knick
AVClub Enthusiast
Tα bold στοιχεία στο "ασχετοι" ειναι δικά μουΚαι γιατι πρεπει να δινουμε τοση σημασια στο τι γραφει το HaliTek?
Αφου σου αρεσει η τηλεοραση σου απολαυσε την και ασε τι γραφουν οι διαφοροι ασχετοι με το αντικειμενο.
Kαι άλλος "άσχετος" γράφει μια καλή κριτική στον ΗΧΟ του Δεκεμβρίου, ένα επίσης "άσχετο" περιοδικό για audio και video (παρατίθεται στο τέλος). Προστίθεται και αυτός στη μακρά λίστα των άσχετων και μη κριτικών που δημοσιεύθηκαν (πλην του ..διαφημιστικού της Philips, HiTech) σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Να τα ξαναθυμυθούμε (και σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα που αγνοώ ή που θα ακολουθήσουν)
Από Ελλάδα: HiTech (9,5/10 σε 2D), ΗΧΟΣ (4,4/5), Fullhd.gr. (Σημ.: ο συντάκτης του ΗΧΟΥ είναι ο ιδιος με αυτόν του Fullhd.gr)
Απο εξωτερικό: Techradar.com (5/5), Teknofil.no (με Google translate φυσικά), Trustedreviews.com (10/10 σε 2D, 9/10 συνολικά), CNET.UK (4,5/5 "...Give this TV a 21:9 Blu-ray movie, and it shines like a star")
Τώρα, γιατί δεν πρέπει να δώσουμε καμμία βάση στα γραφόμενα αυτών των πηγών και να βγάλουμε τα δικά μας υποκειμενικά συμπεράσματα για τα μειονεκτηματα της συγκεκριμενης TV, αυτο δεν το καταλαβαίνω.
ΥΓ. Σωστα αυτα που λες για τις μαυρες μπαρες αλλα πρεπει να λεμε και τις αδυναμιες της 9955 σε τηλεοπτικο σημα και DVD και BR 16:9 που αναγκαστικα πρεπει καποιος να βλεπει με μπαρες στο πλαι.
Όσον αφορά τις αδυναμίες της τηλεόρασης που αναφέρεις
1. Τηλεοπτικό σήμα.
Τι ειναι αυτο πάλι ? Yπάρχει ανθρωπος που θα πάρει την 58άρα για να δει τηλεοπτικό σήμα 4:3 ? Διόρθωση σοβαρή έτσι και αλλοιώς δεν γίνεται, εγώ προσωπικά δεν την έχω καν συνδέσει με την κεραία (ίσως αν αγοράσω στο μέλλον έναν καλό δορυφορικό HD δέκτη)
2. Σήμα DVD και BR 16:9.
Τα είπαμε (εγώ και άλλοι) και παραπάνω και το ξαναλέω. Οι λύσεις είναι δύο: ή βλέπεις το σήμα αυτούσιο με μαυρες μπαρες αριστερά-δεξιά σε διασταση 46 ιντσών ή το μετατρέπεις σε 21:9 ΧΩΡΙΣ παραμόρφωση (κόβοντας απο πάνω) και το απολαμβανεις 21:9 με ένα μικρό κόστος στο κάθετο ορατό πλαίσιο.
Για να αντιστρέψω όμως τον συλλογισμό σου, σε ταινίες 21:9 σε τηλεόραση 16:9, αν επιλέξεις να τη δεις με τις μαυρες μπαρες πανω-κάτω αυτόματα χάνεις σε οριζόντια ανάλυση, οι 1080 πάνε περίπατο και καταλήγεις με 700-750 γραμμές καθαρή ορατή επιφανεια (δεν το ξερω ακριβώς, εκτιμηση μου, οι υπόλοιπες οριζόντιες γραμμές είναι ...μαύρο). Αν προσπαθήσεις να κάνεις προσαρμογή της εικόνας σε 16:9 τότε ή θα επιλέξεις μια άκομψη λύση ΜΕ παραμόρφωση ή (δεν ξέρω ποιες τηλεοράσεις επιλέγουν αυτήν τη λύση) κόβεις περιεχόμενο οριζόντια απο αριστερά και δεξιά, πράγμα που είναι απαράδεκτο γιατί το οπτικό πεδίο των ανθρώπινων ματιών είναι περισσότερο εκτεταμένο στο οριζόντιο επίπεδο παρα στο κάθετο (και αυτό για λόγους καθαρής ανατομίας, τα μάτια μας είναι οριζόντια τοποθετημένα απο τη φύση, γι αυτό το λόγο η διασταση 21:9 είναι πιο φυσική και σαγηνευτική για το ανθρώπινο μάτι), συνεπώς εκεί χάνεις πραγματικά.
Αρα το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι πως θα δεις ένα περιεχόμενο 16:9 σε τηλεόραση 21:9, αλλα πως θα δεις περιεχόμενο 21:9 σε τηλεόραση 16:9. Περιμένουμε απάντηση απο τους κατασκευαστές.