Πικ Απ Ματ

ανεβασε το west να δουμε και αλλεs μοντιφιεs για ιδεεs.

Έψαξα για χάρη σου και βρήκα ακόμα μία mod 1200.
Πιστεύω πάντως ότι κάποια πράγματα που γράφουμε όλοι για κάποια πλατό,πρέπει να συγκεντρώνονται...κάπου σε κάποια ενότητα,ώστε να βοηθούνται υποψήφιοι μελλοντικοί αγοραστές..
Έχω γράψει πέρσι για την D.Price SL 1200 MOD,έχω αναφερθεί σ αυτήν με τον SME V ,που μ άρεσε προσωπικά,υπάρχει η Origin Live Mod,κάποιες άλλες δεν τις θυμάμαι ακριβώς αλλά θα τις βάλουμε κι αυτές...
Αυτή που θ αναφερθώ είναι απ την Sound Hi-Fi,με τον θρύλο heavily modified with bearing,feet,mat and power supply tweaks,plus a fitted SME 309 που οδηγεί την Audio Technica AT33EV.

http://www.soundhifi.com/sl1200/evo.html

Η σύγκριση στο test του περιοδικού Hi-Fi World July 2011,ανάμεσα στο συγκεκριμένο mod και στο Origin Live Mod,(πρέπει να το έχω ανεβάσει παλιότερα) έχει ενδιαφέρον.

https://www.originlive.com/shop/the-ultimate-technics-sl1200-1210-dj-deck-510.html

Το timestep 1200 SL Evo,το βρήκε η ομάδα του περιοδικού να έχει better bass control and very probably due to a more sophisticated cartridge (The Audio Technica 33 compsared to the Soundsmith Aladdin),a sweeter ,more rounded sound.Yet there was something about the arm on theOrigin Live deck,the Encounter Mk3cthat was more FUN than the SME 309.It didn't limit the soundstange as much asthe 309,and it allowed the dynamics of a brass section to let rip wich was really enganging to listen to.
So as ever with vilyl,it's swing androundabouts .....(καλά ξέρει,ξέρω,ξέρουμε τι θέλει να πει).
tHE TIMELESS sl 1200 eVO IS A ONE- STEP solution to your technic travails,giving you the full package of modsin one go,and what fine music it makes.Powerful yet stable,commanding and invigorating,scintillating yet subtle,this isabrilliant sounding turntable package and comes wholeheartedly recomended for 3.695 Pounds.
Of coarse it can be even better still,with the addition of an SME V tonearm,whereupon it's performance joins the stellar leagueof top,world class decks.But there you go;that's your upgrade path for you when you tire of the Evo,which frankly is a hard thing to do.
Στα συν:
Plug and play package
Superlative speed stability
incredible precision
enormus power

Στα πλην:
Slightly constrained soundstaging.

Γράφει και 'κάτι για μένα':''..it doesn't give that rich romantic sound that lovers of high end belt drives will doubtless cherish.That's why i think Audio Technica AT33EV is a particularly synergistic match;readers might be surprised to hear me say this,but of all Audio Technicas the '33 is their sweetest and most delicate ,sounding in some ways like a miniature Koetsu.Assuch it makes a great synergistic match toa deck and an arm known better for their forensic detail recovery.''
Tested recorde Monk's music on riverside και φυσικάτο πρώτο track 'Αbide with Me' με τα τρία σαξόφωνα και τρομπέτα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πικ Απ Ματ

Πας στα προσωπικα μηνυματα, επιλεγεις αυτα που δεν χρειαζεσαι και τα διαγραφεις

Μακη,τα ματ απο φελλο τα βαζειs πανω απο το λαστιχενιο του εργοστασιου?

Την απάντηση στην έδωσε ο Πάνος που μπήκε στην ουσία δηλαδή στην ορθή ρύθμιση του VTA.
Που πολλές φορές ακούμε το VTA και όχι το ΜΑΤ.

Επί της ουσίας αλλάζουν οι προδιαγραφές αν χρησιμοποιούμε διαφορετικά Headshell και διαφορετικές κεφαλές οπότε ρυθμίζουμε το VTA σπο τον βραχίονα αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε ματ με το ανάλογο πάχος ...Ναι χρησιμοποιώ και το original .

Για μένα έχει νόημα όπως σου είπα να δοκιμάσω την πρόταση της oyaide.
Όσον αφορά σε αυτό που είμαι κάτοχος είναι μιας αγγλικής εταιρίας της bluehorizon που είναι συνδυασμός και δέρματος .
Είναι δυο κομμάτια όπου αναφέρει τα αυτονόητα την σωστή ρύθμιση του VTA.

Αν πάλι σε τρώει το σαράκι της αναβάθμισης γιατί εδώ που γράφουμε δεν ήμαστε φυσιολογικοί :flipout:
Πάρε ένα καλώδιο ρεύματος της ultralink τερμάτισε το με oyaide σαν αρχή ...άκουσε το και είμαι σίγουρος ότι μετά θα ψάχνεσαι για τροφοδοσίες γιατί όπως είπα η κεφαλή σε direct drive διαβάζει περισσότερα από όσα γνωρίζαμε .

Απάντηση: Re: Πικ Απ Ματ

Αυτή
https://www.youtube.com/watch?v=q1L_6HX2SlE,
πρέπει να έχεω και κάποιες Βόρειες,από έντυπο περιοδικό.
Μόλις τα βρω,γιατί θέλει ψάξιμο και ...όρεξη.

imo κακως περασε την γειωση μεσω του ενος return.
Σε βραχιονες που ερχονται απο την μανα τους ετσι, γινεται ακριβως το αντιθετο,δηλαδη μπαινει εντελως ξεχωριστη γειωση (rega για παραδειγμα) με θετικα αποτελεσματα.
Προσωπικα δεν θα εκανα τετοια αλλαγη.Εκανα το αντιθετο σε πανω απο 50 rega με σαφως καθαρες βελτιωσεις στον ηχο.

Την απάντηση στην έδωσε ο Πάνος που μπήκε στην ουσία δηλαδή στην ορθή ρύθμιση του VTA.
Που πολλές φορές ακούμε το VTA και όχι το ΜΑΤ.

Επί της ουσίας αλλάζουν οι προδιαγραφές αν χρησιμοποιούμε διαφορετικά Headshell και διαφορετικές κεφαλές οπότε ρυθμίζουμε το VTA σπο τον βραχίονα αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε ματ με το ανάλογο πάχος ...Ναι χρησιμοποιώ και το original .

Για μένα έχει νόημα όπως σου είπα να δοκιμάσω την πρόταση της oyaide.
Όσον αφορά σε αυτό που είμαι κάτοχος είναι μιας αγγλικής εταιρίας της bluehorizon που είναι συνδυασμός και δέρματος .
Είναι δυο κομμάτια όπου αναφέρει τα αυτονόητα την σωστή ρύθμιση του VTA.

Αν πάλι σε τρώει το σαράκι της αναβάθμισης γιατί εδώ που γράφουμε δεν ήμαστε φυσιολογικοί :flipout:
Πάρε ένα καλώδιο ρεύματος της ultralink τερμάτισε το με oyaide σαν αρχή ...άκουσε το και είμαι σίγουρος ότι μετά θα ψάχνεσαι για τροφοδοσίες γιατί όπως είπα η κεφαλή σε direct drive διαβάζει περισσότερα από όσα γνωρίζαμε .
ναι βρε, καμια αντιρρηση, απλα στιs φωτο φαινεται σαν να μην εχει μεινει αρκετοs αξοναs για το clamp. υπολογιζω και το παχοs ενοs δισκου.
για καλωδιο ρευματοs Θα παω στο αμεσο μελλον.. κατσε να δω πρωτα αν Θα παραμεινει αΘορυβο κατω απο ολεs τιs συνΘηκεs λογω μονιμηs γειωσηs στο σασι. σουκο oyaide ρεπλικα απο κινα αξιζει τον κοπο? για Θα γελανε και οι πετρεs?
ΥΓ.. με αυτα που κανουμε για να ακουσουμε ενα πιατινι λιγο καΘαροτερα, σιγουρα δεν ειμαστε φυσιολογικοι. αλλα, ειμαστε ανΘρωποι με "παΘοs" ...

κοιτα Μακη, να σου πω την αποψη μου για ολα τα technics τηs γενιαs των δικων μαs. η εταιρια τα εβγαλε πρωτιστωs για χρηση dj. δλδ αντοχη,αντοχη και αντοχη.
ακριβεια στιs στροφεs του πλατω και βαροs μαζι με ποιοτητα κατασκευηs που να μη μασαει απο τα "νταπα ντουπα" των ηχειων. στο Θεμα των περιφερειακων που αφορα την ποιοτητα του ηχου (με την απολυτη εννοια του ορου), τα περασε σε 2η μοιρα. και καλα εκανε εδω που τα λεμε.. οι djs, παιζουν τον βραχιονα τερμα πανω "μπρουμυτισμενο" για να να κανουν "σκρατs" και να μην τουs μενει ο βραχιοναs στο χερι.. για μαs αυτο ειναι εγκλημα.
κραταμε λοιπον οτι μαs κανει απο το πικαπ για χρηση μουσικηs και ολα τα αλλα, ..σαβουρ..!!
ε, για μενα και τα ματ του για εκει ειναι... το ολοισιο πλατω του μου κανει. δεν μου χρειαζεται ενα ματ που οι ακρεs του ειναι υπερυψωμενεs με "κοιλια" στη μεση και την ευΘεια να την ορισει ο δισκοs. βαζω ενα ισιο ματ και τελειωνω.(με μεγαλη τρυπα σαν αυτο τηs φωτο σου). αλλιωs μου φαινεται οτι παω για Λαμια μεσω Πατραs.. ετσι το βλεπω εγω.. μπορει και να κανω λαΘοs

west, Θα διαβασω απο κυριακη οτι εγραψεs, γιατι αυτα Θελουν προσοχη και καλη μελετη..

Την τελευταία παράγραφο με την συνέργεια της Audio Technica 33 και του υπόλοιπου συστήματος αναβάθμισης ,την ανάρτησα για σένα,επειδή νιώθω ότι την 'λοξοκοιτάς',όπως και εγώ ..(επιστροφή για μένα πια καθώς είχα την μικρή της αδελφή στη δεύτερη έκδοση).

Για το πλατό αυτό καθαυτό,που βρήκα σε εξευτελιστικές τιμές την δεκαετία του 00,αλλά δεν το πήρα ,αλλά έχω συνυπάρξει μαζί σε σταθμούς και σε πολλά μαγαζιά, clubs ,που δούλευα ...νομίζω άλλο το power και ο 'ρυθμός' μέσω της ακρίβειας στροφών,το precice στα χαμηλά,που λέει ο αρθρογράφος του Hi-Fi World ,..και άλλο η 'χορευτικοποίηση' όλου του 'φάσματος'..
Λίγο δύσκολο να το αναλύσω παραπάνω.

Μια αντιπροσωπευτική διαφορά ανάμεσα σ αυτά που λέει σιροπιαστά το περιοδικό στο τεστ του και σε σύγκριση με ένα καλοστημένο ανάρτησης,μπορεί εύκολα να ακούσει σ ένα τέτοιο κομμάτι και ας μην είναι και καλογραμμένο.
https://www.youtube.com/watch?v=KncxWifV3gU

Την τελευταία παράγραφο με την συνέργεια της Audio Technica 33 και του υπόλοιπου συστήματος αναβάθμισης ,την ανάρτησα για σένα,επειδή νιώθω ότι την 'λοξοκοιτάς',όπως και εγώ ..(επιστροφή για μένα πια καθώς είχα την μικρή της αδελφή στη δεύτερη έκδοση).

Για το πλατό αυτό καθαυτό,που βρήκα σε εξευτελιστικές τιμές την δεκαετία του 00,αλλά δεν το πήρα ,αλλά έχω συνυπάρξει μαζί σε σταθμούς και σε πολλά μαγαζιά, clubs ,που δούλευα ...νομίζω άλλο το power και ο 'ρυθμός' μέσω της ακρίβειας στροφών,το precice στα χαμηλά,που λέει ο αρθρογράφος του Hi-Fi World ,..και άλλο η 'χορευτικοποίηση' όλου του 'φάσματος'..

Λίγο δύσκολο να το αναλύσω παραπάνω.

Εγώ το έπιασα το υπονοούμενο του αρθρογράφου .
Αν λοιπόν συμφωνεί ότι η αμεσότητα το drive και γενικά το χαμηλό του mk2 είναι σε άλλο επίπεδο ,θα ήταν χρήσιμο να μας εξηγήσει για το wow and flutter ενός πικαπ ...Άλλωστε υπάρχουν δίσκοι με πιάνο μόνο που είναι πλήρους φάσματος και ξεγυμνώνει τις αδυναμίες στην σχεδίαση ενός πικαπ και από την άλλη αυτό το άτιμο pitch όπου μπορείς να εστιάσεις καλύτερα τα μουσικά όργανα ανάλογα την ηχογράφηση .
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στην νεότερη γενιά της την ρύθμιση του pitch δεν την κατάργησε αλλά προχώρησε να την δώσει και στο SP.
Αν πάλι είσαι λεγόμενος audiophile δεν θα επιλέξεις κεφαλή και phono από club.