Philips PFL9732D/10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips 47PFL9732D/10

Εγώ σήμερα πάντως την παράγγειλα απο εκεί θα σας πω μόλις μου έρθει :)

Θα έλεγα, επειδή ψάχνουμε ευκαιρίες εδώ και εκεί, ανάμεσα στις τεχνικές συζητήσεις, να τα ενώσουμε σε ένα νέο thread που κυρίως να αφορά ευκαιρίες και γνώμες για μαγαζιά.

Άνοιξα το παρακάτω, όπου καταχώρησα το εν λόγω κατάστημα και πρόσθεσα άλλο ένα.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=15137

Φτάνει να τα μπήγουμε σε retailers πολυεθνικούς και μη, με τιμοκατάλογους "πρωταθλητές" στην Ευρωζώνη. :fahne90:

Π.

Εγώ σήμερα πάντως την παράγγειλα απο εκεί θα σας πω μόλις μου έρθει :)

Και πολλυ καλα εκανες , καλοριζικη .
Μπορει να ειναι μονο μετρητοις αλλα αμα γλυτωνεις καμμια 600ρα ποιος τις μαμαει τις δοσεις ?-bye-

http://www.net-electric.gr/catalog/product_info.php?products_id=1325
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?11712
Και αλλοι 2 για το εν λογο μοντελο με τιμες λουκουμι .
Επισης υπαρχει και ο " χαλβας " φαρσαλων οπως ολοι ξερετε .......
Δεν θυμαμε σε ποιο τοπικ, αλλα καποιος ελεγε οτι θα στεναχωριοταν αν διαπιστωνε οτι την πληρωσε 700 ευρω παραπανω :flipout:.
Ιζ ντ λαιφ α μπιτς ?

Και πολλυ καλα εκανες , καλοριζικη .
Μπορει να ειναι μονο μετρητοις αλλα αμα γλυτωνεις καμμια 600ρα ποιος τις μαμαει τις δοσεις ?-bye-

Ακριβώς δεν ήθελα μετρητοίς αλλα το κέρδος ειναι αρκετα μεγαλο !!

Καλορίζικη σε όποιον την παρήγγειλε.
Μήπως είδε κανείς "φτηνή" τιμή για την 47άρα κάπου;

Για παράδοση, έκαναν 5-6 εργάσιμες προ 3 εβδομάδων. Ελπίζω να βελτιώθηκαν τα πράγματα.

Αν οι νέες δεν έχουν το γνωστό πρόβλημα με το σφύριγμα, να ξέρουμε να ζητήσουμε αλλαγή με καινούργια παρτίδα.

Π.

Απάντηση: Philips 47PFL9732D/10

panlask, κανένα νέο από το service και την αντίσταση;

Έχω ακόμα επιλογές ανοικτές:

1. επιστροφή και λεφτά πίσω (δεν θέλω, μου αρέσει η τηλεόραση)

2. αντικατάσταση (δεν έχει πολλές πιθανότητες να διορθωθεί, παρά μόνο αν κάποιος πάρει πιο νέα παρτίδα ή κάποια Γαλλική χωρίς πρόβλημα)

3. επισκευή ως εξής:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=268618&postcount=98

Αν κάνω το τελευταίο (θα το δω από εβδομάδας που θα έχουν φέρει τις εν όλγω αντιστάσεις) θα γίνει η τηλεόρασή μου το 1ο πειραματόζωο αυτού του τύπου. Το ρίσκο ίσως να μην είναι μεγάλο, αφού έχουν επίσημη οδηγία για το πιο "μικρό" μοντέλο 9632. Και σε κάθε περίπτωση, αν δεν διορθωθεί πλήρως, θα απαιτήσω να μου φέρουν ολοκαίνουργια.

Αλλά τί φταίω να τραβάω αυτά τα γυμνάσια.... :frusty:

Π.

Ο θόρυβος ειναι μεγάλος?Τον ακούς απο απόσταση εύκολα η πρέπει να κάνεις προσπάθεια να τον ακούσεις?

Αλλά τί φταίω να τραβάω αυτά τα γυμνάσια.... :frusty:

Π.

Mα καλα δεν το ηξερες ? .....Λοβ χερτς:flipout::flipout:

ΥΣ
Εγω υπηρξα αρκετες φορες καντεμης με τις αγορες μου και παντα φοβομουν για καμια λαλακια σε υπερβολικο βαθμο κατα το "φυσαει και το γιαουρτι " .
Απο τοτε που τα εγραψα στα , γιου νοου , το φαινομενο μειωθηκε δραματικα , σε τετοιο σημειο που αγορασα και sony τιβι:grandpa: .

Σημερα πηρα απο λαρισα το ΗΧ750 ...μονο που μεσα ειχε 4 βιβλιαρακια σε νορβηγικα και λοιπες βορειες χωρες (προφανως στην εδω αντιπροσωπεια καποιοι δεν εκανα καλα τη δουλεια τους ) .Τον πηρα τηλ , ευγενεστατος με ξαναπηρε και μου ειπε : ανοιξα αλλα 4 και ολα ειχαν βιβλιαρακι στα ελληνικα, πρωτη φορα μου συμβαινει :flipout:
Θα μου στειλη αυριο ενα με κουριερ και τελος , σιγα μην κατσω να σκασω .
Και μια που ειπα και για το μαγαζι που πολλοι λογο τιμων το αμφισβητουν , ο κυριος ηταν Αψογος .

Όχι, είναι αρκετά σιγανός. Εντοπίζεται καθαρά αν βάλεις το αυτί πίσω και στη μέση της τηλεόρασης. Αν όμως το σπίτι έχει απόλυτη ησυχία, μπορεί να γίνει αισθητός και από 2- 2,5μ μακριά στα πλάγια και κάπως λιγότερο εμπρός. Αν τον πρωτοακούσεις, μετά τον αντιλαμβάνεσαι ευκολότερα και ενοχλεί. :violent-smiley-030:

Είναι υψίσυχνος (κάποιοι δεν τον ακούνε καθόλου) και υπάρχει όταν η τηλεόραση είναι κλειστή από το κουμπί του τηλεκοντρόλ ή τον κεντρικό. Σταματάει μόνο όταν η τηλεόραση βγει από την πρίζα, όπου η συχνότητα πέφτει μέχρι να σταματήσει. Αντίθετα, βάζοντας την πρίζα, η συχνότητα από χαμηλά ανεβαίνει και μένει ψηλά. Δηλαδή, το να καθήσω στην πολυθρόνα μου δίπλα στην τηλεόραση για να διαβάσω, απαιτέι βγάλσιμο πρίζας. :bigcry:

Δείτε και αυτό:
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=267202&postcount=62

Δεν μπορώ να γίνω πιο περιγραφικός.

Σημείωση: έχω και μια sony 20άρα s2000, που ποτέ δεν παρατήρησα πως κάνει ήχο ακόμα και σε standby, παρά μόνο όταν την τσέκαρα λόγω απορίας που είχα για τη philips. Και όντως, αν την ακούσεις από πίσω σε συγκεκριμένο σημείο, κάτι κάνει. Αλλά σε τι ενοχλεί, αφού ποτέ δεν το είχα παρατηρήσει; Στη philips όμως ακούγεται.

Π.

Last edited:

Ρωτάω γιατι με όλα αυτά το έψαχνα και εγω για την 9632 μου.Υπάρχει θόρυβος αλλά πρέπει να κολλήσω το αυτί μου στην πίσω πλευρά να το ακούσω.Απο μικρή απόσταση δεν ακούγεται τίποτα με απόλυτη ησυχία.Αν και όταν ήρθε το κουτί το πρώτο πράγμα ήταν να κοιτάξω προέλευση και με το που είδα Γαλλία ξεφούσκωσα.

Last edited:

Ρωτάω γιατι με όλα αυτά το έψαχνα και εγω για την 9632 μου.Υπάρχει θόρυβος αλλά πρέπει να κολλήσω το αυτί μου στην πίσω πλευρά να το ακούσω.Απο μικρή απόσταση δεν ακούγεται τίποτα με απόλυτη ησυχία.Αν και όταν ήρθε το κουτί το πρώτο πράγμα ήταν να κοιτάξω προέλευση και με το που είδα Γαλλία ξεφούσκωσα.
Για την Ιστορία.....
Στο εργοστάσιο του Βελγίου γίνεται η παραγωγή της Α' σειράς από κάθε μοντέλο..., ελέγχεται παίζοντας συνεχώς για ώρες.... γίνονται οι απαραίτητες ρυθμίσεις/διορθώσεις και στη συνέχεια η παραγωγή μεταφέρεται σε ένα- όποιο,άλλο καθε φορά- εργοστάσιο της εταιρίας. Εκεί γινόταν, πέρσυ, συνεχής παραγωγή ΜΟΝΟ της 42PF9831 και τώρα, φέτος, της 42PFL9900D.
Μην τρελαθούμε λοιπόν με Βέλγιο-Γαλλία......
Στο Βέλγιο είναι -ακόμα- όλο το βαρύ πυροβολικό της έρευνας της PHILIPS.

Γιώργο, μην σκας τσάμπα. Η δική σου πρέπει να είναι απολύτως εντάξει. :2thumb22sup:

Όσο για το Βέλγιο - Γαλλία, δεν είναι η έρευνα που χωλαίνει, αλλά η υλοποίηση. Εκτιμώ πως μάλλον θα φταίει κάποιο φτηνής ποιότητας (ή όχι καλά συντονισμένο κύκλωμα) στις πρώτες παρτίδες. :nounder:

Η Philips έχει καταπληκτικό πάνελ, πολύ καλή έρευνα & ανάπτυξη, αλλά παραδοσιακά γλυτώνει κάτι ψιλοδεκαρούλες δεξια αριστερά στα υπόλοιπα. Η sony που imho δεν την πιάνει στα πρώτα, έχει ένα κλικ παραπάνω ποιότητα κατασκευής και ίσως κάτι ψιλά εργονομία και ρυθμίσεις.

Αν σε αυτά προσθέσω ambilight και εν Ελλάδι service, μάλλον πάλι philips θα ξανάπαιρνα.

Τελικά πάντως, δεν αξίζει να δίνει κανείς φοβερά λεφτά για τηλεόραση (πάνω από 1 εκατ.). Κάτι θα βρούν για να μας τις βγάλουν ημιάχρηστες σε 4-5 χρόνια. Ακόμα και στην Ελλάδα που παραδοσιακά είναι κάπως πίσω. Ψηφιακός επίγειος δέκτης υψηλής ανάλυσης ίσως;

Άκουσα φήμη πως η ΝΕΤ εξέπεμψε δοκιμαστικά wide 16:9 πάντως. Και άλλα κανάλια κάνουν πρόβες. Άντε να δούμε πότε.... :BDGBGDB55:

Π.

Η εκπληξη είναι το ALTER...Στο στήσιμό του... αγόρασε ένα ολόκληρο σταθμό από Ισπανία, νομίζω, που είχε οικονομικά προβλήματα και ξεπουλούσε .
Έτσι βρέθηκε με πλήριη HD εξοπλισμό και μάλιστα Philips. Θεωρητικά είναι το πιο έτοιμο για HD εκπομπή.. (μαζί με το ALPHA)....

....και η Philips συνεχίζει ακάθεκτη..φέτος.
'Εφτασε η 47PFL9632 -στα 3000Ε περίπου..και ακολουθεί η 52PFL9632... για όσους δεν θέλουν τριπλό Ambilight....

Ψυχραιμίααα....

Είπαμε, 52άρα από τα 4μ., 47άρα 3-3,5μ και 42άρα από εκεί και κάτω.

Αν πιστέψετε την THX, στα 3μ θέλετε 70". Βεβαίως (εντελώς συμπτωματικά) αυτοί που βγάζουν αυτές τις μετρήσεις είναι αυτοί γενικά που πουλάνε τηλεοράσεις ή ειπράττουν από πιστοποιήσεις κατασκευαστών....

Πολύ ωραία.Φανταστήτε Τράγκα - Κακαουνάκη σε αυτή τη διάσταση σε SD. Γενικά, ότι κάνει για ταινία σε maxi διάσταση δεν κάνει για τηλεόραση. Για αυτό πουλιούνται ακόμα οι προτζέκτορες.

Να εξαιρεθούν από τα παραπάνω όσοι πηγαίνοντας σινεμά κάθονται στην 1η σειρά.

Π.

Όσο για την εκπομπή σε HD, καμία από τις τηλεοράσεις μας δεν έχει HD tuner, όπερ σημαίνει πως θα καταφεύγουμε πάλι σε εξωτερικούς αποκωδικοποιητές αν γίνει κάτι τέτοιο. :furious3:

Δεν νομίζω πως κανένας σταθμός θα ήθελε να σβήσει από την τηλεόραση όλων, πλην όσων πάρουν αποκωδικοποιητή. Άλλωστε, γι' αυτό είπα 3-4 posts πιο πάνω πως θα βρούν κάτι για να μας τις βγάλουν άχρηστες μετά από 4-5 χρόνια.

Δηλαδή, αν δώσαμε 1 εκατ. σήμερα, στα 5 χρόνια θα μας έχει στοιχίσει 200 χιλιάρικα το χρόνο η τηλεθέαση. Ακριβό σπορ κατάντησε.... :chinscratch:

Νομίζω μόνο η sony X3000 - 3500 έχει high definition tuner. Αλλά πάλι, πως είναι έτσι η ρημάδα; Σαν πιάνο, φαρδιά για τις ίντσες της και χωρίς περιστρεφόμενη βάση. Ίσως πάλι να έχει πιο καλό μαύρο από τη Philips, αλλά αν τα ψειρίσεις όλα, ποτέ δεν θα κάνεις τίποτα.

Π.