Philips BDP-9600 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Αυτό λέω μήπως όμως είναι χαρακτηριστικό της συσκευής και όχι bug. Δλδ μήπως όταν αναπαράγεις την ταινία σε δύο ηχεία τότε ο ήχος απλά ενσωματώνετε για ισορροπία του ήχου και γιαυτό ακούγετε τόσο τζούφιο που λές. Γιατί από την άλλη είναι τελείως άκυρο να τρίζει σε δικάναλο τα σαλόνι από το subwoofer γιατί χαλάει όλη την ισορροπία του ήχου.
Για μένα πάντως καλό είναι να ρωτήσεις και στο official forum της philips θα σου απαντήσουν σίγουρα άνθρωποι από την philips.

Παιδιά στεναχωριέμαι που δεν γίνομαι κατανοητός, γι´αυτό διευκρινίζω:
Πλήρες bass management το 9600 δεν έχει με την έννοια να του ορίσεις τη συχνότητα που θέλεις εσύ για να στείλει τις χαμηλές από τα υπόλοιπα κανάλια στο subwoofer. Και αυτό δεν με πειράζει καθόλου.
Το στοιχειώδες όμως είναι, αν του ορίσεις στο speaker setup ότι δεν έχεις subwoofer, να στείλει το κανάλι των χαμηλών στα μπροστινά.
Και αυτό αναφέρεται στην σελ. 24 του αγγλικού manual λέει: "[speaker setup] Optimize the surround output for the connected speaker system" και στο "[speaker size] ...select [off] if there is no speaker connected" και "if the subwoofer is set to [off], the front speaker settings are [large] by default.".
Θα συμφωνήσω ότι δεν είναι και πολύ σαφές και αναλυτικό το manual, αλλά πουθενά δεν λέει ότι πρέπει να έχεις υποχρεωτικά συνδεδεμένο subwoofer στο σύστημά σου γιατί δεν μιξάρει το κανάλι αυτό στα μπροστινά. Και επαναλαμβάνω ότι την δουλειά αυτή κάνει άψογα το sony 725 του 2000. Και με αυτό ανέφερα ότι "τρίζει ο καναπές και το παρκέ μου" σε σχέση με το 9600 στο ίδιο πρόγραμμα και με το ίδιο speaker setup, δηλαδή δηλώνοντας και στα δυο μηχανήματα ότι έχω 5 μεγάλα ηχεία και όχι subwoofer.
Το "πείραμα" που θα ήθελα να κάνει κάποιος που έχει subwoofer και έχει το 9600 συνδεδεμένο αναλογικά με τον ενισχυτή του, θα ήταν να δηλώσει στο [speaker setup] ότι δεν έχει subwoofer (ενώ έχει) και να ακούσει αν αυτό εξακολουθεί να παίζει μετά τη ρύθμιση ή αν σταματάει να παίζει αλλά χάνεται και η πληροφορία του καναλιού των χαμηλών(δύσκολο να το καταλάβει κανείς χωρίς δισκάκι με δοκιμαστικούς τόνους).
Για το support forum της philips, ξαναβάζω το link για να δείτε.... Είπαμε, το άλλο bug με το κεντρικό έχει ήδη επιβεβαιωθεί.
http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?2395-BDP9600-Analog-Audio-SW-bugs-new-firmware/page2

Παιδιά στεναχωριέμαι που δεν γίνομαι κατανοητός, γι´αυτό διευκρινίζω:
Πλήρες bass management το 9600 δεν έχει με την έννοια να του ορίσεις τη συχνότητα που θέλεις εσύ για να στείλει τις χαμηλές από τα υπόλοιπα κανάλια στο subwoofer. Και αυτό δεν με πειράζει καθόλου.
Το στοιχειώδες όμως είναι, αν του ορίσεις στο speaker setup ότι δεν έχεις subwoofer, να στείλει το κανάλι των χαμηλών στα μπροστινά.
Και αυτό αναφέρεται στην σελ. 24 του αγγλικού manual λέει: "[speaker setup] Optimize the surround output for the connected speaker system" και στο "[speaker size] ...select [off] if there is no speaker connected" και "if the subwoofer is set to [off], the front speaker settings are [large] by default.".
Θα συμφωνήσω ότι δεν είναι και πολύ σαφές και αναλυτικό το manual, αλλά πουθενά δεν λέει ότι πρέπει να έχεις υποχρεωτικά συνδεδεμένο subwoofer στο σύστημά σου γιατί δεν μιξάρει το κανάλι αυτό στα μπροστινά. Και επαναλαμβάνω ότι την δουλειά αυτή κάνει άψογα το sony 725 του 2000. Και με αυτό ανέφερα ότι "τρίζει ο καναπές και το παρκέ μου" σε σχέση με το 9600 στο ίδιο πρόγραμμα και με το ίδιο speaker setup, δηλαδή δηλώνοντας και στα δυο μηχανήματα ότι έχω 5 μεγάλα ηχεία και όχι subwoofer.
Το "πείραμα" που θα ήθελα να κάνει κάποιος που έχει subwoofer και έχει το 9600 συνδεδεμένο αναλογικά με τον ενισχυτή του, θα ήταν να δηλώσει στο [speaker setup] ότι δεν έχει subwoofer (ενώ έχει) και να ακούσει αν αυτό εξακολουθεί να παίζει μετά τη ρύθμιση ή αν σταματάει να παίζει αλλά χάνεται και η πληροφορία του καναλιού των χαμηλών(δύσκολο να το καταλάβει κανείς χωρίς δισκάκι με δοκιμαστικούς τόνους).
Για το support forum της philips, ξαναβάζω το link για να δείτε.... Είπαμε, το άλλο bug με το κεντρικό έχει ήδη επιβεβαιωθεί.
http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?2395-BDP9600-Analog-Audio-SW-bugs-new-firmware/page2

Εγώ πάντως από αυτό που γράφει το εγχειρίδιο, καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να μην έχεις subwoofer, και τα ηχεία ορισμένα small. Αυτό μάλλον υπονοεί ότι οι χαμηλές συχνότητες των μπροστινών πρέπει να πάνε στα ηχεία, ή σε subwoofer.

Το ανάποδο που ζητάς (να σταλεί το κανάλι του subwoofer σε άλλα ηχεία) δεν ξέρω αν γίνεται από πηγή. Το sony 725 ποιο μοντέλο είναι ακριβώς;
(Βρήκα το εγχειρίδιο του DVP-NS725P αλλά μάλλον δεν αναφέρεσαι σε αυτό, γιατί έχει στερεοφωνική έξοδο μόνο).

Έχω την εντύπωση πως αυτό που ζητάω είναι to απολύτως στοιχειώδες! Από 2-3 κούτες Hitec που έχω στην αποθήκη κάτι τέτοιο έχω καταλάβει! Το SONY είναι το αρχαίο DVP-S725D. Από τα πρώτα DVD player της SONY. Και κάνει αυτό που λες κανονικότατα. Στέλνει το subwoofer, αν δεν έχεις, στα άλλα. Για το πρόβλημα του κεντρικού τι έχεις να πεις; Νομίζω ότι είδες το link. Το πρόβλημα με το συγχρονισμό ήχου/εικόνας και η απάντηση της philips ότι παίζει μόνο στην ψηφιακή σύνδεση δεν σε προβληματίζει; Δυστυχώς, τελευταίως έχουμε γίνει beta testers πολλών προϊόντων. Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος συνδέσει με HDMI δεν θα καταλάβει καθόλου τα προβλήματα στις αναλογικές εξόδους με το [speaker setup].

Aπο αυτο που αναγραφεται στο manual "if the subwoofer is set to [off], the front speaker settings are [large] by default." θεωρω οτι ειναι εξαιρετικα σαφες οτι αν λειπει το sub , τα χαμηλα θα πανε στα μπροστα ηχεια τα οποια πρεπει να δηλωθουν σαν large.

Επιτέλους!
Να μην συζητάμε και τα βασικά. Αν βάλεις ότι δεν έχεις sub, θα (πρέπει να) πάει στα μπροστινά το LFE (το κανάλι .1) και ότι χαμηλές περισσεύουν από άλλα ηχεία που έχεις πιθανόν δηλώσει ως small. Για έναν πρόχειρο οδηγό περί bass management δίνω τυχαία αυτό το λινκ:http://www.ecoustics.com/electronics/products/articles/119794.html
Επί της ουσίας ας ρίξει κάποιος μια ματιά και στο δικό του 9600 αν έχει χρόνο να δούμε τι γίνεται.

Εγώ πάντως από αυτό που γράφει το εγχειρίδιο, καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να μην έχεις subwoofer, και τα ηχεία ορισμένα small. Αυτό μάλλον υπονοεί ότι οι χαμηλές συχνότητες των μπροστινών πρέπει να πάνε στα ηχεία, ή σε subwoofer.

Το ανάποδο που ζητάς (να σταλεί το κανάλι του subwoofer σε άλλα ηχεία) δεν ξέρω αν γίνεται από πηγή.

Γίνεται από όλες ανεξαρτήτως τις πηγές που διαθέτουν πολυκάναλες 7.1 εξόδους.....

Aπο αυτο που αναγραφεται στο manual "if the subwoofer is set to [off], the front speaker settings are [large] by default." θεωρω οτι ειναι εξαιρετικα σαφες οτι αν λειπει το sub , τα χαμηλα θα πανε στα μπροστα ηχεια τα οποια πρεπει να δηλωθουν σαν large.

Το θέμα είναι ποια χαμηλά... Τα δικά τους, ή το κανάλι χαμηλών;
Αυτές οι ασάφειες στα εγχειρίδια είναι εκνευριστικές...

Γίνεται από όλες ανεξαρτήτως τις πηγές που διαθέτουν πολυκάναλες 7.1 εξόδους.....

Ρωτάω γιατί κοίταζα το pioneer 575Α που έχω (ένα αρχαίο του 2003), και δεν το κάνει. Και δεν είμαι σίγουρος αν το κάνει και ο ενισχυτής μου, το εγχειρίδιο είναι εξ' ίσου ασαφές. Ποια πηγή έχεις υπ' όψιν σου;

Το θέμα είναι ποια χαμηλά... Τα δικά τους, ή το κανάλι χαμηλών;
Αυτές οι ασάφειες στα εγχειρίδια είναι εκνευριστικές...

Oλες τις συχνότητες, συμπεριλαμβανομένου και του LFE. Το αν τα ηχεία μπορούν να αναπαράγουν αυτές τις συχνότητες είναι άλλου παπά ευαγγέλιο....

Ρωτάω γιατί κοίταζα το pioneer 575Α που έχω (ένα αρχαίο του 2003), και δεν το κάνει. Και δεν είμαι σίγουρος αν το κάνει και ο ενισχυτής μου, το εγχειρίδιο είναι εξ' ίσου ασαφές. Ποια πηγή έχεις υπ' όψιν σου;

Δεν έχει bass managment ώστε όταν δηλώσεις subwoofer -> No, να σου βάλει αυτόματα όλα τα ηχεία -> large;

Και όλοι οι ενισχυτές των τελευταίων 7-8 χρόνων έτσι λειτουργούν......

Last edited:
Δεν έχει bass managment ώστε όταν δηλώσεις subwoofer -> No, να σου βάλει αυτόματα όλα τα ηχεία -> large;

Και όλοι οι ενισχυτές των τελευταίων 7-8 χρόνων έτσι λειτουργούν......

Έχει, αλλά όταν δεν βάλεις subwoofer, το κανάλι χαμηλών χάνεται. Από τα ηχεία (που γίνονται large) βγαίνουν μόνο οι δικές τους χαμηλές συχνότητες.

Έχει, αλλά όταν δεν βάλεις subwoofer, το κανάλι χαμηλών χάνεται. Από τα ηχεία (που γίνονται large) βγαίνουν μόνο οι δικές τους χαμηλές συχνότητες.

Δοκίμασες με κάποιο sound pattern και δεν ακούγεται καθόλου το LFE δηλαδή; Περίεργο... :chinscratch:

Nοικιασε πχ το dvd απο τον πολεμο των αστρων και βαλε να παιξει το thx .
Σε καποια φαση παιζει το sub μονο του.Δες τι σου παιζει και απο που.

Δοκίμασες με κάποιο sound pattern και δεν ακούγεται καθόλου το LFE δηλαδή; Περίεργο... :chinscratch:

Nοικιασε πχ το dvd απο τον πολεμο των αστρων και βαλε να παιξει το thx .
Σε καποια φαση παιζει το sub μονο του.Δες τι σου παιζει και απο που.

Τσεκαρισμένο με ένα δισκάκι του χαι-τεκ...

Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι να τσεκάρετε τι κάνει το 9600 με βάσει τα χαρακτηριστικά. Αν κάτι δεν είναι στα χαρακτηριστικά 100% δεν θα παίζει σε φίλιπς, και δύσκολα θα πειστούν να το φτιάξουν. (Εδώ με EPG στα χαρακτηριστικά της 9705, και δεν θα το δούμε ποτέ, 1+ χρόνος κοροϊδία).

Αν όμως είναι στα χαρακτηριστικά, πιέστε να το υλοποιήσουν, κυρίως στο επίσημο φόρουμ.

Για να ενημερώσω για την δικιά μου περιπέτεια με το μηχάνημα. Τελικά όπως είπα το πήγα στην philips και εκεί μετά από έλεγχο που κάνανε ενώ την πρώτη μέρα το μηχάνημα τους δούλεψε κανονικά και μου είπαν ότι δεν είδαν κάποιο πρόβλημα την δεύτερη μέρα το επιβαιβέωσαν και οι ίδιοι το πρόβλημα.
Από τι μίλησα με τον τεχνικό μου είπε ότι η philips τους πρότεινε αλλαγή ολόκληρης της κεντρικής πλακέτας και του τροφοδοτικού. Τον ρώτησα αν συμφέρει να πάω να απαιτήσω ξανά καινούργιο μηχάνημη από τον κοτσόβολο αλλά μου απάντησε ότι το service που μου κάνει είναι σαν να στήνουν καινούργιο μηχάνημα γιατί δεν μιλάνε για αντικατάσταση κάποιον τμημάτων του μηχανήματος αλλά ολόκληρων μονάδων και αν και εκεί συνεχίσει το πρόβλημα θα πάνε σε αντικατάσταση μηχανήματος.
Τώρα να ρωτήσω. Επειδή με το μηχάνημα αυτό που με καίει είναι ο ηχος του. Δεν πιστεύω αν κάνουν όλες αυτές τις εργασίες να υπάρχει κάποιο μείωση της απόδοσης του?

To ελλιπές bass management δεν είναι ιστορία μόνο της έλλειψης ρυθμίσεων, αλλά και της διαχείρισης του κάθε τύπου ηχητικού format. Σε κάποια player δεν γίνεται το downmix με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα ηχητικά format.
Το ξέρω γιατί από το 2002 σε ένα pioneer 656Α (που έχω ακόμη) μετά από πολλαπλές επισκέψεις στο service ανακάλυψα ότι σε κάποια format δεν κάνει downmix. Μετά ανακάλυψα αυτή την αναφορά κάπου θαμμένη στο manual.
Συμφωνώ ότι τα manual είναι πολλές φορές απαράδεκτα! Εδώ ακόμα κι εγώ που στη δουλειά μου μεταφράζω ορισμένα, κρατάω την κοιλιά μου από τα λάθη που βλέπω μερικές φορές.

Last edited:
το 7500 είναι υποδεεστερο στον ηχο απο 9600 σε αναλογική σύνδεση
τα εχει συγκρίνει κανείς