Philips BDP-9600 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Τελικά κατά 99% το βρήκα ποιο είναι το πρόβλημα και μένει μόνο να κάνω άλλη μια επιβεβαίωση. Το πρόβλημα προέρχεται και συμβαίνει πάντα όταν έχω σύνδεση μέσω οπτικής ίνας το player στο dac της cambridge audio. Δεν ξέρω για ποιο λόγο συμβαίνει και βγάζει πρόβλημα πάντως με την αποσύνδεση της οπτικής το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
Αν το επιβαιώσω το βράδι θα στείλω email και στην philips να μου πουν και αυτοί την γνώμη τους.

Και φυσικά ούτε αυτό ήταν...:( και νόμιζα ότι το βρήκα. Με το που γύρισα σπίτι μετά από την δουλειά ανάβο το player και φυσικά εμφανίστηκε ξανά το πρόβλημα με το αναβόσβημα. Δεν το χωράει το μυαλό μου ότι είμαι τόσο άτυχος και έχω πέσει πάνω σε δυο ίδιες περιπτώσεις προβληματικού player. To μόνο που μένει είναι να το βάλω πάνω σε μπρίζα μόνο του μήπως είναι από εκεί το πρόβλημα αλλά χλωμό το βλέπω.
Μάλλον θα πάρω την αντιπροσωπία της phillips για τεχνική υποστήριξη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Κοιτώντας και παλιότερα posts σχετικά με το θέμα της εμφάνισης Ελληνικών υπότιτλων (πχ το παλιο μνμ αριθ.52 και το μνμ αριθ. 115), ειχα μεινει με την απολυτη βεβαιότητα οτι δεν γινεται να δουμε Ελληνικους υπότιτλους σε αρχεια dvix ή mkv και το ειχα αναφερει κατηγορηματικά. Διαβαζοντας ομως την υπόδειξη του papasouzakias συνειδητοποιησα οτι οταν εφτιαχνα τα αρχεια srt (με Ελληνικους υπότιτλους) ειτε με ANSI ειτε με UTF-8 κωδικοποιηση, απλά τα εβαζα στον ιδιο καταλογο και με το ιδιο ονομα με το mkv αρχειο κι αυτο ηταν όλο. Ετσι το μηχανακι ΔΕΝ τους διαβαζει (ειτε σαν ANSII ειτε σαν UTF-8). Επρεπε να κανω και κατι αλλο που ηταν μπροστα στα ματια μου και δεν το ειχα αντιληφθει (και το επισημανε ο papasouzakias).

Να λοιπον πως δουλευει το πραμα σιγουρα κι απλά:

1. Κατεβάζουμε το srt αρχειο των Ελληνικών υπότιτλων και το βαζουμε στον ιδιο καταλογο με το mkv και με το ιδιο ονομα με το mkv.
2. Ανοιγουμε με το notepad to srt αρχειο και το σώζουμε (save as) σαν ANSI (ΠΡΟΣΟΧΗ: ANSI, και ΟΧΙ UTF-8)
3. Οταν αρχιζει να παιζει η ταινία παταμε στο τηλεχειριστήριο το κουμπι "Επιλογές" (βλ. κοκκινο βέλος στην επισυναπτομενη εικονα) και μετά --> Subtitles language. Εκει βγαζει 2 επιλογες α) no subtitles και β) 1 (ναι, ετσι αναφερει το αρχειο srt, ασχετως τι ονομα του δώσαμε εμεις). Πατάμε λοιπον το 1. (Εννοειται οτι δεν βαλαμε και αλλες γλώσσες υποτιτλων για να μας βγαλει παραπανω επιλογές απο δύο)
4. (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, αυτο που μου ειχε διαφυγει). Παταμε παλι το το κουμπι "Επιλογές" (βλ. κοκκινο βέλος στην επισυναπτομενη εικονα) και μετά --> Characters Set και απο τις 4 επιλογές που βγαζει παταμε Greek.

Εt voila, ολα δουλευουν ρολοϊ. Το δοκιμασα με 3 διαφορετικα αρχεια srt και ολα τα εδειχνε κανονικά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν στο βημα 2 σωσετε σαν UTF-8 και κανετε σωστα τα βηματα 3 και 4, ΔΕΝ θα δειτε Ελληνικα, γι αυτο λεω μονο ANSI.
Το μονο αρνητικο (που αφορά ΜΟΝΟ οσους εχουν τηλεοραση 21:9, οπως εγω) ειναι οτι Subtitle shifting ΔΕΝ γίνεται σε υλικό divx ή mkv

Ελπιζω να βοηθησα, περιμενω απαντησεις-επιβεβαιώσεις-διευκρινισεις.

Νικος

ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΩ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ SRT! ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΜΕΣΩ DLNA ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ :ernaehrung004:

ΣΕ NETWORK ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ (MKVMERGE). ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΝΑ UPDATE KAI ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥΥΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΝΑ KICKKK ASSSS BLU-RAY KAI MEDIA PLAYER! (ΣΕΙΡΑ 60S TIME TUNNEL KAI ME TΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 90S ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ!!!)
--------------------------
Question
My DivX subtitles are not displayed or displayed incorrectly, what can I do?
Answer

Subtitles are supported in local playback – USB, Disc (DVD, Blu Ray)
Subtitles are not supported in network playback – DLNA, VOD (video store) of Net TV
Ensure that the file name extension of the subtitle file is either .srt, .smi, .sub, .ssa, or .txt
Ensure that your subtitle filename is the same as the DivX movie filename.

Example: If the filename of the movie is ‛Movie.avi’, then you will need to name the text file ‛Movie.sub’ or ‛Movie.srt’

Ensure that the subtitle file is in the same folder as the DivX movie file.
Ensure that you have selected the correct character set.
Press OPTIONS / SETUP.
Select Preferences , then select [ DivX Subtitle ] in the menu.
Select the character set below that supports the subtitle. (depending on the subtitles supported by your device)
[ Standard ] - Default setting
English, Irish, Danish, Estonian, Finnish, French, German, Italian, Portuguese, Luxembourgish, Norwegian (Bokmål and Nynorsk), Spanish, Swedish, Turkish
[ Central Europe ]
Polish, Czech, Slovak, Albanian, Hungarian, Slovene, Croatian, Serbian (Latin script), Romanian
[ Cyrillic ]
Belarusian, Bulgarian, Ukrainian, Macedonian, Russian, Serbian
[ Greek ]
Greek
[ Hebrew ]
Hebrew
[ Chinese(Simp)]
Simplified Chinese
[ Korean ]
Korean
If the full subtitle is not displayed during movie playback, this could be due to the subtitle text length exceeding the maximum limit for this set. Rename the subtitle to a shorter length when possible.

Note: Subtitle languages other than those stated above will not be displayed when used.
---------------------------

Απάντηση: Re: Philips BDP-9600 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Τελικά κατά 99% το βρήκα ποιο είναι το πρόβλημα και μένει μόνο να κάνω άλλη μια επιβεβαίωση. Το πρόβλημα προέρχεται και συμβαίνει πάντα όταν έχω σύνδεση μέσω οπτικής ίνας το player στο dac της cambridge audio. Δεν ξέρω για ποιο λόγο συμβαίνει και βγάζει πρόβλημα πάντως με την αποσύνδεση της οπτικής το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
Αν το επιβαιώσω το βράδι θα στείλω email και στην philips να μου πουν και αυτοί την γνώμη τους.

δοκιμασε να απομονωσεις την γειωση του philips τυλιγωντας το φις με μονωτικη ταινια.

Παιδιά, έχω ένα θέμα με το 9600 που με έχει τρελάνει. Το έχω συνδεδεμένο αναλογικά (7.1 channel output) με έναν παλιό marantz 6200 (7.1 channel intput) για να εκμεταλλευτώ την ποιότητα των dac του Philips παρακάμπτωντας τα dac του Marantz.
Χωρίς πολλά λόγια, αν του ορίσεις ότι δεν έχεις κεντρικό ηχείο, δεν στέλνει το κεντρικό κανάλι στο δεξί/αριστερό εκτός και αν κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Τότε, και μόνο μέχρι να το ξανακλείσεις, κάνει σωστά τη μίξη. Το ξανανοίγεις, και ότι και να του βάλεις στο μενού, θεωρεί ότι έχεις κεντρικό ηχείο και το στέλνει εκεί.
Το χειρότερο όμως είναι ότι αν του δηλώσεις ότι δεν έχεις subwoofer, που εγώ δεν έχω, έχεις χάσει το κανάλι των χαμηλών παρά το ότι έχεις δηλώσει τα υπόλοιπα ηχεία ως large! Το δοκιμάζω με THX test tones από το DVD Star Wars και ενώ με το παλιό μου Sony (με ίδια φυσικα συνδεσμολογία και σετάρισμα), ακούω όταν παίζει τον ροζ θόρυβο που αντιστοιχεί στο κανάλι του subwoofer από τα άλλα large ηχεία μου, στο Philips τίποτα! Μπαίνω στα μενού, ψάχνω, αλλάζω, επανεκκινώ, τίποτα. Πάω να παίξω τα ίδια test tones συνδέοντας το όχι μέσω 7.1 αλλά μέσω L/R με τον ενισχυτή, παίζει κανονικά όλους τους τόνους των υπολοίπων ηχείων από τα μπροστινά, εκτός από του subwoofer που τελικά δείχνει σαν να μην το αποκωδικοποιεί καθόλου!
Και για κερασάκι: το πρόβλημα με το κεντρικό, το έχει και ένας τύπος από την Εσθονία!!! όπως είδα εδώ:
http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?2395-BDP9600-Analog-Audio-SW-bugs-new-firmware
Είμαι σε επικοινωνία με τη Phiilps όπου μετά βίας κατάλαβαν το πρόβλημα και το έστειλαν στην Ολλανδία για να μας πουν αν είναι πρόβλημα υλικού ή λογισμικού, ενώ το service που ομολογώ ότι κατάλαβε πλήρως από τηλεφώνου και ήταν ευγενέστατο, μετά από έρευνα που έκανε στην βάση τεχνικών δεδομένων του, μου απάντησε οτι δεν το έχει συναντήσει και θα έπρεπε να πάμε στο "ψαχτό" αλλάζοντας πράγματα με αμφίβολο αποτέλεσμα.
Το θέμα είναι ότι αν είναι θέμα λογισμικού, να περιμένω να το λύσουν και να μην το πάω τζάμπα για σφαγή στο service. Για αντικατάσταση τους βλέπω πολύ δυσκοίλιους αλλά δεν θα είχε και νόημα αν το κάνουν όλα. Έχετε καμία ένδειξη από τα δικά σας;

Last edited:
Παιδιά και εγώ έτσι για την ιστορία τελικά και αυτή η συσκευή μου έβγαλε πρόβλημα. Μπορεί να έχω πέσει σε ελατωματικές παρτίδες αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω και το δεύτερο player να έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Θα το πάω σίγουρα για service γιατί δεν ξαναμπαίνω σε ταλαιπωρία για αλλαγή player και δεν ξαναρισκάρω να ζητήσω να μου φέρουν καινούργιο. Τον έχω αγαπήσει αυτό τον player για την ποιότητα του ήχου του και θέλω όσο τπτ άλλο για να το φτιάξουν.

Για service που να απευθυνθώ? Αυτά εδώ τα τηλέφωνα είναι ελλάδας η εξωτερικού

00800 3122 1280 (Αστική χρέωση)

http://www.support.philips.com/supp...rLanguage=el&userCountry=gr&_requestid=170539

Μετά βλέπω ότι στις επισκευές τους έχουν έναν εξωτερικό συνεργάτη με την επωνυμία Astra Service να απευθυνθώ σε αυτούς?

@chek2fire. δοκιμασες αυτο που σου προτεινα?

επισης μπορεις να δοκιμασεις και καποιο αλλο ντακ?

Δεν είναι το dac τελικά γιατί και με αποσυνδεμένη την οπτική ίνα έχει το ίδιο πρόβλημα. Το έβαλα και μόνο του στην μπρίζα δλδ εκτός πολύμπριζου και ξανά το ίδιο πρόβλημα. Το πολύ παράξενο είναι ότι για να παρουσιαστεί το πρόβλημα πρέπει οπωσδήποτε ο player να είναι κλειστός για αρκετή ώρα. Δλδ να δώσω ένα παράδειγμα ανοίγω τον player μετά από πολύ ώρα, το φωτάκι μπροστά αναβοσβήνει τουλάιχστον για ένα λεπτό και παραπάνω και μετά το μηχάνημα ξανακλείνει. Θα πρέπει με το που κλείσει να το ανοίξω αμέσως ξανά για να παίξει σωστά. Αν αργήσω ένα δύο λεπτά όταν το ανοίγω εμφανίζετε ξανά το ίδιο πρόβλημα αλλά με μικρότερη διάρκεια. Μετά από όλο αυτό ο player παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα και για ώρες.
Αν τον κλείσω μετά από ώρα αναπαραγωγής ταινίας, μουσικής κτλ και πάω να το ανοίξω μετά από 1-2 ώρες ο player ανοίγει ξανά κανονικά χωρίς να εμφανίζετε το πρόβλημα. Μόνο αν περάσουν αρκετές ώρες κλειστός τότε μόνο ξαναεμφανίζετε αυτό το παράξενο τεχνικό πρόβλημα. Πιστεύω αν είχα παραπάνω γνώσεις μόνο και μόνο από αυτά τα χαρακηριστικά θα είχα μπορέσει να κάνω debug...
Μια και σίγουρα μιλάμε πλέον για ελατωματικές παρτίδες που έφτασαν στον κοτσόβολο υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα πρέπει να είναι τροφοδοτικού. Εχει όλα τα χαρακτηριστικά για πρόβλημα τροφοδοτικού.

Last edited:
Για service που να απευθυνθώ? Αυτά εδώ τα τηλέφωνα είναι ελλάδας η εξωτερικού

00800 3122 1280 (Αστική χρέωση)

http://www.support.philips.com/supp...rLanguage=el&userCountry=gr&_requestid=170539

Μετά βλέπω ότι στις επισκευές τους έχουν έναν εξωτερικό συνεργάτη με την επωνυμία Astra Service να απευθυνθώ σε αυτούς?

Παλια (προ 1 ετους) για το προβλημα με τους υποτιτλους ειχα απευθυνθει στο 210 2725250, κος Μαρουλης, ηταν προθυμος κ ευγενικος.

το καλύτερο θα ειναι αλλαγή με καινούργιο από τη philips γιατί οι παρτίδες του Κωτσόβολου μπορεί να είναι προβληματικες

Ειναι τόσο απίστευτα όμορφος μουσικός player που καθηστερώ να το πάω για service μόνο και μόνο για να ακούω την μουσική μου από εκεί

Τελικά το πρόβλημα με το κεντρικό κανάλι κανάλι είναι γενικό. ´
Στο link που έδωσα παραπάνω, εμφανίστηκαν και άλλοι με το ίδιο πρόβλημα. Ακόμα όμως δεν επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα με το κανάλι του subwoofer που όπως έχω γράψει δεν μου το μιξάρει με τίποτα με τα άλλα ηχεία με αποτέλεσμα να χάνω τελικα όλες τις χαμηλές! Η Philips μου απάντησε ότι τα κεντρικά θα αργήσουν να απαντήσουν και πρέπει να περιμένω.
Η ουσία ειναι ότι το μηχανάκι, όσο τέλειο ήχο και αν έχει, δεν κάνει αυτά για τα οποία διαφημίζεται και αναγράφονται και στο manual. Αναρωτιέμαι, αν δεν μπορούν να το φτιάξουν με update, τι θα γίνει;

Στο link που έδωσα παραπάνω, εμφανίστηκαν και άλλοι με το ίδιο πρόβλημα. Ακόμα όμως δεν επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα με το κανάλι του subwoofer που όπως έχω γράψει δεν μου το μιξάρει με τίποτα με τα άλλα ηχεία με αποτέλεσμα να χάνω τελικα όλες τις χαμηλές! Η Philips μου απάντησε ότι τα κεντρικά θα αργήσουν να απαντήσουν και πρέπει να περιμένω.
Η ουσία ειναι ότι το μηχανάκι, όσο τέλειο ήχο και αν έχει, δεν κάνει αυτά για τα οποία διαφημίζεται και αναγράφονται και στο manual. Αναρωτιέμαι, αν δεν μπορούν να το φτιάξουν με update, τι θα γίνει;

Τίποτα...
Δοκίμασε να καταγράψεις το πρόβλημα και στο επίσημο φόρουμ της φίλιπς: http://www.supportforum.philips.com/en/forum.php

Παιδιά, έχω ένα θέμα με το 9600 που με έχει τρελάνει. Το έχω συνδεδεμένο αναλογικά (7.1 channel output) με έναν παλιό marantz 6200 (7.1 channel intput) για να εκμεταλλευτώ την ποιότητα των dac του Philips παρακάμπτωντας τα dac του Marantz.
Χωρίς πολλά λόγια, αν του ορίσεις ότι δεν έχεις κεντρικό ηχείο, δεν στέλνει το κεντρικό κανάλι στο δεξί/αριστερό εκτός και αν κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Τότε, και μόνο μέχρι να το ξανακλείσεις, κάνει σωστά τη μίξη. Το ξανανοίγεις, και ότι και να του βάλεις στο μενού, θεωρεί ότι έχεις κεντρικό ηχείο και το στέλνει εκεί.
Το χειρότερο όμως είναι ότι αν του δηλώσεις ότι δεν έχεις subwoofer, που εγώ δεν έχω, έχεις χάσει το κανάλι των χαμηλών παρά το ότι έχεις δηλώσει τα υπόλοιπα ηχεία ως large! Το δοκιμάζω με THX test tones από το DVD Star Wars και ενώ με το παλιό μου Sony (με ίδια φυσικα συνδεσμολογία και σετάρισμα), ακούω όταν παίζει τον ροζ θόρυβο που αντιστοιχεί στο κανάλι του subwoofer από τα άλλα large ηχεία μου, στο Philips τίποτα! Μπαίνω στα μενού, ψάχνω, αλλάζω, επανεκκινώ, τίποτα. Πάω να παίξω τα ίδια test tones συνδέοντας το όχι μέσω 7.1 αλλά μέσω L/R με τον ενισχυτή, παίζει κανονικά όλους τους τόνους των υπολοίπων ηχείων από τα μπροστινά, εκτός από του subwoofer που τελικά δείχνει σαν να μην το αποκωδικοποιεί καθόλου!
Και για κερασάκι: το πρόβλημα με το κεντρικό, το έχει και ένας τύπος από την Εσθονία!!! όπως είδα εδώ:
http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?2395-BDP9600-Analog-Audio-SW-bugs-new-firmware
Είμαι σε επικοινωνία με τη Phiilps όπου μετά βίας κατάλαβαν το πρόβλημα και το έστειλαν στην Ολλανδία για να μας πουν αν είναι πρόβλημα υλικού ή λογισμικού, ενώ το service που ομολογώ ότι κατάλαβε πλήρως από τηλεφώνου και ήταν ευγενέστατο, μετά από έρευνα που έκανε στην βάση τεχνικών δεδομένων του, μου απάντησε οτι δεν το έχει συναντήσει και θα έπρεπε να πάμε στο "ψαχτό" αλλάζοντας πράγματα με αμφίβολο αποτέλεσμα.
Το θέμα είναι ότι αν είναι θέμα λογισμικού, να περιμένω να το λύσουν και να μην το πάω τζάμπα για σφαγή στο service. Για αντικατάσταση τους βλέπω πολύ δυσκοίλιους αλλά δεν θα είχε και νόημα αν το κάνουν όλα. Έχετε καμία ένδειξη από τα δικά σας;

Επειδή και εγώ ακουω τα CDs μου απο την αναλογικη εξοδο του BDP9600, ακολουθησα την παρακατω λύση
Συνέδεσα τις αναλογικες εξοδους ηχου Line out L-R του BDP9600 (οχι τις 7.1 audio out) με τον ενισχυτή μου (Denon AVR-3311) και στη συνεχεια απο τα settings του ενισχυτή ορισα τις πολυ χαμηλές συχνότητες (< 200 Ηz) να τις στελνει στο subwoofer και τις υπολοιπες συχνότητες να τις στελνει στα ηχεια L-R. Eτσι ακουω τον ηχο των CDs σαν 2.1 (L-R.SUB) και εκμεταλλευομαι ετσι το subwoofer μου. Το θεμα που θετεις εσυ βεβαια (να παρω δλδ τον ηχο απο ενα 7.1 υλικο) και να τον στειλω μεσω αναλογικων εξοδων στον ενισχυτη δεν το αντιμετωπισα ετσι. Οτιδηποτε, περαν των CDs, φευγει απο την HDMI εξοδο. Φυσικα και τα CDs μπορω να τα ακουσω μεσω HDMI (μεσω των επιλογων του ενισχυτή μου) αλλα προτιμω να τα ακουω απο τους ψηφιοαναλογικους μετατροπεις του BDP9600 (απο την εξοδο Line out L-R που προανεφερα) , και εκει υπάρχει πραγματι διαφορά (μικρή αλλα ακουστή) υπερ της αναλογικής λύσης.
Νικος

Το θέμα είναι πολύ απλό.
1) Έχω έναν ενισχυτή marantz με 7.1 αναλογικές εισόδους.
2) Αγοράζω το 9600 που έχει 7.1 αναλογικές εξόδους.
3) Έχω 5 μέγαλα ηχεία και δεν έχω subwoofer.
4) Ακολουθώ το manual (για το τυπικό), και
5) Συνδέω αναλογικά τα δυο μηχανήματα και βάζω στο μενού του 9600 (ο ενισχυτής δεν ρυθμίζεται όταν παίζει από 7.1 input) ότι δεν έχω subwoofer και οτι όλα τα ηχεία είναι large.
6) Παίζω thx test tones και όταν φτάνει στο κανάλι του subwoofer δεν παίζει τον τόνο από τα άλλα ηχεία όπως θα έπρεπε ( αυτή δεν είναι η έννοια του στοιχειώδους bass management; ). Η πληροφορία του καναλιού .1 απλά χάνεται!
7) Βάζω μετά στο μενού ότι δεν έχω κεντρικό ηχείο (ενώ έχω) και περιμένω να ακούσω το κανάλι των διαλόγων από τα μπροστινά (L/R) ηχεία, σωστά; Λάθος! Το 9600 εξακολουθεί να στέλνει τους διαλόγους στο κεντρικό ηχείο εκτός και αν κάνω επαναφορά, όρισω από την αρχή ότι δεν έχω κεντρικό και μόνο τότε το μιξάρει στα μπροστινά. Αν κλείσω το player και το ξανανοίξω, κάνει πάλι τα ίδια. Αν δεν είχα δηλαδή κεντρικό ηχείο, θα έπρεπε να κάνω επαναφορά καθε φορά που το άνοιγα για να ακούω τους διαλόγους!

Συμπέρασμα (με δεδομένο ότι στο support forum της philips βρέθηκαν και άλλοι με ίδιες διαπιστώσεις):
Υπάρχει αδικαιολόγητο ΠΡΟΒΛΗΜΑ με το τμήμα των αναλογικών εξόδων! Να δω τι θα μου απαντήσουν από τη philips! Μακάρι να είναι θέμα παρτίδας.

p.s. : Το αρχαίο dvd sony 725 κάνει όλα τα παραπάνω σωστά, δηλαδή βγάζει τα test tones από τα ηχεία που του δηλώνεις, όπως του τα δηλώνεις.

Last edited:
Είσαι σίγουρος ότι χάνετε η πληροφορία του sub και όχι ότι απλά ενσωματώνετε στις δυνατότητες των υπόλοιπων ηχείων? Δλδ πως θα περιμένες να αποδώσει ένα δορυφορικό η κεντρικό ηχείο τους ήχους του subwoofer. Δεν νομίζω σε κανένα σύστημα με τον τρόπο που λες να άκουγες τα sub σε άλλα ηχεία.

Αγαπητέ check2fire. Το νόημα όταν δηλώνουμε στο μενού τι ηχεία έχουμε είναι να μην χάσουμε ηχητική πληροφορία. Για αυτό και μας δίνει την επιλογή αν έχουμε ή όχι συνδεδεμένο subwoofer.Αν για παράδειγμα δηλώσουμε ότι έχουμε μόνο μπροστινά ηχεία, μέσα από αυτά θα ακούσουμε και το κανάλι των διαλόγων και το κανάλι των περιφερειακών και αυτό των χαμηλών συχνοτήτων. Φυσικά, άλλο να έχεις ένα subwoofer και άλλο να ακούς τις χαμηλές από τα μπροστινά σου, όπου φυσικά εξαρτάσαι από το πόσο χαμηλά μπορούν να κατέβουν.
Το πρώτο πρόβλημα με την προβληματική μίξη του καναλιού των διαλόγων για μένα πλέον έχει ξεκαθαρίσει καθώς το έχουν και άλλοι. Το πρόβλημα με το κανάλι των χαμηλών, νομίζω ότι επίσης είναι υπαρκτό καθώς έχω άλλο παλιό player που αναπαράγει τον σχετικό δοκιμαστικό τόνο με το ίδιο σετάρισμα, αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος καθώς δεν έχω και subwoofer για να δω πλήρως τι γίνεται.
Και για να σου πω ξεκάθαρα την εμπειρία μου, εκτός από τις δοκιμές με το ροζ θόρυβο, όταν ξεκινάει το starwars με το γιγάντιο διαστημόπλοιο να μπαίνει στην οθόνη, με το παλιό μου dvd τρίζει ο καναπές και το παρκέ του σαλονιού μου μαζί. Με το 9600, ο ήχος είναι τζούφιος! Είναι εμφανέστατο ότι λείπει το κανάλι των χαμηλών. Θέλει όμως να έχεις μέτρο σύγκρισης για να καταλάβεις το πρόβλημα, αν φυσικά δεν έχεις ένα δισκάκι που να έχει test tones όπου εκεί δυστυχώς φαίνεται αμέσως τι γίνεται.