Philips Cineos 32PFL9603D/10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips Cineos 32PFL9603D/10:Η θεϊκή 32άρα!!!

Γεια σε ολους.
Λοιπον την αγορασα και εγω πριν μια εβδομαδα.
Μονο που η δικη μου εχει προβλημα...
Ολα ηταν ενταξει μεχρι που χρειαστηκε να βαλω το scart του Filmnet.
Μολις το εβαλα εσβησε για λιγο το ambilight αλλα μετα επανηλθε.
Δεν εδωσα μεγαλη σημασια γιατι σκεφτηκα οτι ειχε σχεση με το pnp επειδη την στιγμη που το εβαλα ειχα το filmnet ανοιχτο...
Ομως χθες την ωρα που εβλεπα κατι, το ambilight εσβησε παλι και μαλιστα οταν σηκωσα λιγο την ενταση αναβοσβησε για λιγο.
Αρα...κατι δεν παταγε καλα!
Τελικα αφου της εριξα μια πιο καλη ματια ειδα οτι η πλακετα με τις υποδοχες ειναι μονταρισμενη στραβα.
Μαλιστα τα RCA στα πλαγια δεν ειναι καν στο κεντρο του κυκλου τους.
Με λιγα λογια, μολις αγγιξεις καποια απο τις υποδοχες, το ambilight η σβηνει η αναβοσβηνει...
Εχει κανενας εμπειρια με την Philips σε θεματα εγγυησης και αντικαταστασης?

Λογικα θα σου την αλλαξουν γιατι μαλλον ειναι ελαττωματικη η κατασκευη της.Καινουρια την αγορασες?Παιζει να ηταν τιποτα demo στο μαγαζι που την αγορασες?

Λογικα θα σου την αλλαξουν γιατι μαλλον ειναι ελαττωματικη η κατασκευη της.Καινουρια την αγορασες?Παιζει να ηταν τιποτα demo στο μαγαζι που την αγορασες?
Σε ευχαριστω για το μνμ.
Ναι καινουρια την αγορασα.
Απλα δεν ξερω αν θα την αλλαξουν η θα την στειλουν για μονταρισμα παλι.
Εννοειται οτι θα ζητησω αντικατασταση...
Ομως δεν γνωριζω τι ισχυει σ'αυτην την περιπτωση.
Ξερεις καμια περιπτωση?

To σιγουρο ειναι οτι θα εχεις μια τηλεοραση που θα δουλευει απροβληματιστα που θα προελθει ειτε απο επισκευη ειτε απο αντικατασταση.Παντως καλο θα ηταν να απιτησεις με επιβλητικο και θιγμενο υφος την αντικατασταση της.

Λοιπον παιδια εχω αναβαθμησει το firmware της οθονης,οι καρτες γραφικων ειναι 2 2900χτ ατι σε crossfire με δριωερ 8.9 μονο αντιπροσωπεια δεν εχω παρει τηλ. παντως με μια 20''LG δε ειχα κανενα προβλημα επισης φιλος που εχει παρει κ αυτος 9603 32'' με 2 3870χ2 σε crossfire ειχε τουλαχιστον στην αρχη το ιδιο προβλημα δεν ξερω τι να υποθεσω(λεσ να μη παιζει με ati και να παιζει μονο με nvidia ) ή φταιει το καλωδιο dvi-hdmi που ειναι αγορασμενο απο plaisio? παντως το προβλημα αυτο το εχουν και αλλοι εδω μεσα στο forum αν μπορειτε βοηθηστε να το λυσουμε.

Φίλε μου λυπάμαι για τα προβλήματα που έχεις. Και εγώ έχω την συγκεκριμένη οθόνη με ΑΤΙ 4870Χ2. Αναφέρθηκε νωρίτερα ένα λινκ http://www.thelab.gr/showthread.php?t=54766 που έχω ανεβάσει ένα double review και των δύο.

Συγνώμη απο το AVclub που ποστάρω λινκ ξένου site.

Λοιπόν είχα και εγώ μερικά reset αλλά τίποτα τρομερό. 5 τη βδομάδα. Δεν με ενόχλεισε. Βασικά με βοήθησε κιόλας, να ξεκολλήσω τη μούρη μου απο το υπέροχο panel της! :)

Με την ανανέωση του Firmware, έχω δεί ένα reset μόνο σε δέκα μέρες. Ειδικά στο review έχω περιγράψει μία κατάσταση κατα την οποία η τηλεόραση κράσαρε πάντα όταν έκανα το pixel mapping test. Τώρα δεν το κάνει πια!

Σε γενικές γραμμές η εικόνα που μου έχει μείνει, είναι οτι κρασάρει σε στιγμές που υπάρχει πολύ άσπρο. Word,excel κλπ. Ποτέ σε παιχνίδι, ποτέ σε ταινία!

Last edited:

To σιγουρο ειναι οτι θα εχεις μια τηλεοραση που θα δουλευει απροβληματιστα που θα προελθει ειτε απο επισκευη ειτε απο αντικατασταση.Παντως καλο θα ηταν να απιτησεις με επιβλητικο και θιγμενο υφος την αντικατασταση της.

Τελικα χθες ηρθε τεχνικος της Philips για να κανει ''διαγνωση'' του προβληματος και βρηκε ''βλαβη στο Ambilight''.
Μου ειπαν να την στειλω πισω στο μαγαζι που την αγορασα για να γινει αντικατασταση.
Θα δειξει...

Λοιπον παιδια εχω αναβαθμησει το firmware της οθονης,οι καρτες γραφικων ειναι 2 2900χτ ατι σε crossfire με δριωερ 8.9 μονο αντιπροσωπεια δεν εχω παρει τηλ. παντως με μια 20''LG δε ειχα κανενα προβλημα επισης φιλος που εχει παρει κ αυτος 9603 32'' με 2 3870χ2 σε crossfire ειχε τουλαχιστον στην αρχη το ιδιο προβλημα δεν ξερω τι να υποθεσω(λεσ να μη παιζει με ati και να παιζει μονο με nvidia ) ή φταιει το καλωδιο dvi-hdmi που ειναι αγορασμενο απο plaisio? παντως το προβλημα αυτο το εχουν και αλλοι εδω μεσα στο forum αν μπορειτε βοηθηστε να το λυσουμε

Λοιπον παιδια εχω αναβαθμησει το firmware της οθονης,οι καρτες γραφικων ειναι 2 2900χτ ατι σε crossfire με δριωερ 8.9 μονο αντιπροσωπεια δεν εχω παρει τηλ. παντως με μια 20''LG δε ειχα κανενα προβλημα επισης φιλος που εχει παρει κ αυτος 9603 32'' με 2 3870χ2 σε crossfire ειχε τουλαχιστον στην αρχη το ιδιο προβλημα δεν ξερω τι να υποθεσω(λεσ να μη παιζει με ati και να παιζει μονο με nvidia ) ή φταιει το καλωδιο dvi-hdmi που ειναι αγορασμενο απο plaisio? παντως το προβλημα αυτο το εχουν και αλλοι εδω μεσα στο forum αν μπορειτε βοηθηστε να το λυσουμε

Δεν διευκρίνησα νωρίτερα οτι στον ένα υπολογιστή μου έχω 4870Χ2 και στον άλλο 4850! Έχω μέρες να δώ crash πλέον, μετά την αναβάθμιση.

Καλώδια χρησιμοποιώ κάτι ξεφτιλέ των 10ευρώ απο το eshop. Κανένα πρόβλημα!

Έχεις δοκιμάσει το Alternate DVI operation του Catalyst?

λοιπον παιδια αφου η μια απο τις 2 2900χτ μου τα φτυσε και επειδη μου ειπε πιο πανω καποιος οτι με nvidia 7600gt δεν υπαρχει κανενα προβλημα restart, πηγα και αγορασα μια gtx280.(θυμα ειμαι τελικα) αφου εκανα τα απαραιτητα για τη συνδεση και την εβαλα 1920χ1080 δε μου επαιζε τιποτα 3d ειτε ηταν αυτο παιχνιδι ειτε ηταν blu-ray,μου αναβοσβηνε η οθονηκαι μου εγραφε μη υποςστηριζομενο σημα..Αφου αλλαξα οδηγους και δεν αλλαξε τιποτα ειπα και εγω φταιει το καλωδιο DVI-HDMI το αλλαξα και αυτο και παλι τιποτα.Μετα απο ολα αυτα τη πηγα πισω στο μαγαζι που τη πηρα και μου ειπαν οτι υα τη στειλουν στην αντιπροσωπεια για να δουν τη εχει.λοιπον θα σασ ενημερωσω τι θα γινει απο δω και περα.Παντος ρε παιδια ειμαι πολυ ατυχος αν δε φτιαχτει μαλλον θα τη πουλησω

Και να πω οτι δεν σου είπε κανένας οτι έχει 4850 και 4870Χ2 και παίζουν μια χαρά!:shot:

Θα μπορούσες να πάρεις 2Χ 4850 με 300 ευρώ μιας και ήσουν ήδη σε crossfire και θα ήσουν άρχοντας.

Εκτός πια αν έχει τόσο πολύ πρόβλημα η τηλεόραση σου. Τι να πω!:chinscratch:

Συγνωμη φιλε αλλα εισαι λαθος εγω πηρα nvidia για να ξεφυγω απο τις επανεκινησεις που εκανε η οθονη δε φταιω που philips εβγαλε ενα μοντελο πιστευω προβληματικο (και εγω πηγα και το αγορασα θυμα ειμαι και εδω).Το προβλημα παντως εινα σοβαρο με ati restart και με gtx280 nvidia δε παιζει καθολου εσυ πως το εξηγεις αυτο.

Τελικα μετα απο διαδικασιες και ''καποια'' τηλεφωνα μου εστειλαν καινουρια...
Αλλα και η καινουρια εχει προβλημα...
Και παλι εχει να κανει με την ''ποιοτητα κατασκευης'' που καποιοι φιλοι ειχαν αναφερει σαν κριτηριο στο να αγορασει καποιος Philips.
Το γεγονος οτι τα πλαστικα μερη δεν εφαπτουν πουθενα σωστα και σε 'κανα δυο σημεια ειναι σχεδον στραβοκομμενα ειναι το λιγοτερο..
Η οθονη εχει τοποθετηθει στραβα μεσα στο πλαισιο της τηλεορασης και αυτο εχει σαν αποτελεσμα να βλεπω 4mm περιθωριο απο αριστερα και περιπου 2mm στην πανω δεξια και κατω αριστερη γωνια.
Υπαρχουν οπως ολοι ξερουμε 32αρες απο 400 μεχρι 900Ε, που μπορει να μην εχουν 2,5τρις χρωματα και ambilight αλλα εχουν χαρακτηριστικα και τεχνολογια παρομοια με τις philips δεν χρειαζεται να αναφερω μαρκες και μοντελα.
Παντως ο τεχνικος της Philips που ηρθε να την κοιταξει μου ελεγε οτι εχουν βαρεθει να γυριζουν μηχανηματα πισω.Και δεν μιλαμε μονο για τηλεορασεις...
Θα προσπαθησω παλι να την γυρισω πισω και να αγορασω καποια αλλη..
Ειναι κριμα που μια εταιρια σαν την Philips εχει γινει ετσι παντως σιγουρα δεν ειναι η εταιρεια που ξεραμε.
Και να μην ξεχασω να αναφερω οτι το μαγαζι που την αγορασα την εχει βγαλει απο την λιστα.

Εγώ πάντως έκανα στροφή 180 μοιρών εξαιτίας των προβλημάτων σύνδεσης με PC. Έψαξα πόσα ξένα site και φόρουμ(εννοείτε κοίταξα και στο avclub.gr :p) και το πρόβλημα από ότι φαίνεται ειναι κατασκευαστικό και έχει διορθωθεί μονο στα τελευταία μοντέλα 9703 και 9803.
Τουλάχιστον αν ειχαν οι Philips και DVI σύνδεση, κάτι θα γινόταν. Μικρό το κακό. Αλλά με έλλειψη DVI και προβληματική ΗDMI σε σύνδεση με PC, το κακό ειναι τεράστιο!
Προσωπικά πάω για Sony και Samsung πλέον.(Αν και έτσι όπως παω δεν θα παρω ποτέ τηλεόραση :p)

Συγνωμη φιλε αλλα εισαι λαθος εγω πηρα nvidia για να ξεφυγω απο τις επανεκινησεις που εκανε η οθονη δε φταιω που philips εβγαλε ενα μοντελο πιστευω προβληματικο (και εγω πηγα και το αγορασα θυμα ειμαι και εδω).Το προβλημα παντως εινα σοβαρο με ati restart και με gtx280 nvidia δε παιζει καθολου εσυ πως το εξηγεις αυτο.
Μηπως θυμασαι χωρα κατασκευης ή σειριακο?
Αν ειναι καποια σειρα ελλατωματικη κατι πρεπει να κανουμε...

Καλημέρα σε όλους,

Αρχικά μια συμβουλή (από προσωπική εμπειρία) σε όσους σκέφτονται να αναβαθμίσουν το firmware... ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ FIRMWARE 058.0xx ... Η ποιότητα της εικόνας υποβαθμίζεται σημαντικά...

Επειδή την έκανα την βλακεία και αναβάθμισα, μήπως έχει κανείς το 047.008 στο δίσκο του να μου στείλει?

Ευχαριστώ

Μηπως θυμασαι χωρα κατασκευης ή σειριακο?
Αν ειναι καποια σειρα ελλατωματικη κατι πρεπει να κανουμε...

Το s/n ειναι το VN1E 0828 015491 και η χαρα κατασκευης ειναι αν θυμαναι καλα η Ουγγαρια. Τελλη εσυ την εχεις βαλει σε υπολογιστη? Αν ναι σε παρακαλω μπορεις να μου πεις με τι καρτα την εβαλες?Για να βρουμε καποια ακρη ρε παιδια με τι καρτες δουλευη αυτη η περοβοητη και ξακουστη οθονη τελοσπαντων!

Το s/n ειναι το VN1E 0828 015491 και η χαρα κατασκευης ειναι αν θυμαναι καλα η Ουγγαρια. Τελλη εσυ την εχεις βαλει σε υπολογιστη? Αν ναι σε παρακαλω μπορεις να μου πεις με τι καρτα την εβαλες?Για να βρουμε καποια ακρη ρε παιδια με τι καρτες δουλευη αυτη η περοβοητη και ξακουστη οθονη τελοσπαντων!

Και 'μενα Ουγγαριας ητανε και παρομοιας σειρας VN1E 08XX.
Αρα λογικα ή κατι εχει να κανει με την γραμμη παραγωγης η με την συγκεκριμενη σειρα.
Οσο για το θεμα του υπολογιστη, το εβαλα σε ενα λαπτοπ που εχω με vga σε 1024χ768 και ο κερσορας σε σχεση με το λαπτοπ σερνοτανε...
Επισης το HDMI απο DVD δεν εβγαζε ηχο.
Δεν προλαβα πολλα γιατι ειχα την πρωτη για τρεις μερες και την δευτερη για δυο...
Τι να πω...

Και 'μενα Ουγγαριας ητανε και παρομοιας σειρας VN1E 08XX.
Αρα λογικα ή κατι εχει να κανει με την γραμμη παραγωγης η με την συγκεκριμενη σειρα.
Οσο για το θεμα του υπολογιστη, το εβαλα σε ενα λαπτοπ που εχω με vga σε 1024χ768 και ο κερσορας σε σχεση με το λαπτοπ σερνοτανε...
Επισης το HDMI απο DVD δεν εβγαζε ηχο.
Δεν προλαβα πολλα γιατι ειχα την πρωτη για τρεις μερες και την δευτερη για δυο...
Τι να πω...

Να σου πω για το κερσορα που λες φταιει το natural motion το εχουμε διαπιστωσει ολοι αυτο το προβλημα αλλα δεν ειναι και τοσο σοβαρο το απενεργοπειοθμε και φτιαχνει, για το αλλο που λες δε ξερω αλλα για δοκιμασε στο dvd που εχεις μηπως να ενεργοποιησεις κατι για τον ηχο μεσω hdmi.Παντως σκεφτειτε εμενα που εδωσα 430ευρα για μια nvidia gtx280 και δε μου δουλευει αλλα περιμενω να δω τι θα μου πει η philips.

Να σου πω για το κερσορα που λες φταιει το natural motion το εχουμε διαπιστωσει ολοι αυτο το προβλημα αλλα δεν ειναι και τοσο σοβαρο το απενεργοπειοθμε και φτιαχνει, για το αλλο που λες δε ξερω αλλα για δοκιμασε στο dvd που εχεις μηπως να ενεργοποιησεις κατι για τον ηχο μεσω hdmi.Παντως σκεφτειτε εμενα που εδωσα 430ευρα για μια nvidia gtx280 και δε μου δουλευει αλλα περιμενω να δω τι θα μου πει η philips.
Οι ρυθμισεις ειναι σωστες αλλα ετσι κι'αλλιως την ''εστειλα''...
Τωρα περιμενω μια καινουρια αλλης μαρκας.
Οταν αγοραζεις την πιο ακριβη 32αρα, δεν υπαρχει δικαιολογια για τετοια προβληματα.
Επρεπε να ζητησεις αντικατασταση απο την αρχη στο μαγαζι που την αγορασες.
Εγω το εκανα δυο φορες και οι ανθρωποι ητανε πολυ´ξηγημενοι.
Μακαρι να βρεις λυση...
Παντως αμα σου πουν τιποτα μ*****ες, πες τους να σου δωσουν τα λεφτα σου πισω.
Μην αναφερεις θεματα συμβατοτητας καρτας η τιποτα αλλο, γιατι στο τελος θα στο ριξουν εκει.
Η τηλεοραση πρεπει να κανει αυτα που λεει στο manual οτι κανει.
Αν τα βρεις σκουρα κανε τους καταγγελια.