Γεια χαρά σε όλους σας,
Πριν 4 ημέρες απέκτησα κι εγώ μια 42PFL9732 και το πρώτο πράγμα που παρατήρησα κι εγώ είναι το buzzing που περιέγραψε κι ο άλλος φίλος. Είναι αρκετά ενοχλητικό ειδικά όταν επικρατεί ησυχία στον χώρο. Επειδή το επάγγελμά μου είναι ηλεκτρονικός, ξέρω ότι αυτό οφείλεται στα παλμοτροφοδοτικά που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένες υλοποιήσεις και ο θόρυβος προέρχεται κατά πρώτον στον HF μετασχηματιστή και κατά δεύτερον στους "κακής" ποιότητος πυκνωτές ... ή ακόμη και στα τρανζίστορ οδήγησης, συμβαίνει απλά σε κάποιες συσκευές να "τύχει" αυτά τα υλικά να μην ταλαντώνουν στην συγκεκριμένη συχνότητα κι έτσι να μην ακούγεται ο ενοχλητικός αυτός ήχος.
Βέβαια για μιά από τις ακριβές σχετικά τηλεοράσεις της αγοράς αυτό είναι απάράδεκτο καθώς ηλεκτρονικά αντιμετωπίζεται.
2η παρατήρηση είναι ότι το Buzzing αυτό περνάει και στο ενυσχητικό στάδιο του ήχου, κι όταν ακούμε σε χαμηλές εντάσεις ακούγεται κι αυτό από τα μεγάφωνα. Σταματάει όταν πατηθεί το mute. Ευτυχώς δεν περνάει και στην έξοδο σύνδεσης με ενισχυτή, ακουστικών κλπ.
Δεν ξέρω κατά πόσο η εγγύηση καλύπτει αυτά τα μειονεκτήματα της συσκευής καθώς η εταιρεία θα μπορούσε να επικαλεστεί "κατασκευαστικές ανοχές", και κατά πόσο αξίζει να μπλεχτεί κανείς στην διαδικασία αντικατάστασης με την ελπίδα να "πετύχει" το μοντέλο που δεν κάνει buzzing. (Γερά νέυρα ...:BDGBGDB55:καυγάδες κλπ)
Κατά τα άλλα συμφωνώ με όσα προανέφερε ο φίλος πριν σχετικά με την εικόνα, ήχο κλπ. Με τα δικά μου κριτήρια η εικόνα είναι καταπληκτική και αν την τροφοδοτήσεις με καλό υλικό θα αποδώσει τα μέγιστα Σε SD σκίζει άν πάρει καθαρό σήμα εισόδου. (Την καλύτερη ποιότητα την έχω δει στο MEGA και στα ψηφιακά) Αγγίζει πολύ την ποιότητα μιας καλής CRT. Σε DVD με Upscale στα 1080i με Panasonic S52 δίνει ρέστα. Αν την δείς από 3μ και πάνω θα μπορούσες να ξεγελαστείς και ως HD. (Καλά ας μην γίνομαι και υπερβολικός ...)
Σε HD δεν είχα ακόμη την χαρά να την απολαύσω, αλλά αν κρίνω απ' αυτά που είδα μέχρι τώρα ..... πρέπει να είναι καταπληκτική. (βέβαια εκεί όλες λίγο-πολύ σκίζουν ... )
Κατά τα άλλα, κι εγώ θα ήθελα να κρατάει τις προσωπικές ρυθμίσεις ξεχωριστά για κάθε κανάλι, αλλά ας ελπίσουμε ότι ίσως το κάνει σε μελλοντική αναβάθμιση του firmware. (Σημ. Σε διαφορετικές πηγές εισόδου το κάνει.)
Παρεπιμπτώντως η καινούργια έκδοση του firmware 059.031 έχει βελτιώσει ελαφρώς τον χρόνο μεταγωγής στα κανάλια όταν επιλέγουμε από +P, -P (μπορεί να είναι και η ιδέα μου βέβαια.)
Στο Advanced Service Menu είδα ότι μάλλον έχει το ίδιο σασί με την ακριβότερη 9900 και οι μικροδιαφορές είναι στα κυκλώματα ήχου και ambilight και τις προρυθμίσεις τους. Από εκεί μπορεί να ενεργοποιήσει κανείς και το CEC στα HDMI Ports. Μάλλον bug της Philips καθώς στο ανανεωμένο manual του site το αναφέρει χωρίς να μπορεί να το δει κάποιος, εκτός κι αν το ενεργοποιήσει απο το Service Menu.
Το backlight όντως ρυθμίζεται (αυξομειώνει) αυτόματα, πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλουν στο μέλλον με κάποια αναβάθμιση του firmware θα μπορούσαν να το προσθέσουν σαν επιλογή στις ''χειροκίνητες" ρυθμίσεις εικόνας και ίσως βελτιωθεί έτσι το μαύρο.
Επίσης το 30% απόκλιση στο συγκριτικό TEST του HITECH δεν το παρατήρησα πουθενά και σε οποιαδήποτε γωνία θέασης και το θεωρώ υπερβολικό εκ μέρους τους. Ίσως έπεσαν στην περίπτωση ...
Κι ένα μικρό TIP.. Πατήστε 123654 διαδοχικά από το τηλεκοντρόλ και θα μπείτε στο Customers Sevice Menu, όπου θα συλλέξετε πληροφορίες αλλά δεν μπορείτε να ρυθμίσετε κάτι. Βγαίνετε πατώντας menu . (! Δεν είναι to Advanced Service Menu, εκεί αν μπείς προειδοποιεί ότι παύει η εγγύηση γι αυτό και δεν σας το δίνω, μην γίνω ηθικός αυτουργός :BDGBGDB55
Αυτά προς το παρόν ..
Πατώντας 123654 στο menu με τις πληροφορίες στο installed date έχει ημερομηνία 29/10/2007 που είναι η ημερομηνία που παρέλαβα και ρύθμισα την τηλεόραση.Αυτό σημαίνει ότι η τηλεόραση είναι του "κουτιού" και δεν είναι βιτρίνας ? Και μια και ξέρεις πως μπαίνουν στο service menu πες μας κι εμάς κι η ευθύνη δική μας!!!