PHILIPS - NEOTION - PCMCI

Εχουμε καποια ανακοινωση απο την εταιρια ή απλα ειναι πληροφορια απο μεσα? Αλλιως τι να τους πουμε..ξερετε ειχατε υποσχεθει νεο firmware συμφωνα με τα λεγομενα του ilise?:grinning-smiley-043

Το service philips Θεσσαλονικης ετσι μας ελεγε, αλλα ακομα περιμενουμε.
Επισης ετσι ελεγε και για τις τηλεορασεις με κωδικο Η που δεν μπορουσαν να ενεργοποιησουνη τον ενσωματωμενο decoder mpeg4 οταν ειχε επιλεγει χωρα εγκαταστασης η Ελλαδα. Βεβαια επιλεγοντας χωρα εγκαταστασης Ισπανια ενεργοποιειται ο mpeg4 αλλα απενεργοποιειται ο mpeg2 συνεπως ERT digital παπαλα. Ακομα περιμενουμε το firmware και γι αυτες .
Νικος

Ilise, εμένα πάλι πριν κανένα μήνα που είχα μιλήσει με τεχνικό στην Philips Αθήνα (κεντρικά) μου είπε ότι ΚΑΜΙΑ απολύτως ενημέρωση δεν έχουν λάβει ΠΟΤΕ (βάζω κεφαλαία γιατί ήταν κατηγορηματικός) από το τεχνικό τμήμα στη Θεσσαλονίκη για όλα αυτά τα προβλήματα οπότε να μην περίμενα τίποτα απολύτως να βγει.

Με τα λεγόμενα του, μόνη ελπίδα να περιμένω την έναρξη στην Αθήνα, και αν προκύψουν αρκετές συσκευές με πρόβλημα να το κοιτάξει η Philips...

Mήπως το ίδιο θεμα θα έπρεπε να τεθεί και στην αντιπροσωπεία της Neotion ;
Oσο αφορά το firmware από τη Philips ίσως ασχολούνται περισσότερο πλέον με τα νέα μοντελα ....

Mήπως το ίδιο θεμα θα έπρεπε να τεθεί και στην αντιπροσωπεία της Neotion ;
Oσο αφορά το firmware από τη Philips ίσως ασχολούνται περισσότερο πλέον με τα νέα μοντελα ....

H Neotion δυστυχως δεν μπορει να κανει τιποτα,
Αναλογο προβλημα εχω με ενα recorder sony RDR-1070 το οποιο εχει cam δεχεται την neotion αλλα μαυρη μαυριλα. Επικοινωνησα με τη Neotion και μου ειπεαν οτι το προβλημα ειναι αποκλειστικα στο λογισμικο υποστηριξης του recorder.
Αν κανει καποιος κατι για τα προβληματα συμβατοτητας αυτος ειναι ο κατασκευαστης της τηλεορασης.
Νικος

Ilise, εμένα πάλι πριν κανένα μήνα που είχα μιλήσει με τεχνικό στην Philips Αθήνα (κεντρικά) μου είπε ότι ΚΑΜΙΑ απολύτως ενημέρωση δεν έχουν λάβει ΠΟΤΕ (βάζω κεφαλαία γιατί ήταν κατηγορηματικός) από το τεχνικό τμήμα στη Θεσσαλονίκη για όλα αυτά τα προβλήματα οπότε να μην περίμενα τίποτα απολύτως να βγει.

Με τα λεγόμενα του, μόνη ελπίδα να περιμένω την έναρξη στην Αθήνα, και αν προκύψουν αρκετές συσκευές με πρόβλημα να το κοιτάξει η Philips...

Πιθανως να τα αλλαζουν η να τους το εχουν νξεκοψει απο τα κεντρικα στην Ολλανδια,
Αλλα ελπιζω στον μεγαλο ογκο των συσκευων στην Αθηνα και συνεπως στην μεγαλυτερη πιεση.
Ζητατε συνεχως υποστηριξη απο το service ωστε με τη σειρα τους να γκρινιαζουν στην Ολλανδια,
Ειναι το μκοναδικο μας οπλο.
Νικος

Η philips ειχε υποσχεθει firmware για να καταστησει δυνατη τη συμβατοτητα της Neition με τα μοντελα της 9831-9731.
Δυστυχως αρκετους μηνες μετα την εναρξη των ψηφιακων στη Θεσσαλονικη δεν το εχει κανει ακομα. Εσεις εκει κατω στην Αθηνα που ειστε και περισσοτεροι βαρατε στο ψαχνο και ζητατε τα υπεσχεμενα. Καποια στιγμη θα το βγαλουν δεν ειναι δα κατι τοσο δυσκολο.
Νικος

Νίκο, σωθήκαμε. Εδώ περιμένω 2 χρόνια για να φτιάξουν bug στο PAP. Γενικά την Philips Ελλάδος δεν την βλέπω και τόσο ενεργή. Όλα τα firmware updates πάντα αφορούσαν προβλήματα άλλων χωρών, ποτέ θέματα που βρίσκουμε εδώ...

Εδώ τόσους μήνες δεν λένε να διορθώσουν το site τους, που αντί για ΝΕΑ γράφει "ΝΑ"... :flipout: Σαν να έχει στελεχωθεί από δημόσιους υπαλλήλους είναι... :flipout: Δεν νοιάζεται κανείς για τίποτα... :tdown:
[Μιλάω απολύτως σοβαρά, παρά τα emoticons]

Γεια σας σε όλους και καλώς σας βρήκα. Η αναζήτηση λύσης στο Google για την Philips μου που δεν δείχνει τα κανάλια MPEG-4 με έβγαλε σε σας.
Εγω έχω την 37PFL5603D/10 37'' (την έχω ένα χρόνο περίπου), τα MPEG-4 κανάλια τα βρίσκει, ακούγεται ήχος και βλέπω τα στοιχεία των καναλιών αλλά βλέπω μία μαυρίλα και ένα μήνυμα που λέει "Unsupported video format".
Δοκίμασα σήμερα την κάρτα FreeToAir της NEOTION αλλα τζίφος. Δεν την αναγνωρίζει η τηλεόραση.
Τζάμπα το 1000ρικό που έδωσα στην Philips για να την πάρω γιατι θα φαει πέταμα απο το παράθυρο με τα νεύρα που εχω.
Σας χαιρετώ κα αν βρω καμια λύση θα σας γράψω.

Οτιδήποτε σε Philips μετά τα νούμερα έχει τον κωδικό "D", υποστηρίζει μόνο mpeg2 και όχι mpeg4. Για την κάρτα της NEOTION δοκίμασε να παραπονεθείς στην philips. Ούτε η δική μου (9731D) την υποστηρίζει από ότι διαβάζω...
Η δική σου όμως είναι 2 χρόνια νεότερη.

Απάντηση: Re: PHILIPS - NEOTION - PCMCI

Οτιδήποτε σε Philips μετά τα νούμερα έχει τον κωδικό "D", υποστηρίζει μόνο mpeg2 και όχι mpeg4. Για την κάρτα της NEOTION δοκίμασε να παραπονεθείς στην philips. Ούτε η δική μου (9731D) την υποστηρίζει από ότι διαβάζω...
Η δική σου όμως είναι 2 χρόνια νεότερη.

Γειά σου φίλε. Και εγώ την 9731D έχω. Κατεβάζει τα κανάλια, γράφει το όνομά τους, ακούγεται ο ήχος, το EPG είναι στα αγγλικά, εκτός τον τίτλο του προγράμματος που είναι στα ελληνικά, το teletext διαβάζεται στα ελληνικά, αλλά φυσικά δεν έχει εικόνα δεν έχει, αφού είναι MPEG-2 ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης της TV. Σε επικοινωνία με το service της PHILIPS πριν 5 - 6 ημέρες μου ανέφεραν ότι μετά την έναρξη της ψηφιακής μετάδοσης θα κάνουν δοκιμές με μοντούλες στο συγκεκριμένο μοντέλο και σε άλλα της εταιρείας και προς το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις απορίες και ερωτήσεις μας. Θα δούμε λοιπόν τι θα γίνει.

Re: Απάντηση: Re: PHILIPS - NEOTION - PCMCI

Γειά σου φίλε. Και εγώ την 9731D έχω. Κατεβάζει τα κανάλια, γράφει το όνομά τους, ακούγεται ο ήχος, το EPG είναι στα αγγλικά, εκτός τον τίτλο του προγράμματος που είναι στα ελληνικά, το teletext διαβάζεται στα ελληνικά, αλλά φυσικά δεν έχει εικόνα δεν έχει, αφού είναι MPEG-2 ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης της TV. Σε επικοινωνία με το service της PHILIPS πριν 5 - 6 ημέρες μου ανέφεραν ότι μετά την έναρξη της ψηφιακής μετάδοσης θα κάνουν δοκιμές με μοντούλες στο συγκεκριμένο μοντέλο και σε άλλα της εταιρείας και προς το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις απορίες και ερωτήσεις μας. Θα δούμε λοιπόν τι θα γίνει.

Αυτο ακριβως λεω τοση ωρα. Τωρα που το πραγμα γινεται ζορικο με το μεγαλο αριθμο συσκευων που υπαρχουν στην Αθηνα θα ζοριστουν και θα σφιξουν μερικοι κ@λοι, οποτε βαρατρ στο ψαχνο, μην τους αφηνετε σε ησυχια,
Νικος

Γεια σας σε όλους και καλώς σας βρήκα. Η αναζήτηση λύσης στο Google για την Philips μου που δεν δείχνει τα κανάλια MPEG-4 με έβγαλε σε σας.
Εγω έχω την 37PFL5603D/10 37'' (την έχω ένα χρόνο περίπου), τα MPEG-4 κανάλια τα βρίσκει, ακούγεται ήχος και βλέπω τα στοιχεία των καναλιών αλλά βλέπω μία μαυρίλα και ένα μήνυμα που λέει "Unsupported video format".
Δοκίμασα σήμερα την κάρτα FreeToAir της NEOTION αλλα τζίφος. Δεν την αναγνωρίζει η τηλεόραση.
Τζάμπα το 1000ρικό που έδωσα στην Philips για να την πάρω γιατι θα φαει πέταμα απο το παράθυρο με τα νεύρα που εχω.
Σας χαιρετώ κα αν βρω καμια λύση θα σας γράψω.

Κανονικα στη σειρα 3 θα επρεπε να εχεις εικονα με την μοντουλα,\Εισαι σιγουρος οτι κλειδωσε σωστα? Οταν την βαζεις τη βλεπεις στο μενου?
Και κατι ακομα. Οι σειρα χχχ3 ειναι ιδιοτροπη. Εχε ανοικτη την τηλεοραση βαλε ενα καναλι της digea (θα εχεις μαυρη οθονη) τοτε βαλε την μοντουλα και περιμενε μερικα δευτερολεπτα θα δεις φως. Σιγουρεψου οτι την βαζεις απο την σωστη πλευρα. Δυστυχως κλειδωνει και απο τις 2 οποτε δοκιμασε και τις 2 πλευρες. Δοκιμασε ξανα και πες μας.
Νικος

Κανονικα στη σειρα 3 θα επρεπε να εχεις εικονα με την μοντουλα,\Εισαι σιγουρος οτι κλειδωσε σωστα? Οταν την βαζεις τη βλεπεις στο μενου?
Και κατι ακομα. Οι σειρα χχχ3 ειναι ιδιοτροπη. Εχε ανοικτη την τηλεοραση βαλε ενα καναλι της digea (θα εχεις μαυρη οθονη) τοτε βαλε την μοντουλα και περιμενε μερικα δευτερολεπτα θα δεις φως. Σιγουρεψου οτι την βαζεις απο την σωστη πλευρα. Δυστυχως κλειδωνει και απο τις 2 οποτε δοκιμασε και τις 2 πλευρες. Δοκιμασε ξανα και πες μας.
Νικος

Το δοκίμασα τίποτα... κλαψ λύγμ.

Μία χαρούλα την βάζω την κάρτα, καταλαβαίνω οτι "κλειδώνει" σωστά.

στο βιβλίο χρήσης γράφει
"Αφού εισαγάγετε και ενεργοποιήσετε
τη μονάδα CA, πατήστε MENU
στο τηλεχειριστήριο και επιλέξτε
Μενού ΤV > Χαρακτηριστικά >
Κοινή διασύνδεση.
Αυτή η επιλογή μενού διατίθεται μόνο εάν
η μονάδα CA είναι σωστά τοποθετημένη
και ενεργοποιημένη."

εγω δε βλεπω καμία διαφορά στο μενού με βάση το τι γράφει το βιβλιαράκι. Υπάρχει άλλος τρόπος να δω στο μενού οτι την βλέπει??

Κατι άλλο που βρήκα. Βάζω την κάρτα ενώ έχω ένα Digea κανάλι όπως είπε ο φίλος πιο πάνω, μαυρίλα.... βάζω ένα αναλογικό κανάλι, βάζω ένα Digea κανάλι, αν βγάλω χύμα την καρτούλα σταματάει και ο ήχος και η τηλεόραση δεν βρίσκει τα ψηφιακά κανάλια. Μολις την βάζω ξαναπαίξει όπως πριν αλλά χωρίς εικόνα. Αυτό τώρα είναι καλό ή κακό?

Last edited:
ά... ξέχασα... δοκίμασα την κάρτα όταν ήταν και στα Αγγλικά η γλώσσα αλλά τίποτα... Δεν έχω βρει αν υπάρχει τρόπος να βάλω αλλη χωρα να το δοκιμάσω κι αυτό..

Πιθανως να τα αλλαζουν η να τους το εχουν ξεκοψει απο τα κεντρικα στην Ολλανδια,
Αλλα ελπιζω στον μεγαλο ογκο των συσκευων στην Αθηνα και συνεπως στην μεγαλυτερη πιεση.
Ζητατε συνεχως υποστηριξη απο το service ωστε με τη σειρα τους να γκρινιαζουν στην Ολλανδια,
Ειναι το μοναδικο μας οπλο.
Νικος
Σήμερα το πρωί έστειλα ένα μειλ στα κεντρικά στην Ολλανδία :helmet:, δεν κάθομαι να ασχοληθώ με τους εδώ γιατί είναι πασίγνωστο ότι θα κάνουν τους :smileJap:.

Σήμερα το πρωί έστειλα ένα μειλ στα κεντρικά στην Ολλανδία :helmet:, δεν κάθομαι να ασχοληθώ με τους εδώ γιατί είναι πασίγνωστο ότι θα κάνουν τους :smileJap:.

Μην ανησυχείς, σε βεβαιώνω 100% ότι το mail θα προωθηθεί στους εδώ, οι οποίοι θα σου απαντήσουν... :flipout:

Το δοκίμασα τίποτα... κλαψ λύγμ.

Μία χαρούλα την βάζω την κάρτα, καταλαβαίνω οτι "κλειδώνει" σωστά.

στο βιβλίο χρήσης γράφει
"Αφού εισαγάγετε και ενεργοποιήσετε
τη μονάδα CA, πατήστε MENU
στο τηλεχειριστήριο και επιλέξτε
Μενού ΤV > Χαρακτηριστικά >
Κοινή διασύνδεση.
Αυτή η επιλογή μενού διατίθεται μόνο εάν
η μονάδα CA είναι σωστά τοποθετημένη
και ενεργοποιημένη."

εγω δε βλεπω καμία διαφορά στο μενού με βάση το τι γράφει το βιβλιαράκι. Υπάρχει άλλος τρόπος να δω στο μενού οτι την βλέπει??

Κατι άλλο που βρήκα. Βάζω την κάρτα ενώ έχω ένα Digea κανάλι όπως είπε ο φίλος πιο πάνω, μαυρίλα.... βάζω ένα αναλογικό κανάλι, βάζω ένα Digea κανάλι, αν βγάλω χύμα την καρτούλα σταματάει και ο ήχος και η τηλεόραση δεν βρίσκει τα ψηφιακά κανάλια. Μολις την βάζω ξαναπαίξει όπως πριν αλλά χωρίς εικόνα. Αυτό τώρα είναι καλό ή κακό?

Στο μενου οταν πας στην κοινη διασυνδεση (common interface) θα μπορεις να μπεις στο μενου του module εφοσων το εχεις βαλει σωστα και εχει κλειδωσει. Εαν η επιλογη ειναι γκριζαρισμενη η δεν μπορεις να δεις το μενου του module η τηλεοραση δεν το βλεπει και συνεπως εχεις μαυριλα.
Επιμενω οτι μπορεις να δεις digea.
Προσπαθησε παλι βεβαιωσου οτι εχεις βαλει σωστα το modue. Μην βαζεις το module οταν η τηλεοραση ειναι κλειστη. Κατα πασα πιθανοτητα οταν την ανοιξεις δεν θα το δει. Πρωτα ανοιξε την τηλεοραση βαλε ενα καναλι της digea και μετα βαλε το module στη θεση του.
Νικος

Στο μενου οταν πας στην κοινη διασυνδεση (common interface) θα μπορεις να μπεις στο μενου του module εφοσων το εχεις βαλει σωστα και εχει κλειδωσει. Εαν η επιλογη ειναι γκριζαρισμενη η δεν μπορεις να δεις το μενου του module η τηλεοραση δεν το βλεπει και συνεπως εχεις μαυριλα.
Επιμενω οτι μπορεις να δεις digea.
Προσπαθησε παλι βεβαιωσου οτι εχεις βαλει σωστα το modue. Μην βαζεις το module οταν η τηλεοραση ειναι κλειστη. Κατα πασα πιθανοτητα οταν την ανοιξεις δεν θα το δει. Πρωτα ανοιξε την τηλεοραση βαλε ενα καναλι της digea και μετα βαλε το module στη θεση του.
Νικος

Την κάρτα την έχω βάλει μία χαρά. Αλλα παρ' ολα αυτα στο μενού δεν εμφανιζεται τίποτα που να αφορά την κοινή διασύνδεση.
Δοκίμασα πάρα πολλές φορές να βάλω την κάρτα εν ώρα λειτουργίας της τηλεόρασης όπως μου έγραψες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Επίσης δοκίμασα στην "Αυτόματη εγκατάσταση" στην επιλογή χώρας τις παρακάτω χώρες μήπως αλλάξει κάτι αλλά τίποτα...
Αγγλία
Σουηδία
Ιταλία
Ισπανία
Ολλανδία

Υπάρχει περίπτωση η CI υποδοχή να είνα απενεργοποιημένη???
Την κάρτα μετά απο ώρα οταν την βγάζω είναι ζεστή. Αυτο σημαίνει οτι δουλεύει ή λέω βλακείες?

Last edited:
Την κάρτα την έχω βάλει μία χαρά. Αλλα παρ' ολα αυτα στο μενού δεν εμφανιζεται τίποτα που να αφορά την κοινή διασύνδεση.
Δοκίμασα πάρα πολλές φορές να βάλω την κάρτα εν ώρα λειτουργίας της τηλεόρασης όπως μου έγραψες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Επίσης δοκίμασα στην "Αυτόματη εγκατάσταση" στην επιλογή χώρας τις παρακάτω χώρες μήπως αλλάξει κάτι αλλά τίποτα...
Αγγλία
Σουηδία
Ιταλία
Ισπανία
Ολλανδία

Υπάρχει περίπτωση η CI υποδοχή να είνα απενεργοποιημένη???
Την κάρτα μετά απο ώρα οταν την βγάζω είναι ζεστή. Αυτο σημαίνει οτι δουλεύει ή λέω βλακείες?

Η Ci υποδοχη δεν ενεργοποιειται. Απλα οταν βαζεις το module λειτουργει συμφωνα μ αυτο που δεχεται.
Πιο module βαζεις?
1.Neotion viaccess?
2. neotion irdeto?
3 Neotion conax?
4. Neotion MP4 Free to air
5 Neotion NP4+ free to air
Στα 4 και 5 δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να μπεις στο μενου τους, αλλα στα 1-3 ναι.
Εαν εχει κλειδωσει η μοντουλα θα πρεπει απο το μενου της κοινης διασυνδεσης να μπορεις να μπεις και στο μενου του module. Αν οχι η τηλεοραση απλα δεν μπορει να το δει. Με μια επιφυλαξη οσον αφορα τα free to air Neotion modules οπου δεν τα εχω δοκιμασει και δεν μπορω να πω αν εχουν μενου αφου δεν εχουν και ενσωματωμενο decoding system οποτε δεν εχει και νοημα να εχουν μενου.
Το οτι ζεσταινονται δεν σημαινει οτι δουλευουν αλλα οτι παιρνουν ρευμα απο την συσκευη που ειναι συνδεδεμενες.
Νικος

Την Neotion MP4 Free to air έχω πάρει απο το Suturn.
Μου φαίνεται οτι αν δεν βγάλω άκρη ούτε σήμερα ούτε αύριο θα την πάω πίσω και θα πάρω έναν κανονικό αποκωδικοποιητή κουτί.