Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παντως με βαση τα διαγραμματα η βαθμολογια ειναι υπερβολικα υψηλη.

Ενα 80% και παλι πολυ θα ηταν...:flipout:

Η τηλεόραση έρχεται καλύτερα. Το γιατί δεν την έφερε καλύτερα το γράφει στα σχόλια (κατά κάποιο τρόπο). Να πω ότι δεν με εξέπληξε, θα πω ψέματα... -bye-

Να σου δώσω κι εγώ τα συγχαρητήριά μου για την εξαιρετική σου παρουσίαση Γιώργο, η οποία πρέπει να ήταν και η πρώτη επί Ελληνικού εδάφους, ενώ είμαι σίγουρος πως θα συνεχιστεί και με περαιτέρω αναφορές από τη χρήση της τηλεόρασης, όπως και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παραχώρηση της συσκευής για τις ανάγκες του συγκριτικού του avclub... :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Το μόνο που με στεναχωρεί, είναι που δε θα μπορέσω να παρευρεθώ λόγω απόστασης, αλλά περιμένω με αγωνία τις αναφορές από όλους σας.

Re: Απάντηση: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επίσης απ' ότι φαίνεται,δεν υπάρχουν τα θέματα
θορύβου-buzzing που είχαν κάποιες 40αρες
στο εξωτερικό.Ούτε ο petasis,ούτε ο Μάνος,είπαν
κάτι.Panos k εσύ "άκουσες" κάτι ??

απο θορυβο τιποτα... ακρα του ταφου σιωπη.....

η δικια μου ειναι VN1B 1036, αν το 36 παιζει καποιο ρολο

Last edited:
Εδώ υπάρχουν τρεις επιλογές στις οποίες ο οπίσθιος φωτισμός σβήνει εντελώς και μία όπου απενεργοποιείται το Dynamic Backlight. Oι τρεις πρώτες παρέχουν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά και το μόνο που αξίζει είναι να δούμε με τίμημα την απώλεια της μηδενικής στάθμη μαύρου, η οποία ανεβαίνει στα 0,2 nits πως μεταμορφώνονται προς το θετικό όλες οι άλλες παράμετροι.

Στάθμη μαύρου 0.2 nits, Φωτεινότητα 312 nits & Aντίθεση 1500:1

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-...092-philips-46pfl9705h12-in-depth-review.html

Mε λιγα λογια μολις απενεργοποιηθει το dimming βελτιωνονται προς το καλυτερο ολοι οι παραμετροι.

Αυτο ομως δεν αποτελει ενδειξη της αποτυχιας των διαταξεων local dimming?

Εδώ υπάρχουν τρεις επιλογές στις οποίες ο οπίσθιος φωτισμός σβήνει εντελώς και μία όπου απενεργοποιείται το Dynamic Backlight. Oι τρεις πρώτες παρέχουν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά και το μόνο που αξίζει είναι να δούμε με τίμημα την απώλεια της μηδενικής στάθμη μαύρου, η οποία ανεβαίνει στα 0,2 nits πως μεταμορφώνονται προς το θετικό όλες οι άλλες παράμετροι.

Στάθμη μαύρου 0.2 nits, Φωτεινότητα 312 nits & Aντίθεση 1500:1

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-...092-philips-46pfl9705h12-in-depth-review.html

Mε λιγα λογια μολις απενεργοποιηθει το dimming βελτιωνονται προς το καλυτερο ολοι οι παραμετροι.

Αυτο ομως δεν αποτελει ενδειξη της αποτυχιας των διαταξεων local dimming?

Γιάννη, όχι ακριβώς. Βελτιώνεται μόνο μια παράμετρος, η καμπύλη γάμμα.
Οι υπόλοιπες παράμετροι είναι ήδη εξαιρετικά καλές, με το local dimming ενεργό. Το ΔΕ στο grayscale είναι εξαιρετικό με το local dimming ενεργό, με μόνη παρενέργεια ένα περίεργο γάμμα.
Αν ανταλλάζεις ένα μη γραμμικό γάμμα για το απόλυτο μαύρο; Εγώ, ναι το ανταλλάζω. Δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά με το μάτι.
Αν υπάρχει όντως αντιληπτή διαφορά, θα σου πω το Σάββατο, που θα έχουμε την 9705 δίπλα σε άλλες τηλεοράσεις, που ελπίζω να δούμε και τις μετρήσεις τους (για να έχουμε μια αίσθηση πια είναι πιο κοντά στα πρότυπα).
Πάντως η διαφορά του local dimming στο μαύρο είναι άμεσα αντιληπτή.

Όσον αφορά τις ψηφιακές βελτιώσεις (δυναμική αντίθεση, βελτίωση χρωμάτων, κλπ.) όντως υπάρχουν. Αλλά γιατί να τα ενεργοποιήσει κανείς όταν δει την εικόνα με τις ρυθμίσεις out of the box;

H δική μου γνώμη είναι ότι LCD χωρίς local dimming δεν πρέπει να αγοράζει κάποιος. Αν θα την άλλαζα την 9705 με μια VT20; Τώρα λέω όχι. Το Σάββατο μπορεί να αλλάξω γνώμη. Η μάχη floating luminance κατά τόπους vs σταθερό αλλά μη μηδενικό μαύρο θα έχει πολύ ενδιαφέρον...

Σιγά που θα άλλαζες εσύ τηλεόραση με DNM με άλλη χωρίς... :flipout:

Το αντίστοιχο σε εμένα, θα ήταν να αλλάξω τηλεόραση που παίζει σωστά τα 24p με άλλη που εφαρμόζει 3:2 pulldown... :laugh: :laugh:

Σιγά που θα άλλαζες εσύ τηλεόραση με DNM με άλλη χωρίς... :flipout:

Το αντίστοιχο σε εμένα, θα ήταν να αλλάξω τηλεόραση που παίζει σωστά τα 24p με άλλη που εφαρμόζει 3:2 pulldown... :laugh: :laugh:

Αυτό είναι μια παράμετρος. Είναι τα θέματα με το AVL, με το φως που λείπει, τα phosphor trails, την λεπτομέρεια που λείπει, το IR που σου αποσπά την προσοχή, κλπ. Η κάθε τεχνολογία έχει θετικά και αρνητικά, που τα μαζεύεις σε ένα σακούλι και κρίνεις. Αυτή την στιγμή, το πακέτο της 9705 μου φαίνεται ελκυστικότερο. Ελπίζω να έχω την ίδια γνώμη και το απόγευμα του Σαββάτου... :flipout:

Παίδες... βοήθεια....

Ειπα να δοκιμασω τις 3D δυνατοτητες της 46pfl9705.
Αγορασα το 3D kit (PTA02) απο το Πλαίσιο (249,00).

Εκανα την εγκατασταση και οι μονες 3D επιλογες είναι:
- Φορμά 3D:
- Αυτόματη
- 3D - Πλάι πλάι
- 3D - Πάνω / κάτω

- 2D / 3D:
- 2D
- 3D

Καταρχήν, δεν λείπουν επιλογές όπως Βάθος Εικόνας....?
πάμε παρακατω...

Το μόνο διαθεσιμο 3D περιεχόμενο, σαν κάτοχος και του 'παλιού' PS3 60GB, ήταν το κατέβασμα από Playstation Store της 3D Collection (WipEout HD, SuperStardust HD, PAIN and a MotorStorm Pacific Rift demo in amazing stereoscopic 3D).

Το κατέβασα όπως και εκανα την αναβάθμιση του PS3 σε 3.50.

Σύνδεσα το PS3 με την HDMI 1 (v1.4 + ARC) της 46pfl9705 με High Speed 1.4 HDMI καλωδιο, έκανα το verification στα DISPLAY SETTINGS του PS3 πως η συνδεδεμενη τηλεοραση υποστηριζει 3D περιεχόμενο, αλλα όταν προσπάθησα να τρεξω το MotorStorm Pacific Rift demo, από τις 2 διαθεσιμες επιλογες στο κεντρικο μενου του παιχνιδιού

- PLAY
- PLAY in 3D

η δεύτερη ειναι απενεργοποιημενη (greyed out), οπότε το παιχνιδι παίζεται μονο σε 2D mode.

Μπορει κάποιος να βοηθησει να δουμε τι δεν κανω σωστά?

Δοκιμασε με καλωδιο hdmi 1.3 . Επισης πηγαινε settings->display settings και κανε τικ την επιλογη 1080p 3d. Τελος το "βαθος εικονας" το εχουν τηλεορασεις που κανουν μετατροπη 2d σε 3d αλλα μπορεις να το βρεις και σε μενου διαφορων παιχνιδιων του ps3. Για ταινιες 3d δεν ρυθμιζεις εσυ το "βαθος εικονας" αλλα ειναι καθορισμενο απ'την ιδια την ταινια.

Δοκιμασε με καλωδιο hdmi 1.3 . Επισης πηγαινε settings->display settings και κανε τικ την επιλογη 1080p 3d. Τελος το "βαθος εικονας" το εχουν τηλεορασεις που κανουν μετατροπη 2d σε 3d αλλα μπορεις να το βρεις και σε μενου διαφορων παιχνιδιων του ps3. Για ταινιες 3d δεν ρυθμιζεις εσυ το "βαθος εικονας" αλλα ειναι καθορισμενο απ'την ιδια την ταινια.

anagnoct, ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

Αλλα τιποτα. Κανενα απο τα 4 3D παιχνιδια δεν ενεργοποιειται το 3D.

Αλλαξα HDMI καλωδιο και εβαλα 1.3, το οποίο συνδεσα στην HDMI 2 υποδοχη της τηλεορασης (1.3).
Πηγα στο PS3, επελεξα SETTING -> DISPLAY SETTINGS

H μοναδικη επιλογη για αναλυση εικονας ειναι η VIDEO OUTPUT SETTINGS

Επιλεγοντας την, η επομενη οθονη ρωταει:

- Select the type of connector on your ΤV.

HDMI

- Select a setting method

AUTOMATIC
CUSTOM

επιλεγω AUTOMATIC

αναβοσβηνει η τηλεοραση και μετα ρωταει

Can rou read this screen?
Select [Yes] if you can.

Επιλεγω YES.

Στην επομενη οθονη γραφει:

Your TV supports the viewing of 3D content.
Select the screen size of your TV for optimal viewing of 3D content in games that support 3D.

Επιλεγω 46 inches.

Στην επομενη οθονη, παρουσιαζεται μια λιστα με τις υποστηριζομενες αναλυσεις:

Press the X button to save settings.

Settings List

Connector Type HDMI
Resolution 576p
720p
1080i
1080p
1080p (3D)
Screen Size 46 Inches

Παταω X για ΕΝΤΕR και επιλεγω FINISH.

PS. Aν επιλεξω setting method CUSTOM, η επομενη οθονη δειχνει τις υποστηριζομενες αναλυσεις της τηλεορασης:

Select all resolutions that are supported by your TV.

576p
720p
1080i
1080p

οπου λειπει η επιλογη 1080p (3D).
Να σημαινει κατι αυτο?

Πάνο, μην παιδεύεσαι άδικα, ΔΕΝ παίζει.
Το PS3 αναγνωρίζει την τηλεόραση σαν 3D μόνο στην ανάλυση 1080p, όχι σε χαμηλότερες. Και δεν υπάρχει παιχνίδι που να παίζει 3Δ σε ανάλυση μεγαλύτερη από 720p, συνεπώς ασυμβατότητα.

Το είπα στην Φίλιπς χτες, και θα μου απαντούσαν εντός της ημέρας...
Δεν απάντησαν φυσικά...

Επικοινώνησε με την υποστήριξη πελατών, με e-mail, chat, ότι θες.
Και εγώ έφαγα όλη την Παρασκευή προσπαθώντας. μάταια...

Από ότι έχω καταλάβει, υπάρχουν ασυμβατότητες και με μερικά μοντέλα σάμσουνγκ. Τα σόνυ (προφανώς) και τα LG δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα.
Ίσως φταίει η τηλεόραση (λάθος πληροφορίες EDID; ) ίσως το PS3.

Πάντως είναι απαράδεκτο. Να μην έχεις δισκάκια να δεις, άμα δεν παίζει και παιχνίδια, τι θα δεις στο 3D;;;;

Από ότι έχω διαβάσει, η μόνη ελπίδα είναι 3Δ παιχνίδια που έχουν τα ίδια επιλογή για ενεργοποίηση του 3Δ, παρακάμπτοντας την αναγνώριση της κονσόλας. Όμως μιλάμε για παιχνίδια από άλλη εταιρία, όχι της σόνυ. Δυστυχώς, δεν έχω κάποιο τέτοιο...

petasis, δεν μπορει ομως στην 8605 να παιζουν....διαβασε και αυτο:

Hi all, so this is the thing. I recently bought a Philips 40pfl8605 Tv together with the 3d pack and also the ps3 slim 250gb version. I purchased Motorstorm: Pacific Drift 3d at the PS Store and successfully played it for a few weeks in 3d. Everything worked fine, but yesterday after the ps3 performed the 3.50 firmware update, suddenly the 3d option disappeared an I can by no means get it working again. Any ideas where the issue could be coming from?

http://www.avforums.com/forums/playstation-gaming/1330785-ps3-3d-gaming-issue.html

Πάντως βιαστηκα....
Επρεπε χθες το πρωι να δοκιμασω τα 3D παιχνιδια του PS3, πριν εγκαταστησω την εκδοση 3.50, οταν ακομα ειχα εγκαταστημενη την εκδοση 3.43, η οποια ηδη υποστηριζε 3D gaming.
Απλά, πιστευω πως η εκδοση 3.50, ενω φτιαχτηκε να υποστηριζει 3D Bly-Rays, κατα καποιο τροπο - bug? - εχασε την συμβατοτητα για 3D gaming.

Απάντηση: Re: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απλά, πιστευω πως η εκδοση 3.50, ενω φτιαχτηκε να υποστηριζει 3D Bly-Rays, κατα καποιο τροπο - bug? - εχασε την συμβατοτητα για 3D gaming.

Παντως στην VT20 και πριν και μετα το 3.50 παιζει τα 3D παιχνιδια της sony κανονικα. Πρεπει να ειναι προβλημα της Philips.

Re: Απάντηση: Re: Philips PFL9705 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παντως στην VT20 και πριν και μετα το 3.50 παιζει τα 3D παιχνιδια της sony κανονικα. Πρεπει να ειναι προβλημα της Philips.

Μπορείς να μας πεις τι γράφει το PS3 στην αναγνώριση των δυνατοτήτων της VT;

Αναφέρει το (3D) και σε άλλες αναλύσεις πέρα από τα 1080p;