Philips PFL9732D/10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips 47PFL9732D/10

Αγαπητοί συνιδιοκτήτες 9900 & 9732, μήπως σε μέτριο προς ήπιο φωτισμό δωματίου, αισθάνεται κανείς να τον κουράζει στα μάτια κάπως η συγκεκριμένη τηλεόραση; Ειδικά σε SD ξεχειλωμένο σε όλο το κάδρο; Μήπως το ambilight (που γενικά ξεκουράζει) βοηθάει τελικά στο να σε στραβώνουν οι έντονες εμφανίσεις του λευκού;

Έχω κατεβάσει contrast στο 75, φωτεινότητα στο 48, αισθητήρα φωτός στο on που σε συνδυασμό με το active control πάει το contrast στο 55-60 το βράδι (αναλόγως φωτισμού) και 90 την ημέρα, καθώς και dynamic contrast στο minimum.

Π.

Αγαπητοί συνιδιοκτήτες 9900 & 9732, μήπως σε μέτριο προς ήπιο φωτισμό δωματίου, αισθάνεται κανείς να τον κουράζει στα μάτια κάπως η συγκεκριμένη τηλεόραση; Ειδικά σε SD ξεχειλωμένο σε όλο το κάδρο; Μήπως το ambilight (που γενικά ξεκουράζει) βοηθάει τελικά στο να σε στραβώνουν οι έντονες εμφανίσεις του λευκού;

Έχω κατεβάσει contrast στο 75, φωτεινότητα στο 48, αισθητήρα φωτός στο on που σε συνδυασμό με το active control πάει το contrast στο 55-60 το βράδι (αναλόγως φωτισμού) και 90 την ημέρα, καθώς και dynamic contrast στο minimum.

Π.

OXI ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΦΩΤΟΣ,ΔΥΝ,ΑΤΙΘΕΣΗ ΚΛΕΙΣΤΗ,ΑΝΤΙΘΕΣΗ 75,ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ 45,ΧΡΩΜΑ 50,ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΗ,ΘΕΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ,PERFECT PIXEL HD ON,DIG.NATURAL MOTION ON FULL,CLEAR LCD 100HZ ON,KAI TA FILTRA ELAXISTO MEXRI METRIO.

Αληθεύει το 30% απόκλιση φωτεινότητας που μέτρησε το hitech στην 42άρα ?
Εχω παραγγείλει την 47άρα και με έχουν ζώσει λίγο τα φίδια....

Αληθεύει το 30% απόκλιση φωτεινότητας που μέτρησε το hitech στην 42άρα ?
Εχω παραγγείλει την 47άρα και με έχουν ζώσει λίγο τα φίδια....[/QUOTE

ΟΧΙ ΛΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΝΕ,ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΗDTV ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΕΣΤΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΦΟΒΑ.

Απάντηση: Philips 47PFL9732D/10

Kaloriziki.
pes mas an se podosfairo sti grigori kinisi exei katharotita i kanei mikra tremouliazmata.

Κάθετα όχι. Μπορεί να έτυχε σε κάποιο δείγμα, αλλά όταν γυρίζω τη 42άρα σε μη συνδεδεμένη πηγή (χωρίς σήμα φαίνεται όλο το backlight), δεν βλέπω ούτε σημαντικές ανομοιομορφίες φωτεινότητας, ούτε clouding, ούτε τίποτα σχετικό.

Τώρα, αν κάποια σημεία μπορείς να θεωρήσεις πως έχουν μια ανεπαίσθητη απόκλιση από κάποια άλλα (που μάλλον είναι θεωρητικό), δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος που αυτό θα φανεί όταν η τηλεόραση δείχνει κάτι. Οτιδήποτε. Ακόμα και σκοτεινά πλάνα.

Το μόνο που το hitech έχει δίκιο, είναι το κάπως ρηχό μαύρο, πράγμα που φυσικά φαίνεται όταν βλέπεις σε σκοτεινό δωμάτιο και κυρίως σε DVD που αφήνουν κενές μαύρες ζώνες. Είναι όμως τέτοιο το χρώμα και το κοντράστ που δεν θα σε ενοχλήσει πολύ.

Π.

Παιδιά 2 ερωτήσεις σχετικά με την τηλεόραση
1ον) Μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο? Και αν ναι πόσο δύσκολο είναι και πόσο κοστίζει η βάση??
2ον) Με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη τηλ, αλλά έτσι κ αλλιώς περίμενα τόσο και θα περιμένω ως τα Χριστούγεννα, λόγω προσφορών και για φορολογικούς λόγους μπορεί και απο το νέο έτος (όχι πολύ ως το Γενάρη). Γνωρίζετε το κατα πόσον υπάρχει απο την Philips κάτι καινούριο όσον αφορά μοντέλα τις ίδιας κατηγορίας, ή θα πάμε μέχρι τότε με τα υπάρχοντα?

Απάντηση: Re: Philips 47PFL9732D/10

Παιδιά 2 ερωτήσεις σχετικά με την τηλεόραση
1ον) Μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο? Και αν ναι πόσο δύσκολο είναι και πόσο κοστίζει η βάση??
2ον) Με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη τηλ, αλλά έτσι κ αλλιώς περίμενα τόσο και θα περιμένω ως τα Χριστούγεννα, λόγω προσφορών και για φορολογικούς λόγους μπορεί και απο το νέο έτος (όχι πολύ ως το Γενάρη). Γνωρίζετε το κατα πόσον υπάρχει απο την Philips κάτι καινούριο όσον αφορά μοντέλα τις ίδιας κατηγορίας, ή θα πάμε μέχρι τότε με τα υπάρχοντα?
  1. Σίγουρα μπορεί.
  2. Με παρόμοια χαρακτηριστικά θα έρθει κάποια στιγμή η ελαφρώς πιο φθηνή 9632.

Έχουν ανοίξει τόσα threads για την 9732 που δεν ξέρεις που να γράψεις κάτι σχετικό.

Στον ΗΧΟ αναφέρεται πως η 9732 έχει και πιο ευρεία χρωματική παλέτα από την 9632. Δεν είμαι σίγουρος που μπορεί να οφείλεται κάτι τέτοιο και τι είδους επιπτώσεις έχει στην θέαση.

Tελικά μετά από 1,5 χρόνου υπομονής και ψαξίματος και την βοήθεια του avclub παράγγειλα την 42' 9732 στα 2390 με 36 άτοκες στις χτεσινές προσφορές των ειδικών.Ελπίζω να την χαρώ περισότερο από 3 χρόνια.:smash:

Tελικά μετά από 1,5 χρόνου υπομονής και ψαξίματος και την βοήθεια του avclub παράγγειλα την 42' 9732 στα 2390 με 36 άτοκες στις χτεσινές προσφορές των ειδικών.Ελπίζω να την χαρώ περισότερο από 3 χρόνια.:smash:
Μεγειά σου να είναι και καλές θεάσεις...:SFGSFGSF:

Άντε να γίνει και η έκθεση για να αποφασίσουμε και εμείς οι ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ! :ADFAD2:

Καλοριζικη -bye- , βαλε και ενα κουμπαρα και ριχνε ενα διευρω τη μερα μεσα και καθαρισες .

Καλορίζικη και καλές θεάσεις. Δεν παίζεται το μηχάνημα. :2thumb22sup:

Σχετικά με το Thread στον ήχο:

Ακόμα και αν δει κανείς το τεστ του hitech, η 42pfl9732 έχει την απόλυτα καλύτερη χρωματική απόδοση. Πραγματικά δεν νομίζω όμως πως η 9632 έχει μικρότερη. Και τα 2 πάνελ έχουν 14bit επεξεργασία.
Περιέργως όμως, βγάζει πως δεν έχει deep colour (αυτό το xxYCC ή κάπως έτσι). Τότε το hdmi 1.3 τι το κάνει;

Πάνος

Απάντηση: Re: Philips 47PFL9732D/10

Ακόμα και αν δει κανείς το τεστ του hitech, η 42pfl9732 έχει την απόλυτα καλύτερη χρωματική απόδοση. Πραγματικά δεν νομίζω όμως πως η 9632 έχει μικρότερη. Και τα 2 πάνελ έχουν 14bit επεξεργασία.
Περιέργως όμως, βγάζει πως δεν έχει deep colour (αυτό το xxYCC ή κάπως έτσι). Τότε το hdmi 1.3 τι το κάνει;

Πάνος

Αυτό που αναφέρεται κατά λέξη είναι:"Στην 47PFL9732 μετρήσαμε ένα χρωματικό τρίγωνο με πρωτεύοντα χρώματα κοντά στο ιδανικό με σήμα SD και διευρυμένο με σήμα HD, ενώ στην 9632 με ότι σήμα και να την τροφοδοτήσουμε είτε HD είτε SD, τα χρώματα δεν μπορούν να φτάσουν αυτά της μεγαλύτερης αδελφής"
Το παραπάνω είναι εμφανές και από τα χρωματικά διαγράμματα των δύο τηλεοράσεων, ειδικά στο πράσινο χρώμα.

Και εμένα μου φάνηκε παράξενο γιατί υποτίθεται πως γίνεται η ίδια επεξεργασία. Ο Μανώλης που έγραψε το άρθρο σίγουρα θα έχει κάποια εξήγηση.

Περίεργο μεν, αλλά είναι απίστευτο τι κάνουν οι εταιρίες για να διαφοροποιήσουν τα μοντέλα. Μπορεί να έχουν ίδιο πάνελ και ηλεκτρονικά, με άλλη ρύθμιση. Ή πάλι, μπορεί να είναι στο κομμάτι.

Π.

Έχω την εντύπωση πως άδικα μπερδεύουμε τα HDMI 1.3 και deep colour στο πρόβλημα. Απλά υπάρχουν για να υποστηρίζουν μεταφορές υλικού που δεν είναι διαθέσιμο προς το παρών.

Ή πάλι, μπορεί να είναι στο κομμάτι.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν μήπως ήταν προβληματική η 9632.

καλορίζικη και καλές θεάσεις.Από που ακριβώς την πήρες γιατί με βλέπω κι εμένα από βδομάδα να γίνομαι κάτοχός της.

Τελικά σήμερα την παρήγγειλα κι εγώ (42pfl9732),πάνω που πίστευα ότι ήμουν αναποφάσιστος!!!θα την παραλάβω μέσα στην επόμενη εβδομάδα.