωραια δεν ειμαι για τα σιδερα....
Τωρα μαλλον θα το ξεχασανε γιατι δεν νομιζω να το πηρανε πισω, υποθετω οτι ο δαιμων της δημοσιογραφιας - τυπογραφιας εβαλε το χερακι του,
Νικος

Ετσι απαντω και στο φιλο μας που λεει οτι κανενα firmware πρακτικα δεν προσθετει κατι καινουργιο. Πιο καινουργιο απο τον ελεγχο της συσκευης με iphone δεν υπαρχει. Πρακτικα ειδαμε και τι ακριβως μπορει να κανει το jointspace.
Νικος

Sorry, αλλά αυτό υπάρχει και στα μοντέλα του 2009. Δεν είναι νέο χαρακτηριστικό...

Χώρια που δεν έχουμε όλοι iphone, και δεν ήρθε σαν αξεσουάρ με την τηλεόραση... :flipout:

Την παρατηρηση οτι εβλεπα καλυτερα 3D μετα την αναβαθμιση λογισμικου που ειχα κανει τοτε την ειχα κανει πριν καν γνωρισουμε τι ακριβως κανει το νεο λογισμικο γι αυτο και εψαχνα να βρω τα relaese notes για να διασταυρωσω αυτα που εβλεπα με τα γεγραμμενα εν τοις πραγμασι. Τελικα ειδα το X cross solution και ειπα απο μεσα μου, Ωραια δεν ειμαι για τα σιδερα....
Τωρα μαλλον θα το ξεχασανε γιατι δεν νομιζω να το πηρανε πισω, υποθετω οτι ο δαιμων της δημοσιογραφιας - τυπογραφιας εβαλε το χερακι του,
Νικος

Δεν θυμάμαι, φωτογραφίες με την διαφορά στο 3Δ μήπως είχες αναρτήσει;

Δεν θυμάμαι, φωτογραφίες με την διαφορά στο 3Δ μήπως είχες αναρτήσει;

Οχι Γιωργο δεν ειχα αναρτησει απλα ειδα τους ιδους τιτλους 3D πριν και μετα την αναβαθμιση και η διαφορα ηταν εξοχως εξοφθαλμος.
Νικος

Sorry, αλλά αυτό υπάρχει και στα μοντέλα του 2009. Δεν είναι νέο χαρακτηριστικό...

Χώρια που δεν έχουμε όλοι iphone, και δεν ήρθε σαν αξεσουάρ με την τηλεόραση... :flipout:

Πρωτον δεν ειπα εγω οτι ειναι νεο χαρακτηριστικο. Ισα ισα ειπα οτι αυτο που σερβιρεται στο smart tv σαν επικοινωνια της τηλεορασης με smart phones υπηρχε ηδη μεσω του jointspace αρκει αυτο να ειναι ενεργοποιημενο και να εχεις smart phone.
Ωστοσο οπως και να το κανουμε ακομα και το περισινο jointspace ειναι χαρακτηριστικο που ηρθε με αναβαθμιση λογισμικου δεν χωρει καμμια αμφιβολια γι αυτο.
Οσο για το iphone ειναι μια συσκευη που εχει πουλησει τρελλα και το μονο που ειπα ειναι σε οσους το εχουν να δοκιμασουν το philips wifi remote.
Νικος

NEO FIRMWARE

Kυκλοφόρησε χθές το νεο firmware 000.140.032.000.
Kαι βεβαια, κατα την προσφιλη συνηθεια της Philips, χωρίς release notes. Θα το κυκλοφορησει λιγες μερες μετα, ως συνηθως.
Ξέρει κανενας τι προσθέτει ?

Νικος

Το firmware θα το βρειτε εδώ.

Τίποτα. Λίγο βελτιώνει το DVB-T, την συμπεριφορά του mpeg noise reduction, και ίσως τις διακοπές στον ήχο σε όσους τις είχαν (κυρίως σειρές 5000 & 7000).

Το δοκίμασα αλλά τίποτα. Δεν ξέρω αν έπρεπε να το αφήσω αρκετή ώρα δηλαδή μήπως κατέβαζε κάτι

Το δοκίμασα αλλά τίποτα. Δεν ξέρω αν έπρεπε να το αφήσω αρκετή ώρα δηλαδή μήπως κατέβαζε κάτι

Οντως την πρωτη φορα δεν εκανε τιποτα την δευτερη κατεβασε παπαδες με τη μια,
Ξανακανε το
Νικος

Εδω http://www.fullhd.gr/news/hdtvs/lcd-tvs/7094-philips-219-platinum-series-remains-the-same.html αναφερεταο οτι η φετινη cinema θα ειναι ιδια με την δικη μας 58PFL9955H η οποια με αναβαθμιση λογισμικου θα μπορουσε να αναβαθμιστει με λειτουργιες οπως εγγραφη σε disk αλλα και μετατροπη 2D σε 3D.
Η μετατροπη δεν ειναι σιγουρο οτι μπορει να γινει με αναβαθμιση λογισμικου καθως απαιτει ιδιαιτερα μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ. Βεβαια η 50ara 21:9 easy 3D gold φοραει επεξεργαστη pixel precise της σειρας 7000 με επεξεργαστικη ισχυ σαφως μικροτερη της αντιστοιχης των επεξεργαστων της σειρας 9000 η. Η νεα gold λοιπον εχει την μετατροπη 2D σε 3D στα χαρακτηριστικα της.
Αυτο μπορει να σημαινει δυο πραγματα.
Η οτι η επεξεργαστικη ισχυς του pixel precise ειναι αρκετη για την μετατροπη οποτε αυτοματα σημαινει οτι μπορει οντως η 58PFL9955H να κανει μετατροπη με λογισμικο η οτι η μετατροπη γινεται με ειδικα dedicated chip.
Μαλλον συμβαινει το δευτερο διοτι εδω http://www.youtube.com/watch?v=aGBtjUHdrWk&feature=player_embedded ο κυριος της philips επιβεβαιωνει την υπαρξη chip ακριβως γι αυτο το σκοπο.
Στο ιδιο video μπορουμε να ακουσουμε οτι η νεα platinum δεν ειναι δυνατον να ειναι ιδια με τη δικη μας για δυο ακομα λογους.
1. Moth eye polarized filter Συμφωνα με το video αυξανεται η αντιθεση 10 φορες ετσι ωστε το contrast ratio 10.000.000 προς 1 της 58αρας 9955 να ανεβαινει σε 100.000.000 προς 1 στην φετιμη cinema.
2. Το δευτερο και κυριοτερο ειναι το local dimming σε 3D στη νεα σειρα.

Τα παραπανω δεν συνηγορουν στο οτι περισινη και φετινη platinum ειναι ιδιες.
Βεβαια λειτουργιες οπως time shift & εγγραφη σε δισκο δεν ειναι δυσκολο να προστεθουν στη δικη μας με firmware.
Αντε να δουμε,
Νικος

Last edited:
1. Moth eye polarized filter Συμφωνα με το video αυξανεται η αντιθεση 10 φορες ετσι ωστε το contrast ratio 10.000.000 προς 1 της 58αρας 9955 να ανεβαινει σε 100.000.000 προς 1 στην φετιμη cinema.

Υπαρχει ανθρωπος που να μπορει να πιστεψει οτι με ενα "moth eye filter" (οτι και αν ειναι αυτο) δεκαπλασιαζεται η αντίθεση?

Ειναι ντροπη να αναφερονται απο ολους τους κατασκευαστες (και οχι μονο απο την Philips) τετοια πραγματα , οπως ντροπη ειναι και τα ψευτικα νουμερα αντιθεσης εκατομμύρια προς ενα.