Πικάπ DPS της Bauer Audio

Re: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

Δοκίμασε βάση τοίχου, μήπως και αλλάξεις γνώμη και να μην χρειάζεται να δώσεις το Michell...

Πάντως τώρα πια μάλλον οι βάσεις που κάθονται τα πικάπ (οποιουδήποτε τύπου), πρέπει να είναι είτε μεγάλης μάζας, ή αναρτόμενα από τοίχους.

Τα μαγνητικά πηγάδια έχουν άλλο λόγο ύπαρξης... ουέ κι αλίμονο αν το πικάπ έχει κραδασμό, το πλατό του Clearaudio θα πηγαίνει πάνω κάτω με άλλο βαθμό κίνησης απ ότι ο βραχίωνας κεφαλή (τα οποία είναι πακτωμένα με το πλινθ)... ότι ισχύει για όλα τα άλλα πικάπ σε θέμα στήριξης ισχύει και για τα Clearaudio...

Ποια θεωρείς καλυτερη λύση για το πλατό, βαση τοίχου η ρακ μεγάλης μάζας.
Εγω εχω ένα ρακ με 3 χοντρά ποδια γεμισμενα με σκάγια και στο κάτω κάτω ράφι ο τελικός πατάει σε γρανιτένια παχιά πλακα και ολα τα ραφια και το ρακ το ιδιο σε ακιδες και πανώ πάνω το Gyro (προσεχώς το Dps) πατάει και αυτό σε παχιά γρανιτένια πλάκα. Πολύ μάζα.

Λάθος δικό μου karavan!..Είχα την εντύπωση ότι ήταν τηλέφωνο οικίας...

Μπορείς να το ξανανεβάσεις φυσικά!-bye-

Εντάξει δεν τρέχει τίποτα, έπρεπε μάλλον να το διευκρινίσω. Σε κάθε περίπτωση τα τηλέφωνα για κάθε ενδιαφερόμενο βρίσκονται εδώ:

http://www.solidfoundation.gr/contact.html

Το παρέλαβες το πλατό σου; Το έχεις αρκετό καιρό;
Εντελώς φιλικά θα σου πρότεινα να μείνεις λίγο ακόμα με τον RB250 μέχρι να τον συνηθίσεις και να τον μάθεις καλύτερα. Έτσι, σε βάθος χρόνου, θα μπορέσεις να εκτιμήσεις καλύτερα τι σου προσφέρει, τι σου λείπει και να αξιολογήσεις πιο στέρεα τι θα σου προσφέρει μια ενδεχόμενη αναβάθμιση σε σχέση με αυτό που έχεις.
Αν παρόλα αυτά σε έχει πιάσει φαγουρίτιδα (πράγμα το οποίο είναι προφανές :p), μια πρόταση είναι αυτή με κόστος λίγο παραπάνω από αυτό που θέτεις.

http://www.orpheusaudio.gr/content/unify-9

Και κάτι ακόμα. Επειδή το είχα ψάξει αρκετά με το βραχίονα και απευθύναμε ερώτημα στον Bauer μαζί με τον αντιπρόσωπο, κατάλαβα ότι ο Bauer θεωρεί σαφώς καλύτερη αναβάθμιση την αλλαγή του τροφοδοτικού, παρά την αγορά ενός καλύτερου βραχίονα. Βέβαια, αν κάποιος αναβαθμίσει και το βραχίονα και το τροφοδοτικό ακόμα καλύτερα αλλά το κόστος ανεβαίνει αισθητά.
Έμπλεξες με την αναβαθμίτιδα που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο πλατό.
Καλή τύχη! :ernaehrung004:

Εγώ πόσο θα αντέξω άραγε;

Εσύ όμως το εχείς παραλάβει σίγουρα για κάνε κανενα σχόλειο.

Εσύ όμως το εχείς παραλάβει σίγουρα για κάνε κανενα σχόλειο.

Δυστυχώς όχι γιατί κάπου έμπλεξε το πράγμα. Εικάζω όμως ότι είναι θέμα ημερών.

Αντε ρε παιδακι μου..
Τουρκικο σηριαλ καταντησε το πραγμα!...

Τελικά η τιμή των 2700 Ευρώ για το πικάπ χωρίς βραχίονα, δεν παίζει.
Σε αυτή την τιμή ήταν το πικάπ με το προηγούμενο τροφοδοτικό.
Το τρέχον DPS2 κοστίζει 4000 ευρώ σκέτο, και η μόνη διαφορά του είναι το πολύ καλύτερο νέο τροφοδοτικό.

Εν τω μεταξύ έχω βρει κι ένα μεταχειρισμένο DPS2 στα 2500 Ευρώ με τον RB251, αλλά δεν είμαι σε θέση να καταλάβω αν το τροφοδοτικό του είναι το παλιό η το τρέχον.
Μήπως είναι εύκολο σε κανέναν που έχει η το παλιό η το καινούργιο να ανεβάσει μία φωτογραφία να το τσεκάρω;

Το DPS 1 με το μικρό τροφοδοτικό έβαινε προς κατάργηση. Για αυτό δεν υπάρχει πλέον στο επίσημο site του κατασκευαστή. Ο αντιπρόσωπος έδινε τα τελευταία κομμάτια. Να υποθέσω ότι δεν πρόλαβες;
Εδώ θα δεις φωτογραφίες και με τα τρία τροφοδοτικά. Το μαύρο είναι το μικρό.

http://www.soundscapehifi.com/dps.htm

Το DPS 1 με το μικρό τροφοδοτικό έβαινε προς κατάργηση. Για αυτό δεν υπάρχει πλέον στο επίσημο site του κατασκευαστή. Ο αντιπρόσωπος έδινε τα τελευταία κομμάτια. Να υποθέσω ότι δεν πρόλαβες;
Εδώ θα δεις φωτογραφίες και με τα τρία τροφοδοτικά. Το μαύρο είναι το μικρό.

http://www.soundscapehifi.com/dps.htm
Ακριβώς, δεν πρόλαβα.
Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση του χρώματος για το τροφοδοτικό!!
Αυτό που βρήκα μεταχειρισμένο είναι το καινούργιο DPS2, με το ασημί τροφοδοτικό.
Θα του πω να μου δώσει τιμή χωρίς τον RB251, αφού έχω ήδη τον RB300 στο μικρό μου πικάπ...
Για να δούμε...

Έχε υπόψη οτι οι νέοι Rega που τελειώνουν σε 1 (251, 301 κλπ) έχουν διαφορετικό τρόπο στήριξης από τους παλιούς. Οπότε υπάρχει πιθανότητα να μην ταιριάζει το armboard.
Ωπ!!! Ευχαριστώ! Θα το έχω υπόψη μου.
Αν και είχα την εντύπωση ότι οι 250, 251 και 300 έχουν ίδιο πάτημα και τρύπες....
Αν υπάρχει θέμα μπορώ να αγοράσω ένα board , η στην τελική να το πάρω με τον 251, να τον ανακαλωδιώσω και να πουλήσω το δικό μου...

Ακριβώς, δεν πρόλαβα.
Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση του χρώματος για το τροφοδοτικό!!
Αυτό που βρήκα μεταχειρισμένο είναι το καινούργιο DPS2, με το ασημί τροφοδοτικό.
Θα του πω να μου δώσει τιμή χωρίς τον RB251, αφού έχω ήδη τον RB300 στο μικρό μου πικάπ...
Για να δούμε...

Ένας άλλος τρόπος για να τα ξεχωρίζεις είναι ότι τα τροφοδοτικά του DPS 2 και 3 έχουν διακόπτη για την αλλαγή των στροφών. Στο 1 η αλλαγή των στροφών γίνεται με αλλαγή της θέσης του ιμάντα πάνω στο μοτέρ. Για αυτό το DPS2 διαφέρει όχι μόνο ως προς το τροφοδοτικό αλλά και ως προς το μοτέρ. Έχει επεξηγηματικές φώτο στο site που έδωσα πιο πάνω.

Από όσο ξέρω μέσω αντιπροσώπου ο Bauer το δίνει το πλατό του και με τον 250 και με τον 251. Νομίζω ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα.
Edit: Ακόμα και με τον 300

Last edited:

Σήμερα πέρσασα και άκουσα το νέο πλατώ του φίλου Karavan το Dps με τον RB300 και την Zyx R50 Bloom :love:

Kαταρχάς το πικάπ σε αφοπλίζει με την λιτή απέριττη αλλα απαράμιλη ομορφιά του (Οι φωτογραφίες πραγματικά το αδικούν πολύ) και κατόπιν σε αφήνει άφωνο με την ησυχία την σταθερότητα την ουδετερότητα και την ανοιχτοσύνη του.

Φυσικά στο όλο αποτέλεσμα τεράστιο ρόλο έπαιζε και η εισαγωγική Zyx που μόνο εισαγωγική δεν ακούγεται και αν και ακόμα άστρωτη έδωσε ρεσιτάλ για πολλαπλάσια κατηγορία τιμής και κέρδισε την πρώτη υποψηφιότητα για να αντικαταστήσει την Clearaudio Talismann μου κάποια στιγμή.

Φυσικά δεν θα παρέλειπα να αναφέρω τον σημαντικότατο ρόλο που έπαιξαν σε αυτό που άκουσα και ο Luxman 505u με τα Pmc FB1i ένα σύνολο απόλυτα ταιριασμένο που με κέρδισε απο την πρώτη στιγμή αφου γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε ηχητικά είναι και ακριβώς του γούστου μου αλλα παρόλα αυτά αποτελεί και "σχολείο" για το πώς να πετύχει κανείς HI END αποτέλεσμα με τιμές που συνήθως έχει ο προενισχυτής μόνο σε άλλα συστήματα ίδιας ποιότητας..

Σωτήρη μου χίλια μπράβο για την επιλογή σου άντε..., σύντομα να τελειώνεις και με το ψηφιακό και μετά ώρες να έχεις να απολαμβάνεις την Συστηματάρα Σου!!!

Όσο για εμένα δεν πιστεύω οτι το γράφω αυτό αλλα ευτυχώς που το ακρίβυνε το πικάπ του ο ΒAUER γιατί αν είχε μόνο 2700 όσο το πήραν τα παιδιά εδώ του νήματος δηλαδή θα διαολιζόμουν "μνημονιάτικα.."
Εντάξει... δεν μου λείπει κάτι απο το δικό μου αλλα ειλικρινά ο μόνος λόγος που δεν με πιάνει η λύσσα να του βάλω τώρα μια Zyx επάνω είναι τα δύο μικρά αγγελούδια μου που δεν θα με άφηναν νατην χαρώ αρκετά ...εν καιρώ λοιπόν..

Παραθέτω και μια φώτο του συστήματος που πραγματικά μου χάρισε μοναδικά όμορφες μουσικές στιγμές και με ενθουσίασε τόσο, κατόπιν προφορικής αδείας του ιδιοκτήτη του. Ας με συχωρέσει για το ερασιτεχνικό αποτέλεσμα..

Last edited:
Απάντηση: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

Φίλε Karavan kαλορίζικο και καλοάκουστο.
Κάποια χρονική στιγμή θα ήθελα να ακούσω τα ''ηχεία μας'' με αυτόν τον συνδυασμό μηχανημάτων.
Καί πάλι να τα χαίρεσαι και να σου ''χαρίζουν'' όμορφες μουσικές στιγμές που σίγουρα τις έχουμε όλοι ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που παιρνάμε.

καλορίζικο φίλε

για να λέει τετοια πράγματα ο πέτρος, θα ειναι πολύ καλό το αποτέλεσμα.

και πάλι μπραβο

Πολύ ωραία! Καλορίζικο!!!

Και εμένα με βλέπω να καταλήγω στο Bauer DPS 2 και χαίρομαι που το άκουσες με RB300 και ZYX50 γιατί σε πρώτη φάση θα το παίξω με τον δικό μου RB300 και την ΖΥΧ100Η.

Μετά πάω για Origin Live...Ότι προλάβουμε τώρα πριν τη δραχμή, γιατί μετά :bigcry::bigcry:

Είχα πάει το phono stage μου στον Μασέλλο για έναν πυκνωτή που χάλασε, και κοίταγα και το κλασσικό Roksan Xerxes, αλλά κάπου δε με πείθει....

Να πω και εγώ δυο λόγια.
Καταρχήν, πάντα απολαμβάνω την παρέα του Πέτρου και τις τεχνικές συμβουλές του καθότι από αυτά εγώ είμαι σκράπας. Κάτσαμε περίπου τέσσερις ώρες ακούγοντας μουσικούλα από Rock, jazz και κλασική, καταλήγοντας αισίως σε ορισμένα καταπληκτικά soundtrack όπως αυτά του Dracula (Πέτρο θα στο βουτήξω όταν ξανάρθω σπίτι σου :ernaehrung004:) και του Godfather.
Τώρα για το πλατό.
Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός και ο λόγος είναι απλός. Επί σειρά ετών, το πλατό μου ήταν ένα εισαγωγικό μοντέλο της Denon των 150 ευρώ! Ήταν η περίοδος της μεγάλης αφραγκίας. Η αναλογική πηγή μου κρατούσε καθηλωμένο το σύστημα σε τέτοιο βαθμό που είχα αρχίσει τον τελευταίο καιρό να αμφιβάλω για τις επιλογές του Luxman και των PMC. Αλλά έκανα υπομονή.
Όταν επιτέλους μπορέσα να αποκτήσω μία αναλογική πηγή της προκοπής, το σύστημα απογειώθηκε. Η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Άλλο να το ακούς, άλλο να το λέω. Και επιτέλους για πρώτη φορά ακούω το σύστημα μου πραγματικά ύστερα από 14 μήνες που άρχισα να το πρωτοστήνω. Επίσης, επανεκτίμησα το ενσωματωμένο phono του Luxman που πραγματικά έδειξε τα δόντια του αγγίζοντας εκκωφαντικές εντάσεις με εξαιρετική ευκρίνεια.
Τώρα απομένει η αναβάθμιση της ψηφιακής πηγής που αν όλα πάνε καλά θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Και μετά θα αράξω καλώς εχόντων των πραγμάτων για τα επόμενα 15 - 20 χρόνια. Και από ιδιοσυγκρασία δεν είμαι υπέρ της συχνής αλλαγής μηχανημάτων στην αναζήτηση μιας δήθεν τελειότητας, αλλά και η οικονομική συγκυρία φαίνεται ότι θα είναι δύσκολη για πολλά-πολλά χρόνια.
Το ψηφιακό να προλάβω μόνο και μετά θα είμαι ευγνώμων.

Υ.Γ. Το επιβεβαίωσα και από τον αντιπρόσωπο. DPS 1 πάπαλα! Δίνει τα τρία τελευταία κομματια. Ο ένας ήμουν εγώ, ο άλλος υποθέτω ο Hi-end Jimaras και ο τρίτος κάποιος άγνωστος τυχερός. Πλέον η εισαγωγική τιμή του πλατό διαμορφώνεται στα 4.000 ευρώ και είναι πραγματικά κρίμα. Σε αυτά τα χρήματα, προσωπικά θα αδυνατούσα να ανταπεξέλθω και θα πήγαινα για άλλα.

Re: Απάντηση: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

Φίλε Karavan kαλορίζικο και καλοάκουστο.
Κάποια χρονική στιγμή θα ήθελα να ακούσω τα ''ηχεία μας'' με αυτόν τον συνδυασμό μηχανημάτων.
Καί πάλι να τα χαίρεσαι και να σου ''χαρίζουν'' όμορφες μουσικές στιγμές που σίγουρα τις έχουμε όλοι ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που παιρνάμε.

Σε ευχαριστώ συνοδοιπόρε. Στέλνω p.m.