Philips BDP-9600 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Παιδιά, μην το ψάχνετε.
Στις αναλογικές εξόδους, το 9600 έχει 100% πρόβλημα με την μίξη του κεντρικού καναλιού (αν του βάλεις ότι δεν το έχεις, μια μιξάρει, μια όχι) ΚΑΙ δεν μιξάρει το LFE αν του βάλεις ότι δεν έχεις sub (το τσέκαρα και αυτό οριστικά).
Αναφορικά με το manual, αναφέρει ότι ρυθμίζεις το speaker setup για να έχεις τη βέλτιστη απόδοση στον ήχο. Δεν λέει πουθενά ότι για την σωστή και πλήρη αναπαραγωγή των πολυκάναλων φορμάτ ήχου είναι υποχρεωτική η σύνδεση sub, ούτε αναφέρει οποιονδήποτε σχετικό περιορισμό. Άλλωστε σου δίνει την επιλογή: subwoofer Yes/No. Είναι ξεκάθαρο!
Και για τους υποστηρικτές της Philips, έστω ότι το θέμα με το LFE είναι εγγενές χαρακτηριστικό του (που το έχουν κάνει γαργάρα), τα κόλπα που κάνει με το κεντρικό πως δικαιολογούνται;
Ακόμα περιμένω (κάνω για λίγο ακόμα υπομονή) την απάντησή τους και αν δεν το φτιάξουν με νεο firmware ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ (ή να μου αγοράσουν ένα καλό sub!).
Κρίμα, γιατί παίζει μουσική πολύ ωραία!

Παιδιά, μην το ψάχνετε.
Στις αναλογικές εξόδους, το 9600 έχει 100% πρόβλημα με την μίξη του κεντρικού καναλιού (αν του βάλεις ότι δεν το έχεις, μια μιξάρει, μια όχι) ΚΑΙ δεν μιξάρει το LFE αν του βάλεις ότι δεν έχεις sub (το τσέκαρα και αυτό οριστικά).
Αναφορικά με το manual, αναφέρει ότι ρυθμίζεις το speaker setup για να έχεις τη βέλτιστη απόδοση στον ήχο. Δεν λέει πουθενά ότι για την σωστή και πλήρη αναπαραγωγή των πολυκάναλων φορμάτ ήχου είναι υποχρεωτική η σύνδεση sub, ούτε αναφέρει οποιονδήποτε σχετικό περιορισμό. Άλλωστε σου δίνει την επιλογή: subwoofer Yes/No. Είναι ξεκάθαρο!
Και για τους υποστηρικτές της Philips, έστω ότι το θέμα με το LFE είναι εγγενές χαρακτηριστικό του (που το έχουν κάνει γαργάρα), τα κόλπα που κάνει με το κεντρικό πως δικαιολογούνται;
Ακόμα περιμένω (κάνω για λίγο ακόμα υπομονή) την απάντησή τους και αν δεν το φτιάξουν με νεο firmware ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ (ή να μου αγοράσουν ένα καλό sub!).
Κρίμα, γιατί παίζει μουσική πολύ ωραία!

Δοκίμασε να μεταφέρεις τα παράπονά σου στην φίλιπς, και ίσως σου επιστρέψουν τα χρήματα πίσω.

Τα σημερινά νέα από τη Philips:
Οι Ολλανδοί δουλεύουν πάνω στο θέμα και έχουν ενημερώσει ότι η απάντηση θα αργήσει.
Πόσο; ρωτάω, δεν ξέρουμε απαντάει η κοπέλα.
Εγώ τι κάνω που το μηχάνημα δεν δουλεύει σωστά; Αναμονή μου λέει πάλι.
Καλά, της λέω, θα περιμένω λίγο ακόμα και μετά θέλω τα λεφτά μου πίσω. Να απαντήσουν λέει πρώτα και μετα βλέπουμε.
Και εγώ λέω σε εσάς: να σας πάρουμε πρώτα τα λεφτά και μετά περιμένετε και ΑΝ!!!
Ωραίοι!

Τα σημερινά νέα από τη Philips:
Οι Ολλανδοί δουλεύουν πάνω στο θέμα και έχουν ενημερώσει ότι η απάντηση θα αργήσει.
Πόσο; ρωτάω, δεν ξέρουμε απαντάει η κοπέλα.
Εγώ τι κάνω που το μηχάνημα δεν δουλεύει σωστά; Αναμονή μου λέει πάλι.
Καλά, της λέω, θα περιμένω λίγο ακόμα και μετά θέλω τα λεφτά μου πίσω. Να απαντήσουν λέει πρώτα και μετα βλέπουμε.
Και εγώ λέω σε εσάς: να σας πάρουμε πρώτα τα λεφτά και μετά περιμένετε και ΑΝ!!!
Ωραίοι!

Μίλησες με κάποιον από την Ελληνική φίλιπς, ή από την εξυπηρέτηση πελατών;
Αν μίλησες με την Ελληνική φίλιπς, τάζουν διάφορα που δεν γίνονται στο τέλος.

Σήμερα παρέλαβα το μηχάνημα και μέχρι στιγμής παίζει μια χαρά ακόμα και ο ήχος του είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο με πριν. Κακά τα ψέματα σε τέτοια τιμή τόσο μουσικό player δεν πιστεύω να υπάρχει.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τα συμπεράσματά μου.
Στο supportforum της Philips βγήκαν και ζητούν συγνώμη για το πρόβλημα και λένε ότι δουλεύουν κατά προτεραιότητα σε αυτό.
Αρα: προς το παρόν μη λειτουργικό το 9600 σε αναλογική σύνδεση 7.1.
Αναμένουμε, θα έχει ενδιαφέρον.

Το συγκεκριμένο player αν το συνδεσουμε με οπτική ίνα σε ενισυχτή θα έχουμε κάποιο πρόβλημα με τον ήχο σε σετ ηεχείων 2.1 ή 5.1?

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τα συμπεράσματά μου.
Στο supportforum της Philips βγήκαν και ζητούν συγνώμη για το πρόβλημα και λένε ότι δουλεύουν κατά προτεραιότητα σε αυτό.
Αρα: προς το παρόν μη λειτουργικό το 9600 σε αναλογική σύνδεση 7.1.
Αναμένουμε, θα έχει ενδιαφέρον.

Πάντως για να το αναφέρουν μάλλον θα είναι θέμα αναβάθμισης λογισμικού αρά που θα λυθεί με κάποιο μελλοντικό firmware update. Εμένα με καίει πάντως σε μελοντικά update να βάλους και καμιά υποστήριξη για flac. Δεν φαντάζομαι να τους είναι τπτ δύσκολο καθώς το flac ανοιχτό πρότυπο είναι και δεν θέλει και καμία άδεια χρήσης.
Να πω ότι o player πλεόν δουλεύει άψογα αφού το πείρα από το service.

Το έβαλα. Πράγματι λύνει το πρόβλημα με το κεντρικό ηχείο.
Αλλά ΜΟΝΟ αυτό και ΟΧΙ το άλλο με την μίξη του LFE στα μπροστινά όταν του δηλώσεις ότι δεν έχεις sub!
Άρα, για εμένα το 9600 είναι ακόμα μη λειτουργικό/προβληματικό στην αναλογική σύνδεση 7.1.
Τους ενημέρωσα σχετικά και περιμένω για τελική απάντηση.Δίνω πίστωση χρόνου μια και έφτιαξαν το μισό.
Πάντως, για το άλλο μισό, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος.
Οψόμεθα.

Προσπάθησε να διαμαρτυρηθείς στο φόρουμ της φίλιπς, στο νήμα που ίσως ανοιχτεί για τις εντυπώσεις από το νέο λογισμικό.

Το αισιόδοξο για την περίπτωση σου είναι ότι σίγουρα είναι θέμα λογισμικού και όχι κάποια αστοχία στο hardware. Αρά από την στιγμή που υπάρχει πρόβλημα έχουν και την υποχρέωση αργά η γρήγορα να το λύσουν.

Παντως, εγω λεω παλι καλα που καθησαν και ασχοληθηκαν με το προβλημα και παρουσιασαν την αναβαθμιση τοσο γρηγορα.

Στα θεματα των τηλεορασεων δεν ειναι ποτε τοσο γρηγοροι....

Μην το λες. Απλά σε κάποια θέματα στις τηλεοράσεις (συγκεκριμένα τα sound-drops) δεν έχουν εντοπίσει ακόμα τι φταίει (προσωπική εκτίμηση).
Το προσπαθούν βέβαια... (έχω δοκιμάσει 6 εκδόσεις beta που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ).
(Για την 9705 έχουν ήδη βγει 13 επίσημες αναβαθμίσεις...)

Από τι είδα στο forum της phillips που είχα ποστάρει για το πρόβλημα που μου είχε παρουσιαστεί πόσταρε και άλλος ότι έχει το ίδιο πρόβλημα. Τελικά νομίζω υπάρχει μια προβληματική παρτίδα αυτή την στιγμή στην αγορά με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Σε μένα επειδή δεν γνώριζαν που οφείλετε το λύσαν αφού αντικατέστησαν σχεδόν τα πάντα στον player.

Άρχισαν τώρα να το παίζουν αμερικάνοι για το πρόβλημα με το sub.
Στο support forum, βγήκαν από τη Philips και μας λένε ότι η μίξη του καναλιού LFE στα μπροστινά, όταν δεν έχεις subwoofer, γίνεται κανονικά από το 9600 ΑΛΛΑ εμείς δεν το ακούμε γιατί είναι πολύ χαμηλή η συχνότητα για να ακουστεί από τα μπροστινά ηχεία!
Η πλάκα είναι ότι βγαίνει ένας ελβετός και τους βάζει μια φωτογραφία από τα μπροστινά του ηχεία που είναι κάτι ντουλάπες με 12 μεγάφωνα το καθένα και τους λέει ότι με αυτά μπορεί να τινάξει τα παράθυρα του σπιτιού από τις χαμηλές αλλά το 9600 μίξη στα μπροστινά ΔΕΝ κάνει.
Τους λέω και εγω σε έντονο ύφος ότι μας κοροϊδεύουν και τους εξηγώ ότι και τα δικά μου μικρά B&W 603 S3 αναπαράγουν το test tone που χρησιμοποιώ για το sub αν τα συνδέσεις στον ενισχυτή στη θέση του sub, αλλά δεν ακούς τίποτα όταν τα έχεις στη θέση τους, μπροστά, και έχεις δηλώσει στο speaker setup ότι δεν έχεις subwoofer.
Δηλαδή, το κανάλι LFE βγαίνει μόνο από την έξοδο του sub, ότι και αν κάνεις, και αν δεν έχεις sub χάνεις εντελώς το κανάλι των χαμηλών. Αυτό που λέγαμε για προβληματικό Bass Management.....
Και στο φινάλε, πώς ακούω το ίδιο σήμα στα ηχεία μου με το παλιό μου player;

Αναμένω τις αντιδράσεις τους γιατί νομίζω ότι έπεσαν σε ύφαλο, το πρόβλημα δεν φτιάχνεται με αναβάθμιση λογισμικού και πάνε να μας βγάλουν άσχετους. Για να δούμε.....

Last edited:
Να σε ρωτήσω γενικά ακούς καθόλου χαμηλό από το δικάναλο? Απο ταινίες και από cd σε κάποιο συγκρότημα ακούς γιατί να σου πω την αλήθεια εγώ από ταινίες και από cd στα kef μου ακούω μια χαρά το χαμηλό φυσικά όμως όχι όπως φαντάζομαι θα το άκουγα αν είχα sub. Αν και προσωπική μου άποψη είναι ότι το sub γενικά σαν ηχείο αλλοιώνει γενικά την εμπειρία.

Φυσικά και ακούω!
Ότι χαμηλό υπάρχει στα υπόλοιπα κανάλια το ακούω κανονικά.
Και στο στερεοφωνικό σήμα κανονικότατα και είναι και πολύ καλό!
Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν έχεις sub, χάνεις το περιοχόμενο του καναλιού LFE (ή αν θες .1 κανάλι) στο πολυκάναλο πρόγραμμα καθώς δεν το μιξάρει στα
μπροστινά κανάλια όταν του δηλώσεις ότι δεν έχεις sub.
Και φυσικά, γενικά όσο πιο χαμηλά κατεβαίνουν τα μπροστινά σου, τόσο αναπληρώνεται από αυτά η έλλειψη του subwoofer, με την προϋπόθεση ότι το bass management του
player στέλνει το σήμα εκεί που πρέπει! Το 9600 δεν το κάνει!
Εγώ το ψυλλιάστηκα όταν τυχαία έπαιξα μια εισαγωγική σκηνή στο starwars στο παλιό μου dvd και αμέσως μετά στο 9600 όπου το 9600 ήταν εντελώς "άδειο" χαμηλά
συγκριτικά, καθώς έπαιζε μόνο το χαμηλό που ήταν για τα υπόλοιπα ηχεία και όχι του καναλιού LFE. Αν δεν το ακούσεις συγκριτικά, και φυσικά αν δεν το ψάξεις μετά με test tones δεν παίρνεις χαμπάρι για το τι γίνεται.
Παιδιά, μην το ψάχνετε. Υπάρχει πρόβλημα στο σημείο αυτό για όσους χρησιμοποιούν τις 7.1 αναλογικές συνδέσεις και δεν έχουν sub.
Και αν μπείτε στο σχετικό philips support forum, θα δείτε τι λένε και υπόλοιποι που το έχουν διαπιστώσει. Δεν είμαι μόνο εγώ!

Μια απορία. Γιατί δεν κάνεις μίξη καναλιών LFE μέσω ενισχυτή; Δηλαδή στείλε 'ξερά' ΟΛΑ τα κανάλια απο το Philips BDP9600 και κάνε 'παιχνίδι' με τον ενισχυτή. Εγώ το έχω δοκιμάσει και δουλεύει έτσι μια χαρά! Επίσης το ίδιο κάνω και από την κάρτα ήχου του PC που είναι 7.1