Παιδιά στεναχωριέμαι που δεν γίνομαι κατανοητός, γι´αυτό διευκρινίζω:
Πλήρες bass management το 9600 δεν έχει με την έννοια να του ορίσεις τη συχνότητα που θέλεις εσύ για να στείλει τις χαμηλές από τα υπόλοιπα κανάλια στο subwoofer. Και αυτό δεν με πειράζει καθόλου.
Το στοιχειώδες όμως είναι, αν του ορίσεις στο speaker setup ότι δεν έχεις subwoofer, να στείλει το κανάλι των χαμηλών στα μπροστινά.
Και αυτό αναφέρεται στην σελ. 24 του αγγλικού manual λέει: "[speaker setup] Optimize the surround output for the connected speaker system" και στο "[speaker size] ...select [off] if there is no speaker connected" και "if the subwoofer is set to [off], the front speaker settings are [large] by default.".
Θα συμφωνήσω ότι δεν είναι και πολύ σαφές και αναλυτικό το manual, αλλά πουθενά δεν λέει ότι πρέπει να έχεις υποχρεωτικά συνδεδεμένο subwoofer στο σύστημά σου γιατί δεν μιξάρει το κανάλι αυτό στα μπροστινά. Και επαναλαμβάνω ότι την δουλειά αυτή κάνει άψογα το sony 725 του 2000. Και με αυτό ανέφερα ότι "τρίζει ο καναπές και το παρκέ μου" σε σχέση με το 9600 στο ίδιο πρόγραμμα και με το ίδιο speaker setup, δηλαδή δηλώνοντας και στα δυο μηχανήματα ότι έχω 5 μεγάλα ηχεία και όχι subwoofer.
Το "πείραμα" που θα ήθελα να κάνει κάποιος που έχει subwoofer και έχει το 9600 συνδεδεμένο αναλογικά με τον ενισχυτή του, θα ήταν να δηλώσει στο [speaker setup] ότι δεν έχει subwoofer (ενώ έχει) και να ακούσει αν αυτό εξακολουθεί να παίζει μετά τη ρύθμιση ή αν σταματάει να παίζει αλλά χάνεται και η πληροφορία του καναλιού των χαμηλών(δύσκολο να το καταλάβει κανείς χωρίς δισκάκι με δοκιμαστικούς τόνους).
Για το support forum της philips, ξαναβάζω το link για να δείτε.... Είπαμε, το άλλο bug με το κεντρικό έχει ήδη επιβεβαιωθεί.
http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?2395-BDP9600-Analog-Audio-SW-bugs-new-firmware/page2
Εγώ πάντως από αυτό που γράφει το εγχειρίδιο, καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να μην έχεις subwoofer, και τα ηχεία ορισμένα small. Αυτό μάλλον υπονοεί ότι οι χαμηλές συχνότητες των μπροστινών πρέπει να πάνε στα ηχεία, ή σε subwoofer.
Το ανάποδο που ζητάς (να σταλεί το κανάλι του subwoofer σε άλλα ηχεία) δεν ξέρω αν γίνεται από πηγή.
Aπο αυτο που αναγραφεται στο manual "if the subwoofer is set to [off], the front speaker settings are [large] by default." θεωρω οτι ειναι εξαιρετικα σαφες οτι αν λειπει το sub , τα χαμηλα θα πανε στα μπροστα ηχεια τα οποια πρεπει να δηλωθουν σαν large.
Γίνεται από όλες ανεξαρτήτως τις πηγές που διαθέτουν πολυκάναλες 7.1 εξόδους.....
Το θέμα είναι ποια χαμηλά... Τα δικά τους, ή το κανάλι χαμηλών;
Αυτές οι ασάφειες στα εγχειρίδια είναι εκνευριστικές...
Ρωτάω γιατί κοίταζα το pioneer 575Α που έχω (ένα αρχαίο του 2003), και δεν το κάνει. Και δεν είμαι σίγουρος αν το κάνει και ο ενισχυτής μου, το εγχειρίδιο είναι εξ' ίσου ασαφές. Ποια πηγή έχεις υπ' όψιν σου;
Δεν έχει bass managment ώστε όταν δηλώσεις subwoofer -> No, να σου βάλει αυτόματα όλα τα ηχεία -> large;
Και όλοι οι ενισχυτές των τελευταίων 7-8 χρόνων έτσι λειτουργούν......
Έχει, αλλά όταν δεν βάλεις subwoofer, το κανάλι χαμηλών χάνεται. Από τα ηχεία (που γίνονται large) βγαίνουν μόνο οι δικές τους χαμηλές συχνότητες.
Δοκίμασες με κάποιο sound pattern και δεν ακούγεται καθόλου το LFE δηλαδή; Περίεργο... :chinscratch:
Nοικιασε πχ το dvd απο τον πολεμο των αστρων και βαλε να παιξει το thx .
Σε καποια φαση παιζει το sub μονο του.Δες τι σου παιζει και απο που.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.