Philips Aurea 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Re: Philips 42PFL9900D (1080p , 100Hz , Ambilight).

Η 37άρα 9730 φόραγε σίγουρα πάνελ της Sharp και καθόλου απίθανο να έχει και η 37άρα 9731.

Πάντως όσον αφορά τα LG.Philips, έγινε παρουσίαση της τελευταίας γενιάς πάνελ στις 42'' που θα είναι πολύ πιο λεπτά από τα προηγούμενα. Ούτε αυτά έχουν LED backlight :

1_r.jpg

LG.Philips LCD to launch ultra-slim 42-inch full HD 120Hz panel in 2008

ΤΑ IPS εχουν καλυτερη γωνια θεασης,δεν φοραει lG ειναι σιγουρο,δεν ειπα οτι επειδη γραφουν 176 θα ειναι και ακριβως ετσι αλλα χτες ξερω οτι καθησα επιτηδες γυρω στις 76 μοιρες πλαγια δεξια και αριστερα της τηλεορασης και εβλεπα φορμουλα 1 και η εικονα της 9900 ηταν μια χαρα ουτε μπλε ειδα ουτε κατι αλλο,εβαλα και την γυναικα μου μετα μηπως εγω δεν βλεπω καλα,πηγα και στην sony 32'' crt που εχω και σας λεω οτι δεν μπορουσα ουτε 5 λεπτα να καθησω να δω τωρα πια αλλα ηθελα να το σημα απο τα καναλια μας που ηταν σχετικα χαλια χτες στην περιοχη μου.ΤΟ πανελ που φοραει καθε τηλεοραση δεν κανει μονο του την διαφορα αλλα η τεχνολογια και η φιλοσοφια του καθε κατασκευαστη και δeν μπορουμε να τα εχουμε ολα τελεια σε μια lcd για αυτο λεω οτι τελικος κριτης ειναι τα ματια μας και εγω αυτα εμπιστευομαι και δεν το εχω μετανιωσει μεχρι τωρα τουλαχιστον.

Πραγματικά, δεν είμαι βέβαιος ποιός θέλει να καθήσει να δει την 9732 στις 80 μοίρες απόκλιση και να το κάνει αυτό όταν δείχνει μαύρο, ώστε να δει αν φεγγίζει στο μπλέ....

Όταν η τηλεόραση παίζει κάτι, σχεδόν οτιδήποτε, είναι μια χαρά σε μεγάλες γωνίες!

Αν για κάποιο λόγο πρέπει κανείς να την κοιτάει σχεδόν από το πλάι, τουλάχιστον έχει βάση και στρίβει (και στον τοίχο υπάρχουν στηρίγματα που το κάνουν).

Είναι τόση η παραμόρφωση γεωμετρίας υπο τέτοια γωνία, που το τελευταίο που ενοχλεί είναι το ψιλοξέπλυμα των χρωμάτων.

Σε γωνιακό καναπέ που την έχω, από τος 45 μοίρες δεν έχει απολύτως κανένα μα κανένα πρόβλημα!! Αν πάλι κάποιος θέλει να ψειρίζει αν αλλάζει απόχρωση το μαύρο....

Π.

Aμα δινεις 4000κακια για μια 42αρα , ψυρειζης και τη συσκευασια οχι μονο την τηλεοραση .
Ετσι ειναι , με τα λεφτα μου ..μω και την κυρα μου λεει το δογμα .
Πληρωνεις και απαιτεις να εισπραξεις το αναλογο τιμημα οπου και οτι κι αν ειναι αυτο .

Λοιπόν, τελικά για να είμαστε και λίγο σοβαροί και να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εικόνες σε όσους θέλουν να βγάλουν άκρη τί να πάρουν. Μετά από ένα μήνα χρήσης της 42pfl9732d :

Οι 9732/9900 δεν παίζονται και δεν έχουν κανένα σοβαρό πρόβλημα γωνίας θέασης. Έχουν απίστευτα χρώματα, σιδερώνουν SD σήμα, αναβαθμίζεται το firmware και πουθενά δεν υπάρχουν motion trails. Για το ambilight, ότι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε. Είναι ο λόγος που δεν πήγα σε sony. :2thumb22sup:

Τα μόνα προβλήματα που μπορεί να ενοχλήσουν είναι το σχετικά φωτεινό μαύρο συγκριτικά με samsung/plasma (που και πάλι πολύ αξιοπρεπές είναι), το σχετικά αργό zapping χρησιμοποιώντας τους αριθμούς των καναλιών και (αν υπάρχει σε κάποια κομμάτια) το αχνό υψίσυχνο σφύριγμα από το τροφοδοτικό, όταν η τηλεόραση είναι κλειστή. Αν πάλι ενοχλεί κάποιους, δεν έχουν HD tuner που έχει η sony X3000/3500. :twoguns:

Π.

Πήγα σήμερα στο Πλαίσιο για να δω και να συγκρίνω την Philips 42PFL9732D.
Είχε την 42PFL9632D η οποία είναι περίπου το ίδιο. (Δεν γνωρίζω αν φοράει το ίδιο panel με την 42PFL9732D).
Δεν μου άρεσε καθόλου, μικρές γωνίες θέασης και το χειρότερο μαύρο.
Απο όσες είδα Sony 40X3500, Samsung 40LE40F86B και Sharp η τηλεόραση με το καλύτερο μαύρο ήταν η Sharp LC-46XL1E πάντα σε HD ανάλυση.
Τελικά έχω την εντύπωση πως η 42PFL9632D δεν φοράει S-IPS panel γιατί
έχω monitor Philips 230WP7 και βλέπω ότι η γωνία θέασης είναι άριστη.

Για την 9732 και 9900 ξερω σιγουρα οτι φορανε πανελ IPS στοιχειο που υποσχεται ευρυτερη γωνια θεασης αλλα σε σχεση με το pva που φορουσαν οι προηγουμενες χανουν λιγακι στο μαυρο(αναφερεται και στο τεστ της 9732 στο HDTVdigital vision),η τηλεοραση δεν εχει κανενα προβλημα με την γωνια θεασης αντιθετα ειναι εκρηκτικη και ζωντανη και εχει απο τις πιο καλες αποδοσεις της κινησης επισης το perfect pixel hd αποτελει το πιο ολοκληρομενο πακετο βελτιστοποιησης της εικονας me δευτερο το motion flow ths sony kαι το digital natural motion einai eνα απο τα κορυφαια συστηματα παταξης του motion judder tου τρανταγματος δηλαδη που παρουσιαζεται στην κινηση σε οσα πανελ χρησιμοποιουν τεχνικες αυξησης των
frames kαι ετσι το halo effect να εμφανιζεται πολυ λιγες φορες.Η 9732 και 9900 εχουν τελεια κινηση και αριστη λεπτομερεια,πλουσια χρωματα και πολυ καλη οξυτητα αλλα υστερουν καπως στο μαυρο και για αυτο θελουν πολυ ψαξιμο και δοκιμες για να παρεις την καλυτερη εικονα αλλα ειπαμε καμια lcd δεν ειναι τελεια,η παροιμια λεει οτι οποιος δεν θελει να ζυμωσει σαραντα χρονια κοσκινιζει,δηλαδη ποτε δεν θα βρειτε την τελεια τηλεοραση και παντα θα βγαινουν νεοτερα μοντελα με βελτιωσεις αλλα και νεα προβληματα γιατι με την ψηφιακη τεχνολογια η λυση του ενος προβληματος ειναι η αρχη ενος νεου για αυτο δεν χρειαζεται να ειστε τοσο αναποφασιστοι η μερα που θα βγει το τελειο πανελ αργει πολυ ακομη.

Last edited:

Λέει κάθε φωτιστικό μπορεί μπλα μπλα, η ρωτησή μου είναι η εξής: 199 ευρώ το ένα φωτιστικό? Γιατί αν είναι το ένα τότε μιλάμε για τρομερή ευκαιρία,να πάρω τηλ να μου κρατήσουν 5! :flipout: Ωραία φαίνονται πάντως.

Μαλλον θελεις γυμναστηριο για να λαχανιαζεις τοσο ευκολα,ισως επειδη τρεχεις μονο προς ιαπωνια και κορεα μερια κοιτα και λιγο προς ευρωπη εχει πιο καθαρο αερα καλο θα σου κανει.....το πιασες το υπονοουμενο:worshippy:

Μαλλον θελεις γυμναστηριο για να λαχανιαζεις τοσο ευκολα,ισως επειδη τρεχεις μονο προς ιαπωνια και κορεα μερια κοιτα και λιγο προς ευρωπη εχει πιο καθαρο αερα καλο θα σου κανει.....το πιασες το υπονοουμενο:worshippy:

Σωστός :D

Την ακολούθησα την συμβουλή σου στο παρελθόν και δεν ενθουσιάστηκα, αλλά ούτε και απογοητεύτηκα. Έτσι και έτσι κατάσταση.

Καλές οι Μικρές Ολλανδέζες ... αλλά παίζουν και κάτι γκέισες, άλλο πράγμα :D

Για την 9732 και 9900 ξερω σιγουρα οτι φορανε πανελ IPS στοιχειο που υποσχεται ευρυτερη γωνια θεασης αλλα σε σχεση με το pva που φορουσαν οι προηγουμενες χανουν λιγακι στο μαυρο

ε... οχι και λιγο,με την διαφορα οτι ισχυει το ιδιο οπως και στα panels για monitors

η διαφορα υπερ του s-pva panel ειναι αρκετα μεγαλη σε σχεση με το s-ips panel,μιλωντας παντα για monitors

ελπιζω να μην ισχυει το ιδιο για panels της τηλεορασης

Last edited:

Όχι δεν μωβίζει υπό νορμάλ γωνίες, πάσχει όμως στο μαύρο.

:offtopic:

για πριν μπουμε στα windows λεω,διοτι αυτο ειναι χαρακτηριστιο των S-IPS PANEL.

παντως το δικο μου ειναι :LM201U05-SLA1, REV.114 σε μια HP2065

Σιγουρα εχω S-IPS panel με τα καλα του και τα κακα του.

Σωστός :D

Την ακολούθησα την συμβουλή σου στο παρελθόν και δεν ενθουσιάστηκα, αλλά ούτε και απογοητεύτηκα. Έτσι και έτσι κατάσταση.

Καλές οι Μικρές Ολλανδέζες ... αλλά παίζουν και κάτι γκέισες, άλλο πράγμα :D

Είμαι λίγο νέος στο CLUB και έχω μπερδευτεί...
Πιστεύω πως είμαι σε ενα forum... με συγκεκριμένο θέμα που σκοπό έχει να βοηθήσει αυτούς που ΕΙΔΙΚΑ προβληματίζονται.
Εν προκειμένω με την AUREA.
Με απορία διαβάζω εμβόλιμα, άσχετα, μηνύματα "φίλων" άλλης εταιρίας (PIONEER) και άλλης τεχνολογίας (plasma) αλλά και άλλων "διαφορετικής θεματολογίας" που δεν διευκολύνει καθόλου όσους ψάχνουν.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν έτσι πρεπει να γίνεται η εδώ κουβέντα μας..και πραγματικά θα ήθελα τη γνώμη σας.
Οσο για το Ευρώπη -Απω Ανατολή ..και εδώ θα ήθελα να ξέρω αν έιναι "του ενδιαφέροντος της συζήτησης" οι προβληματισμοί σχετικά με το αν στα κριτήρια αγοράς ΠΡΕΠΕΙ να μπούν και πολιτικοοικονομικοί λόγοι. Προσωπικά πιστεύω πως ΝΑΙ... αν και σε προηγούμενο σχετικό σχόλιο μου αντιμετωπίστηκα αρνητικά και αδιάφορα.

Και ένα αξεσουάρ που ταιριάζει πολύ με τις 9900 ....

1017721.gif

Philips Living Colours
Φίλοι.. το σκεπτικό της PHILIPS με τα: Ambilight, LivingColours κ.ά. είναι άλλο και η ιστορία πάει αλλού..... Θετικό ή αρνητικό..σηκώνει συζήτηση..
http://nerdwithswag.com/2007/08/01/philips-digital-drawing-tool-digital-graphitti/
http://www.theispysite.com/2007/08/01/i-spyphilips-digital-drawing-tool/

Είμαι λίγο νέος στο CLUB και έχω μπερδευτεί...
Πιστεύω πως είμαι σε ενα forum... με συγκεκριμένο θέμα που σκοπό έχει να βοηθήσει αυτούς που ΕΙΔΙΚΑ προβληματίζονται.
Εν προκειμένω με την AUREA.
Με απορία διαβάζω εμβόλιμα, άσχετα, μηνύματα "φίλων" άλλης εταιρίας (PIONEER) και άλλης τεχνολογίας (plasma) αλλά και άλλων "διαφορετικής θεματολογίας" που δεν διευκολύνει καθόλου όσους ψάχνουν.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν έτσι πρεπει να γίνεται η εδώ κουβέντα μας..και πραγματικά θα ήθελα τη γνώμη σας.
Οσο για το Ευρώπη -Απω Ανατολή ..και εδώ θα ήθελα να ξέρω αν έιναι "του ενδιαφέροντος της συζήτησης" οι προβληματισμοί σχετικά με το αν στα κριτήρια αγοράς ΠΡΕΠΕΙ να μπούν και πολιτικοοικονομικοί λόγοι. Προσωπικά πιστεύω πως ΝΑΙ... αν και σε προηγούμενο σχετικό σχόλιο μου αντιμετωπίστηκα αρνητικά και αδιάφορα.

Αφού κάνεις quote τα λεγόμενα μου θα υποθέσω πως αναφέρεσαι και σε μένα.

Δεν είμαι "φίλος" καμίας εταιρίας και καμίας "τεχνολογίας". Επειδή έχω καταλήξει πως για τις ανάγκες μου η καλύτερη λύση είναι μια Pioneer, δεν με κάνει "φίλο" της τεχνολογίας ή της εταιρίας, ούτε βλέπω σαν "εχθρούς" ή "αντίπαλους" όσους έχουν ή θα αποκτήσουν τηλεόραση διαφορετικού κατασκευαστή ή διαφορετικής τεχνολογίας. Άλλωστε οι εναλλακτικές μου λύσεις σε περίπτωση που σκαλώσει η Pioneer είναι τεχνολογίας LCD.

Δεν πιστεύω πως είμαστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα και δεν πρέπει να είμαστε. Και εγώ νέο μέλος του forum είμαι και τίποτα παραπάνω από ένας υποψήφιος αγοραστής. Δεν συμμετέχω στο forum για να χαϊδεύω τα αυτιά των άλλων (έχω κατοικίδιο για αυτό τον σκοπό), συμμετέχω για να ανταλλάσσουμε απόψεις και είναι πολύ λογικό και δημιουργικό να διαφωνούμε. Αν η διαφωνία ενοχλεί συγνώμη αλλά δεν πρόκειται να κάνω κάτι για να το αλλάξω. Αυτό ισχύει και για τις απόψεις μου περί Ευρώπης-Ασίας σε προηγούμενα post του thread. Δεν είδα αρνητικά τις δικές σου απόψεις, ούτε τις απαξίωσα, απλά δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Το μήνυμα που έκανες quote δεν είναι "εμβόλιμο" είναι φιλική απάντηση σε μήνυμα του teo35 το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί "off-topic" (προσωπικά δεν με ενόχλησε και το βρήκα χιουμοριστικό και εντός ορίων του διαλόγου). Θα μπορούσες να κάνεις quote το δικό του μήνυμα, αλλά για λόγους που εσύ ξέρεις (εγώ υποθέτω μόνο) επέλεξες το δικό μου.

Υ.Γ 1 : Το thread ανοίχτηκε από "εχθρό"
Υ.Γ 2 : Αν υπάρχουν "off-topic" μηνύματα μου στο thread συγνώμη

παμε να δουμε και το τεστ της "ωραιας" απο το τελευταιο τευχος του hitech (του τα χωσα αλλα παλι το αγορασα - ας οψεται το δισκακι).

Λοιπον
phil 9900
εικονα 9.3
φωτειν. 194
contr ratio 274:1
scaler 9.6
ευκρινεια 10.0
χρωμ.ακριβεια 9.5
σκοτεινα 7.6
φωτεινα 9.3
scaler hd 9.7
24fps 9.5

phil 9732
εικονα 9.3
φωτειν. 292
contr ratio 278:1
scaler 9.6
ευκρινεια 10.0
χρωμ.ακριβεια 9.5
σκοτεινα 8.2
φωτεινα 9.5
scaler hd 9.7
24fps 9.5

sony x3500
εικονα 9.5
φωτειν. 209
contr ratio 491:1
scaler 10.0
ευκρινεια 10.0
χρωμ.ακριβεια 9.5
σκοτεινα 8.5
φωτεινα 9.5
scaler hd 10.0
24fps 10.0

επισης υπαρχει και η pio 428x που παιρνει εικονα 9.6 και 10αρια σε χρωμ ακρ., σκοτεινα και φωτεινα και 9,5 στην ευκρινεια και στον scaler hd.

για την χαμηλη βαθμολογια στα σκοτεινα εξηγει....

Εδω παρατηρησαμε μια ελαφρια πρασινη αποχρωση οπου υπαρχει μαυρο, κατι που επηρεαζει γενικοτερα την αποδοση σκοτεινων πλανων. Απο την αλλη δεν αποφευγεται η δημιουργια ενος ανεπαισθητου πεπλου τον οποιο δεν ειναι ορατο στην 9732.

Για τον scaler ειναι λιγο αντιφατικος...

Ο ενσωματωμενος scaler ειναι πραγματικα υπεροχος αν και δεν του ξεφευγουν καποια τεχνουργηματα στα περιγραμματα των αντικειμενων με γρηγορη κινηση ειδικα οταν καλειται να αποδωσει υλικο 1080/24 (δηλ αν δεν ηταν υπεροχος τι θα εκανε ρωταω εγω)

Συνολικα ομως η τηλεοραση επαινειται κυριως γιατι η εμπειρια θεασης με το αμπι ειναι συγκλονιστικη....Ο εντυπωσιακος χορος των χρωματων σε αποτρεπει απο το να προσεξεις τα καθε λογης μικρα ελαττωματα...(ξυπνια η philips λεω εγω)

και μερικα ενδιαφεροντα περι ambi ...

ιδιοφυες κολπο συνδυαζει στυλ και επιστημη - το φως του κραταει μονιμως ανοιχτη την ιριδα του ματιου και ετσι το ματι δυσκολευται να διακρινει τις αδυναμιες της lcd

η αλλιως
επειδη το παραπανω φως κανει το διαφραγμα να κλεινει λιγοτερο, ολο το ματι δουλευει σε μια πιο γραμμικη περιοχη ....

τα σχολια δικα σας