Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υπαρχει ανθρωπος που να μπορει να πιστεψει οτι με ενα "moth eye filter" (οτι και αν ειναι αυτο) δεκαπλασιαζεται η αντίθεση?

Ειναι ντροπη να αναφερονται απο ολους τους κατασκευαστες (και οχι μονο απο την Philips) τετοια πραγματα , οπως ντροπη ειναι και τα ψευτικα νουμερα αντιθεσης εκατομμύρια προς ενα.

Εγω δεν ειμαι τεχνικος ειμαι χομπιστας,
Το 10.000.000 /1 αναφερεται στο επισημο φυλλαδιο της εταιριας.
Ο κυριος της philips που μιλαει στον Αγγλο δημοσιογραφο εξηγει με τη σειρα του γιατι το contrast ratio θα ειναι κατα 10 φορες μεγαλυτερο,
Εγω το μονο που κανω ειναι να παρω τις πληροφοριες που μου δινονται και να προσπαθησω να βγαλω τα δικα μου συμπερασματα,
Εσυ που εισαι ειδικος βγαζεις τα δικα σου συμπερασματα. ΔΕν κριτικαρω κανενος το IQ για το τι μπορει να πιστεψει και τι οχι εδω απλα προσπαθουμε να ξεχωρισουμε την ηρα απο το σταρι,
Νικος

Σε ένα αρθρο-preview της νεας 50αρας 21:9 passive 3D που δημοσιευευται εδώ, αναφερονται οι διαφορές στην πράξη (δλδ στην παρακολουθηση side by side) των δυο τεχνολογιών active και passive 3D.
Διαβαστε το, εχει ενδιαφερον, αν και προσωπικά για μενα το 3D γενικά, ειναι μια εντελώς περιττη πολυτελεια.

Υπαρχει ανθρωπος που να μπορει να πιστεψει οτι με ενα "moth eye filter" (οτι και αν ειναι αυτο) δεκαπλασιαζεται η αντίθεση?

Ειναι ντροπη να αναφερονται απο ολους τους κατασκευαστες (και οχι μονο απο την Philips) τετοια πραγματα , οπως ντροπη ειναι και τα ψευτικα νουμερα αντιθεσης εκατομμύρια προς ενα.

Που είναι η ντροπή; Ο άνθρωπος είπαμε ότι είναι director of technical marketing. Τέτοιοι θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι η γη είναι επίπεδη. Ποιοι θα πιστέψουν; Με δεδομένο ότι υπάρχουν μερικοί που πιστεύουν στα ζώδια, στις συνωμοσίες, στους εξωγήινους, στην εναλλακτική ιατρική, στο φενκ-σουι, κλπ., ε, δεν θα βρεθούν 2-3 να πιστέψουν ότι το μάτι του σκόρου θα κάνει θαύματα; :flipout:

Που είναι η ντροπή; Ο άνθρωπος είπαμε ότι είναι director of technical marketing. Τέτοιοι θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι η γη είναι επίπεδη. Ποιοι θα πιστέψουν; Με δεδομένο ότι υπάρχουν μερικοί που πιστεύουν στα ζώδια, στις συνωμοσίες, στους εξωγήινους, στην εναλλακτική ιατρική, στο φενκ-σουι, κλπ., ε, δεν θα βρεθούν 2-3 να πιστέψουν ότι το μάτι του σκόρου θα κάνει θαύματα; :flipout:

Οτι θα εχει αποτελεσμα δεν γενναται ζητημα. Αλλιως εξηγησε μου Γιωργο γιατι η ιδια τεχνολογια (και παλι απο το ματι του σκωρου) χρησιμοποιειται απο τα νεα γενιας φωτοβολταικα πανελ. Ενα βασικο μειονεκτημα των ηλιοκυψελων ειναι η ανακλαση μερους των ακτινων με αποτελεσμα την μειωση της αποδοτικοτητας τους. Με την νεα τεχνολογια οι μηχανικοι ειδαν βελτιωση της αποδοτικοτητας τους κατα 5-7%.
Και ναι εγω πιστευω οτι δεν ειμαστε μονοι μας στο αχανες συμπαν των τρισεκατομυριων ηλιων και των πλανητων τους σε τροχια. Αυτο με κανει ευαλωτο στο να πιστευω οτι μου σερβιρουν ?
Αλλο παλι και τουτο!
Νικος

Δεν θα σχολιάσω την απόδοση των φωτοβολταϊκών γιατί είναι διαφορετικό ζήτημα, αλλά δες εδώ την απόδοση του ματιού του σκόρου:

http://www.fullhd.gr/news/hdtvs/lcd-tvs/7124-philips-anti-glare-foil-live.html

Συγκεκριμένα πρόσεξε όταν ανάβουν τα φώτα στο βάθος.
Τι βελτίωση δηλαδή φέρνει στις ανακλάσεις; Εγώ μια χαρά ανακλάσεις βλέπω.
Ταυτίζεται η εικόνα αυτή με τα λεγόμενα του μερκετίστα;
Κατά την γνώμη μου όχι.

Συγνώμη αλλά εγώ τα νανο-πασαλείματα, τα μάτια του σκόρου, τα nano-drift τα θεωρώ αφάνταστα διασκεδαστικά, αλλά δεν τα παίρνω στα σοβαρά. Για να τα πάρω στα σοβαρά πρέπει να έχουν σοβαρή τεχνολογία από πίσω που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Το μάτι ο σκόρος το έχει να βλέπει, όχι να γίνεται πάνελ.
Δηλαδή το κύριο πρόβλημα των πάνελ της φίλιπς είναι οι ανακλάσεις; Ας βάλουν ματ πάνελ - που δόξα το θεό υπάρχουν.

Δεν θα σχολιάσω την απόδοση των φωτοβολταϊκών γιατί είναι διαφορετικό ζήτημα, αλλά δες εδώ την απόδοση του ματιού του σκόρου:

http://www.fullhd.gr/news/hdtvs/lcd-tvs/7124-philips-anti-glare-foil-live.html

Συγκεκριμένα πρόσεξε όταν ανάβουν τα φώτα στο βάθος.
Τι βελτίωση δηλαδή φέρνει στις ανακλάσεις; Εγώ μια χαρά ανακλάσεις βλέπω.
Ταυτίζεται η εικόνα αυτή με τα λεγόμενα του μερκετίστα;
Κατά την γνώμη μου όχι.

Συγνώμη αλλά εγώ τα νανο-πασαλείματα, τα μάτια του σκόρου, τα nano-drift τα θεωρώ αφάνταστα διασκεδαστικά, αλλά δεν τα παίρνω στα σοβαρά. Για να τα πάρω στα σοβαρά πρέπει να έχουν σοβαρή τεχνολογία από πίσω που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Το μάτι ο σκόρος το έχει να βλέπει, όχι να γίνεται πάνελ.
Δηλαδή το κύριο πρόβλημα των πάνελ της φίλιπς είναι οι ανακλάσεις; Ας βάλουν ματ πάνελ - που δόξα το θεό υπάρχουν.

Οχι ποτε δεν ηταν οι ανακλασεις,
Απο τις λιγες τεχψικες γνωσεις που εχω καταλαβαινω οτι φετος προσπαθουν να εξελιξουν ενα προιον το οποιο ηδη ηταν καλο. Ενα face lift ας πουμε.
Δεν νομιζω οτι μιλαμε για τις ανακλασεις απ εξω αλλα περισσοτερο διαρροη φωτος απο ´μεσα' Ελεγχοντας την διαρροη αυξανουν το contrast ratio. Ισως να ειναι παρακινδυνευμενη η σκεψη μου ομως εκει παει το μυαλο μου.
Δεν ξερω τι ειδαν στο ματι του σκωρου αλλα ειναι αληθες οτι τα ματια του συγκεντρωνουν φως με πιεριεργη αποδοτικοτητα την οποια εφαρμοσαν στα φωτοβολταικα πανελ. Τωρα αν θα εχει αποτελεσμα και στα πανελ τηλεορασης θα το δουμε,, δεν εχουμε παρα να περιμενουμε,
Αν ρωτησεις εμενα παντως λιγο με νοιζει αν το 10.000.000 προς 1 ανεβει παραπανω.
Με νοιζει και με καιει ομως η μετατροπη 2D se 3D και το local dimming se 3D.
Με τσουρουφλιζει δε επισης το αν θα μπορουν να ξεκλειδωσει τουλαχιστο η μετατροπη με λογισμικο αν και κρατω τις επιφυλαξεις μου.
Νικος

Με νοιζει και με καιει ομως η μετατροπη 2D se 3D και το local dimming se 3D.
Με τσουρουφλιζει δε επισης το αν θα μπορουν να ξεκλειδωσει τουλαχιστο η μετατροπη με λογισμικο αν και κρατω τις επιφυλαξεις μου.
Νικος

Ακριβώς

Αν ρωτησεις εμενα παντως λιγο με νοιζει αν το 10.000.000 προς 1 ανεβει παραπανω.

Γιατι υπηρχε ποτε το νουμερο αυτο για να ανεβει?

Καμια τηλεοραση δεν βγαζει αντιθεση σε σκακιερα πανω απο 8.000:1 και πολυ λεω.

Γιατι υπηρχε ποτε το νουμερο αυτο για να ανεβει?

Καμια τηλεοραση δεν βγαζει αντιθεση σε σκακιερα πανω απο 8.000:1 και πολυ λεω.

Ειπαμε ρε Γιαννη οτι εγω λαμβανω σαν δεδομενο τα χαρακτηριστικα της τηλεορασης οπως αυτα δημοσιευονται στο επισημο φυλλαδιο της. Μην ξεχναμε επισης οτι υπαρχουν διαφορετικοι τροποι μετρησης.
Ακουμε τον Χριστιανο στο video να λεει οτι με καποιο τροπο αυξησαν φετος ακομα περισσοτερο την αντιθεση. Λενε οτι το κανουν με το moth eye. Για να σου κανω το χατηρι ομως εστω (λεω εστω) οτι το δικο σου νουμερο ηταν το σωστο και με ενα polarized filter αυξανουν το contrast ratio ακομα περισσοτερο και το κανουν 8500:1,
Σημασια εχει η απολυτη τιμη του αριθμου (οποιος κι αν ειναι αυτος) η οτι κατορθωσαν και αυξησαν αυτο το νουμερο σε μια ηδη καταπληκτικη τηλεοραση?
Νικος

Σημασία έχει να μην παραμυθιάζεστε από μαρκετίστικα τερτίπια.

Αυτό το χ10 στο contrast απλά δεν υπάρχει ή αν υπάρχει είναι υπό τέτοιες συνθήκες ώστε να μην επηρεάζει σχεδόν καθόλου την εικόνα σε φυσιολογικές συνθήκες θέασης. Εξάλλου αν το πραγματικό contrast της τηλεόρασης ήταν 100.000:1, και πραγματικά γινόταν 1.000.000:1, δεν υπήρχε περίπτωση να την καταλάβαινε το μάτι τη διαφορά.

Εγώ είμαι της γνώμης ότι τα φίλτρα δεν επιφέρουν μετρήσιμη μεταβολή στους λόγους αντίθεσης.
Μπορεί να ξεγελούν το μάτι, αλλά όχι τα όργανα...

H μετρηση αντιθεσης γινεται σε εντελως σκοτεινο περιβαλλον , ισως σε φωτεινο περιβαλλον αν καταφερναμε να μετρησουμε να βλεπαμε καποια διαφορα αλλα σε καθε περιπτωση τα νουμερα τοσα εκ. προς 1 ειναι απατη του μαρκετινγκ.

Ειναι παρομοιο σαν να διαφημιζει πχ. η Toyota οτι ενα αμαξι εχει καταναλωση καυσιμου 1 λιτρο/100 χιλ. και σε παρενθεση να λεει "σε κατηφορικο δρομο με κλιση 15%".

Επειδη ομως ο τομεας των τηλεορασεων ειναι ενας τομεας που το ασπρο μπορει ευκολα να γινει μαυρο γι'αυτο και "ξεγλιστρουν" ακομη και με την πιο τραβηγμενη προδιαγραφη.

Την πιθανοτητα η φετινη platinum να μπορει να δεχτει λογισμικο της νεας σειρας και να αποκτα ιδιατητες οπως εγγραφη σε δισκο αλλα και αλλες την ακουσατε,
Μεχρι ομως να το δουμε στην πραξη αν βλεπετε τηλεοπτικο σημα και θελετε εδω και τωρα ευκολο time shift & εγγραφη αγοραστε το neotion pocket recorder. http://www.dailymotion.com/video/x9hwq4_neotion-pocket-recorder-timeshiftin_tech
Για να λειτουργησει το cam χρειαζεται δυο προυποθεσεις
1. Τηλεοραση με CI+ kai 2. Embedded mpeg4
Συμφωνα με τη λιστα συμβατοτητας του cam συμβατες ειναι μονο οι sony αλλα το fullHD.gr εδωσε λιστα συμβατοτητας και με αλλες μαρκες αναμεσα τους και philips.
Τη δοκιμασα στη cinema και δουλευει θαυμασια με ελαχιστη καθυστερηση πιθανον γιατι δεν εχω βαλει αρκετα γρηγορη SD card ακομα. Με λιγα λογια κανει αυτο που υποσχεται.
Υπαρχει ενα θεματακι με conflict στα εγχρωμα πληκτρα του τηλεχειριστηριου της τηλεορασης αλλα παραλαμπτεται ευκολα, αν καποιος την αγορασει και ζοριστει εδω ειμαι.
Παρατηρηση, Δεν συνεργαζεται με την 56ΡFL9954H παρολο που η τηλεοραση τη βλεπει κανονικα. Δεν συνεργαζεται επισης με 52PFL9703H, η τηλεοραση δεν την βλεπει καθολου.
Νικος

ILISE,πες μου σε παρακαλω πωσ μεταθετης τους υποτιτλους με το BDP9600,E THN 56PFL9954 διοτι ξερω οτι την εχεις,προσπαθησα με το cazino royal αλλα δεν τα καταφερα.

ILISE,πες μου σε παρακαλω πωσ μεταθετης τους υποτιτλους με το BDP9600,E THN 56PFL9954 διοτι ξερω οτι την εχεις,προσπαθησα με το cazino royal αλλα δεν τα καταφερα.

Για το 9600 κανεις το εξης,
Αντιγραφω απο το εγχειριδιο χρησης

Μη αυτόματη μετατόπιση υποτίτλων
Μπορείτε να προσαρμόσετε με μη αυτόματο
τρόπο τη θέση των υποτίτλων στην οθόνη της
τηλεόρασης.
1 Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής,
πατήστε το κατω πληκτρο του κεντρικου συνθετου σετ πληκτρων διευθυνσης
Εμφανίζεται το μενού επιλογών αναπαραγωγής.
2 Πατήστε [Αλλαγή υπότιτλων] στο μενού
και, στη συνέχεια, πατήστε OK.
3 Πατήστε τα κουμπιά πλοήγησης για
μετατόπιση των υπότιτλων και πατήστε OK.

Αν χρειαστεις κατι αλλο εδω ειμαι,
Νικος

Eυχαριστω,μου απαντησε και ο nick,αυτο που με μπερδευψε ηταν η αυτοματη μετατοπιση υποτιτλων,και πιστεψα οτι θα γινει αυτοματα η μετατοπηση,διχως νακανω τιποτα,ειναι αληθεια οτι το κουμπη που αναδιεται το παραθυρο με τις διαφορες ενδειξεις δεν ειναι τοσο εμφανη οσο το 9500 που ειχα.

Δεν ξερω αν εχει ερωτηθει ηδη αλλα εχω την εξης απορια, σε νοβα πως ειναι η εικονα? η μηπως πρεπει να ξεχασουμε το τηλεοπτικο σημα ?

Δεν ξερω αν εχει ερωτηθει ηδη αλλα εχω την εξης απορια, σε νοβα πως ειναι η εικονα? η μηπως πρεπει να ξεχασουμε το τηλεοπτικο σημα ?

Αξιοπρεπεπεστατη ιδιαιτερα αν βλεπεις μεσω HDMI (απο HD δεκτη - μιλαμε παντα για τα SD καναλια οχι ολα βεβαια)
Τα αναλογικα της σταδια ειναι ιδιαιτερα προσεγμενα και δεν θα σε στενοχωρησει ακομα κι αν συνδεσεις decoder & με scart.
Νικος