PHILIPS & DLNA ETHERNET

Λοιπόν Νίκε έχουμε και λέμε, υπάρχουν δέκτες οι οποίοι έχουν ενσωματωμένο το sharing μεταξύ τους (edition, mvision). Μιλάω για αυτούς γιατί δεν είναι linux δέκτες και μπορεί ο απλός χρήστης να τους κάνει εύκολα ότι θέλει...

Βάζεις την κάρτα στον ένα δέκτη, τον έχεις πάνω στο δίκτυο του σπιτιού σου (με ένα switch ας πούμε) και στον άλλο δέκτη επιλέγεις μέσα από το μενού την ip του πρώτου δέκτη. Με αυτόν τον τρόπο η κάρτα μοιράζεται νόμιμα μέσα στο σπίτι σου .....

Τόσο απλό...

Πολυ εξυπνο,
Δεν ηξερα οτι υπαρχουν τετοιοι μη linux - ατοι δεκτες που να μπορουν να κανουν κατι τετοιο. Cool.
Ερωτηση, Ειναι σοιγουρο οτι ο 2οσ δεκτης εχοντας την ip του πρωτου θα μπορει να εχει αυτονομη λειτουργια?
Δηλαδη αν ο πρωτος δεκτης που εχει την νομιμη καρτα και βλεπει ας πουμε novacinema1 μοιραζει κλειδια στον δευτερο δεκτη ο τελευταιος μπορει να βλεπει οτι θελει? η πρεπει να ειναι κολημενος σ αυτο που βλεπει ο δεκτης 1?
Ακομα πως ξεκιναει το μοιρασμα κλειδιων απο τον πρωτο δεκτη? Ειναι κατι που γινεται θελουμε δεν θελουμε η ενεργοποιειται η λειτουργια μεσα απο το menu του δεκτη?
Νικος

Απλά την κάρτα στον έναν δέκτη και οι υπόλοιποι δέκτες την μοιράζονται βλέποντας ότι θέλουν.....

Πρέπει να μας έρθετε μια βόλτα στα ενδότερα των δορυφορικών για μαθήματα αγαπητέ......:D

Απλά την κάρτα στον έναν δέκτη και οι υπόλοιποι δέκτες την μοιράζονται βλέποντας ότι θέλουν.....

Πρέπει να μας έρθετε μια βόλτα στα ενδότερα των δορυφορικών για μαθήματα αγαπητέ......:D

Να σας ερθουμε να σας ερθουμε,
Γηρασκω αει διδασκομενος...(Θυμαστε το Νικολαιδη στο Δολωμα?) το κακο δεν ειναι οτι διδασκομαι αλλα οτι γηρασκω....:bigcry:

καλησπερα afam.
μπορεις σε παρακαλω να μου προτεινεις καποια οικονομικη και αξιοπιστη λυση?
Αν εχω καταλαβει καλα χρειαζομαι 2 καινουργιους αποκωδικοποιητες, την καρτα μου nova να τους ενωσω ενσυρματα μεσω του router του σπιτιου?
Ευχαριστω.Τακης.

Η κάρτα σου δεν είναι παντρεμένη με τον δέκτη ??? ΑΝ δεν είναι προχώρα άφοβα.

Ναι μέσω του router, απλά βάζεις τους όσους δέκτες έχεις πάνω στο router.

Υπάρχουν linux δέκτες για αυτό που θέλεις, αλλά και μη linux δέκτες που μπορούν να μοιράσουν κάρτα με ένα ίδιο δέκτη (Edition, Mvision, Spiderbox)...

Ρίξε μια ματιά στην κατηγορία των δεκτών και όποιες απορίες σου ρώτα τες κατευθείαν εκεί μέσα (στα θέματα) για να μη χαλάμε και το θέμα της tv εδώ...

Η κάρτα σου δεν είναι παντρεμένη με τον δέκτη ??? ΑΝ δεν είναι προχώρα άφοβα.

Ναι μέσω του router, απλά βάζεις τους όσους δέκτες έχεις πάνω στο router.

Υπάρχουν linux δέκτες για αυτό που θέλεις, αλλά και μη linux δέκτες που μπορούν να μοιράσουν κάρτα με ένα ίδιο δέκτη (Edition, Mvision, Spiderbox)...

Ρίξε μια ματιά στην κατηγορία των δεκτών και όποιες απορίες σου ρώτα τες κατευθείαν εκεί μέσα (στα θέματα) για να μη χαλάμε και το θέμα της tv εδώ...
η καρτα μου ειναι αυπαντρη.
οκ ευχαριστω πολυ.

Τκη καλημερα,
Χτες που μιλουσα με τον τεχνικο φιλο μου ειπε οτι πολλοι μη linux ατοι δεκτες με ethernet μπορουν να μοιρασουν κλειδια αλλα με emulation cc cam.
Σιγουρεψου για τους δεκτες που θα αγορασεις μην εχεις προβληματα μετα.
ΝΙκος

Τκη καλημερα,
Χτες που μιλουσα με τον τεχνικο φιλο μου ειπε οτι πολλοι μη linux ατοι δεκτες με ethernet μπορουν να μοιρασουν κλειδια αλλα με emulation cc cam.
Σιγουρεψου για τους δεκτες που θα αγορασεις μην εχεις προβληματα μετα.
ΝΙκος
Νικο καλημερα. Ευχαριστω.Θα το εχω υπ'οψιν μου...
(εννοειται οτι η δορυφορικες ορολογιες μου φαινονται σαν κινεζικα).

Νικο καλημερα. Ευχαριστω.Θα το εχω υπ'οψιν μου...
(εννοειται οτι η δορυφορικες ορολογιες μου φαινονται σαν κινεζικα).

Καλημερα Τακη,
Μην ανησυχεις κινεζικα φαινοταν και σε μενα και σε ολους μας πριν ασχοληθουμε για τα καλα!
Νικος:ernaehrung004:

Καλημερα Τακη,
Μην ανησυχεις κινεζικα φαινοταν και σε μενα και σε ολους μας πριν ασχοληθουμε για τα καλα!
Νικος:ernaehrung004:
Νικο καλημερα..Μετα την αναβαθμιση απο vista home premium στα αντιστοιχα win 7 o TVersity δεν λειτουργει.. Παλι απο τη αρχη λοιπον. Any suggetions?

Νικο καλημερα..Μετα την αναβαθμιση απο vista home premium στα αντιστοιχα win 7 o TVersity δεν λειτουργει.. Παλι απο τη αρχη λοιπον. Any suggetions?

Καλημερα Τακη,
Εχω win 7 και στο laptop και στο pc μου και ο tversity λειτουργει κανονικα.
Επειδη εκανες αλλαγη λογισμικου το πιο πιθανο ειναι να ειναι ενεργοποιημενο το firewall των win το οποιο πρεπει να απενεργοποιησεις. Εαν εχεις και αλλο firewall απο προγραμμα προστασιας οπως panda θα πρεπει να μπεις στο firewall του λογισμικου και να ορισεις εξαιρεση.
Κατα τα αλλα ολα τα υπολοιπα ειναι τα ιδια.
Για κανε το και πες μου.
Νικος

Καλημερα, Οχι μωρε σιγα δεν ειμαστε ολοι ειδημονες. Ολοι μαθαινουμε απο καποιο αλλο.
Τα mkv παιζουν κανονικα απο το δισκο του laptop. Εκει δεν υπαρχει θεμα. Τωρα γιατι δεν παιζει μεσω του tversity δεν μπορει να παει αλλου το μυαλο μου περα απο το services msc που ειχα προβλημα εγω. Ωστοσο να εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι θεμα transcoding. Εχω μια σελιδα που περιγραφει ακριβως τις ενεργειες που πρεπει να κανουμε για ματροσκες. Μολις επιστρεψω σπιτι θα τη βρω και θα σου ανεβασω link η σε κειμενο την ιδια τη σελιδα.
Μην ανησυχεις θα τη βρουμε την ακρη.
Νικος
Νικο,ολα ξαναγιναν οκ μετα την επανεγκατασταση του tversity.
mp3,photo & avi OK.
mkv ακομη τιποτα.Πως μπορω α)να διαβασω την σελιδα σου για ματροσκες?
β)να κανω το tversity να ξεκιναει με το ανοιγμα του λαπτοπ? και γ) γινεται με την εκκινηση του λαπτοπ να ενεργοποειται αυτοματα η κεραια wi-fi ?(τωρα το κανω χειροκινητα Fn+F11) ευχαριστω. Τακης.

Νικο,ολα ξαναγιναν οκ μετα την επανεγκατασταση του tversity.
mp3,photo & avi OK.
mkv ακομη τιποτα.Πως μπορω α)να διαβασω την σελιδα σου για ματροσκες?
β)να κανω το tversity να ξεκιναει με το ανοιγμα του λαπτοπ? και γ) γινεται με την εκκινηση του λαπτοπ να ενεργοποειται αυτοματα η κεραια wi-fi ?(τωρα το κανω χειροκινητα Fn+F11) ευχαριστω. Τακης.

Τακη,
1. Γiα να μπορεις να δεις ματροσκες πρεπει απο το services.msc να ορισεις λογαριασμο χρηστη στην υπηρεσια του .
2. Απο τα settings toy tversity βρισκεις την επιλογη που αναφερεται στο μοιρασμα των αρχειων μεσω του tversity με το ανοιγμα των win. Ακομα κι αν δεν τρεχει το tversity το μοιρασμα των αρχειων ειναι δυνατο με το ανοιγμα του laptop.
3. συνηθως η κεραια του laptop ενεργοποιειται απο διακοπτακι και οχι αυτοματα με το ανοιγμα. Αν γινεται θα εξαρταται απο τον κατασκευαστη. Σε οσα ξερω τουλαχιστο δεν γινεται αυτοματα.
Νικος

Τακη,
1. Γiα να μπορεις να δεις ματροσκες πρεπει απο το services.msc να ορισεις λογαριασμο χρηστη στην υπηρεσια του .
2. Απο τα settings toy tversity βρισκεις την επιλογη που αναφερεται στο μοιρασμα των αρχειων μεσω του tversity με το ανοιγμα των win. Ακομα κι αν δεν τρεχει το tversity το μοιρασμα των αρχειων ειναι δυνατο με το ανοιγμα του laptop.
3. συνηθως η κεραια του laptop ενεργοποιειται απο διακοπτακι και οχι αυτοματα με το ανοιγμα. Αν γινεται θα εξαρταται απο τον κατασκευαστη. Σε οσα ξερω τουλαχιστο δεν γινεται αυτοματα.
Νικος
Ευχαριστω πολυ.All set.

Νικο γεια και χαρα..
καιρο εχουμε να τα πουμε.
Μια βοηθεια σε παρακαλω:
Ζητησα σημερα απο την 47pfl9664 να μου κανει αυτοματο συντονισμο των
αναλογικων καναλιων. Το εκανε και μου αποθηκευσε 40 καναλια οπου ομως οπως καταλαβαινεις τα 15 εχουν καθαρη εικονα και τα υπολοιπα ειναι σκουπιδια των ιδιων καναλιων και μερικα με πορνο θεαμα και τηλεφωνα. Ψαχνω να βρω πως θα τα διαγραψω απο τις θεσεις μνημης αλλα δεν τα εχω καταφερει μεχρι στιγμης.Any suggestions?
Τακης.

Νικο γεια και χαρα..
καιρο εχουμε να τα πουμε.
Μια βοηθεια σε παρακαλω:
Ζητησα σημερα απο την 47pfl9664 να μου κανει αυτοματο συντονισμο των
αναλογικων καναλιων. Το εκανε και μου αποθηκευσε 40 καναλια οπου ομως οπως καταλαβαινεις τα 15 εχουν καθαρη εικονα και τα υπολοιπα ειναι σκουπιδια των ιδιων καναλιων και μερικα με πορνο θεαμα και τηλεφωνα. Ψαχνω να βρω πως θα τα διαγραψω απο τις θεσεις μνημης αλλα δεν τα εχω καταφερει μεχρι στιγμης.Any suggestions?
Τακης.

Τακη καλημερα,
Αν θυμαμαι καλα πατας το κεντρικο κουμπι να επιλεξεις να ανοιξει η λιστα των καναλιων. Μετα κινεισαι με τα βελακια και τοποθετεισαι πανω στο καναλι που θελεις να διαγραψεις. Αλλα δεν πατας οκ για να μην το επιλεξεις. Οσο εισαι τοποθετημενος στο καναλι που θελεις να διαγραψεις πατας στο τηλεχειριστηριο options. Στην καρτα που θα σου ανοιξει εχεις αναμεσα στις αλλες επιλογες και την επιλογη διαγραφη.
Για δες αν εχω δικιο. Ειναι μια διαδικασια που ειχα κανει αρχικα και εχει περασει αρκετος καιρος απο τοτε. Νομιζω ωστοσο οτι ετσι πρεπει να γινεται.
Νικος

Τακη καλημερα,
Αν θυμαμαι καλα πατας το κεντρικο κουμπι να επιλεξεις να ανοιξει η λιστα των καναλιων. Μετα κινεισαι με τα βελακια και τοποθετεισαι πανω στο καναλι που θελεις να διαγραψεις. Αλλα δεν πατας οκ για να μην το επιλεξεις. Οσο εισαι τοποθετημενος στο καναλι που θελεις να διαγραψεις πατας στο τηλεχειριστηριο options. Στην καρτα που θα σου ανοιξει εχεις αναμεσα στις αλλες επιλογες και την επιλογη διαγραφη.
Για δες αν εχω δικιο. Ειναι μια διαδικασια που ειχα κανει αρχικα και εχει περασει αρκετος καιρος απο τοτε. Νομιζω ωστοσο οτι ετσι πρεπει να γινεται.
Νικος
Ευχαριστω....
All set!

Παιδιά εχω μια τηλεοραση philips με dlna και wireless θελω να την συνδεσω με το modem ασυρματα ενω ο υπολογιστης ειναι συνδεδεμενος με το modem ενσυρμτατα και να κανω stream τα αρχεια μου, ειναι δυνατον να γινει αυτο;

Παιδιά εχω μια τηλεοραση philips με dlna και wireless θελω να την συνδεσω με το modem ασυρματα ενω ο υπολογιστης ειναι συνδεδεμενος με το modem ενσυρμτατα και να κανω stream τα αρχεια μου, ειναι δυνατον να γινει αυτο;

Ναι φυσικα,
Πηγαινε στις ρυθμισεις δικτυου της τηλεορασης και επελεξε wireless connection. H συνδεση με το wifi του σπιτιου θα γινει αυτοματα. Απο κει και μετα για να κανεις streaming χρειαζεσαι ναν καλο media server.
Πολυ καλοι ειναι το tversity (μπορεις να κατεβασεις την μικρη εκδοση δωρεαν δουλευει μια χαρα) και το nero media home 4.0 εξισου καλο αλλα πρεπει να το αγορασεις.
καλη επιτυχια
Νικος