Πικάπ DPS της Bauer Audio

Re: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

Από τη άλλη μου κάνει εντύπωση που η επιλογή του μοτέρ είναι ΑC... είχα την εντύπωση ότι είναι DC διότι οι περισσότερες υλοποιήσεις hiend είναι πια DC.

Ενα μοτερ των 10-40 ευρω Κρις οπως ειπαμε πιο πανω.

Hercules μηπως ;;;;;;;;;;;

Προφανώς.

Μόνο αν κάποιος έχει το μηχάνημα , και τα λεφτά για αναβάθμιση και αφού ακούσει τις εναλλακτικές μπορεί να αξιολογήσει τη σχέση κόστους / οφέλους.

Ο ίδιος ο Bauer ας πούμε ισχυρίζεται ότι αντί να πάει κάποιος από τον απλό RB250 στον unipivot, θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα με το ακριβό τροφοδοτικό.

Αυτό τώρα, με ποια λογική το γράφεις;

Με την λογική του σκεπτόμενου ανθρώπου.

Σου λεει ο Μπάουερ....
αν πάρεις (από μένα) τον καλύτερο βραχίονα (που κατασκευάζει η ρέγκα) δεν θα κερδίσεις τόσο ηχητικά όσο αν πάρεις το καλύτερο τροφοδοτικό (που κατασκευάζω και πουλάω εγώ).

Για αναβαθμίσεις μιλάμε, όχι για αρχικά πακέτα.
πες ότι η αναβάθμιση βραχίονα κάνει 500 από αυτά ο Μπάουερ θα πάρει ένα ποσοστό άντε 35%.
Αν αναβαθμίσει ό άλλος το τροφοδοτικό θα πάρει 2000. (εσείς είπατε τις τιμές).
Αρα τί του συμφέρει να λέει ο γκουρού στους θνητούς...?

Αν εννοεις τα salas reg που εχουν γραφτει στην δικια μας diy καθως και στο diyaudio, δεν νομιζω οτι κανουν για να τροφοδοτουν dc μοτερ για πικ-απ, μιας και μεταβαλλουν ελαφρα την ταση εξοδου σε σχεση με την θερμοκρασια. Προφανως στην προσωπικη επαφη με τον salas θα εννοουσε οτι θα μπορουσε να αντιμετωπισει το θεμα dc μοτερ με καποιο διαφορετικο τροπο, προφανως με αλλο κυκλωμα και οχι με τα reg που ηδη εχει δημοσιευσει.
Η απαντηση παει στα μηνυματα 299,300

Last edited:

Ενα μοτερ των 10-40 ευρω Κρις οπως ειπαμε πιο πανω.

Hercules μηπως ;;;;;;;;;;;

Σιγά σιγά θα το συγκρίνετε με ενα κουρδιστήρι των 2 ευρώ της fischer price!!:idea:

Σοβαρά μιλάτε να σκεφτώ αλλαγή μοτέρ στο πικάπ; Μήπως να βάλω κι ένα νοβοπάν από πίσω για να είναι πιο έντονος ο χαρακτήρας DIY; :smash:

Έψαξα αυτό το τροφοδοτικό το hercules (μοτέρ δε βρήκα) που είναι σχεδιασμένο σαν upgrade στο LP12 με κόστος γύρω στα 200 Ευρώ.

Βγάζει διφασικό ρεύμα στο μοτέρ, σαν το απλό τροφοδοτικό του DPS2. Ακόμη κι αν ρυθμιζόντουσαν οι τάσεις και γινόταν η καλωδίωση από 3 σε 4 πινάκια, έτσι ώστε να πετύχουμε τη σωστή ταχύτητα περιστροφής του μοτέρ, δε νομίζω ότι είναι καν κατάλληλο για το DPS2 γιατί το συγκεκριμένο πικάπ απαιτεί πολύ μεγαλύτερη ροπή για να γυρνάει το πλατώ μέσα στο πηγάδι με τη σιλικόνη.

Με λίγα λόγια, ανεφάρμοστες ιδέες ρε παιδιά....:ciao:

Με την λογική του σκεπτόμενου ανθρώπου.

Σου λεει ο Μπάουερ....
αν πάρεις (από μένα) τον καλύτερο βραχίονα (που κατασκευάζει η ρέγκα) δεν θα κερδίσεις τόσο ηχητικά όσο αν πάρεις το καλύτερο τροφοδοτικό (που κατασκευάζω και πουλάω εγώ).

Για αναβαθμίσεις μιλάμε, όχι για αρχικά πακέτα.
πες ότι η αναβάθμιση βραχίονα κάνει 500 από αυτά ο Μπάουερ θα πάρει ένα ποσοστό άντε 35%.
Αν αναβαθμίσει ό άλλος το τροφοδοτικό θα πάρει 2000. (εσείς είπατε τις τιμές).
Αρα τί του συμφέρει να λέει ο γκουρού στους θνητούς...?
Κάπου χάθηκε ένα ποστ μου και σας μπέρδεψα...
Η αναβάθμιση βραχίονα κοστίζει 2.500 και ο βραχίονας που συγκρίνει με την αναβάθμιση του μοτέρ (+2.900 ) δεν έχει σχέση με rega, είναι unipivot χειροποίητος δικός του με ανθρακονήματα.

Το μοτέρ το αγοράζει από κάποιον άλλο κατασκευαστή και σίγουρα του κοστίζει παραπάνω από το κόστος υλικών του unipivot...

O Salas έχει κατασκευάσει regulator ο οποίος σε συνδυασμό με απλή σταθεροποίηση (πχ LM317) μπορεί να οδηγεί κάποια DC μοτέρ... και έχουν τεσταριστεί τόσο από τον ίδιο όσο από άλλους εδώ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, υπάρχει thread στο DIY, και έχει δημοσιεύσει αυτή την τροφοδοσία.

Δεν εννοούσα αυτά που βάζετε στα Βουβάλια ή αλλού εδώ...

@AUDIOLYTIC... ναι φίλε μου, με λυπεί το γεγονός ότι το Hercules δεν το πήρε άνθρωπος από το φόρουμ... ούτε το μοτέρ που πούλαγα... προφανώς η πολύ "εξυπνάδα" για να μην το πω πονηριά βλάπτει... δεν το λέω για να θίξω κανέναν στο νήμα αυτό... ουτε πουθενά αλλού, θίγω νοοτροπίες όχι ανθρώπους.

Σιγά σιγά θα το συγκρίνετε με ενα κουρδιστήρι των 2 ευρώ της fischer price!!:idea:

Οχι βρε...............αλλα τα πλειστα AC μοτερ που χρησιμοποιουνται για πικαπ τετοια ειναι.Philips,airpax κλπ του 19 ου αιωνα.......χαχαχα...............μην το παιρνεις προσωπικα το θεμα :ernaehrung004:......και το πικαπ μου τετοιο μοτερ εχει στα 16 βολτ,αλλα εχουν παραλλαγες οπως η linn,thorens,project κλπ...................

Last edited:

Η πιο πάνω απάντηση πάει στον Στέλιο, απλά ποστάραμε μαζί...

@ blugosi, το Hercules αναφέρθηκε σαν παράδειγμα και όχι για να το βάλεις στο πικάπ σου... όσο για τα μοτέρ που ανέφερα εγώ στα 150 είναι ΜΑΚΡΑΝ τα καλύτερα DC για πικάπ. Απλά τα πουλάνε στα τριπλά λεφτά με επωνυμία των κατασκευαστών πικάπ και νομίζουν οι αγοραστές ότι ανακάλυψαν την πυρίτιδα...

Νομίζω ότι η συζήτηση έχει ξεφύγει από το Bauer και κινείται σε άλλα πλαίσια...

Αν θέλετε να συζητήσουμε μοτέρ και τροφοδοσίες για πικάπ καλό είναι να δημιουργηθεί νέα ενότητα.

Προφανώς.

Μόνο αν κάποιος έχει το μηχάνημα , και τα λεφτά για αναβάθμιση και αφού ακούσει τις εναλλακτικές μπορεί να αξιολογήσει τη σχέση κόστους / οφέλους.

Ο ίδιος ο Bauer ας πούμε ισχυρίζεται ότι αντί να πάει κάποιος από τον απλό RB250 στον unipivot, θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα με το ακριβό τροφοδοτικό.

Κάνεις λάθος το ισχυρίζεται και εχει απόλυτο δίκιο
γιά τον απλό λόγο
οτι πρώτα το πλατώ.-
Τώρα για το αν θα ακουστεί καλύτερα ή οχι εγώ θα εκανα ενα τεστ το DPS 3 με rega σε σχέση με το dps 1 και τον unipivot
το συμπέρασμα δικό σου

Last edited:

γιά τον απλό λόγο
οτι πρώτα το πλατώ.-
Τώρα για το αν θα ακουστεί καλύτερα ή οχι εγώ θα εκανα ενα τεστ το DPS 3 με rega σε σχέση με το dps 1 και τον unipivot
το συμπέρασμα δικό σου

To dps1 είναι το παλιό μοντέλο και δεν έχει νόημα η σύγκριση... Δεν πωλείται πλέον, πως να το πω.

Η οικονομική σύγκριση είναι ένα DPS 2 με unipivot (ονομαστική 6500) με ένα DPS 3 με RB250 (ονομαστική 7300).

Ο κύριος λόγος που πήγα στην Α' λύση (DPS 2+unipivot) είναι ότι ο βραχίονας unipivot μου δίνει τη δυνατότα να πάρω περισσότερα από τις κεφαλές μου λόγω ρυθμιζόμενου αζιμούθιου. Αν βρω κανένα μεταχειρισμένο τριφασικό τροφοδοτικό στο μέλλον μπορεί να κάνω και αυτή την τελευταία κίνηση της μετάβασης στο DPS3.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πικάπ. Το έχω στο σαλόνι μας, όχι σε ειδικό χώρο, και με βολεύει αφάνταστα ότι παίζει καλά χωρίς να είναι σαν τόρνος , και χωρίς να θέλει κάθε λίγο ρυθμίσεις και τέτοια.....

Και οι αναβαθμίσεις κάποια στιγμή τελειώνουν, δεν είναι Linn η Oracle...

γιά τον απλό λόγο
οτι πρώτα το πλατώ.-

As αλλαξει πλατω τοτε.Θα ειναι καλυτερα;

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πικάπ. Το έχω στο σαλόνι μας, όχι σε ειδικό χώρο, και με βολεύει αφάνταστα ότι παίζει καλά χωρίς να είναι σαν τόρνος , και χωρίς να θέλει κάθε λίγο ρυθμίσεις και τέτοια.....

.........και παραπονιεσαι βρε; :flipout:

Αντε να ακουσεις και λιγη μουσικη τωρα...................χαχαχα

Και οι αναβαθμίσεις κάποια στιγμή τελειώνουν, δεν είναι Linn η Oracle...

Μην το λες αυτό... όταν θα βγάλει ο Bauer DC μοτέρ με τροφοδοτικό στα 5 χιλιάρικα, θα σε κράξω!! (και τα δυο αυτά τα αγάπησα... το Oracle το έχω ακόμα... μην μου τα κατηγορείς!!:grandpa:...)

Αστειεύομαι φυσικά -bye-

Να χαίρεσαι το πικάπ σου και τις μουσικές σου και να μην σου μπαίνουν ιδέες υπερκαταναλωτισμού!!!:ernaehrung004:

...........................................................
Να χαίρεσαι το πικάπ σου και τις μουσικές σου και να μην σου μπαίνουν ιδέες υπερκαταναλωτισμού!!!:ernaehrung004:
Πολύ σωστά!
Που και που ας το θυμόμαστε.
Και προ παντός,
Άς μην παρασυρόμαστε! :smile:

Aυτό το που παρασυρόμαστε συχνά είναι που κάνει τη ζημιά και είναι δύσκολοι οι καιροί.
Αλλα αυτο ειναι το αγαπημένο μας χόμπι τι να κάνουμε.

Γιατί αμφιβάλεις στο αν θες να στήσεις ενα καλό σύστημα θα πάς πρώτα στο πλατώ ??????

Δεν αμφιβαλλω αλλα ουτε επιμενω σε δογματα.

Εχω,μετα απο δεκαετιες μαθηματα και παθηματα,καταληξει σε μια θεωρια,που λεει ΔΟΚΙΜΑΣΕ οτι βρεθει στον δρομο σου οσον αφορα το audio.

Ειτε αυτο ειναι καλωδιο,ειτε πικαπ.Δοκιμαζοντας θα βρεις αυτα που εχουν πραγματικη αξια και συμβολη στο τελικο αποτελεσμα.

Μαθαινοντας και εφαρμοζοντας,το συστημα θα βελτιωνεται φτηνιζοντας και οχι να ακριβαινει χωρις λογο.