Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Από που προκύπτει ότι η 8000 έχει καλύτερη εικόνα;
Εγώ βλέπω χαμηλότατες μετρήσεις ANSI αντίθεσης, δεν ξέρω πως μπορεί να ξεπεραστεί αυτό...

Προσωπικα αηδιαζω καθε φορα που κοιταω samsung C7-8000. Δεν κοιταξα σχεδον ποτε μετρησεις, κοιταω να δω τι βλεπει το ματι το δικο μου και αυτο που βλεπει ειναι οτι το νεο 'μαυρο' της samsung εγινε... μπλε! (εκτος αν εχω πραγματικο προβλημα με τα ματια μου και βλεπω τα μαυρα μπλε, παντως με αλλες μαρκες δεν το παρατηρω αυτο)
Μονο σε ζωντανια χρωματων ειναι καλη.

Τωρα, αν εχει ασχοληθει καποιος, υπαρχει τροπος να 'ξεκλειδωσουμε' τα γυαλακια της philips (xpand αλλωστε) ωστε να παιζουν και με αλλες τηλεορασεις (αφου ηδη η xpand εχει universal γυαλια που εκ πρωτης οψης μου φαινονται... ολοϊδια)?! (οχι οτι καιγομαι, ετσι φιλολογικα και για οταν αποκτησουν κι αλλοι γνωστοι μου 3D, να μην τρεχουμε παλι)
George, μηπως εχεις αποψη πανω στο θεμα 7500MKII vs 8000 (γιατι αν ειναι να γυρισω το 7500αρι πισω πρεπει να το κανω συντομα ωστε να παρω το 8000αρι); (δε θελω να παω σε 9600, δεν βλεπω το λογω να εχω ενα... DAC που δε χρειαζομαι :P)

Αφού επανήλθε σε καλά επίπεδα η ακοή μου (μετά από γρίππη) είμαι σε θέση να πω ότι ναι μεν οι αλλαγές σε τροφοδοτικό και balancer, όπως μου είπαν από την ASTRA service, βοήθησαν λίγο στην εξομάλυνση του θορύβου κατά τις εναλλαγές φωτεινότητας-αντίθεσης της εικόνας, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν το buzzing λιγότερο ενοχλητικό! Σήμερα πήγα την τηλεόραση στο Sound and Vision, ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο. Πάντως τουλάχιστον εκεί κατάλαβα ότι παραλαμβάνει την τηλεόρασή μου το service της PHILIPS και όχι της SONY (όπως συνέβη στο ASTRA της Αργυρούπολης).Υπήρχαν λογότυπα και δελτία που φέρουν το όνομα της PHILIPS και ο παραλήπτης φάνηκε να καταλαβαίνει την περιγραφή μου και να έχει ξανακούσει παρόμοια περιγραφή.Θα ενημερώσω όταν θα εχω νεότερα.

Περιμένω νέο ανταλλακτικό (πλακέτα τροφοδοσίας μου είπαν από Sound and Vision) γιατί πράγματι η TV εξακόλουθούσε να κάνει θόρυβο. Εν αναμονή, λοιπόν.
Επανέρχομαι στο ερώτημα προηγούμενου post αν, δηλαδή, κάποιος γνωρίζει τι ακριβώς κάνει ο balancer.

DSC_0063.JPG

3 πλακέτες έχει η τηλεόραση που μπορούν εύκολα να αλλαχθούν: το τροφοδοτικό, την πλακέτα επεξεργασίας σημάτων, και η πλακέτα ελέγχουν του τοπικού φωτισμού. Σε καμιά δεν μου κολλάει ο όρος balancer.

Και εγώ δεν μπόρεσα να βρω κάποια αναφορά στον όρο γι' αυτό απευθύνθηκα στο foroum.
Σχετικά με την TV ο τεχνικός της svs επιβεβαίωσε ότι και με την αλλαγή του τροφοδοτικού ο θόρυβος εξακολουθεί και είναι πάνω από τα συνηθισμένα όρια.Εχθές που μιλήσαμε μου είπε ότι οι Ολλανδοί έχουν λύσει το πρόβλημα για τις 40 και 46 ίντσες αλλά δεν υπάρχει κάτι για την 32". Ζήτησα αντικατάσταση και αναμένω την Δευτέρα απάντηση.Το θετικό είναι ότι ο τεχνικός έκανε μετρήσεις και συμφωνεί ότι ο θόρυβος είναι σε υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο.

Αφού άρχισα να σκέφτομαι να παω στην 8605 μήπως και ησυχάσω. Νομίζω όμως ότι δεν θα μπορέσω να συνηθίσω την αντανακλαστική επιφάνεια και ομολογώ ότι δεδομένου ότι δεν πήρα 3D TV αλλά 2D, εγώ είμαι πού ευχαριστημένος με την ποιότητα της εικόνας της 9705 και το ambilight spectra 3 προσφέρει καλύτερη εμπειρία από το ambilight 2.

Γιατι δυστυχώς δεν έχω χώρο στον τοίχο που θα κρεμαστεί η τηλεόραση, αλλιώς η λύση που προτείνεις θα ήταν η ιδανική

Πάντως ρε παιδιά, και με αρκετή διάθεση χιούμορ , συγγνώμη που θα το πω αλλά άκρη για αγορά Τηλεόρασης εδώ, δεν βγαίνει με τίποτα.
Περίπου όλες κάτι στραβό έχουν. Τι δεν δείχνουν υπότιτλους, τι ζαλίζουν, τι clouding , τι ακούγεται θόρυβος, τι χρειάζεται αναβάθμιση…..
Τηλεοράσεις των 1500 & 2000 ευρώ και άνω και παρουσιάζονται για τα μπάζα.
Δεν μιλάω για μια συγκεκριμένη αλλά την γενική εντύπωση που σου μένει διαβάζοντας.
Τρεις σελίδες θετικά σχόλια και τριάντα πέντε σελίδες με κουσούρια . Η τάση που σου δημιουργείται είναι ότι πρέπει πρώτα να σπουδάσεις ηλεκτρονικός και μετά να αγοράσεις τηλεόραση.
Όλα αυτά βέβαια σαν προσωπική συνολική εκτίμηση και θεωρώντας ότι οι συγκριμένες κριτικές είναι σε πλήρη αντίθεση με τις αντίστοιχες των συστημάτων ήχου όπου, τα πράγματα παρουσιάζονται όπως πρέπει και δίνεται η δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να έχει μια αρκετά εμπεριστατωμένη εικόνα και να αποφασίσει σχεδόν άμεσα.
Εγώ πάντως που είμαι σε διαδικασία αγοράς 46αρας μετά από εδώ βρίσκομαι σε πλήρη σύγχυση.

Kι αν διάβαζες δηλαδή ότι η τηλεόραση είναι τέλεια και μόλις τη συνέδεες στο σπίτι σου, έβλεπες clouding, διαπίστωνες ότι δεν αναγνωρίζει ελληνικούς υπότιτλους και άκουγες θόρυβο από το τροφοδοτικό της, τί θα σκεφτόσουν μετά; :BDGBGDB55:

Τέλεια συσκευή εικόνας/ήχου, απλά δεν υφίσταται και όλες έχουν τα μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματά τους, οφειλόμενα είτε στην εκάστοτε τεχνολογία, είτε στην εκάστοτε υλοποίησή της. Αν τώρα κάποιος περίμενε ότι η συσκευή που αγόρασε θα ήταν τέλεια, σίγουρα θα είναι περισσότερο δηκτικός και γλαφυρός κατά την αναφορά των όποιων προβλημάτων διαπιστώσει, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να φιμωθεί. Με όσα αναφέρουν οι κάτοχοι ενός μοντέλου, μας βοηθούν στο να σχηματίσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να ξέρουμε περίπου τί πραγματικά να περιμένουμε κατά την αγορά του. Κι αν κάτι αναφερόμενο μας φαίνεται κραυγαλέο, μπορούμε πάντα να ζητήσουμε περισσότερες διευκρινήσεις από τους κατόχους, ώστε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Και φυσικά, καλό είναι να βλέπουμε και με τα ίδια μας τα μάτια σε συνθήκες θέασης κοντινές του σπιτιού μας, τα μοντέλα που μας ενδιαφέρουν και να μη βασιζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στο τί έγραψε ο οποιοσδήποτε κάπου στο διαδίκτυο... ;)

Όλα αυτά βέβαια σαν προσωπική συνολική εκτίμηση και θεωρώντας ότι οι συγκριμένες κριτικές είναι σε πλήρη αντίθεση με τις αντίστοιχες των συστημάτων ήχου όπου, τα πράγματα παρουσιάζονται όπως πρέπει και δίνεται η δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να έχει μια αρκετά εμπεριστατωμένη εικόνα και να αποφασίσει σχεδόν άμεσα.

Αν πραγματικά συμβαίνει αυτό που αναφέρεις, ότι τα πράγματα στον ήχο είναι "ξεκάθαρα", και κάποιος αποφασίζει "σχεδόν άμεσα", εγώ θα έλεγα να το ψάξεις περισσότερο. Αν στο θέμα εικόνα υπάρχουν πρότυπα, μετρήσεις και συγκρίσεις με πάττερν και ταυτόχρονη θέαση πολλών τηλεοράσεων, και λες ότι δεν βγαίνει άκρη, τότε στον ήχο που δεν υπάρχει τίποτα, παρά μόνο προσωπικές εκτιμήσεις, φαντάσου τι γίνεται...

Μήπως τα πράγματα είναι αντίστροφα, και είναι ευκολότερο να διαλέξεις τηλεόραση από σύστημα ήχου; Στην εικόνα τα αρνητικά τα βλέπεις εύκολα, στον ήχο πως τα καταλαβαίνεις; Με ποια αναφορά;

Παιδια έχω διαβάσει τόσα πολλά που έχω μπερδευτεί για αυτό και η ερώτηση μου θα είναι απλή.Αξίζει να σπρώξω χρημα για να πάρω την 46' PFL9705.Τα χαρακτηρηστικά της είναι πολύ καλά αλλά αξίζει τα λεφτά της.Το 3d της (αν και δεν καιγομαι τόσο πολυ) είναι τελικά καλό ή οχι??????

Re: Απάντηση: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδια έχω διαβάσει τόσα πολλά που έχω μπερδευτεί για αυτό και η ερώτηση μου θα είναι απλή.Αξίζει να σπρώξω χρημα για να πάρω την 46' PFL9705.Τα χαρακτηρηστικά της είναι πολύ καλά αλλά αξίζει τα λεφτά της.Το 3d της (αν και δεν καιγομαι τόσο πολυ) είναι τελικά καλό ή οχι??????

Μη ρωτας εμας,
Και για τα δυο που ρωτας πηγαινε σε ενα καταστημα και δες τη απο κοντα να παιζει απο τηλεοπτικο μεχρι βιντεακι HD αλλα και 3D.
Εσυ θα αποφασισεις με κριτη τα ματια σου και το προσωπικο σου γουστο.
Νικος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μη ρωτας εμας,
Και για τα δυο που ρωτας πηγαινε σε ενα καταστημα και δες τη απο κοντα να παιζει απο τηλεοπτικο μεχρι βιντεακι HD αλλα και 3D.
Εσυ θα αποφασισεις με κριτη τα ματια σου και το προσωπικο σου γουστο.
Νικος

Πολλές φορές αυτό δεν είναι αρκετό μέσα σε ένα καταστημα με φωτισμό και φασαρία που δεν βοηθάει στο να συγκρίνεις εικόνα και ήχο.Πόσο μάλλον και όταν δεν παίζουν και τι ίδιο video όλκες οι τηλεοράσεις.Πιο πολλά πιστεύω θα καταλάβαινα άμα με συμβούλευε κάποιος ο οποίος την έχει αγοράσει και την ζει καθημερινά και βλέπει τα θετικά και τα αρνητικά της

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πολλές φορές αυτό δεν είναι αρκετό μέσα σε ένα καταστημα με φωτισμό και φασαρία που δεν βοηθάει στο να συγκρίνεις εικόνα και ήχο.Πόσο μάλλον και όταν δεν παίζουν και τι ίδιο video όλκες οι τηλεοράσεις.Πιο πολλά πιστεύω θα καταλάβαινα άμα με συμβούλευε κάποιος ο οποίος την έχει αγοράσει και την ζει καθημερινά και βλέπει τα θετικά και τα αρνητικά της

Ο μονος λογος που σου το λεω ειναι οτι εδω μεσα ακους το κοντο και το μακρυ του καθενος κυριως ομως και την υποκειμενικη αποψη του καθε κατοχου. Ναι μεν αλλα εννοω δηλαδη περνα απο μεγαλο κοσκινο οσα διαβαζεις.
Νικος

Αν όλα πάνε καλά σύντομα θα έχουμε νέο firmware.

Από το forum της Philips:

Status 18-Feb-'11: New SW version 140.32 is now in beta testing phase.
This version addresses the following issues:
• Audio drop solution
biggrin.gif
.
• Zap time improvement.
• Macroblocks improvement.
• PIP available with DVB-S signals.
If no real problems arises from this beta test, we will release it soon.

Αν όλα πάνε καλά σύντομα θα έχουμε νέο firmware.

Από το forum της Philips:

Status 18-Feb-'11: New SW version 140.32 is now in beta testing phase.
This version addresses the following issues:
• Audio drop solution
biggrin.gif
.
• Zap time improvement.
• Macroblocks improvement.
• PIP available with DVB-S signals.
If no real problems arises from this beta test, we will release it soon.

Καλοδεχούμενο !!!!!! :SFGSFGSF:

Μου έστειλαν την δοκιμαστική έκδοση του 140.32...
Θα την δοκιμάσω και δω αν αλλάζει τίποτα... (Που δεν περιμένω κάτι συνταρακτικό...)

Έχει παρατηρήσει κανείς διακοπές στον ήχο;
Εγώ μόνο από την SPDIF σε σήμα 23.976. Αυτό είναι το βασικό feedback που ζητούν, αν σταμάτησαν οι διακοπές στον ήχο...
(Κάποιο στο εξωτερικό ακούν και από τα ηχεία...)