Πικάπ DPS της Bauer Audio

Re: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

τοοοοοοόση γκαντεμια ρε φίλε? και είναι και γερμανός ε???? τι να πω!!!! κρίμα, γιατί είναι μεγάλο ξενέρωμα!!! η στάση του όμως δείχνει καλή σχέση με τον εδώ αντιπροσωπο και μπράβο και στον γερμανό και στον solid f.

Re: Απάντηση: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

Σωτηρη πολυ ωραιο συστημα αδερφε.Καλες ακροασεις.

Σε ευχαριστώ Πάνο.
Όταν πάρω και ψηφιακή πηγή, σε περιμένω να το ακούσεις και φυσικά να δούμε το Match Point! :BDGBGDB55: :Banane0:

Τώρα λέει είναι σίγουρος ότι δεν υπάρχει θέμα, παρόλα αυτά αν θέλω να του τον στείλω το βραχίονα πίσω να την ξανακολλήσει.

Παναγιωτη,κριμα ειναι να τον στερηθεις για 2-3 βδομαδες και να μπαινεις σε εξοδα και κινδυνους για μια κολληση.Αν δεν κανει προβλημα,ξεχνα το και απολαυσε το πικαπ σου :ernaehrung004:

Συμφωνώ. Μια ψυχρή κόλληση αν και δεν είναι κάτι που οφείλεται στην μεταφορά με κανένεν τρόπο διορθώνεται με ένα τσιμπιματάκι, δεν είναι και το τέλος του κόσμου.
Με τα λεφτά που χάλασες έχεις κάθε δικαίωμα να γίνεσαι υπερβολικός αλλα νομίζω οτι θα υποστείς τσάμπα ταλαιπωρία

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πικάπ DPS της BAUER AUDIO

Σε ευχαριστώ Πάνο.
Όταν πάρω και ψηφιακή πηγή, σε περιμένω να το ακούσεις και φυσικά να δούμε το Match Point! :BDGBGDB55: :Banane0:

Να φερω κανα βαρελι ουισκι τοτε....:ADFADF1:

Παναγιωτη,κριμα ειναι να τον στερηθεις για 2-3 βδομαδες και να μπαινεις σε εξοδα και κινδυνους για μια κολληση.Αν δεν κανει προβλημα,ξεχνα το και απολαυσε το πικαπ σου :ernaehrung004:

Συμφωνώ. Μια ψυχρή κόλληση αν και δεν είναι κάτι που οφείλεται στην μεταφορά με κανένεν τρόπο διορθώνεται με ένα τσιμπιματάκι, δεν είναι και το τέλος του κόσμου.
Με τα λεφτά που χάλασες έχεις κάθε δικαίωμα να γίνεσαι υπερβολικός αλλα νομίζω οτι θα υποστείς τσάμπα ταλαιπωρία
Παιδιά κι εγώ αυτά σκέφτηκα....

Πάνω κάτω ο βραχίονας, μπορεί να πάθει και καμιά ζημιά και μετά τρέχα γύρευε...

Αφού μου μίλησε ο ίδιος ο κατασκευαστής και με διαβεβαίωσε ότι είναι ΟΚ, και ότι θα μου στείλει καινούργιο μοτέρ και καπάκι... Ε δε μένει και τίποτε άλλο από το πικάπ που να θέλει αλλαγή πια.... Μόνο το τροφοδοτικό μπορεί να καεί!!!

Θα μου στείλει και δώρω ένα βαρίδι tungsten για το βραχίονα, από αυτά που μπαίνουν στον RB1000!

Το θέμα με τα καλώδια του βραχίονα είναι ότι βάζει εξαιρετικά λεπτά καλώδια. Είναι διαμέτρου 0.15 χιλιοστών! Τέτοια καλώδια έχουν βερνίκι για μόνωση, σαν τα τυλίγματα των step-up transformers, τα οποία πρέπει να τα ζεστάνεις πολύ προκειμένου να φύγει το βερνίκι από επάνω τους.

Αλλιώς λέει, μπορεί εκείνη τη στιγμή να μετρηθεί σωστό, και με το παραμικρό κούνημα στο επόμενο 24ωρο να μην πατάει σωστά στο πινάκι. Μου είπε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει πολύ σπάνια, αλλά συμβαίνει.

Δε νομίζω να μου λέει ψέμματα...

Μια και το P5 δεν έχει καιρό που το πούλησα, όσον αφορά το βαρίδι, το καλύτερο που μπορείς να βάλεις είναι μακράν το Michell Tecnoweight. Λόγω της κατασκευής του είναι πιο "σωστό".
Όπως επίσης και το Clearaudio Turboweight, που είναι παρόμοιας φιλοσοφίας (χαμηλό κέντρο βάρους).

Πέραν της ξενέρας είναι αξιέπαινη η στάση του κατασκαυαστή που είναι και το σημαντικότερο κατά την γνώμη μου.

Πάντως μου κάνει εντύπωση σχετικά με το μοτέρ που δεν το εντόπισαν κατά τον ποιοτικό έλεγχο του παραγώμενο προιόντος.

Μια και το P5 δεν έχει καιρό που το πούλησα, όσον αφορά το βαρίδι, το καλύτερο που μπορείς να βάλεις είναι μακράν το Michell Tecnoweight. Λόγω της κατασκευής του είναι πιο "σωστό".
Όπως επίσης και το Clearaudio Turboweight, που είναι παρόμοιας φιλοσοφίας (χαμηλό κέντρο βάρους).

Ο βραχίονάς μου έχει τέτοιο, έκκεντρο από ατσάλι.Έτσι τον παράγγειλα για καλύτερα.

Ο Bauer όμως μου είπε ότι κατά τη γνώμη του και πολλές δοκιμές που έκανε, τα βαρίδια με την τρύπα στο κέντρο είναι καλύτερα...

Κατ' αυτόν μεγαλύτερη σημασία έχει το υλικό κατασκευής, γι αυτό μου στέλνει δώρο ένα βαρίδι από tungsten με την τρύπα στη μέση.

Θα το δοκιμάσω και θα σας πω τι ακούω. Το clearaudio το είχα στον παλιό βραχίονα και ήταν καλύτερο από το μαμά. Ακόμη καλύτερο ήταν το μπρούτζινο ιδιοκατασκευή που είχα φτιάξει , θα το δοκιμάσω και αυτό!!!

Σε δουλειά να βρισκόμαστε!!! :-)

Κατ' αυτόν μεγαλύτερη σημασία έχει το υλικό κατασκευής, γι αυτό μου στέλνει δώρο ένα βαρίδι από tungsten με την τρύπα στη μέση.

Θα συμφωνησω οσον αφορα το tungsten.

Ta counterweights της rega εχουν και τα δυο λαστιχακια που προσφερουν καποιο decoupling απο τον υπολοιπο βραχιωνα σε αντιθεση με τα πλειστα aftermarket που βιδωνουν μεταλλο με μεταλλο.

Και οι δυο θεωριες ειναι "σωστες".

Σιγουρα το tungsten ομως ειναι το καλυτερο υλικο απο ολα γι αυτη την δουλεια.Η πυκνοτητα του επιτρεπει να εχεις το απαιτουμενο βαρος και μικρο μεγεθος σε αντιθεση με τον μπρουντζο η το stainless steel που ειναι κατα πολυ μεγαλυτερα.

Aυτα σε γενικες γραμμες,αφου σε καποια συστηματα η μια λυση θα ειναι προτιμοτερη απο μια αλλη και αυτο μαλλον οχι λογω κεντρου βαρους.Το rega tungsten IMO,ειναι πολυ καλυτερο απ'οτι μπορει να νομιζουμε...............και κατα πολυ ακριβοτερο απο τον μπρουντζο και stainless steel.

Last edited:

Εκεί είναι η διαφορά όσον αφορά το Michell, Παναγιώτη.

Έχει δικό του stub, δεν αλλάζεις μόνο το βαρίδι δηλαδή, αλλά και τη βάση του. Γι' αυτό άλλως τε θεωρείται και η καλύτερη λύση για τους Rega.
Εδώ ο tecnoarm συγκρίνεται με τον RB700 "μαμά" σαν βραχίονας.

Εκεί είναι η διαφορά όσον αφορά το Michell, Παναγιώτη.

Έχει δικό του stub, δεν αλλάζεις μόνο το βαρίδι δηλαδή, αλλά και τη βάση του. Γι' αυτό άλλως τε θεωρείται και η καλύτερη λύση για τους Rega.
Εδώ ο tecnoarm συγκρίνεται με τον RB700 "μαμά" σαν βραχίονας.

Το ξερω οτι ειναι πολυ καλο.

Αλλα μια και το'φερε η κουβεντα,οσοι εχετε rega και μπορειτε,φτιαξτε ενα "copy" του stub με μασιφ αλουμινιο(υλικο,οπως ο ιδιος ο βραχιωνας),εκει ειναι πιο σημαντικο απο το ιδιο το βαριδι :HTEHETH63:

Κατι αλλο επισης,ο technoarm εχει και πιο χαμηλη ενεργο μαζα λογω των τρυπων που ανοιγει η mitchell,κατι που αμεσα εχει σχεση με τον τελικο ηχο,νοουμενου οτι οι κεφαλες παραμενουν οι ιδιες σε καθε περιπτωση.

Το ξερω οτι ειναι πολυ καλο.

Αλλα μια και το'φερε η κουβεντα,οσοι εχετε rega και μπορειτε,φτιαξτε ενα "copy" του stub με μασιφ αλουμινιο(υλικο,οπως ο ιδιος ο βραχιωνας),εκει ειναι πιο σημαντικο απο το ιδιο το βαριδι :HTEHETH63:

Το stub του tecnoweight είναι αλουμίνιο.

Επιστρεφω στο θέμα που ανοιξα αρκετό καιρό τωρα με αλλο ονομα γιατι ξεχασα τους κωδικους (sorry guys).
Kατά την απουσία μου ειχα αρκετό χρόνο να ακουσω καλά το dps μου και να κάνω και μια ανάβαθμιση.
Αλλαξα το phono stage μου με το Korato το anniversary edition (ειχα το ΕΑR) και η διαφορά μεγάλη τωρα σειρά εχει ο rega 251 που λεω να τον αλλαξω με τον b-5 titanium της goldenotenote.
Εχει ακουσει κανεις αυτο το βραχίονα?

Επιστρεφω στο θέμα που ανοιξα αρκετό καιρό τωρα με αλλο ονομα γιατι ξεχασα τους κωδικους (sorry guys).
Kατά την απουσία μου ειχα αρκετό χρόνο να ακουσω καλά το dps μου και να κάνω και μια ανάβαθμιση.
Αλλαξα το phono stage μου με το Korato το anniversary edition (ειχα το ΕΑR) και η διαφορά μεγάλη τωρα σειρά εχει ο rega 251 που λεω να τον αλλαξω με τον b-5 titanium της goldenotenote.
Εχει ακουσει κανεις αυτο το βραχίονα?

Δεν τον έχω ακούσει , αλλά πόσο καλύτερος από έναν ανακαλωδιωμένο RB700 μπορεί να είναι, που είναι στα ίδια λεφτά; Και πόση είναι η ηχητική διαφορά του 251 που έχεις ήδη με τον 700 με την καλωδίωση του Bauer δηλαδή;

Στα τελευταία review το DPS με τον 700 τα σπάει....

Σαν πλάγια κίνηση μου φαίνεται, όχι προς τα εμπρός....
Δεν ξέρω, αν δεν τον ακούσεις στο πικάπ σου θα σου έλεγα να μην το κάνεις... Τον δίνει για ακρόαση ο αντιπρόσωπος;

Τον δίνει για ακρόαση ο αντιπρόσωπος, αλλα μεχρι να τον στησεις και να τον ξεστησεις ξεχασες τι ακουγες.

Στα τελευταία review το DPS με τον 700 τα σπάει...
Για δωσε κανα link να διαβασουμε