Philips PFL9732D/10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips 42-47PFL9732D/10

...και το θέμα των "ουρών" είναι αργή απόκριση του πάνελ. Δεν νομίζω ότι σχετίζεται με αυτό της αλώς...

Re: Απάντηση: Re: Philips 42-47PFL9732D/10

Στο "halo effect" αναφερώμουν στο σχετικό άρθρο και αυτό ήταν εμφανές όταν την έβαζες δίπλα δίπλα να παίζει με Sony και Samsung.

Βλέπεις τι έπαθα για να μην κάνω homework? Πρέπει να διαβάσω το άρθρο λοιπόν!-bye-

Σημερα για πρωτη φορα σε σπιτι φιλου ειχα στα χερια μου το τηλεκοντρολ τις 9732 στις 42''.
Δεν θα αναφερθω στο ποσο καλη ειναι σε σχεση με τον ανταγωνισμο γιατι απλα αυτο που με απογοητευσε τελικα ειναι οτι οι ακομα κ η κορωνιδα των lcd (για εμενα προσωπικα 9732) δεν μπορει να σου προσφερει την ποιοτητα μιας crt κ για να μην παρεξηγηθω μιλω για σημα αναλογικων καναλιων αλλα κ σε σημα dvd.σε HD δεν εκ φερω αποψη μιας κ δεν ειδα.
Οσο και αν παιδευτικα με τις ρυθμισεις μου ηταν αδυνατο να ευχαριστιθω αυτο που εβλεπα!!
Ασε που για να μπω στις ρυθμισεις τις εικονας καθε φορα ολοκληρη διαδικασια οπου στην δικη μου Philips 32" 10ετιας γινετε με το πατημα ενος κουμπιου!!
Περιμενα ενα ποιο εξελιγμενο κ ευλικτο μενου αλλα δυστιχως δεν το βρηκα.

Τελικα ΟΚ αυτες οι τηλεορασεις σε ψηφιακα σηματα μπορει να αποδιδουν τα μεγιστα ελα ομως οτι κατα γενικοτητα παρακολουθουμε περισοτερο αναλογικο σημα, και λιγοτερο HD υλικο μιας κ η τεχνολογια δεν ειναι ακομη προσιτη ουτε αρκετα διαδεδομενη!
Τελικα αναρωτιεμαι, αξιζει τον κοπο να δωσει κανεις περι τα 2300 ευρω κ να αποκτησεις με περισσοτερα τετραγωνακια την Μαρα Ζαχαρεα στο σαλονι σου?

Απάντηση: Philips 42-47PFL9732D/10

• Lipsync problems with AC3 streams and TF1(France).
  • In case MPEG audio is present,it shall be choosen above AC3.
  • User still has the possibility to choose between the 2 audio formats
via audio menu.

αυτες ειναι οι βελτιωσεις που φερνει το νεο fw 000.064.014.014

Σημερα για πρωτη φορα σε σπιτι φιλου ειχα στα χερια μου το τηλεκοντρολ τις 9732 στις 42''.
Δεν θα αναφερθω στο ποσο καλη ειναι σε σχεση με τον ανταγωνισμο γιατι απλα αυτο που με απογοητευσε τελικα ειναι οτι οι ακομα κ η κορωνιδα των lcd (για εμενα προσωπικα 9732) δεν μπορει να σου προσφερει την ποιοτητα μιας crt κ για να μην παρεξηγηθω μιλω για σημα αναλογικων καναλιων αλλα κ σε σημα dvd.σε HD δεν εκ φερω αποψη μιας κ δεν ειδα.
Οσο και αν παιδευτικα με τις ρυθμισεις μου ηταν αδυνατο να ευχαριστιθω αυτο που εβλεπα!!
Ασε που για να μπω στις ρυθμισεις τις εικονας καθε φορα ολοκληρη διαδικασια οπου στην δικη μου Philips 32" 10ετιας γινετε με το πατημα ενος κουμπιου!!
Περιμενα ενα ποιο εξελιγμενο κ ευλικτο μενου αλλα δυστιχως δεν το βρηκα.

Τελικα ΟΚ αυτες οι τηλεορασεις σε ψηφιακα σηματα μπορει να αποδιδουν τα μεγιστα ελα ομως οτι κατα γενικοτητα παρακολουθουμε περισοτερο αναλογικο σημα, και λιγοτερο HD υλικο μιας κ η τεχνολογια δεν ειναι ακομη προσιτη ουτε αρκετα διαδεδομενη!
Τελικα αναρωτιεμαι, αξιζει τον κοπο να δωσει κανεις περι τα 2300 ευρω κ να αποκτησεις με περισσοτερα τετραγωνακια την Μαρα Ζαχαρεα στο σαλονι σου?

Εγώ και όλοι όσοι έχουν δει την 42PFL9732 στο σπίτι μου σε τηλεοπτικό σήμα έχουν πάθει πλάκα.Πολύ ζωντανά χρώματα και σε ταινίες απο MEGA, STAR,ALPHA,SKAI η εικόνα έιναι σαν τρισδιάστατη.Φυσικά μιλάμε πάντα από απόσταση τριών μέτρων γιατί όσο πλησιάζεις φαίνονται οι ατέλειες.Το σήμα μου ήταν και είναι στα περισσότερα κανάλια πολύ καλό.Σε dvd καμία σχέση με την παλιά μου CRT,αφού ξαναείδα όλη την σειρά του prison break.Μόλις την είχα πάρει,είχα βάλει το dvd του hitech και είχαμε μείνει όλοι με το στόμα ανοιχτό.Βέβαια όταν πήρα το PS3 και το έβαλα σε blue-ray τότε κατάλαβα ποια είναι η τέλεια εικόνα.Ακόμα κι αν κολλήσεις την "μούρη" σου στην οθόνη η εικόνα είναι αψεγάδιαστη ενώ με το dvd διακρίνεις ατέλειες.Υπάρχει όμως άνθρωπος που να βλέπει tv από το μισό μέτρο?αν ναι τότε ας κρατήσει την CRT, εγώ πάντως από τα 3 και τα 2,5 μέτρα δεν την αλλάζω την 9732.Να σημειώσω ότι δεν έχω κάνει κάποιες ιδιαίτερες ρυθμίσεις πέρα από αυτές που έχουν γραφτεί στο forum και φυσικά δεν πείραξα το service menu.

Εγώ και όλοι όσοι έχουν δει την 42PFL9732 στο σπίτι μου σε τηλεοπτικό σήμα έχουν πάθει πλάκα.Πολύ ζωντανά χρώματα και σε ταινίες απο MEGA, STAR,ALPHA,SKAI η εικόνα έιναι σαν τρισδιάστατη.Φυσικά μιλάμε πάντα από απόσταση τριών μέτρων γιατί όσο πλησιάζεις φαίνονται οι ατέλειες.Το σήμα μου ήταν και είναι στα περισσότερα κανάλια πολύ καλό.Σε dvd καμία σχέση με την παλιά μου CRT,αφού ξαναείδα όλη την σειρά του prison break.Μόλις την είχα πάρει,είχα βάλει το dvd του hitech και είχαμε μείνει όλοι με το στόμα ανοιχτό.Βέβαια όταν πήρα το PS3 και το έβαλα σε blue-ray τότε κατάλαβα ποια είναι η τέλεια εικόνα.Ακόμα κι αν κολλήσεις την "μούρη" σου στην οθόνη η εικόνα είναι αψεγάδιαστη ενώ με το dvd διακρίνεις ατέλειες.Υπάρχει όμως άνθρωπος που να βλέπει tv από το μισό μέτρο?αν ναι τότε ας κρατήσει την CRT, εγώ πάντως από τα 3 και τα 2,5 μέτρα δεν την αλλάζω την 9732.Να σημειώσω ότι δεν έχω κάνει κάποιες ιδιαίτερες ρυθμίσεις πέρα από αυτές που έχουν γραφτεί στο forum και φυσικά δεν πείραξα το service menu.

Προσοχή με τις crt: εγώ δεν αναφέρομαι σε οποιαδήποτε crt στις παρατηρήσεις μου περί των crt/lcd (πλάσμα δεν έχω). Μιλάω για κορυφαίες crt, που κάναν πριν 4 χρόνια τόσο όσο η 9732 σήμερα. Την τρισδιάστατη αίσθηση του pixel plus την βλέπω από το 2002, οπότε δεν με εντυπωσιάζει πλέον στις LCD :frown:

Kατ αρχην κανεις δεν μιλησε για κοντινη αποσταση θεασης αλλωστε εγω την παρακολουθησα απο τα 4 μετρα!!
Δευτερον δεν διαφωνω οτι σε υλικο blue-ray κανει θαυματα κ με το παραπανω μαλιστα!!!!

Οσο αφορα τωρα οτι σε τηλεοπτικο σημα βλεπεις τρισδιαστατα επετραψε μου να σου πω πως ''εδω γελανε''!! ( Ισως κ εγω ξοδευα 2300 να τα εβλεπα τρισδιαστατα!!!) Ακομα ομως κ αν εχεις αυτη την αισθηση η κακη ευκρινεια τις σε ξενερωνει!!

Επιδη εχω εμπειρια απο pixel plus δευτερης γενιας σε crt k ενοειτε philips, οπως κ ο φιλος petasis πιστεψε με αν τις εβαζεις διπλα με την 9732 (μιλαω παντα για αναλογικο σημα) Σιγουρα θα εκλεγες τα λεφτουδακια σου!!

Για μενα προσωπικα δεν υπαρχει τεχνολογια σε lcd που να ξεπερνα την ευκρινεια της crt μου σε αναλογικο σημα σε καμια περιπτωση.
Αν θελει καποιος ας επιχειρηματολογήσει το αντιθετο δεκτη καθε παρατηρηση.

Last edited:

Επιδη εχω εμπειρια απο pixel plus δευτερης γενιας σε crt k ενοειτε philips, οπως κ ο φιλος petasis πιστεψε με αν τις εβαζεις διπλα με την 9732 (μιλαω παντα για αναλογικο σημα) Σιγουρα θα εκλεγες τα λεφτουδακια σου!!

Εδώ συμφωνώ και εγώ. Το pixel plus σε crt είχε απείρως πιο έντονο αποτέλεσμα από αυτό που λανσάρεται τώρα. Δεν ξέρω αν έχουν βάλει ως στόχο την απόδοση σε υλικό hd, αλλά σε τηλεοπτικό σήμα δεν είναι τόσο ορατή η επεξεργασία (και βελτίωση) όσο σε παλαιότερες εκδόσεις.

Εδω θα διαφωνίσω!!!! Πρόσφατα ξάδελφος μου που εχει την 37/9731 έβαλε δίπλα της την CRT PHILIPS που ειχε αποσύρει και το αποτέλεσμα???????

ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΤΥΦΛΩΘΕΙ!!!!!
Τέτοια ηταν η διαφορά υπέρ της 9731.......

Εδω θα διαφωνίσω!!!! Πρόσφατα ξάδελφος μου που εχει την 37/9731 έβαλε δίπλα της την CRT PHILIPS που ειχε αποσύρει και το αποτέλεσμα???????

ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΤΥΦΛΩΘΕΙ!!!!!
Τέτοια ηταν η διαφορά υπέρ της 9731.......

Εξαρτάται και τη crt βέβαια...

Εγώ πάλι που έβαλα δίπλα στην 37/9731 την 32/9618, απέσυρα την 9731...
(Εντάξει, δεν την απέσυρα, γιατί πρέπει να δικαιολογήσω τα 1600 που έδωσα.
Γράφω κάθε μέρα 100 φορές "μου αρέσει η 9731", αλλά μετά ρίχνω μια ματιά στην 9618 που παίζει ακόμα και ξαναρχίζω: "μου αρέσει η 9731", "μου αρέσει η 9731"...)

Εγώ πάλι που έβαλα δίπλα στην 37/9731 την 32/9618, απέσυρα την 9731...
(Εντάξει, δεν την απέσυρα, γιατί πρέπει να δικαιολογήσω τα 1600 που έδωσα.
Γράφω κάθε μέρα 100 φορές "μου αρέσει η 9731", αλλά μετά ρίχνω μια ματιά στην 9618 που παίζει ακόμα και ξαναρχίζω: "μου αρέσει η 9731", "μου αρέσει η 9731"...)

Bαλε την μια πανω στην αλλη, οπως το πλυντυριο με το στεγνωτηριο, κ οταν θα βλεπεις υλικο blue ray 9731 κ οταν αναλογικο την crt σου!:coool::coool::coool:

Kατ αρχην κανεις δεν μιλησε για κοντινη αποσταση θεασης αλλωστε εγω την παρακολουθησα απο τα 4 μετρα!!
Δευτερον δεν διαφωνω οτι σε υλικο blue-ray κανει θαυματα κ με το παραπανω μαλιστα!!!!

Οσο αφορα τωρα οτι σε τηλεοπτικο σημα βλεπεις τρισδιαστατα επετραψε μου να σου πω πως ''εδω γελανε''!! ( Ισως κ εγω ξοδευα 2300 να τα εβλεπα τρισδιαστατα!!!) Ακομα ομως κ αν εχεις αυτη την αισθηση η κακη ευκρινεια τις σε ξενερωνει!!

Για μενα προσωπικα δεν υπαρχει τεχνολογια σε lcd που να ξεπερνα την ευκρινεια της crt μου σε αναλογικο σημα σε καμια περιπτωση.
Αν θελει καποιος ας επιχειρηματολογήσει το αντιθετο δεκτη καθε παρατηρηση.

Επειδή προσωπικά η προηγούμενή μου CRT ήταν μία Sony 27" από τις καλύτερες της εποχής της αλλά προ 15ετίας δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το Pixelplus της Philips στην CRT.Εγώ μπορώ να συγκρίνω αυτό που έβλεπα και βλέπω και όσο για το τρισδιάστατο είπα ότι μοιάζει τρισδιάστατο και αυτό είναι κάτι που δεν το παρατήρησα μόνο εγώ αλλά και όσοι φίλοι μου είδαν μαζί μου ταινίες στα κανάλια που είχα αναφέρει και να σημειώσω ότι όλοι έχουν CRT,οι 2 Sony 100Hz και άλλοι 2 Philips με pixelplus (δεν γνωρίζω τον τύπο) και έχει και πολλή καλή ευκρίνεια.Σε dvd τα είπα και προηγουμένως εκπληκτική εικόνα (Pioneer DV-600) πιστεύαμε τέλεια μέχρι που είδαμε blue-ray.

Παιδιά έχω εκφράσει πάμπολες φορές τη γνώμη μου για το Pixel plus που είναι από τους κυριότερους λόγους που προτιμώ philips.
Αυτό που λέω όμως είναι ότι οι νεώτερες εκδόσεις του δεν κάνουν τόσο έντονη διαφορά όσο το pixel plus παλαιότερων γενεών, όπως η crt 29pt9417 στην οποία το έχω δει και μένεις με το στόμα ανοιχτό.

Έχω και εγώ την ίδια αίσθηση, αλλά από την άλλη μειώθηκαν και τα τεχνουργήματα, κυρίως σε έντονη κίνηση μπροστά από background με πολύ λεπτομέρεια... Από την άλλη, δεν ξέρω αν οφείλεται στην τεχνολογία απεικόνισης (CRT) που μου φαίνεται πιο εντυπωσιακό στην 32/9618...