Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Άσχετο, αλλά έβλεπα τα κυκλώματα από το service manual, και μέτρησα τις ζώνες κάθε διάστασης:

32": 40 ζώνες ανά κανάλι, 3 κανάλια: 120 ζώνες
40": 40 ζώνες ανά κανάλι, 4 κανάλια, 1 κανάλι με 8 ζώνες: 168 ζώνες
46": 56 ζώνες ανά κανάλι, 4 κανάλια: 224 ζώνες
58": 72 ζώνες ανά κανάλι, 2 κανάλια, 1 κανάλι με 16 ζώνες: 160 ζώνες (1 balancing board)
2 balancing boards, με το 2ο να λείπει η τελευταία καλωδιοταινία:
2*160=320 - 16 ζώνες (κανάλι 3) - 16 ζώνες (κανάλι 2) = 288 ζώνες.
(Η 58" είναι η γνωστή cinema 21:9)

Άρα:
Μοντέλο|Αριθμός ζωνών
32PFL9705H|120
40PFL9705H|168
46PFL9705H|224
58PFL9955H|288

παιδια τι υποτιθεται οτι βελτιωνει αυτη η εκδοση ??... και κατι ασχετο , τι ειναι το banding ?

Δεν ξέρω από που μπορεί να προέρχεται αλλά με το banding συνήθως εννοούμε κάποιες κάθετες μπάρες κατά μήκος της οθόνης κατά την προβολή περιεχομένου. Φαντάσου μία κακή διαβάθμιση από μαύρο σε γκρι, όπου το χρώμα δεν ¨ασπρίζει¨ ομαλά. αλλά μία κάθετη μπάρα είναι μαύρη, η διπλανή της είναι λιγότερο, η επόμενη ακόμη λιγότερο κ.ο.κ. και οι περιοχές αυτές σαν τελικό αποτέλεσμα είναι ευδιάκριτες.

Πάντως η Philips μας κοροϊδεύει μες τα μούτρα μας... :furious3:
Έβαλαν EPG στην Λετονία με το νέο υλικολογισμικό 140.36, και σε εμάς τίποτα...
Όποιος ξέρει Αγγλικά, μπορεί να δει και εδώ: http://www.supportforum.philips.com...ries-(2010-models)&p=7014&viewfull=1#post7014

(Ε, βαριέμαι λίγο να τα ξαναγράφω... :blush:)

Απλά όσο σκεύτομαι ότι θα μπορούσαμε να έχουμε αυτό:
IMG_5056.jpg

Και δεν το έχουμε, εκνευρίζομαι...

Όσοι ακόμα ΔΕΝ βάλατε το υλικολογισμικό 140.36, καλύτερα να μην το κάνετε. Μετά από τα 2-3 bugs που βρήκαν κάποιοι (ονόματα δεν λέω :jester:), μάλλον έχει αρχίσει η ανάκληση του firmware, και αναμένεται νέα έκδοση, θα δούμε πότε...

Η προηγούμενη φωτογραφία της οθόνης με το EPG είναι από τηλεόραση Philips?

Σε άλλες Philips δηλαδή λειτουργεί το EPG και στην 9705 όχι; :chinscratch:

Η προηγούμενη φωτογραφία της οθόνης με το EPG είναι από τηλεόραση Philips?

Σε άλλες Philips δηλαδή λειτουργεί το EPG και στην 9705 όχι; :chinscratch:

Η φωτογραφία είναι από την δική μου 9705, με ρύθμιση χώρα Λετονία για τα κανάλια, και σε διάστημα που είχα βάλει χειροκίνητη ώρα Ελλάδας, αλλαγή στην ρύθμιση "αυτόματη ώρα ανά χώρα", και πριν η τηλεόραση ανανεώσει ξανά την ώρα της από το EPG.

Για εμένα αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για να υποστηρίξει EPG η Philips στην Ελλάδα, πέρα από μια προσαρμογή του ρολογιού. Το λογισμικό που έχουν επαρκεί για να υποστηρίξει και το Ελληνικό EPG.

Καμία τηλεόραση Philips (κανένα μοντέλο) δεν έχει EPG με ρύθμιση χώρας την Ελλάδα. Αντί για τον οδηγό, δείχνουν μόνο now/next για το συγκεκριμένο κανάλι που έχει συντονιστεί η τηλεόραση.

Βασικά η Philips χρησιμοποιεί EPG μέσω Net TV, αλλά αυτό βασίζεται στο tvtv, που δεν υποστηρίζει την Ελλάδα. Και το DVB-T EPG (που φαίνεται στην φωτογραφία και δείχνει λίγο ψιλο-άθλιο) είναι μπλοκαρισμένο, και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί στην Ελλάδα.

Απ' ότι φαίνεται η Philips Hellas δεν πολυασχολείται με το θέμα τηλεόραση...γενικά φαίνεται να μην πολυασχολείται!

Απ' ότι φαίνεται η Philips Hellas δεν πολυασχολείται με το θέμα τηλεόραση...γενικά φαίνεται να μην πολυασχολείται!

Εμ, για αυτό η τρόικα άρχισε τις συγχωνεύσεις, με κάτι Κινέζους άκουσα...

Πάντως βλέποντας και μόνο τη φωτό με το EPG να δουλεύει μια χαρά με το πρόγραμμα της ελληνικής TV, απλά ΤΡΕΛΛAIΝΟΜΑΙ από θυμό για την απάθειά τους προς τον έλληνα καταναλωτή (ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ PHILIPS.. ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!).

Απλά έχω φρικάρει λέμε.

Μακάρι να το φτιάξουν με το επόμενο firmware. Ευτυχώς δεν έχω περάσει ακόμη το τελευταίο (THANX φίλε petasis).

:hmmmm: παιδια ποιο ακριβως το προβλημα με το τελευταιο firmware ? εγω το περασα ...:hmmmm2:

δεν εχω προσεξει κατι τετοιο μεχρι στιγμης ... εκτος αν μου διαφευγει

Όταν ανοίγεις μερικές φορές την τηλεόραση, θα σου δίνει μήνυμα ότι δεν βρέθηκαν κανάλια, και με ένα channel up/down από το τηλεκοντρόλ επανέρχονται.

Εμ, σε 3 μήνες έρχεται η καινούργια (για να μην πω σε λίγες μέρες η 32άρα 9706). Και ακόμα EPG δεν είδαμε... :flipout:

Ασ φτιαξουν πρωτα να μην βγαζει μυνημα οτι δεν βρεθηκαν καναλια και ολα τα αλλα bugs και αυτο ειναι τελευταιο για εμενα.

Ασ φτιαξουν πρωτα να μην βγαζει μυνημα οτι δεν βρεθηκαν καναλια και ολα τα αλλα bugs και αυτο ειναι τελευταιο για εμενα.

Μάλλον το 1ο είναι. Για τα κανάλια, ας μην βάλει κανείς το 140.36...

Βγήκε νέο υλικολογισμικό για την 9705:

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=46PFL9705H/12&scy=GR&slg=el

Έκδοση: 000.140.037.000, Ημερομηνία έκδοσης: 2011-06-09

Το 140.37 για σειρές 7000 και κάτω, είχε αυτές τις αλλαγές:

Q5551_0.140.37.0 (Date published: 2011-06-06)

• “Video format not supported” message appears onscreen with HDMI video format 1080i from a certain set-up box.
  • Split screen with green horizontal lines appears onscreen with HDMI video format 720p from a certain set-up box.
  • No picture or black screen seen on certain digital cable (DVB-C) channels. (Only applicable to country, Finland)
  • TV automatically switches back to the primary audio language while watching digital channels. (Only applicable to country, Spain)
  • Unable to select some Russian alphabets from the onscreen keyboard in Net TV portal. (Only applicable to Net TV models)

Τώρα τι αλλάζει για την σειρά 9000, μάλλον όχι πολλά περισσότερα... :flipout:

Βγήκε νέο υλικολογισμικό για την 9705:

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=46PFL9705H/12&scy=GR&slg=el

Έκδοση: 000.140.037.000, Ημερομηνία έκδοσης: 2011-06-09

Το 140.37 για σειρές 7000 και κάτω, είχε αυτές τις αλλαγές:

Q5551_0.140.37.0 (Date published: 2011-06-06)

• “Video format not supported” message appears onscreen with HDMI video format 1080i from a certain set-up box.
  • Split screen with green horizontal lines appears onscreen with HDMI video format 720p from a certain set-up box.
  • No picture or black screen seen on certain digital cable (DVB-C) channels. (Only applicable to country, Finland)
  • TV automatically switches back to the primary audio language while watching digital channels. (Only applicable to country, Spain)
  • Unable to select some Russian alphabets from the onscreen keyboard in Net TV portal. (Only applicable to Net TV models)

Τώρα τι αλλάζει για την σειρά 9000, μάλλον όχι πολλά περισσότερα... :flipout:

To πέρασες φίλε petasis ??

Αυτό με το "δεν υπάχουν κανάλια" εξαφανίστηκε ??? Γενικά υπάρχει κάποια διαφορά ??? EPG εμφανίζεται κανονικά ???

Εγώ πάντως έχω το firmware το αμέσως προηγούμενο της 13.5.2011 και ΔΕΝ έχω κάποιο πρόβλημα με κανάλια.

Όχι το πρόβλημα με τα κανάλια παραμένει. EPG όχι δεν έχει.
Γενικά δεν είδα κάποια διαφορά...

Όχι το πρόβλημα με τα κανάλια παραμένει. EPG όχι δεν έχει.
Γενικά δεν είδα κάποια διαφορά...

Να 'σαι καλά για την απάντηση.

Να σε ρωτήσω... αυτό με τα κανάλια ("δεν υπάρχουν κανάλια") πρωτο-παρουσιάστηκε με το firmware της 13.5.2011 ???

Πιο πριν δεν υπήρχε αυτό το προβλημα ???

Το ρωτάω γιατί αν είναι έτσι καλύτερα να μείνω στο παλαιότερο firmware (προ της 13.5).

Σ 'ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντησή σου.