Philips PFL9732D/10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Philips 42-47PFL9732D/10

Στα 3,20 μ. η 42άρα είναι έξοχη για τηλεόραση, λίγο μικρή για dvd, με 1:2,35 και μπάρες πάνω και κάτω. Σε τέτοια απόσταση είναι το ίδιο πιθανό η 47άρα να ενοχλεί βλέποντας τεράστιο τον Τράγκα και τον Κακαουνάκη, όσο και να είναι κάπως καλύτερη σε ταινίες. Λέμε κάπως. Γιατί projector δεν γίνεται ούτε η 47άρα.

Σημειώνεται, πως αν υπάρχει τοίχος για να φωτίσει το ambilight, η τηλεόραση δίνει μια αίσθηση άνεσης, με αποτέλεσμα να δείχνει κατά τι μεγαλύτερη.

Πάντως, νομίζω πως από τα 3μ. και πάνω η 47άρα προαιρετικά χωράει, ενώ από τα 3,7μ. και πάνω επιβάλλεται.

Π.

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι κι εγώ κάτοχος μιας 42PFL9732 κι έχω το ίδιο πρόβλημα με αρκετούς από εσάς. Έχω συνδέσει στο HDMI 1 το home cinema της Philips (HTS8100) και στο HDMI 2 το htpc μου. Όταν έχω βάλει την τηλεόραση στο HDMI 2 και ανοίξω το pc όλα δουλεύουν ρολόι (κλειδώνει στα 1080p). Αν όμως "τόλμήσω" να άλλάξω το κανάλι και βάλω είτε τηλεόραση είτε HDMI 1 και επανέλθω στο HDMI 2 τότε δεν έχω καθόλου εικόνα και πρέπει να κάνω επανεκκίνηση τον υπολογιστή για να ξαναδώ εικόνα από το HDMI 2. Δοκίμασα να αλλάξω θύρα, άλλαξα καλώδια, απενεργοποίησα όλα τις ψηφιακές βλτιώσεις της εικόνας, άλλαξα ανάλυση στο pc μήπως σε χαμηλότερες αναλύσεις δεν το κάνει αλλά τζίφος. Πήγα το pc στο Πλαίσιο που το αγόρασα και μου είπαν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Το ξαναέφερα πίσω, της έβαλα το τελευταίο firmware αλλά τίποτα. Το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στη σύνδεση με το PC και όχι στη σύνδεση με το Home Cinema. Καμιά ιδέα; Έχω ορίσει βέβαια στην HDMI 2 θύρα σαν PC. Άλλαξα τον ορισμό της HDMI 2 από PC σε Παιχνίδι, σε Blu-ray κτλ. αλλά και πάλι τίποτα. Για κάποιο λόγο χάνει το συγχρονισμό με το HDMI. Επίσης κάθε φορά που αλλάζω κανάλι και επανέρχομαι στο HDMI 2 η οθόνη του htpc (Zalman 160ΧΤ Plus) σβήνει για ένα δευτερόλεπτο και επανέρχεται.

Last edited:

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι κι εγώ κάτοχος μιας 42PFL9732 κι έχω το ίδιο πρόβλημα με αρκετούς από εσάς. Έχω συνδέσει στο HDMI 1 το home cinema της Philips (HTS8100) και στο HDMI 2 το htpc μου. Όταν έχω βάλει την τηλεόραση στο HDMI 2 και ανοίξω το pc όλα δουλεύουν ρολόι (κλειδώνει στα 1080p). Αν όμως "τόλμήσω" να άλλάξω το κανάλι και βάλω είτε τηλεόραση είτε HDMI 1 και επανέλθω στο HDMI 2 τότε δεν έχω καθόλου εικόνα και πρέπει να κάνω επανεκκίνηση τον υπολογιστή για να ξαναδώ εικόνα από το HDMI 2. Δοκίμασα να αλλάξω θύρα, άλλαξα καλώδια, απενεργοποίησα όλα τις ψηφιακές βλτιώσεις της εικόνας, άλλαξα ανάλυση στο pc μήπως σε χαμηλότερες αναλύσεις δεν το κάνει αλλά τζίφος. Πήγα το pc στο Πλαίσιο που το αγόρασα και μου είπαν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Το ξαναέφερα πίσω, της έβαλα το τελευταίο firmware αλλά τίποτα. Το θέμα είναι ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στη σύνδεση με το PC και όχι στη σύνδεση με το Home Cinema. Καμιά ιδέα; Έχω ορίσει βέβαια στην HDMI 2 θύρα σαν PC. Άλλαξα τον ορισμό της HDMI 2 από PC σε Παιχνίδι, σε Blu-ray κτλ. αλλά και πάλι τίποτα. Για κάποιο λόγο χάνει το συγχρονισμό με το HDMI. Επίσης κάθε φορά που αλλάζω κανάλι και επανέρχομαι στο HDMI 2 η οθόνη του htpc (Zalman 160ΧΤ Plus) σβήνει για ένα δευτερόλεπτο και επανέρχεται.

Και ποιός σου είπε ότι όποτε γουστάρεις εσυ να αλλάζεις κανάλι μπορείς να το "τολμάς" ??? ε???? :violent-smiley-030: :flipout:

Εν αναμονή για το firmware που θα λύσει τα προβλήματα .... :builder:

Εγώ από τότε που ξήλωσα το PS3 από το HDMI1 και έχω πλέον συνδέσεις μόνο στο HDMI2 (HD Media Player) και στο HDMI3 (PC) δουλεύει κανονικά ...

Δοκίμασε να μην χρησιμοποιήσεις το HDMI1 ...

Μία άλλη ερώτηση ... το Home Cinema είναι ανοιχτό πάντα ? ή το κρατάς κλειστό όταν γυρνάς στο PC?
Γιατί εμένα δεν μου δουλεύει όταν είναι κλειστές οι άλλες συσκευές, όταν είναι ανοικτές (έστω και μία) τότε δουλέυει κανονικά.

Καλή τύχη!

Το htpc δίνει εικόνα στην εικόνα στην τηλεόραση (όταν δεν αλλάζω κανάλι) και ήχο μέσω coaxial στο home cinema. Οπότε το home cinema το ανοίγω όταν είναι να δω ταινία. Έβγαλα εντελώς το home cinema αλλά δεν έγινε τίποτα. Εν αναμονή λοιπόν του περιβόητου firmware. Μέχρι τότε μακριά από το remote control της τηλεόρασης όσο βλέπουμε ταινία από το htpc :violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Οταν κλείνεις το HomeCinema αφαιρείς το καλώδιο HDMI?
Επειδή έχω δει κάτι κουλά ... με κλειστό το PS3 και με το καλωδιο εντός δεν μου δούλευε μέχρι που το ξήλωσα εντελώς ...

Επίσης τί κάρτα γραφικών έχεις ??? μπορεί να παίζει ρόλο ....
Κατέβασε τους τελευταίους Drivers της κάρτας γραφικών αν δεν το έχεις κάνει ήδη ...

Τέλος, σε κάποιο άλλο thread σχετικό με το πρόβλημα αυτό αναφέρθηκε το Bravia Sync (Το σύστημα που χειρίζεσαι - ανιογοκλείνεις τις συσκευές μέσω HDMI) ως πιθανός προβληματικός παράγοντας δοκίμασε αν εχεις την δυνατότητα να απενεργοποιήσεις τις λειτουργίες αυτές (δεν ξέρω αν γίνεται αλλά ίσως να βρεις κάτι)....

Στο setup σου (HTPC) έχεις βάλει την TV ως δεύτερο μόνιτορ ? αν ναι δοκίμασε να το κάνεις Primary και κοίτα πως παίζει ... εμένα μου έκανε κάτι κουλά στην αρχή το Laptop (δεν δούλευε πάντα όταν το έβαζα σαν 2ο μόνιτορ) και για να δουλέψει σωστά τελικά το έβαλα ως Primary...

Δοκίμασε και πες μας αποτελέσματα...

1. Δοκίμασα να βγάλω τελείως το hdmi καλώδιο του Home Cinema όπως επίσης και να βάλω το htpc στο HDMI 1 αλλά μάταια.

2. Έχω κάρτα γραφικών μια Saphire με το chipset της Ati 3650. Οι drivers είναι οι τελευταίοι

3. Στη Philips η λκειτουργία αυτή που αναφέρεις λέγεται HDMI Control. Default είναι απενεργοποιημένη. Έπαιξα και με τη συγκεκριμένη ρύθμιση αλλά τίποτα.

4. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Zalman πρέπει να ορίσεις (για να μπορέσει να λειτουργήσει όπως πρέπει το FrontView - το software που κάθεται πάνω στην οθόνη του κουτιού και δουλέυει με την αφή) την οθόνη του Zalman ΗD160XT Plus σαν δευτερεύουσα και να τη χρησιμοποιήσεις σαν επέκταση της επιφάνειας εργασίας. Δοκίμασα να αλλάξω κι εκεί τις ρυθμίσεις αλλά και πάλι τίποτα. Λες και η σύνδεση του pc με την τηλεόραση κρέμεται από μια κλωστή και κάθε σου κίνηση μπορεί να την διακόψει.

Με τόσες δοκιμές που έκανες και δεν έχεις βρει άκρη ακόμα φαντάζομαι θα έχεις σπαστεί αφάνταστα...

Εχεις δοκιμάσει να απενεργοποιήσεις το 2ο μονιτορ τoυ Zalman? Αν σου δουλέψει έτσι (που σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να έχεις πληρώσει ένα κάρο λεφτά για την Touch Screen και να την απενεργοποιείς) τουλάχιστον θα έχεις μία βάση για να πειραματίζεσαι με ρυθμίσεις από το HTPC.

Τους drivers της κάρτας γραφικών από που τους κατεβάζεις? από το site του κατασκευαστή ή από το site της ati? συνήθως ο κατασκευαστής έχει βασικούς drivers kαι η ati τους τελευταίους. Εμένα αυτό μου συνέβει και τελικά έπαιξα σωστά με τους drivers από την ΑΤΙ.

Αποκλείω εκ των προτέρων την απενεργοποίηση του δεύτερου μόνιτορ (παρόλο που το δοκίμασα κι αυτό). Το μόνιτορ ήταν η αιτία που αγόρασα αυτό το κουτί! Δυστυχώς στο site της ΑΤΙ δεν υπάρχουν drivers για το 3650 chipset. Όσο κι αν το έψαξα δε βρήκα τίποτα.

Αφού μπορούμε τουλάχιστον να βλέπουμε τέτοια εικόνα (η οποία παρεπιπτόντως είναι τουλάχιστον εκπληκτική) μικρό το κακό. Υπομονή μέχρι το firmware.

Οι οδηγοί που ψάχνεις είναι οι 8.1, που είναι οι ίδιοι για το 3850/3870. Εγώ έχω μια 9731, και παρατηρώ κάτι αντίστοιχο μόνο όταν παίζω blue ray με το power dvd: αν αλλάξω κανάλι η αναπαραγωγή σταματά με σφάλμα, λόγω απώλειας του HDCP display. Αλλά σε απλή επιφάνεια εργασίας δεν μου έχει συμβεί...

Πρόσφατα πήρα ένα Sony 1070. Χαρούμενος που το recorder βγάζει 1080p, έκανα αμέσως τη ρύθμιση και συντόνισα τα κανάλια. Μετά του ρύθμισα να βγάσει σε 16:9 wide εικόνα. Και φυσικά, την τηλεόραση (philips 9732) τη γύρισα σε Unscaled (ήτοι 1:1 pixels).

Ωραία.... Εξηγήστε μου αν έχει κανείς ιδέα, γιατί αφήνει 1-2 εκ. από κάθε πλευρά, ακόμα και στο ΣΚΑΙ που είναι wide; Μόνο αν ρυθμίσω την τηλεόραση σε Automatic format (που για 1080p η μοναδική επιλογή είναι το wide), γεμίζει η εικόνα. Ναι αλλά τότε πού είναι το unscaled; :violent-smiley-030:

Αν γυρίσω το player σε 576p σήμα (576i δεν δίνει), τότε η τηλεόραση ενεργοποιεί το automatic, αλλά δεν εναλλάσσει κατάσταση μεταξύ ΣΚΑΙ και 4:3 καναλιών.

Γιατί δεν μπορεί κάποιος να πάρει ένα ηλεκτρονικό που το χρυσοπληρώνει και απλά να δουλεύει το ρημάδι; Χωρίς να κάνει διατριβή στο θέμα....

Π.

Μίλησα σήμερα με το Service...

Πρέπει να έρθουν να την πάρουν (θα στείλουν φορτηγό) για να την κοιτάξουν και στην συνέχεια είτε να την επιδιορθώσουν (αναφέρθηκε και σε αλλαγή μητρικής πλακέτας) είτε να την αντικαταστήσουν ....

Ο τεχνικός που μίλησα δεν έχει ξανακούσει παρόμοιο πρόβλημα (? ?) ... (No comments ... nobody knows)
Εχουμε κάποιο νεότερο????

Την Πεμπτη αναμενω και εγω την 9732 μαζι με ενα PS3. Καιρος να μπω και εγω στο κοσμο του HD.:music-smiley-005:

Καλορίζικη και καλές θεάσεις.Άριστη αγορά και τα 2.

Διαβασα πολύ. Αποφάσισα, μέχρι που ξαναδιάβασα...Λιγο μπερδεμένος ακομα...τελικά....

Θα δωσω μερικα στοιχεία για την περιπτωση μου και καθε σχόλιο θα το λάβω σοβαρά υποψη

Δωματιο 1, (σημερινή χρήση) αποσταση ματιου 3.40μετρα
Δωματιο 2, (πιθανή μελλοντική θεση), αποσταση ματιου μέγιστο 4μετρα

Χρήση
ο Τηλεοραση ελληνικα κανάλια (σιριαλ, ειδήσεις, ποδόσφαιρο και ΣΚΑΙ ντοκιμαντερ)
ο Λίγο ΟΝ Rec TV
o Xbox 360 (πολύ..:firstprize:), ProEvo08
o DVD, 3-4 το χρόνο

ο Πιθανή αγορά Bluray επόμενους 18μήνες (Δεν καιγομαι..)
ο Θα ήθελα να ανιχνεύσω λιγο την δυνατοτητα να κάνω Download HD απο οτι διαβασα, αλλά λόγου χρόνου δεν πιστευω οτι θα ασχοληθω και πολυ....

Πιστεύοντας οτι πρέπει να πάω σε Full HD, oι επιλογες μου ήταν :
o Philips 42PFL9732D (και λογω εικόνας αλλα και Amblelight)
o Samsung LE40F86B

Λοιπόν, τώρα που εχω πιο ξεκάθαρη εικόνα, θα ηθελα τη γνωμη σας :
ο 40"-42" ίντσες, οκ ??
o HD Ready ή Full HD ?
o Philips ή Samsung ?
o Αν η πρότασή σας ειναι για HD Ready, ποια θα ηταν τοτε τα προτεινομενα μοντελα σε Philips ή Samsung (ή άλλο) ?

42-47" (42 παίζει μέχρι 3,5, αλλά 47" στα 4μ)
Philips με ambilight
Full HD

Τόσο απλά. :2thumb22sup:

Π.

47" γιατί.... ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ....
Philips διότι... το AMBILIGHT είναι άλλη εμπειρία θέασης....

p.s. Τελικός κριτής είναι μόνο τα ματάκια σου.....-bye-

Για την απόσταση που έχεις πιστεύω ότι η 42' Philips με το Ambilight είναι η καλυτερη επιλογή. Ειδικά αν βλέπεις αρκετά TV θα είναι πολύ πιο ξεκούραστη.:grandpa:

Ακόμη να λάβει κάποιος απάντηση???

Εγω προσωπικά δεν θα κάνω κίνηση με το Service ... περιμένω μήπως διορθωθεί με επόμενο firmware.