Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Mεγαλύτερη ανάλυση από 1920x1080 δεν υποστηρίζεται, ενώ αν γραφτούν αναμορφικά συμπιεσμένες οι εικόνες, δεν υπάρχει πρόβλεψη για την σωστή προβολή τους σε συσκευές 16:9 (ενώ στο DVD-Video υπήρχε εξαρχής πρόβλεψη για την προβολή αναμορφικών 16:9 σε οθόνες 4:3).

Αυτό ακριβώς λέει και το τελευταίο απο τα αποσπάσματα που παρέθεσα. Με την διαφορά οτι σ' αυτήν την περίπτωση (αν δλδ γίνει κάθετη αναμορφική συμπίεση) η προβολή σε τηλεοράσεις 21:9, και μόνο σ' αυτές, θα είναι σωστή.
Αυτό παλεύει η Philips να κάνει με τα κινηματογραφικά studio (βλ. 2ο απόσπασμα) χωρίς αποτέλεσμα μεχρι τώρα.

Δυστυχώς, δεν γίνεται...

Αρα τεχνικά γίνεται, πρακτικά όμως, λόγω της μη διάδοσης συσκευών 21:9 στις αγορές, δεν φαίνεται οτι θα επιχειρηθεί.

Αυτό ακριβώς λέει και το τελευταίο απο τα αποσπάσματα που παρέθεσα. Με την διαφορά οτι σ' αυτήν την περίπτωση (αν δλδ γίνει κάθετη αναμορφική συμπίεση) η προβολή σε τηλεοράσεις 21:9, και μόνο σ' αυτές, θα είναι σωστή.
Αυτό παλεύει η Philips να κάνει με τα κινηματογραφικά studio (βλ. 2ο απόσπασμα) χωρίς αποτέλεσμα μεχρι τώρα.

Αρα τεχνικά γίνεται, πρακτικά όμως, λόγω της μη διάδοσης συσκευών 21:9 στις αγορές, δεν φαίνεται οτι θα επιχειρηθεί.

Το "Δυστυχώς δεν γίνεται" αναφέρεται σε αυτό:

knick said:
...το θέμα της μεταφοράς περιεχομένου 21:9 σε ανάλυση 2560x1080 σε συνήθη BluRay discs, έχει τεθεί και συζητηθεί και φαίνεται πώς γίνεται τεχνικά και με την τρέχουσα τεχνικη authoring.

το οποίο όντως δε γίνεται.

Ως προς την αναμορφική συμπίεση, από την στιγμή που χάνεται η συμβατότητα με το 99,999% των τηλεοράσεων και προβολέων, λογικό είναι να μην καταφέρνει η Philips να πείσει τα κινηματογραφικά studio...

Philips%2058PFL9955%20b.JPG

Το πανελ και η οδηγηση ειναι Sharp παντως.

H Sharp σαν κατασκευάστρια πάνελ, κόβει ότι διάσταση πληρώσει ο πελάτης. Και οι οδηγοί πάνε πάντα πακέτο με το πάνελ...

Το γεγονός ότι πρώτη η φίλιπς λάνσαρε καταναλωτική τηλεόραση 21:9 πριν 1,5 χρόνο, πακέτο με bluray player για την μετακίνηση των υποτίτλων, είναι αδιαμφισβήτητο. Όπως αδιαμφισβήτητο είναι και το γεγονός ότι 2η ακολούθησε η visio. Αν η Sharp ακολουθήσει, θα είναι η τρίτη...

[Η φίλιπς χρησιμοποιεί Sharp πάνελ στα κορυφαία μοντέλα της χρόνια τώρα... Δεν είναι κάτι νέο... Η ίδια δεν κατασκευάζει πάνελ...]

Αντιπαρέρχομαι το εμφανώς ειρωνικό πνεύμα της παραπάνω τοποθέτησης (κρίμα μάλιστα που προέρχεται και απο Super Moderator του forum). Δεν συνηθίζω να γράφω πράγματα της φαντασίας μου, παρα μόνον οτι έχω διαβάσει. Οι γνώσεις μου βεβαια δεν είναι μεγαλες, όπως κάποιων άλλων φίλων εδώ, ωστόσο...

Μου δόθηκε η εντύπωση ότι το quote σου προερχόταν από κάποιον συντάκτη του Ήχου, εξ' ου και το "προφανώς ο συντάκτης". Δεν είχα καμία διάθεση ειρωνείας προς εσένα.

Συγνώμη για το μπέρδεμα. :smile:

Κατά τα άλλα, με κάλυψε ο Γιάννης (JL_?).

Ειδα σημερα την 9955 στον Κωτσοβολο στο Mall , επαιζε ενα video με συναυλια τον Ρικυ Μαρτιν.

Επειδη ειναι αγνωστο με τι ρυθμισεις δεν μπορω να εκφερω γνωμη για την εικονα. Ειδικα εφοσον μια 8605 διπλα της φαινοταν να δειχνει ελαφρως καλυτερα.

Ο σχεδιασμος παντως ειναι αρκετα εντυπωσιακος σε σχεση με το παλιοτερο μοντελο που ηταν πιο "χοντροκομενο.

Και κατι αλλο που το προσεξα σημερα. Μπορει να ειναι 58" η Cinema αλλα ειναι μικροτερη σε επιφανεια οθονης απο μια 55αρα.

Συγκεκριμενα εχει 6.5% μικροτερη επιφανεια οθονης.

http://www.displaywars.com/58-inch-235x1-vs-55-inch-16x9

Και επειδη καποιο περιοδικο εγραψε για συγκριση με 65" ας εχουν υποψην την επομενη φορα οτι η 65αρα εχει 30% μεγαλυτερη επιφανεια...

http://www.displaywars.com/58-inch-235x1-vs-65-inch-16x9

Και κατι αλλο που το προσεξα σημερα. Μπορει να ειναι 58" η Cinema αλλα ειναι μικροτερη σε επιφανεια οθονης απο μια 55αρα.

Συγκεκριμενα εχει 6.5% μικροτερη επιφανεια οθονης.

http://www.displaywars.com/58-inch-235x1-vs-55-inch-16x9

Σωστό είναι αυτό που παραθετεις απο αυτο το πολύ χρήσιμο site, αλλά αναφέρεται στην επιφάνεια που έχει το γυαλί και όχι στην επιφάνεια του ορατού περιεχομένου που παίζεται.
Εξαρτάται, λοιπόν, από τι περιεχόμενο βλέπεις. Εξηγούμαι:

Περιεχόμενο 16:9

Το "πλεονέκτημα" αυτο (μεγαλύτερη επιφάνεια γυαλιού 55άρας) ισχύει ΜΟΝΟ σε περιεχόμενο 16:9 (ή και σε 4:3, αλλά ας μην ασχοληθούμε με αυτό) στο οποίο η 55άρα 16:9 γεμίζει ολόκληρη την επιφάνεια της. Αν το ίδιο το περιεχόμενο το δείς στην 58άρα 21:9 (εννοώ unscaled, με μαυρες μπαρες αριστερά δεξιά), τοτε η 58άρα μετατρέπεται σε 46άρα (46,23'' για την ακριβεια) και η 55άρα αποκτά 40,97 % (!) μεγαλύτερη επιφάνεια (Τα νούμερα που αναφέρω είναι στο ίδιο link)

Περιεχόμενο 21:9

ΟΜΩΣ σε περιέχόμενο 21:9 (οι περισσότερες σύγχρονες ταινίες) όπως μπορείς να δείς στο ίδιο link, η 58άρα 21:9 γεμίζει ολόκληρη την επιφάνεια της. Αν το ίδιο το περιεχόμενο το δείς στην 55άρα 16:9 (εννοώ unscaled, με μαυρες μπαρες πάνω κατω), τοτε η 55άρα μετατρέπεται σε 52άρα (52,10'' για την ακριβεια) και η 58άρα αποκτά 23,95% (!) μεγαλύτερη επιφάνεια.

Γι αυτό η PHILIPS είναι μια "κινηματογραφική" τηλεόραση και γι αυτο η θεαση ταινιών 21:9 σε αυτην είναι απολαυστική

Και επειδη καποιο περιοδικο εγραψε για συγκριση με 65" ας εχουν υποψην την επομενη φορα οτι η 65αρα εχει 30% μεγαλυτερη επιφανεια...

http://www.displaywars.com/58-inch-235x1-vs-65-inch-16x9

Με την ίδια λογική που ανέφερα παραπάνω, και κοιτώντας αυτο το link φαίνεται οτι η 65άρα, σε 21:9 περιεχόμενο πάντα, έχει ορατή-ενεργή διαγώνιο 61,57'' και μόλις 12,68% μεγαλύτερη ορατή επιφάνεια. Αξίζει λοιπόν για καποιον κινηματογραφόφιλο για 3,5 ίντσες παραπάνω διαγώνιο και 12,68% μεγαλύτερη ορατή επιφάνεια, να πάρει την ενεργοβόρα 65άρα και να δώσει και 1000 ευρώ παραπάνω ? Ας απαντήσει ο καθένας με τα γούστα του.

Ειδα σημερα την 9955 στον Κωτσοβολο στο Mall , επαιζε ενα video με συναυλια τον Ρικυ Μαρτιν.

Επειδη ειναι αγνωστο με τι ρυθμισεις δεν μπορω να εκφερω γνωμη για την εικονα. Ειδικα εφοσον μια 8605 διπλα της φαινοταν να δειχνει ελαφρως καλυτερα.

Μην το συζητάς, αν θές να δείς την δυναμική και το μεγαλείο της τηλεόρασης, MHN την δεις στα μαγαζιά. Εκεί, οπως ξέρεις, οι ρυθμισεις ειναι για τα κλάματα (χρώματα, φωτεινοτητα και αντιθεση στο full). Πήγαινε σε κάποιον φίλο-γνωστό που την έχει (και την έχει ρυθμίσει και σωστά για θέαση ταινιών), βάλε μια "πλούσια" (οπτικά) ταινία (πχ Lord of the rings) στο BluRay, σβήσε τα φώτα (και, γνώμη μου, άναψε το ambilight [MHN βαράτε οι διαχειριστές]) και τότε θα έχεις μια καλή γνώμη για την τηλεόραση.

Φιλικά
Νίκος

Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Με την ίδια λογική που ανέφερα παραπάνω, και κοιτώντας αυτο το link φαίνεται οτι η 65άρα, σε 21:9 περιεχόμενο πάντα, έχει ορατή-ενεργή διαγώνιο 61,57'' και μόλις 12,68% μεγαλύτερη ορατή επιφάνεια. Αξίζει λοιπόν για καποιον κινηματογραφόφιλο για 3,5 ίντσες παραπάνω διαγώνιο και 12,68% μεγαλύτερη ορατή επιφάνεια, να πάρει την ενεργοβόρα 65άρα και να δώσει και 1000 ευρώ παραπάνω ? Ας απαντήσει ο καθένας με τα γούστα του.

Αν μου επιτρέπεις, δεν είναι κινηματογραφόφιλοι μόνο εκείνοι που βλέπουν ταινίες με κάδρο 2,40:1. Υπάρχουν εκατοντάδες ταινίες με διάσταση πλευρών 16:9 ή και 4:3 ακόμα. Δεν κρίνεται η ιδιότητα κάποιου που αγαπά τον κινηματογράφο από το κάδρο της ταινίας.

Re: Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν μου επιτρέπεις, δεν είναι κινηματογραφόφιλοι μόνο εκείνοι που βλέπουν ταινίες με κάδρο 2,40:1. Υπάρχουν εκατοντάδες ταινίες με διάσταση πλευρών 16:9 ή και 4:3 ακόμα. Δεν κρίνεται η ιδιότητα κάποιου που αγαπά τον κινηματογράφο από το κάδρο της ταινίας.

ΣΩΣΤΗ η παρατηρηση σου, ζητώ συγγνώμην, δεν εννοούσα προς Θεού οτι κινηματογραφόφιλοι είναι μόνο εκείνοι που βλέπουν ταινίες με κάδρο 2,40:1 και σίγουρα δεν το διατύπωσα σωστά. Επαναδιατυπώνω την πρόταση μου προς αρσιν παρεξηγήσεων:

Αξίζει λοιπόν για καποιον κινηματογραφόφιλο που θέλει να βλέπει τις 21:9 ταινίες σε πλήρες ορατό κάδρο, χωρίς μαυρες μπάρες πάνω-κατω, για 3,5 ίντσες παραπάνω διαγώνιο και 12,68% μεγαλύτερη ορατή επιφάνεια, να πάρει την ενεργοβόρα 65άρα και να δώσει και 1000 ευρώ παραπάνω ? Ας απαντήσει ο καθένας με τα γούστα του

Γιατί σου φάνηκε ότι έπαιζε καλύτερα; Τι ήταν καλύτερο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσεις

ΣΩΣΤΗ η παρατηρηση σου, ζητώ συγγνώμην, δεν εννοούσα προς Θεού οτι κινηματογραφόφιλοι είναι μόνο εκείνοι που βλέπουν ταινίες με κάδρο 2,40:1 και σίγουρα δεν το διατύπωσα σωστά. Επαναδιατυπώνω την πρόταση μου προς αρσιν παρεξηγήσεων:

Αξίζει λοιπόν για καποιον κινηματογραφόφιλο που θέλει να βλέπει τις 21:9 ταινίες σε πλήρες ορατό κάδρο, χωρίς μαυρες μπάρες πάνω-κατω, για 3,5 ίντσες παραπάνω διαγώνιο και 12,68% μεγαλύτερη ορατή επιφάνεια, να πάρει την ενεργοβόρα 65άρα και να δώσει και 1000 ευρώ παραπάνω ? Ας απαντήσει ο καθένας με τα γούστα του

Νομίζω το έχω ξαναγράψει κάπου στο νήμα....

Η 9955 είναι μια ειδική περίπτωση, μια ειδική συσκευή που απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Όλες οι παρόμοιες προσπάθειες (μιλώ γενικά για την εξειδικευμένη χρήση) βρίσκουν δυσκολία να διεισδύσουν στις επιλογές του αγοραστικού κοινού σε ευρεία κλίμακα.

Ναι, ένας κινηματογραφόφιλος με έφεση στις ταινίες με 2,40 κάδρο, και εφόσον έχει απορρίψει τη λύση του προβολέα, θα σκεφτεί πολύ σοβαρά την αγορά της. Εξυπακούεται ότι ο παραπάνω φίλος χρησιμοποιεί τη συσκευή κατά κόρον προς θέαση ταινιών. Αν από την άλλη η συσκευή έχει γενική χρήση (π.χ. 50% ταινίες, 40% τηλεοπτικό και 10% παιχνίδια) είναι πιθανότερο να στραφεί στην 65άρα που θα του προσφέρει περισσότερα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews - Εντυπώσ

Νομίζω το έχω ξαναγράψει κάπου στο νήμα....

Η 9955 είναι μια ειδική περίπτωση, μια ειδική συσκευή που απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Όλες οι παρόμοιες προσπάθειες (μιλώ γενικά για την εξειδικευμένη χρήση) βρίσκουν δυσκολία να διεισδύσουν στις επιλογές του αγοραστικού κοινού σε ευρεία κλίμακα.

Ναι, ένας κινηματογραφόφιλος με έφεση στις ταινίες με 2,40 κάδρο, και εφόσον έχει απορρίψει τη λύση του προβολέα, θα σκεφτεί πολύ σοβαρά την αγορά της. Εξυπακούεται ότι ο παραπάνω φίλος χρησιμοποιεί τη συσκευή κατά κόρον προς θέαση ταινιών. Αν από την άλλη η συσκευή έχει γενική χρήση (π.χ. 50% ταινίες, 40% τηλεοπτικό και 10% παιχνίδια) είναι πιθανότερο να στραφεί στην 65άρα που θα του προσφέρει περισσότερα.
Οι επισημάνσεις με bold δικές μου

Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα σου. Προσωπικά (βλ. υπογραμμισεις μου στο post σου) :

- βλέπω όλων των ειδών τις ταινίες (τις 16:9 άλλοτε τις βλέπω unscaled και άλλοτε κομμένες σε 21:9)

- προβολέα δεν μπορουσα να βάλω για τεχνικους λόγους

- χρησιμοποιώ την συγκεκριμενη τηλεόραση αποκλειστικά και μόνο για ταινίες

- δεν την έχω καν συνδέσει με την τηλεοπτική κεραία.

- Ο χώρος στον οποίο βρίσκεται αυτή και το υπόλοιπο home cinema χρησιμοποιείται μόνο για ταινίες και μουσική.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Philips 58PFL9955H Cinema 21:9 3D : Reviews

Οι επισημάνσεις με bold δικές μου

Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα σου. Προσωπικά (βλ. υπογραμμισεις μου στο post σου) :

- βλέπω όλων των ειδών τις ταινίες (τις 16:9 άλλοτε τις βλέπω unscaled και άλλοτε κομμένες σε 21:9)

- προβολέα δεν μπορουσα να βάλω για τεχνικους λόγους

- χρησιμοποιώ την συγκεκριμενη τηλεόραση αποκλειστικά και μόνο για ταινίες

- δεν την έχω καν συνδέσει με την τηλεοπτική κεραία.

- Ο χώρος στον οποίο βρίσκεται αυτή και το υπόλοιπο home cinema χρησιμοποιείται μόνο για ταινίες και μουσική.

Εσύ είσαι το ειδικό κοινό που αναφερόμουν στο παραπάνω ποστ. Σ' ένα τέτοιο κοινό απευθύνθηκε η Φίλιπς. Καταλαβαίνω πλήρως την λογική σου για μια τέτοια αγορά.;)

Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά της tv και νομίζω ότι ανήκω κ εγώ σε αυτό το ιδιαίτερο κοινό.

Θα φτιάξω στο υπόγειο ένα hc με χρήση 80% ταινίες, 10% nova hd και 10% ps3.

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς την tv για gaming και mkv αρχεία 720/1080;
Τι προβλήματα τυχόν παρουσιάζει στην ανάλυση;

Όσον αφορά τη nova φαντάζομαι ότι οι αθλητικές hd μεταδόσεις θα έιναι μια χαρά. Για mega, νετ δεν το συζητώ, χαμένη υπόθεση.

Και κάτι τελευταίο. Από την εμπειρία σας, επειδή με βλέπω να παίρνω tv σε τρεις περίπου μήνες θα λέγατε ότι μια πτώση πχ 10% της τιμής είναι πιθανή;

Ευχαριστώ κ χρόνια πολλά

Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά της tv και νομίζω ότι ανήκω κ εγώ σε αυτό το ιδιαίτερο κοινό.

Θα φτιάξω στο υπόγειο ένα hc με χρήση 80% ταινίες, 10% nova hd και 10% ps3.

Όσον αφορά τη nova φαντάζομαι ότι οι αθλητικές hd μεταδόσεις θα έιναι μια χαρά. Για mega, νετ δεν το συζητώ, χαμένη υπόθεση.

Και κάτι τελευταίο. Από την εμπειρία σας, επειδή με βλέπω να παίρνω tv σε τρεις περίπου μήνες θα λέγατε ότι μια πτώση πχ 10% της τιμής είναι πιθανή;

Ευχαριστώ κ χρόνια πολλά

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Η τιμη της σε σχεση με την αρχικη τιμη διαθεσης της (4000 euros) εχει πεσει τουλαχιστο μεχρι πριν απο λιγο στα 3200 euros συνεπως εχει πεσει αρκετα και ισως την βρεις και χαμηλοτερα,
Gaming & mkv δεν εχω χρησιμοποιησει οποτε δεν μπορω να σε διαφωτισω στον συγκεκριμενο τομεα,
Sto HD δεν παιζεται θα σου φυγει το σαγονι ανεξαρτητα αν ειναι δορυφορικο η blu ray
Στο τηλεοπτικο παλι δεν παιζεται θα δυσκολευτεις να ξεχωρισεις αναλογικο απο ψηφιακο σημα, Τα αναλογικα της σταδια ειναι καταπληκτικα για τα ψηφιακα δεν γενναται ζητημα,
Μονος περιορισμος τα σηματα 4:3.
Καλως να ορισεις στην παρεα!
Νικος

Χρόνια Πολλά και από μένα
Επιτέλους, ένας ακόμη (έστω υποψήφιος) χρήστης στην παρέα (νομιζω οτι είμαστε 3 ολοι κι όλοι με την νεα 58αρα).
Δεν θέλω να προσθεσω κατι πέρα απο αυτά που ειπε ο Νίκος (ilise) που τυχαίνει να είναι και η "παλιοσειρά" στο χωρο της 21:9 διάστασης. Η τηλεόραση έχει φανταστική απόδοση και θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω.
Την έχω δοκιμάσει με ασυμπίεστα MKV αρχεία (1080, 0% compression) και παιζει υπέροχα χωρις κανενα ψεγαδι. Με 720 δεν την δοκίμασα, αλλα δεν βλέπω το λόγο να μην τα παιζει. Ουτε games δοκιμασα.

Δηλαδή να πάει απο 3200 - 3400 σε 1900 - 3050 ?
Χλωμό το βλέπω, αλλά ποτε δεν ξέρεις με την κριση που υπάρχει και τα μαγαζιά καιγονται για πωλήσεις εστω και με μειωμενο κερδος.
Ετσι και αλλοιως μετα τις γιορτές έρχονται εκπτώσεις, όλο και κατι καλο θα πετυχεις εκεί.

.
PHILIPS 58PFL9955H: Best TV of 2010 (Trusted Reviews)

To γνωστό site Trustedreviews.com δημοσιεύει το Top 10 των τηλεοράσεων για το 2010.
Στο σχετικό άρθρο η 58άρα Philips καταλαμβάνει την 1η θέση, πράγμα που δεν είναι έκπληξη δεδομένου οτι λίγες μέρες πριν το εν λόγω site είχε δημοσιεύσει την πλήρη κριτική του για την τηλεόραση με πολυ υψηλή βαθμολογία.

Η κατάταξη είναι η εξής:

1. PHILIPS 58PFL9955H Cinema 21:9
2. Panasonic Viera TX-P65VT20/P50VT20
3. LG 47LE8900
4. Samsung LE40C650
5. Philips 46PFL9705H
6. Panasonic Viera TX-P46G20
7. Samsung PS50C6900
8. Sony KDL-52HX903
9. Loewe Individual 40 Compose Slim
10.Sony KDL-40EX503

Παραθέτω το σχόλιο που συνοδεύει την παρουσίαση της

"For all the high quality TVs we’ve seen this year, it’s striking just how immediately this Philips TV sprung to mind as our overall favourite of 2010.

When we saw Philips’ first 21:9-ratio (as opposed to the usual 16:9 ratio) TV in 2009 we were dumbfounded by the visceral, immersive impact created by the set’s extra width compared with 16:9 models. But this impact has been massively increased on the 58PFL9955H, thanks partly to its slightly larger size but mostly to its shift to direct LED lighting.

This helps it bring more colour vibrancy and vastly superior black level response to the table, resulting in a viewing experience so appealing with games, Blu-rays, TV shows and especially 3D sources that you just want to hug it. Or you would if you could actually stretch your arms that wide...
Obviously there are issues with stretching non-21:9 source material to fit such a wide screen, and there’s the usual need with Philips TVs to regularly visit the 58PFL9955H’s processing options to keep pictures looking their best with different sources. But once you’ve been seduced by its ultra-wide pictures, your reaction to such niggles will likely be the same as ours: ‛so bloody what?’
"

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...:7612:

Εμένα πάντως η λίστα της κατάταξης μου φαίνεται ετερόκλητη, και χωρίς λογική. Η πιο απλή παρατήρηση είναι ότι η 21:9 και η 9705 είναι ίδιες τηλεοράσεις, και απέχουν 5 θέσεις.