Philips BDP-9600 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Για το θέμα των ελληνικών υποτίτλων στο Philips 3200 αναγνωρίζονται και σε avi και σε mkv αρχεία επιλέγοντας όταν παίζει η ταινία το πλήκτρο extra option και μετά subtitle language και Character Set Greek.

Στο 9600 αυτο που λες ΔΕΝ γινεται, ακομα και στο Character Set = Greek εξακολουθει να μην τους δείχνει σωστα, τουλάχιστον σε κωδικοποιηση UTF-8. Θα δοκιμασω κ σε αλλη κωδικοποιηση (ANSII or Unicode) κ θα ενημερωσω.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Κοιτώντας και παλιότερα posts σχετικά με το θέμα της εμφάνισης Ελληνικών υπότιτλων (πχ το παλιο μνμ αριθ.52 και το μνμ αριθ. 115), ειχα μεινει με την απολυτη βεβαιότητα οτι δεν γινεται να δουμε Ελληνικους υπότιτλους σε αρχεια dvix ή mkv και το ειχα αναφερει κατηγορηματικά. Διαβαζοντας ομως την υπόδειξη του papasouzakias συνειδητοποιησα οτι οταν εφτιαχνα τα αρχεια srt (με Ελληνικους υπότιτλους) ειτε με ANSI ειτε με UTF-8 κωδικοποιηση, απλά τα εβαζα στον ιδιο καταλογο και με το ιδιο ονομα με το mkv αρχειο κι αυτο ηταν όλο. Ετσι το μηχανακι ΔΕΝ τους διαβαζει (ειτε σαν ANSII ειτε σαν UTF-8). Επρεπε να κανω και κατι αλλο που ηταν μπροστα στα ματια μου και δεν το ειχα αντιληφθει (και το επισημανε ο papasouzakias).

Να λοιπον πως δουλευει το πραμα σιγουρα κι απλά:

1. Κατεβάζουμε το srt αρχειο των Ελληνικών υπότιτλων και το βαζουμε στον ιδιο καταλογο με το mkv και με το ιδιο ονομα με το mkv.
2. Ανοιγουμε με το notepad to srt αρχειο και το σώζουμε (save as) σαν ANSI (ΠΡΟΣΟΧΗ: ANSI, και ΟΧΙ UTF-8)
3. Οταν αρχιζει να παιζει η ταινία παταμε στο τηλεχειριστήριο το κουμπι "Επιλογές" (βλ. κοκκινο βέλος στην επισυναπτομενη εικονα) και μετά --> Subtitles language. Εκει βγαζει 2 επιλογες α) no subtitles και β) 1 (ναι, ετσι αναφερει το αρχειο srt, ασχετως τι ονομα του δώσαμε εμεις). Πατάμε λοιπον το 1. (Εννοειται οτι δεν βαλαμε και αλλες γλώσσες υποτιτλων για να μας βγαλει παραπανω επιλογές απο δύο)
4. (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, αυτο που μου ειχε διαφυγει). Παταμε παλι το το κουμπι "Επιλογές" (βλ. κοκκινο βέλος στην επισυναπτομενη εικονα) και μετά --> Characters Set και απο τις 4 επιλογές που βγαζει παταμε Greek.

Εt voila, ολα δουλευουν ρολοϊ. Το δοκιμασα με 3 διαφορετικα αρχεια srt και ολα τα εδειχνε κανονικά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν στο βημα 2 σωσετε σαν UTF-8 και κανετε σωστα τα βηματα 3 και 4, ΔΕΝ θα δειτε Ελληνικα, γι αυτο λεω μονο ANSI.
Το μονο αρνητικο (που αφορά ΜΟΝΟ οσους εχουν τηλεοραση 21:9, οπως εγω) ειναι οτι Subtitle shifting ΔΕΝ γίνεται σε υλικό divx ή mkv

Ελπιζω να βοηθησα, περιμενω απαντησεις-επιβεβαιώσεις-διευκρινισεις.

Νικος

Attachments

• BDP9600_6.jpg
    BDP9600_6.jpg
    116.6 KB · Views: 117
Last edited:
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Κοιτώντας και παλιότερα posts σχετικά με το θέμα της εμφάνισης Ελληνικών υπότιτλων (πχ το παλιο μνμ αριθ.52 και το μνμ αριθ. 115), ειχα μεινει με την απολυτη βεβαιότητα οτι δεν γινεται να δουμε Ελληνικους υπότιτλους σε αρχεια dvix ή mkv και το ειχα αναφερει κατηγορηματικά. Διαβαζοντας ομως την υπόδειξη του papasouzakias συνειδητοποιησα οτι οταν εφτιαχνα τα αρχεια srt (με Ελληνικους υπότιτλους) ειτε με ANSI ειτε με UTF-8 κωδικοποιηση, απλά τα εβαζα στον ιδιο καταλογο και με το ιδιο ονομα με το mkv αρχειο κι αυτο ηταν όλο. Ετσι το μηχανακι ΔΕΝ τους διαβαζει (ειτε σαν ANSII ειτε σαν UTF-8). Επρεπε να κανω και κατι αλλο που ηταν μπροστα στα ματια μου και δεν το ειχα αντιληφθει (και το επισημανε ο papasouzakias).

Να λοιπον πως δουλευει το πραμα σιγουρα κι απλά:

1. Κατεβάζουμε το srt αρχειο των Ελληνικών υπότιτλων και το βαζουμε στον ιδιο καταλογο με το mkv και με το ιδιο ονομα με το mkv.
2. Ανοιγουμε με το notepad to srt αρχειο και το σώζουμε (save as) σαν ANSI (ΠΡΟΣΟΧΗ: ANSI, και ΟΧΙ UTF-8)
3. Οταν αρχιζει να παιζει η ταινία παταμε στο τηλεχειριστήριο το κουμπι "Επιλογές" (βλ. κοκκινο βέλος στην επισυναπτομενη εικονα) και μετά --> Subtitles language. Εκει βγαζει 2 επιλογες α) no subtitles και β) 1 (ναι, ετσι αναφερει το αρχειο srt, ασχετως τι ονομα του δώσαμε εμεις). Πατάμε λοιπον το 1.
4. (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, αυτο που μου ειχε διαφυγει). Παταμε παλι το το κουμπι "Επιλογές" (βλ. κοκκινο βέλος στην επισυναπτομενη εικονα) και μετά --> Characters Set και απο τις 4 επιλογές που βγαζει παταμε Greek.

Εt voila, ολα δουλευουν ρολοϊ. Το δοκιμασα με 3 διαφορετικα αρχεια srt και ολα τα εδειχνε κανονικά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν στο βημα 2 σωσετε σαν UTF-8 και κανετε σωστα τα βηματα 3 και 4, ΔΕΝ θα δειτε Ελληνικα, γι αυτο λεω μονο ANSI.
Το μονο αρνητικο (που αφορά ΜΟΝΟ οσους εχουν τηλεοραση 21:9, οπως εγω) ειναι οτι Subtitle shifting ΔΕΝ γίνεται σε υλικό divx ή mkv

Ελπιζω να βοηθησα, περιμενω απαντησεις-επιβεβαιώσεις-διευκρινισεις.

Νικος

Δεν θα ήταν χρήσιμο να προσθέσουμε μια καρτέλα στο avclub subtitle tool και για το 9600; Να υποθέσω ότι με "ANSI" εννοείς cp1253...

...... Να υποθέσω ότι με "ANSI" εννοείς cp1253...

Γιωργο, εννοώ την επιλογή που σου βγαζει στο Notepad (Σημειωματαριο), οταν κανεις "save as" (Aποθήκευση ως"), βλ. επισυναπτομενη εικόνα

Attachments

• ANSI.jpg
    ANSI.jpg
    57.6 KB · Views: 114
Γιωργο, εννοώ την επιλογή που σου βγαζει στο Notepad (Σημειωματαριο), οταν κανεις "save as" (Aποθήκευση ως"), βλ. επισυναπτομενη εικόνα

ANSI == cp1252 (Αγγλικά δηλαδή), που λόγω ελληνικών ρυθμίσεων θα στο σώζει cp1253...

παιδιά μου έχει βγάλει ένα παράξενο πρόβλημα η συσκευή και δεν ξέρω αν πρέπει να την πάω για επισκευή. Η συσκευή δεν έχει κλέισει καλά καλά ούτε μια βδομάδα. Το πρόβλημα είναι ότι αν κλείσω την συσκευή και μετά από χρηση δλδ να παίξω κανα audio cd να μπω στο net tv αν την κλείσω και πάω να την ανοίξω μετά από αρκετή ώρα η συσκευή αντί να ανοίξει κανονικά αρχίζει και αναβοσβήνει το φωτάκι της για πάνω από 1 λεπτό μέχρι που κλέινει τελείως. Μετά αν την πάω να την ξανανοίξω ανοίγει κανονικά και χωρίς πρόβλημα.
Εχω το τελευταίο firmware περασμένο αλλά δεν βρίσκω πουθενά το προηγούμενο να το κατεβάσω μήπως είναι κάποιο bug. Το πρόβλημα μπορώ να το λύσω εν μέρη αν πριν κλείσω την συσκευή πάω και κάνω διαγραφή της προσωρινής μνήμης.
το έχει κάποιος άλλος και γιατί γμτ είμαι τόσο άτυχος ενώ έχω ενθουσιαστεί με αυτή την συσκευή στην ποιότητα ήχου να μου βγαίνουν τέτοια προβλήματα :(. Λέτε να κάνω επιστροφή η να την πάω σε μια από τις αντιπροσωπίες της phillips για επισκευή?

Απάντηση: Re: Philips BDP-9600 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Πρόσφατα έγινα και εγώ ευτυχής μην πω ενθουσιασμένος κάτοχος αυτής της συσκευής. Εδώ και καιρό έψαχνα ένα cd player για να αντικαταστήσω ένα sacd της sony που είχε κλείσει πάνω από 10 χρόνια .
Εχώ μια μεγάλη συλλογή από cd και από ψηφιακό υλικό αλλά και καθημερινά ακούω ραδιόφωνο μέσω internet και ήθελα μια συσκευή που ιδίως στον τομέα του ήχου να αποδίδει σωστά.
Μια και λεφτά πολλά δεν υπήρχαν για ξόδεμα και μετά από τις πολύ καλές κριτικές που διάβασα στο internet για την συσκευή προχώρησα στην αγορά της.
Τον player το έχω συνδέση αναλογικά με ένα rotel ενισχυτή με προενισχυτή και τελικό και δύο ηχεία keff.
Μιλάμε έχω κατενθουσιαστεί από την ήχο και δεν περίμενα μια συσκευή της κατηγορίας της να αποδίδει τόσο πολύ καλά. Στην κυριολεξία έχω ξανακαλύψει τα μουσικά cd μου και κάθομαι και τα ξανακούω ένα ένα!!
Μια άλλη μεγάλη έκπληξη ήταν όταν έπαιξα και ψηφιακά αρχεία μέσω του nas server και εκεί έπαθα πλάκα με την φοβερή ποιότητα ήχου. Ακόμα και το ραδιόφωνο μέσω internet το αποδίδει απίστευτα καλά.
Εχώ και ένα dac της cambridge audio αλλά στην περίπτωση των cd μουσικά αποδίδετε καλύτερα από τον player παρά να περάσεις τον ήχο στο dac. Στα ψηφιακά περνάω τον ηχο μέσω του dac αν και η διαφορά στην ποιότητα του ήχου είναι πολύ μικρή. Απλά το dac τους δίνει λίγο παραπάνω σώμα.
Αν και για ταινίες δεν με ενδίφερε τόσο λόγο ότι έχω ένα media player έπαιξα και .avi και .mkv και εκεί έμεινα φοβερά ικανοποιημένος και από την εικόνα αλλά και από την απίστευτη λεπτομέρεια στον ήχο και μιλάω πάντα για αναλογικές εξόδους.
Τα μόνα αρνητικά είναι αυτό το παράξενο πρόβλημα με τους υπότιτλους που θα το χαρακήριζα παιδικό και παράξενο που δεν το διορθώνουν. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν παίζει .flac αρχεία και αυτό παράξενο που δεν έχουν προσθέσει αυτή την δυνατότητα μετά από τόσα firmware.
Πολύ καλή συσκευή και νομίζω έκανα μια χαρά αγορά :)

δε παίζει flac???

πλάκα μας κάνει η Philips???

για το πρόβλημα που αναφέρω έχει κανείς καμιά ιδέα? Και τελικά νομίζω ότι το πρόβλημα λύνετε όταν διαγράφω την μνήμη της net tv από τις ρυθμίσεις .
Μήπως έχει κάποιος link για να κατεβάσω το προηγούμενο firmware γιατί πάω στο site της philips και βρίσκω μόνο το τελευταίο.

για το πρόβλημα που αναφέρω έχει κανείς καμιά ιδέα? Και τελικά νομίζω ότι το πρόβλημα λύνετε όταν διαγράφω την μνήμη της net tv από τις ρυθμίσεις .
Μήπως έχει κάποιος link για να κατεβάσω το προηγούμενο firmware γιατί πάω στο site της philips και βρίσκω μόνο το τελευταίο.

Δεν νομιζω να φταει το firmware. Δεν χρησιμοποιω την net tv, γι αυτο δεν εχω δει το προβλημα που περιγραφεις. Δοκιμασε το εξης: αφου χρησιμοποιησεις την net tv, κλεισε τη συσκευή οχι απο το τηλεκοντρολ αλλα πατωντας παρατεταμενα (για λιγα δευτερολεπτα) το κουμπι on-off πανω στη συσκευή. Αν δεν δουλεψει, ακολουθα τις συμβουλες των 2 φιλων παραπανω.
Αν παντως θελεις το προηγουμενο firmware, ευχαριστως να στο ανεβασω καπου να το κανεις download. Πες μου ποια εκδοση του θες και ενα e-mail σου (στειλε μου προσωπικο μνμ, να μην απασχολουμε τη στήλη)

Νικος

Μπορεί όντος να είναι πρόβλημα τις συσκευής. Δεν έχω επιβαιβεώσω ακόμα αν με το να σβήνω την μνήμη της net tv της συσκευής το πρόβλημα λύνετε αλλά και πάλι είναι παράξενο να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Θα στείλω pm για το 1.56 firmware να το περάσω μήπως αλλάξει τπτ. μέχρι αύριο πάντως θα έχω επιβαιβεώσει αν το πρόβλημα λύνετε με τον τρόπο που είπα. Αλλιώς αν δεν έχω ένα σταθερο σημείο για debug τότε είναι σίγουρα πρόβλημα της συσκευής.

Τελικά πλέον είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι πρόβλημα της συσκευής. το net tv δεν ήταν και το πρόβλημα δεν διορθώθηκε ούτε με firmware downgrade. Η συσκευή όταν πας να κάνει cold boot δλδ όταν την έχεις για ώρα ανενεργή και πας να την ανοίξεις κολάει για δύο λεπτά με το λαμπάκι της να αναβοσβύνει και στο τέλος σβήνει. Το παράξενο είναι ότι αν επιχειρήσεις να την ανοίξεις αμέσως μετά η συσκευή ανοίγει κανονικά. Κατα τα άλλα δουλεύει άψογα αρά νομίζω είναι κάποιο fail σε hardware.
Μια ερώτηση πρωτού την παώ για επισκευή. Η συσκευή είναι ακριβώς 7 ημερών. Να απευθυνθώ στην electroworld που την πείρα η να πάω κατευθείαν σε service της philips?
Ευχαριστώ και όποιους με βοήθησαν με ιδέες για το πρόβλημα και με το firmware :)

Πάντως official από την philips που τους έστειλα email ανταποκρίθηκαν άμεσα και μιλάνε όχι μόνο για αντικατάσταση αλλά και για περισσότερες πληροφορίες για την συσκευή. Εδώ το email που μου στείλανε με pm

Hi Chek2fire,

Thanks so much for notifying us your issue encountered.

This is a new case to our product team as we have never heard of this from last year. We are interested to know if you have returned your set yet. If not, we would like to track back your sample to our development team to have an investigation. In this case, we need these information from you:

1) have you taken it to service yet? If yes, what is the service request number?
2) where are you located? (we would like to investigate the logistic to handle this - to track back unit and send replacement)

Sorry for the inconvenience caused. We will be a lot appreciated if you can help us on this. Thanks so much.

Kind regards,
Philips moderation team

Δεν είχα χρόνο λόγο δουλειάς να πάω για service αλλά σήμερα θα το παω asap.

Τελικά το γύρισα πίσω σε κοτσόβολο που το δέχτηκαν αμέσως για αντικατάσταση. Εύχομαι το καινούργιο που θα φέρουν να είναι μια χαρα.

Παιδιά η πολύ καντέμης είμαι η κάτι άλλο συμβαίνει. Πέρασε μια εβδομάδα και με απίστευτη ταλαιπωρία για να μου φέρουν ένα καινούργιο player. Δυστηχώς αν πλέξεις ελληνικό κατάστημα σου βγάζουν την πίστη για να σου κάνουν αλλαγή. Αφου πήρα άπειρα τηλέφωνα, αφού πρώτα έγινε ένα απίστευτο μπέρδεμα που είχε μπλεχτεί ο κοτσωβολος, speedex τελικά με τα πολλά μου φέρανε το καινούργιο player για αντικατάσταση.
Το μηχάνημα είναι του κουτιού. Το βαλα πάνω του σύνδεσα τα καλώδια και με το που πατάω το κουμπί να το ανοίξω ξαναπέφτω πάνω στο πρόβλημα που είχε και το προηγούμενο player!!! :(
To φωτάκι αναβόσβηνε και ο player ήταν σαν να προσπαθεί να ανοίξει και να μην μπορεί για ώρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνετε. Να είμαι τόσο καντέμης και να μου τύχει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στερείτε τελείως λογικής. Τώρα θέλω να δω μήπως είναι κάποια από τις συνδέσης μήπως είναι η οπτική ίνα της σύνδεσης με ένα dac η μήπως είναι ακόμα και το ρεύμα. Δεν ξέρω τι να κάνω θα το ψάξω ξανά σήμερα.
Παντως δεν το πάω με τπτ ξανά πίσω στο κοτσόβολο μετά από αυτή την ταλαιπωρία που πέρασα. Αν δεν βρω λύση θα το πάω μάλλον κατευθείαν στην αντιπροσωπία της philipis. To κακό είναι ότι σε λίγες μέρες φεύγω εκτός ελλάδας για δουλειά για μισό μήνα περίπου.
Πείτε και εσείς καμια γνώμη γιατί θα τρελαθώ.. Κατα τα άλλα όταν η συσκευή τελικά αποφασίσει να ανοιξει δουλεύει άψογα για ώρες..

Αυτό έχει διακοπτικό ή γραμμικό τροφοδοτικό; Αν έχει γραμμικό, το έχεις σε UPS;

Το έχω σε ένα πολυμπριζο αλλά ασφαλείας απο κεραυνούς και τέτοια. Αυτό σκέφτηκα να κάνω σήμερα. Να το βάλω μόνο του πάνω σε μπρίζα εκτός πολύμπριζου να δω αν έτσι μπορέσει και δουλέψει χωρίς πρόβλημα.
Και είμαι ενθουσιασμένος από αυτον τον player οι cinematic orchestra ακούγοντα απίστευτα :(