-Philips TV Line-up 2021-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: -Philips TV Line-up 2021-

OXI μονο γουστου, προσθετει επιπλεον στην ποιότητα θεασης --> https://www.embedded.com/a-scientific-study-on-the-effects-of-ambilight-in-flat-panel-displays/
Προσωπικά δεν τρελαίνομαι φίλε, προτιμώ θέαση σε απόλυτα σκοτεινό δωμάτιο.

Επιμένω ότι είναι θέμα γούστου.

Ανεφερα πριν για την πολυωρη θεαση σε σκοτεινο δωματιο οτι εχει επιπτωσεις στα ματια αλλα δεν μιλησα για oled, Michalis3!! Μιλησα ξεκαθαρα για τηλεορασεις υγρων κρυσταλλων. Ηθελα με αυτο που εγραψα να τονισω την "βοηθεια" του Ambilight σε αυτο τον τομεα. Δεν αναφερθηκα ομως σε oled πανελ ειδικα! Επισης κατι αλλο. Το οτι υποτιμουμε μια τηλεοραση επειδη μας διαφημιζουν καποιες αλλες μεσω μαρκετινγκ των εταιριων τους για καλυτερες,με τα κορεσμενα χρωματα και με τοσες βλαβες, μα και με χειριστο service σε πολλες απο αυτες, εδω θα διαφωνησω. Αλλα ας μην βγουμε οφ τοπικ οπως κι εσυ καλα λες.

Γενικά πάντως, οι Philips δεν υπερτερούν έναντι του ανταγωνισμού, στην ελληνική αγορά. Το αντίθετο, μάλλον...

Φυσικά,αφού δεν διαφημίζονται.Οχι επειδή υστερούν σε κατι.Αν δείξεις σε 100 ατομα μια phillips να παίζει κάποιο βίντεο και τους πεις ότι είναι lg cx πόσοι πιστεύεις οτι θα το καταλάβουν;Eγω λεω κανενας.
Εμένα η γυναίκα μου το πρωτο βράδυ που καθίσαμε να παρακολουθήσαμε μια ταινια στην 854 μου λέει ""καλά ίδια τηλεόραση πήρες;"(ειχα την b7 για 2,5 χρονια)
Μόνο όταν άναψα το ambilight πείστηκε ( και ξετρελαθηκε ,όπως όλοι όσοι την είδαν. )

Παιδιά ούτε η JZ2000 πρέπει να συγκρίνεται με την 806/856 της Philips. Η OLED της Philips δεν θα χρησιμοποιεί το βελτιωμένο πάνελ άρα δεν υπάρχει σύγκριση. Επίσης μην ξεχνάτε ότι για την JZ2000 ακόμα δεν ξέρουμε αρκετές λεπτομέριες όπως ούτε πόσες HDMI 2.1 θύρες θα έχει ούτε τι bandwidth αυτές θα έχουν ούτε αν θα υποστηρίζει FreeSync Premium Pro. Και βέβαια η τιμή της σίγουρα θα είναι σε άλλο επίπεδο από τις 806/856 λόγω του πάνελ.

Ξαναείπα ότι η 856/806 μπορεί να συγκριθεί μόνο με την C1 καθώς και με όλες τις OLED που θα χρησιμοποιούν τα ίδια OLED πάνελ που βλέπαμε μέχρι τώρα. Και σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχει άλλη OLED τόσο feature complete όσο η Philips, τουλάχιστον από αυτές που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Ούτε από την Sony ούτε από την LG ούτε από την Panasonic.

Παιδιά ούτε η JZ2000 πρέπει να συγκρίνεται με την 806/856 της Philips. Η OLED της Philips δεν θα χρησιμοποιεί το βελτιωμένο πάνελ άρα δεν υπάρχει σύγκριση. Επίσης μην ξεχνάτε ότι για την JZ2000 ακόμα δεν ξέρουμε αρκετές λεπτομέριες όπως ούτε πόσες HDMI 2.1 θύρες θα έχει ούτε τι bandwidth αυτές θα έχουν ούτε αν θα υποστηρίζει FreeSync Premium Pro. Και βέβαια η τιμή της σίγουρα θα είναι σε άλλο επίπεδο από τις 806/856 λόγω του πάνελ.

Ξαναείπα ότι η 856/806 μπορεί να συγκριθεί μόνο με την C1 καθώς και με όλες τις OLED που θα χρησιμοποιούν τα ίδια OLED πάνελ που βλέπαμε μέχρι τώρα. Και σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχει άλλη OLED τόσο feature complete όσο η Philips, τουλάχιστον από αυτές που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Ούτε από την Sony ούτε από την LG ούτε από την Panasonic.
Και με την Sony A80J που θα φοράει το απλό panel.

Το full hdmi 2.1 bandwidth είπαμε δεν είναι πλεονεκτήμα σε 10bit panel.

Ενδεχεται να βγουν FRC για 12ρια πανελ στο μελλον. Ειναι η εξελιξη.
Οπως πριν 7 χρονια που υπηρχαν τα πανελ 8-bit και με την μεθοδο "frc" επιπροσθετη, διαμορφωναν ενα ψευδο-10-bit πανελ.
Μηπως(συλλογισμος ειναι) σε μελλοντικη αναβαθμιση τηλεορασεων σε12-bit πανελ με καποια αναβαθμιση μπορεσουν να διαμορφωσουν ενα ψευδο-12bit πανελ? Μηπως γι αυτο η Philips εχει προσθεσει το full bandwidth πανελ?

Ενδεχεται να βγουν FRC για 12ρια πανελ στο μελλον. Ειναι η εξελιξη.
Οπως πριν 7 χρονια που υπηρχαν τα πανελ 8-bit και με την μεθοδο "frc" επιπροσθετη, διαμορφωναν ενα ψευδο-10-bit πανελ.
Μηπως(συλλογισμος ειναι) σε μελλοντικη αναβαθμιση τηλεορασεων σε12-bit πανελ με καποια αναβαθμιση μπορεσουν να διαμορφωσουν ενα ψευδο-12bit πανελ? Μηπως γι αυτο η Philips εχει προσθεσει το full bandwidth πανελ?
Να το βλέπει μόνο η Philips σε σχέση με τις κορυφαίους κατασκευαστές tv χλωμό.

Οι tv έχουν γίνει σαν τα κινητά, αγοράζουν όλοι ανταλακτικά από 3 εργοστάσια, βάζουν τις δικές τους προδιαγραφές και καλά, logo και τέλος.

Ας αφησουμε στην ακρη το evo panel,το πανελ της c1,και κατ επεκταση και της 806, τι διαφορες θα εχει με το πανελ της CX;

Ας αφησουμε στην ακρη το evo panel,το πανελ της c1,και κατ επεκταση και της 806, τι διαφορες θα εχει με το πανελ της CX;
Αν δεν έχουν φτιάξει το VRR gamma issue με τα raised blacks στις φετινές, είναι ακριβώς το ίδιο panel.

77CX 2820 με δώρο bluetooth ακουστικά (180 ). Αν ήθελα 77αρα θα την αγόραζα χθες..

Αν δεν έχουν φτιάξει το VRR gamma issue με τα raised blacks στις φετινές, είναι ακριβώς το ίδιο panel.

77CX 2820 με δώρο bluetooth ακουστικά (180 ). Αν ήθελα 77αρα θα την αγόραζα χθες..

Δεν ειχες πει οτι θα χτυπησεις την G1; η κανω λαθος?
δυστηχως δεν παει ουτε η καρδια ουτε η τσεπη
μονο Phillips

Δεν ειχες πει οτι θα χτυπησεις την G1; η κανω λαθος?
δυστηχως δεν παει ουτε η καρδια ουτε η τσεπη
μονο Phillips
Έχω ήδη 65gx από τον Αύγουστο του 20 και υπομονή να περιμένω έως 10 μήνες που θα πέσουν και οι καινούριες 77G1.

Ειμαστε σε καλο δρομο για την 77αρα 806.

Υπενθυμίσω,η 65 805 περσυ ηρθε στον Κωτσο στα 2699 αν θυμαμαι καλα και σε λιγες μερες μεσα "επεσε" στα 2169 οπου και εξαφανιστηκε εν ριπη οφθαλμου .Ισως να λεει κατι αυτό ίσως και τίποτα.

Eπίσης να διορθώσω πως η συγκεκριμένη προσφορά έπαιξε 31 Αυγούστου του 20,δλδ όχι και πολλές μέρες μετά από την πρώτη εμφάνισης της τηλεόρασης στο site του Κωτσόβουλου.
Το σημείωνω και αυτό γιατι λανθασμένα ανάφερα σε κάποιο προηγούμενο ποστ ότι η 805 εμφανίστηκε στον Κωτσόβολο τον Οκτώβριο.

Last edited by a moderator:
Επειδή αραιά και που κοιτάω αν έχουμε κάποια εξέλιξη βρήκα το παρακάτω. Είναι το πρώτο online shop που βρήκα να δίνει μία τιμή για την 856. Μπορεί να μην είναι τελική βέβαια απλά το παραθέτω προς συζήτηση.

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/philips-55oled856/65317

Θεωρώ πως αυτή θα είναι η εισαγωγική τιμή και στην Ελλάδα και μέσα σε 2-3 βδομάδες θα την δώσουν κανα 500αρικο παρακάτω δηλαδή στα 1699.
Αντιστοιχα η 65αρα θα μπει στα 2699 όπου θα πέσει στα 2169 και η 77αρα απο 4299 στα 3799.

Θέλω να πιστέυω,πως ακομα ένα 10% τουλάχιστον μπορούμε να το διεκδικήσουμε απο τον Κωτσόβολο.

Οι τιμές είναι προσωπική εκτίμηση.

Ποιο κάτω θα πέσουνε αρκετά αργότερα.

Υ.Γ. Για την 77αρα επειδή σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε θα έρθει κοντά στο BF του 21 ,θέλω να πιστεύω πως ίσως να έχει και περαιτέρω έκπτωση.

Θεωρώ πως αυτή θα είναι η εισαγωγική τιμή και στην Ελλάδα και μέσα σε 2-3 βδομάδες θα την δώσουν κανα 500αρικο παρακάτω δηλαδή στα 1699.
Αντιστοιχα η 65αρα θα μπει στα 2699 όπου θα πέσει στα 2169 και η 77αρα απο 4299 στα 3799.

Θέλω να πιστέυω,πως ακομα ένα 10% τουλάχιστον μπορούμε να το διεκδικήσουμε απο τον Κωτσόβολο.

Οι τιμές είναι προσωπική εκτίμηση.

Ποιο κάτω θα πέσουνε αρκετά αργότερα.

Υ.Γ. Για την 77αρα επειδή σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε θα έρθει κοντά στο BF του 21 ,θέλω να πιστεύω πως ίσως να έχει και περαιτέρω έκπτωση.

Λίγο που έψαξα το site βγάζει και την 77 αρα στα 4699.

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/philips-77oled806/65316

Απο κάτω, το KMALU σημαίνει "Σύντομα"

Λίγο που έψαξα το site βγάζει και την 77 αρα στα 4699.

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/philips-77oled806/65316

Απο κάτω, το KMALU σημαίνει "Σύντομα"
Δεν ξερω τι παιζει στη Σλοβενία αλλά εισαγωγική (και φανταζομαι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ) τιμη της 77αρας στα 4700 μου φαινεται απο εξαιρετική έως απίστευτη τιμή. Φαινεται πως η LG θα παρασυρει τις φετεινες τιμες των OLED (ΟΛΩΝ των εταιριών) προς τα κατω δεδομενου οτι στην Ιταλία η 77αρα C1 προτεινεται στα 4300 € και η 77αρα G1 στα 5000 €. Αν ισχυσει αυτό και η Philips βγάλει την 77αρα πιο νωρις (οπως γραφτηκε τον 7/2021) χαλαρά θα τη βρουμε ισως και κατω απο 4000 ΑΝ (επαναλαμβανω ΑΝ) την φερει ο Κωτσο. Οσο για BF δεν νομιζω οτι η 77αρα ΟLED θα φτασει να πουλιεται τότε φτηνότερα, θα ειναι ακριβό μοντελο, οι 77αρες LG θα χτυπανε τοτε τιμες χαλαρά κοντα στις 3000 € και δεν νομιζω τοτε να φερει καν ο Κωτσο την 77αρα Phlips. Ο,τι καταφερουμε θα γινει μεσω απ' ευθειας συνεννόησης με το καταστημα, οπως πρότεινε ο tgiamour, ή μεσω των δικων μου κονέ (Bούζας, Uslenghi) εφ' οσον θελουν να βοηθήσουν. Υπενθυμιζω οτι μολις προσφατα η κα Uslenghi μου ειπε οτι η 77αρα θα βγει τον Οκτωβριο (βλ. ΕΔΩ). Να πληροφορησω επισης οτι εχω ζητησει μια αρχικη εκτιμηση τιμών για Ελλάδα απο τον CEO της TPVision (κο Βούζα) και περιμενω απάντηση (...)

• Like
Reactions: tgiamour
Δεν ξερω τι παιζει στη Σλοβενία αλλά εισαγωγική (και φανταζομαι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ) τιμη της 77αρας στα 4700 μου φαινεται απο εξαιρετική έως απίστευτη τιμή. Φαινεται πως η LG θα παρασυρει τις φετεινες τιμες των OLED (ΟΛΩΝ των εταιριών) προς τα κατω δεδομενου οτι στην Ιταλία η 77αρα C1 προτεινεται στα 4300 € και η 77αρα G1 στα 5000 €. Αν ισχυσει αυτό και η Philips βγάλει την 77αρα πιο νωρις (οπως γραφτηκε τον 7/2021) χαλαρά θα τη βρουμε ισως και κατω απο 4000 ΑΝ (επαναλαμβανω ΑΝ) την φερει ο Κωτσο. Οσο για BF δεν νομιζω οτι η 77αρα ΟLED θα φτασει να πουλιεται τότε φτηνότερα, θα ειναι ακριβό μοντελο, οι 77αρες LG θα χτυπανε τοτε τιμες χαλαρά κοντα στις 3000 € και δεν νομιζω τοτε να φερει καν ο Κωτσο την 77αρα Phlips. Ο,τι καταφερουμε θα γινει μεσω απ' ευθειας συνεννόησης με το καταστημα, οπως πρότεινε ο tgiamour, ή μεσω των δικων μου κονέ (Bούζας, Uslenghi) εφ' οσον θελουν να βοηθήσουν. Υπενθυμιζω οτι μολις προσφατα η κα Uslenghi μου ειπε οτι η 77αρα θα βγει τον Οκτωβριο (βλ. ΕΔΩ). Να πληροφορησω επισης οτι εχω ζητησει μια αρχικη εκτιμηση τιμών για Ελλάδα απο τον CEO της TPVision (κο Βούζα) και περιμενω απάντηση (...)

Καταρχή να πω η αλλαγή του φορουμ είναι εξαιρετική.Συγχαρητήρια,πολυ καλή δουλεια.
Υποθέτω οτι επειδη οι τηλεορασεις κατασκευαζονται στην Πολωνια γι αυτό εκείνες οι χωρες (πολωνια,σλοβενια,σλοβακια κτλ κτλ) εχουν προτεραιοτητα και σε εισαγωγη στις αγορες και γινονται γνωστες οι τιμές τους.
Τα περισσοτερα βιντεο της 854 οταν εψαχνα ηταν σε αυτες τις γλωσσες.
Αυτο που δε μπορω να χωνέψω με τιποτα ειναι γιατι εφοσον στην Ιταλια θα κυκλοφορησουν καλοκαιρι,εμεις θα πρεπει να περιμενουμε Οκτωβριο-Νοεμβριο.
Το θεωρω απαραδεκτο.
Εαν ο Κωτσοβολος τις φερνει απο Ιταλια γιατι να μη τις εχουμε και εμεις το καλοκαιρι;
Εγω θα κανω μια πρωτη βολιδοσκοπηση μολις γινουν διαθεσιμες σε αυτο το site που ανεβασε ο φιλος viper550 για να δω τι απαντηση θα παρω απο κωτσοβολο.

......
Αυτο που δε μπορω να χωνέψω με τιποτα ειναι γιατι εφοσον στην Ιταλια θα κυκλοφορησουν καλοκαιρι,εμεις θα πρεπει να περιμενουμε Οκτωβριο-Νοεμβριο.
Το θεωρω απαραδεκτο.....
.....
Εγω θα κανω μια πρωτη βολιδοσκοπηση μολις γινουν διαθεσιμες σε αυτο το site που ανεβασε ο φιλος viper550 για να δω τι απαντηση θα παρω απο κωτσοβολο.
Η Uslenghi γράφει οτι οι 55'' κ 65'' θα κυκλοφορησουν Ιουλιο, ΜΟΝΟ η 77'' τον Οκτωβριο. Αν αυτο ειναι σωστό, ο Οκτωβριος θα αφορά ολη την Ευρώπη. Παντως δεν χανουμε τιποτα αν επικοινωνησεις με τον Κωτσο τότε. Σε ευχαριστουμε εκ των προτερων.